News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 10:24:15 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

VISA Virtuon

Started by El Fenomeno, November 06, 2007, 02:19:57 PM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

Mene nisu nikad cimali a bitno je da ne legne odjednom....npr. svaki drugi dan povuces odredjeni iznos. Razmisli i o Entropay-u, odlicno resenje.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

bozicso

elem da ne dužim naÅ¡iroko, povuko ja lepu cifru preko MB na Intezin devizni i cvrc  uvati me poresko, odem u poresku upravu kod mene u gradu, nemaju oni pojma Å¡ta i kako, kažu obrati se u BG, ja Å¡ibnem mejl i brzo dobijem odgovor, evo ga u celosti:

ПошÑ,овани,
У вези Ð'ашег пиÑ,ања упућеног КонÑ,акÑ, ценÑ,ру обавешÑ,авамо Ð'ас следеће:
Упућујемо Ð'ас на одредбе члана 3. сÑ,ав 1. Ñ,ачка 8), члан 83. и члан 107.
Закона о порезу на доÑ...одак граÑ'ана ("Службени гласник РС", бр. 24/01,
80/02, 135/04, 62/06, 65/06-исправка, 31/09, 44/09 и 18/10 - у даљем
Ñ,ексÑ,у: Закон) и Правилник о обрасцу пореске пријаве о обрачунаÑ,ом и
плаћеном порезу по одбиÑ,ку и припадајућим доприносима од сÑ,ране Ñ,,изичког
лица као пореског обвезника.
ОсÑ,али приÑ...оди Ñ,,изичког лица, којима се смаÑ,рају и приÑ...оди које обвезник
осÑ,вари по основу добиÑ,ака од игара на срећу, подлежу порезу на доÑ...одак
граÑ'ана.
Обвезник пореза на добиÑ,ке од игара на срећу је Ñ,,изичко лице које
осÑ,вари добиÑ,ак од игара које се смаÑ,рају играма на срећу у смислу
закона који уреÑ'ује игре на срећу,
На зараду и друге приÑ...оде (који подлежу плаћању пореза по одбиÑ,ку), а
који су осÑ,варени, поред осÑ,алог, из иносÑ,рансÑ,ва, обвезник - резиденÑ,
Републике Србије  је дужан да сам обрачуна и уплаÑ,и порез и да надлежном
пореском органу досÑ,ави пореску пријаву о обрачунаÑ,ом и плаћеном порезу
најкасније у року од 30 дана од дана када је примио зараду или друге
приÑ...оде.
Пореску пријаву , порески обвезник досÑ,авља Пореској управи на Обрасцу
ПП ОПО - Пореска пријава о обрачунаÑ,ом и плаћеном порезу по одбиÑ,ку и
припадајућим доприносима на зараду/другу врсÑ,у приÑ...ода од сÑ,ране
Ñ,,изичког лица као пореског обвезника.
Пореску пријаву на Обрасцу ПП ОПО порески обвезник досÑ,авља Пореској
управи - организационој јединици надлежној према месÑ,у свог
пребивалишÑ,а.

Са пошÑ,овањем
КонÑ,акÑ, ценÑ,ар Пореаске управе Републике Србије

muku sam ja namučio da to odradim, po struci sam ekonomista i znam popunjavat ovakve obrasce ali ovo je specijalan slučaj jer ima neki odbitak po plaćenom porezu u inostranstvu koji ja normalno nisam platio. Englezi iz bet365 me još nisu vijali za neki porez....
odem kod privatnih knjigovoÄ'a i nekako mi skrpe taj obrzac platim im prevelikih 100â,¬ al hbg frka stisla. i nekako to proÄ'e, a sve za Å¡ugavi iznos od 1.500 â,¬ msm nije malo da se ne lažemo,  al  bre tajkuni peru milione pa ih niko nezeza a u moje gledaju ko da im iz džepa vadim!?

rekoh sebi nikad viÅ¡e! i surfam neto naÄ'em taj Entropay i koristim bez problema, ali ne lezi vraže juče stiže mejl da je sad po Engleskom zakonu a ne MAlteÅ¡kom vviÅ¡e, neka veća sigurnost itd al da li će mi bolikrat karticu?

jer i MB radi po tom istom zakonu i ne dozvoljava kartice nama koji nismo iz EU. za sada mi niÅ¡ta nije blokirano i žurim podić sve Å¡to imam tamo da me ne uvate da moram povlačit sve na karticu, a možda me neće ni dirat kad su je već izdali  .[gr].

taman misliÅ¡ da si se  snaÅ¡o i neÅ¡to novo ispliva  .[/o].
opklada je džentlmenski sporazum dva gospodina.

krko

Kako mislis mb ne dozvoljava kartice van EU? I entropay isto?

