News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 10:49:40 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 30.01.2008.

Started by El Fenomeno, January 30, 2008, 11:08:33 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Netsi konačno slavili

Košarkaši Nju Džersija prekinuli su seriju od devet poraza, pošto su u noći izmedju utorka i srede nadigrali Milvoki sa 87:80.

Ekipu je do pobede doveo Džejson Kid, dan pošto je zatražio trejd iz Netsa. On je od ukupno devet poena sedam postigao u poslednjih minut i 40 sekundi, a imao je i 11 asistencija.

Nju Džersi, u čijem sastavu nije bilo povredjenog Nenada Krstića, odigrao je odličnu odbranu i tako sprečio prvi dvocifreni niz poraza u poslednjih devet godina. U sastavu Milvokija, koji je igrao bez prvog strelca Majkla Reda, istakao se Rojal Ajvej sa 19 poena.

Hjuston je kod kuće pobedio Golden Stejt (111:107), iako je igrao bez Trejsija Mekgrejdija. Druga zvezda tima iz Teksasa, Jao Ming, pružio je najbolju partiju sezone, pošto je meč završio sa 36 poena i 19 skokova, a devet poena postigao je u poslednja dva i po minuta.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Stiven Džekson sa 25 poena, a reprezentativac Srbije Kosta Perović nije ulazio u igru.
Čikago je bio bolji od Minesote - 96:85 pred domaćim navijačima, a ekipu je predvodio Kirk Hajnrih sa 27 poena. Marko Jarić je u poraženoj ekipi igrao 32 minuta i za to vreme imao je učinak od 14 poena, pet asistencija i tri skoka.

LA Lejkersi su nadigrali Njujork sa 120:109, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kobi Brajant sa 24 poena, 11 skokova i osam asistencija. Velike zasluge za trijumf pripadaju i Saši Vujačiću, koji je 12 od svojih 20 poena postigao u poslednjoj četvrtini.

MTS MONDO

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Savićević: Bulatović nije ubijen zbog fudbala

Legenda jugoslovenskog fudbala Dejan Savićević izjavio je da generalni sekretar FSJ Branko Bulatović nije ubijen zbog fudbala! Nekadašnji selektor SCG takodje je naveo da nijedno ubistvo funkcionera beogradskih klubova, koja su se desila poslednjih godina, nemaju veze sa fudbalom.

Savićević je istakao da tvrdnje iznete u emisiji „Insajder", a prema kojima je Bulatović ubijen u trenutku kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica, nisu istinite.

"Sva ubistva koja se pominju u toj emisiji, od Arkana, preko oca Ace Bulića, Juse, pa do Bate Bulatovića, nemaju veze sa fudbalom. Ti ljudi jesu bili predsednici ili visoki funkcioneri pojedinih klubova, ali nisu ubijeni iz fudbalskih razloga. Niko, pa ni Bulatović! Bio je moj prijatelj i naravno da mi smeta Å¡to se sada na taj način spekuliÅ¡e o razlozima njegove smrti. NagaÄ'aju da je ubijen zbog transfera, pa zbog nekakvih sertifikata, pa zato Å¡to nije registrovao prvenstvenu utakmicu, ali tvrdim da to nema veze sa istinom", rekao je Savićević u razgovoru za "Press".

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore kaže da je razočaran onim što je prezentovano u "Insajderu", iako je pristao da posle prve epizode otvoreno komentariše tvrdnje koje su odnose na nekadašnju reprezentaciju.

"Čitava emisija je bezveze! Ima ponešto tačno, ali razočarao sam se kada sam čuo da su izmislili izjavu Lenarta Johansona, bivšeg predsednika UEFA. Pa, gde je tu novinarska etika, moral?", zapitao se Savićević.

Savićevića je posebno pogodilo što su u drugoj epizodi iskorišćene neke njegove ranije izjave, ali u potpuno drugom kontekstu. Navodno, kada su ga svojevremeno pitali da prokomentariše Bulatovićevo ubistvo, Savićević je rekao da ne želi da govori jer bi mogao da završi isto kao Bata.

"Ne znam kome ide u prilog da izvrće izjave i stavlja ih u pogreÅ¡an kontekst. Rekao sam da neću da ispravljam krive Drine u fudbalu i da se tako izlažem opasnosti, ali razgovor je tada voÄ'en u potpuno drugom pravcu", dodao je Savićević i dodao da nije siguran da je Srbiji i srpskom fudbalu trenutno potrebna takva emisija, jer se u njoj pojavljuju "neki smeÅ¡ni likovi, koji nemaju kredibilitet da govore o svim tim stvarima".

Terzić i Ceca "nemaju komentar"

U emisiji "Insajder" Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice prvoligaša, ispričao da je odmah po preuzimanju funkcije, pokušao da reši problem nameštanja utakmica i igranja po formuli "tri za tri". On je naveo da je jedna od prvih takvih utakmica bila OFK Beograd - Obilić, čiji predsednici su bili Zvezdan Terzić i Svetlana Ražnatović i da je on "lično sumnjao da će biti regularna".

Zvezdan Terzić, prvi čovek FSS od januara 2005, pomenut je u ovom kontekstu kao predsednik OFK Beograda, kluba koji je godinama gajio "prijateljske odnose" sa Sutjeskom, koju je predvodio crnogorski "kum" Brano Mićunović.

