News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 08:28:24 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Neteller

Started by masic, April 13, 2012, 04:24:45 AM

Previous topic - Next topic

komi01

legend88

Eh kad bi i za Bosnu pustili izdavanje Neteller Mastercard karica, to bi već bilo nešto :) Zašto Hrvatska i Srbija, a ne BiH, nije mi jasno al' ajde. Npr. Paypal ima u Bosni nema u Srbiji... Sve logično do mojega!

LunaticoDeNoche

Pa paypal u bosni postoji zbog toga sto je to USA firma a u bosni je dosta vojske iz te drzave pa treba za slanje kesa kuci... .[:-))].

bozicso

Ne znam stvarno kakvo logično objaÅ¡njenje da napiÅ¡em, poÄ'imo od proste činjenice da je Neteller u istoj poziciji kao Moneybookers, tj. obe idu preko engleskih banaka i podležu istom zakonu. Kako sad objasniti da NT ima interes da izdaje kartice polovini Evrope a MB izdaje samo EU?

novac ne smrdi po preklu pa nije bitno jel on nemački ili  srpski...Jedino logično objaÅ¡njenje je da MB ne interesuju mala tržiÅ¡ta, i zbog toga konkurencija tipa NT ili Entropaya može da opstane iako naplaćuje veći  FEE.
Sve je to bankarska mafija i podela tržišta.....

Ali definitivno je primetno da NT bukvalno eksplodira i da praktično nema ni jedne ozbiljnije kladionice koja ih ne koristi  .[:-))].
opklada je džentlmenski sporazum dva gospodina.

mythos

Jel mozete da mi kazete koje kartice koristite za deponovanje novca na Neteller. Ja sam koristio visa electron agrobanke(po meni najbolja kartica) mogao sam da placam na POS terminalima,da dizem na bankomatu u zemlji i inostranstvu i naravno za internet.
Kako se sve ovo izdogadjalo sa mojom bankom prebacio sam se u Komercijalnu,uzeo visa internet karticu radi za MB ali ne i za Neteller.Izgoreo sam bio kad sam video da nece. Sad se razmisljam da idem u Intesu da izvadim karticu za placanje na netu. Ali bih najvise voleo kad bi mi neko preporucio proverenu karticu i banku.

bozicso

Intesina VISA ELECTRON mi radi na svemu, sada  Neteller, nekad Moneybookers, Entropay i Alertpay
nikad ni najmanji problem

Mika

Koliko treba vremena kada povucete novac na tu njihovu master card da vam legne na istu,tj da mozete da ga koristite ovde u Srbiji.Na MB znam da treba nekih 5-6 radnih dana.

mythos

Po nekoj logici,cim ti legne isplata sa kladionice na neteller racun ti si u mogucnosti da odes do bankomata da skines pare...

Mika

Ok,znaci ja dobijem na pokeru npr 50e,prebacim ih ka Neteleru i to mi legne u roku od 24h,nakon toga ja mogu ta sredstva podici na bankomatu koji podrzava tu karticu i koliko mi oni naplate tu uslugu?Neko je ovde pomenuo 7.50e bez obzira da li dizes 50 ili 500e...jel to tacno?

bozicso

Isti sekund kad legnu na Neteller možeš da ih koristiš gde god želiš (bankomat, prodavnica, benzinska, supermarket, hotel...)
Proviziju pogledaj na sajtu (FAQ-mastercard fee)

evo za €

Point of Sale (POS)  -   free
ATM charge per withdrawal -  4€
Foreign Exchange (at ATM or POS)    2.95%    

prevedeno:
upotreba na POS terminalu - a to je provlačenje kartice po radnjama, hotelima, restoranima, buticima.... je besplatna ako plaćaš u € (jer je kartica u €)
ATM - je dizanje na bankomatu i košta 4€ po transakciji ako dižeš eure (fiksan iznos, nije bitno da li dižeš 50 ili 200€)

FOREIGN EXCHANGE - je provizija za podizanje u drugoj valuti -  konkretno mi u Srbiji dižemo u dinarima.

znači odem na bakomat i podignem 20.000 dinara  sa računa mi skinu onoliko eura koliko vredi 20.000 dinara  +  fiksno 4€ + 2,95% od tih 20.000 kao kursnu razliku
odem  u Maksi pazarim za 4,553 dinara  i skinu mi eura koliko je 4,553 dinara + 2,95% od 4,533 dinara kao kursnu razliku

odeš recimo u Grčku na more ili neku zemlju EU gde je € valuta plaćanja, gurneš karticu u bankomat i naplate ti samo 4€ provizije, odeš u hotel ili radnju platiš karticom i ne naplate ti ni centa provizije.

tih šugaviš 2,95% od iznosa plaćaš uvek ako koristiš drugačiju valutu nego što je kartice, isti slučaj je sa bilo kojom drugom karticom bilo koje banke u svetu, svaka će naplatiti razliku u valuti ako je ima.

Bitna stvar za Srbiju je da na bankomatu možeš podići po transakciji najviše 30.000 dinara (to je pravilo naših banaka)

Neteller te ograničava samo u tome da možeš u toku 24h da karticu 2 puta guraš u bankomat do iznosa 1.000€ (opet ponavljam u Srbiji najviše možeš dići 30.000 po transakciji, znači 2 transakcije bi bile 60.000 dinara)
a kroz POS u 24h možeš 10 puta da provučeš

za sve ostalo (nedeljni nivo, mesečni) pogledaj opet FAQ mastercard limits

Mika

mythos

Stigla mi je kartica. Picka ima materina ceka se 24 sata da aktiviraju. Nebitno. Mene zanima sta ja da obelezim prilikom depozita. Visa debit,Visa electron,obicna Visa? Nadam se da nije govno kao kartica komercijalne banke.

mythos

Mislio sam gore da mi je stigla visa internet banca intese.

bozicso

deposit preko VISA ELECTRON.

Sve ti je isto kao i kod MB, ako uneses 100E recimo, banka ce ti rezervisat nekih 108E, kad prodje oko 7 dana od transakcije skinuce ti 100E + neka 2E sto uzme NT a ostalo ti vracaju na balans kod inteze

Illusionist

Koliko vam izadje da je kurs u dinarima ,ako recimo podizete 100 EUR sa naseg bankomata? Ja sam danas hteo da podignem 97 eura i koliko sam video mislim da racunaju kurs 105 sto je bas nepovoljno+ta 4 eura fiksno + 2.95% .Isplati se podizati samo preko 500 EUR i vise .