I koliko si morao platiti tog poreza na 1500e?

bozicso

MB ima debitnu karticu koju povežeÅ¡  sa svojim balansom tj. prebaciÅ¡ sa balansa i koristiÅ¡ isto kao i ove od Entropaya, obe kartice su MASTERCARD.
MB svoju debitnu izdaje samo ljudima koji su iz EU. Srbija i svi ostali je još ne mogu dobiti zbog britanskog zakona jer kao što sami znate ako želite u Englesku treba vam viza.

Entropay je radio po zakonu Malte ali se od 1. Maja prebacio na Engleski zakon, ne znam da li to znači da će mi ukinut karticu od entropaya koju koristim? zbog zakona  .[help].

porez ti je 20%  kao porez na dobit jer ne plaćaÅ¡ doprinose u din. protiv. po srednjem kurse NBS na dan uplate.
inače kad popunjavate obrazac morate napisat cifru i gde je novac legao, znači ime banke i račun u banci, sve  piÅ¡ete na svoju ruku i potpiÅ¡ete a da li će oni proveravat to je njihova stvar, ako te uvate da si zezno, utajio si porez i za to ideÅ¡ na sud....

inače banka mi je sama rekla da imam 30 dana da prijavim novac jer na kraju godine oni šalju u registar zbog onog ekstra poreza pa se sve proverava.

krko

E jedna stvar mi nije jasna, ne znam kako je to kod vas regulisano, u BiH je npr u obicnim kladionicama porez na dobitak se placa 10% stim ako iznos predje 100km. Ako je ispod 100km onda se porez ne placa. E sad da li je moguce da bi na taj nacin moglo biti i sto se tice net kladionica, jer princip je skoro pa isti radi se o porezu na dobitak u oba slucaja, mislim ne bi trebalo biti drugacije?

bozicso

Quote from: krko on May 07, 2011, 08:24:19 PM
E jedna stvar mi nije jasna, ne znam kako je to kod vas regulisano, u BiH je npr u obicnim kladionicama porez na dobitak se placa 10% stim ako iznos predje 100km. Ako je ispod 100km onda se porez ne placa. E sad da li je moguce da bi na taj nacin moglo biti i sto se tice net kladionica, jer princip je skoro pa isti radi se o porezu na dobitak u oba slucaja, mislim ne bi trebalo biti drugacije?

gledaj, ovde porez u zemaljskim kladionicama plaća kladionica na iznose preko 15.000 RSD, znači kod nas se ne odbija onaj deo kao u HR pri uplati tiketa, ne znam kako je u BIH. klađenje online je kod nas u Srbiji zabranjeno. BIH i HR mogu ali samo par njih mogu da organizuju jer ima država dala ovlasti. a pošto je priliv iz inostranstva na njega se u Srbiji gleda kao ekstra profit!? i plaća se 20% kao što se plaća na bilo koju vrstu dobiti (članovi upravnog odbora itd što spada u tu grupu vanrednih prihoda)
cela priča se svodi da naš zakon to ne definiše kako treba,ja sam pisao mejlove Mozartu i sl. i oni kažu da im nije jasno zašto država daje monpol Narodnoj Lutriji a ona neće da otvori kladioničarski sajt, dok je ne tako davno otvoren sajt za poker!?

opet glupost države, nakupilo bi se para od tog poreza a i nama ne bi bio problem da platimo neku razumnu cifru  i svi da dobitku.

kockar_ns

Quote from: bozicso on May 08, 2011, 10:48:55 AM
Quote from: krko on May 07, 2011, 08:24:19 PM

gledaj, ovde porez u zemaljskim kladionicama plaća kladionica na iznose preko 15.000 RSD, znači kod nas se ne odbija onaj deo kao u HR pri uplati tiketa, ne znam kako je u BIH. klađenje online je kod nas u Srbiji zabranjeno. BIH i HR mogu ali samo par njih mogu da organizuju jer ima država dala ovlasti. a pošto je priliv iz inostranstva na njega se u Srbiji gleda kao ekstra profit!? i plaća se 20% kao što se plaća na bilo koju vrstu dobiti (članovi upravnog odbora itd što spada u tu grupu vanrednih prihoda)
cela priča se svodi da naš zakon to ne definiše kako treba,ja sam pisao mejlove Mozartu i sl. i oni kažu da im nije jasno zašto država daje monpol Narodnoj Lutriji a ona neće da otvori kladioničarski sajt, dok je ne tako davno otvoren sajt za poker!?

opet glupost države, nakupilo bi se para od tog poreza a i nama ne bi bio problem da platimo neku razumnu cifru  i svi da dobitku.

Nesto bi dodao,ako nije problem na ovo tvoje.U SRBIJI nije zabranjeno online kladjenje vec nije donet ZAKON za tako nesto.Inace sam u kontaktu bio sa jednom  kladonicom u SRBIJI i to recimo medju jacim NJIH KOCI TO  to sto nije donet zakon takav da bi i u SRBIJI postojalo onine kladjenje!!!! drugo reko sam da sam dobio 1200eur i povlacim po 100 eur i odma dizem u rajfazenu bez ikakvih problema ,ovde sam pitao za savet a kasnije sam cuo kad iznos prelazi 20000 hilj onda ide porez ...... Sad imaju dve price moja i BOZICSO voleo bi ako neko zna nesto vise da napise ali evo ja garantujem da cu se potruditi da nesto saznam....

kockar_ns

Evo sta mi je covek napisao koji je dosta upoznat i koristi ovu karticu iz rajfazena dosta godina

zdravo,
razumem da zelis da povuces pare sa kladionice. Po nasem zakonu, sve sume preko 18000 dinara se oporezuju. Za ovu sumu nisam sad 100% siguran, da li je tacno, ali negde 170-180 evra, kad sam citao zakon. Ukoliko podignes odjednom(1200 eur), onda to moras prijaviti poreskoj upravi i mislim da uzimaju 18%.

Jedina mogucnost da izbegnes je da iseces to, na delove, po recimo 150 evra, nedeljno ili svakih nekoliko dana, ono ce se oduziti isplata, ne znam ni koje naknade koja banka uzima i sta ti se isplati najbolje. Ja sam uvek tako radio, dok skupim preko 100 evra ja dizem, i ne mislim o tome.

El Fenomeno

To je ono sto sam te i ja savetovao samo sto nisam siguran u taj iznos od 18.000 din. jer mi je to malo ali vrlo je moguce. Ja sam povlacio i vise od toga i niko nista nije ni proveravao niti su mi trazili neki porez.
Drugar je povlacio mnogo vece sume od mene i nikad nista a sada je naravno presao ne Entropay tako da ga ovo vise i ne zanima.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

krko

Ako nekom sazna samo to oko tih novih zakona za entropay neka javi da li je doslo do kakvih promjena ili ne.

bozicso

Entropay i dalje funkcioniše, nadam se da će tako i ostat, juče sam podizo lovu na bankomatu a promene su od 1.05.

masic

moze li se nedeljno dizati 500e a da se neprijavi porez i poreklo novca hvala dizao bih 500e ali mogu i manje ako je problem 500e hvala

krko

pa bukvalno 3 posta gore imas odgovor

El Fenomeno

Bas tako....pisali smo o tome vise puta...mozes odjednom ali onda rizikujes da budes u problemu pa ti odluci sta ti je najbolje. A koliko se secam koristis i entropay pa bi to bila najbolja opcija za vece iznose.

Preporuka za clanove:

masic

po 500eura hocu dizati i onda problema nadam se nece biti misli nedeljno svaki ponedeljak dizati kada se skupi 500e hvala