"Nemam šta da komentarišem, iskreno, nisam gledao te emisije, niti me interesuju. Ispričali su mi nešto prijatelji, ali ne pridajem tome baš nikakav značaj", prokomentarisao je Terzić za "Blic".

On je rekao da se povodom tvrdnji iznetih u emisiji neće oglašavati Fudbalski savez Srbije, ali ni on sam.

"Nema potrebe. Sve su to davno ispričane priče, izvaÄ'ene iz arhive i ekranizovane. Pričalo se i pisalo o tome joÅ¡ pre nekoliko godina. Nemam baÅ¡ nikakav komentar", zavrÅ¡io je Terzić.

Ni Svetlana Ražnatović, koja je takoÄ'e "prozvana", nije bila raspoložena za priču.

"Nisam ni gledala tu emisiju, niti mi je ko pričao o njoj. Nemam nikakav komentar", rekla je Ražnatovićeva.

Rajo Božović sve negira

Predsednik Zete Radojica Rajo Božović tvrdi da nije bio deo crnogorskog fudbalskog klana koji je bio povezan sa ubistvom Branka Bulatovića, niti da ima saznanja da je neko iz Crne Gore upleten u taj gnusni zločin.

"Ne znam ti ja o tome ništa. Ne znam ko je ubio Batu. Isto tako ne znam ko je iz Crne Gore pretio Aci Buliću. On je moj prijatelj. U ovom trenutku znam samo da meni niko ne preti", izjavio je Božović za dnevnik "Sutra".

On je istakao da mu prisan odnos sa Slobodanom Miloševićem i tadašnjom vlasti (u emisiji "Insajder" prikazan je snimak gde se Božović kao komandant rezervnog sastava JSO rukuje sa Miloševićem) nije pomogao da Zeta preskoči rangove i domogne se Prve lige i evropskih takmičenja.

On je rekao da je zeta na regularan način napravila uspehe i da bi "isti učinak ostvario sa bilo kojim drugim klubom".

"Sve što su pričali u Insajderu nije u vezi sa mnom. Jednostavno nisam tako vaspitan. Naravno danas je najlakše okomiti se na nekog i zbog toga ne odgovarati", dodao je Božović.

On nije negiro da sa Partizanom već godinama ima veoma prisne odnose, a propo priče da je upravo zbog takvih relacija crno-belima Zeta redovno prepuštala bodove.

"Zar je greh što navijam za Partizan, što sam išao na medjunarodne utakmice sa voljenim klubom? Premotajte malo film i setite se da sam ih pobedjivao i sa 3:0. Čak sam im i jednom uzeo titulu. Nigde ne piše da morate svaki put da pobedite Partizan ili Crvenu zvezdu", rekao je Božović.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Zizu se vraća na mala vrata

Nekada najbolji igrač sveta Zianedin Zidan mogao bi da se vrati fudbalu, godinu ipo dana nakon što je i zvanično okačio "kopačke o klin".

Bivši as Reala naveo je pre nekoliko dana kako razmišlja o povratku na teren, a španski "As" je objavio da ga je odmah nakon te izjave kontaktirao predsednik Reala Ramon Kalderon.

Kalderon je Zidanu navodno ponudio mesto trenera juniorskog tima Reala, ali je i dalje ostalo otvoreno pitanje da li će bivši reprezentativac možda ponovo obući dres slavnog španskog tima.

Zidan je odbio da detaljnije objasni o čemu je razgovarao sa Kalderonom, ali je potvrdio da je sastanak održan.

"Pasle godinu i po dana van terena, uželeo sam se fudbala, ali stvarno ne znam da vam odgovorim na pitanje u kom tačno obliku", rekao je diplomatski Zidan.

On je saopštio da je prisustvovao treningu mladjih kategorija Reala i da je veoma zadovoljan potencijalom koji ima taj klub. Istakao je da Real ima fantastičnu budućnost, i da niko ne bi trebalo da bude iznenadjen ako generacija sadašnjih klinaca "kraljevskog kluba" u narednih nekoliko godina osvoji mnoštvo trofeja.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Uhapšen Ratko Butorović

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u utorak predsednika Fudbalskog kluba Vojvodina Ratka Butorovića zvanog "Bata Kankan", kao i još trojicu sudija zbog nameštanja rezultata.

Jake policijske snage opkolile su kuću Ratka Butorovića, predsednika fudbalskog kluba Vojvodina i vlasnika novosadskog hotela "Park". Ulica Stanoja Glavaša u novosadskom naselju Telep, u kojoj stanuje Butorović, blokirana je za saobraćaj oko 16 sati. Butorović je ranije u pojedinim medijima povezivan sa raznim kriminalnim radnjama, a poslednji put u emisiji "Insajder" televizije B92, posvećenoj fudbalskoj mafiji.

Prema istom izvoru, privedeni su direktor SC Vojvodina Milan Čabrić i sudije Mihajlo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić iz Beograda.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Marko Perović ipak ide u Bazel

Poslednjih nekoliko dana za Marka Perovića, fudbalera Crvene zvezde, bili su više nego dobri. Posle pauze od gotovo godinu dana zbog loma noge, zaigrao je i to u meču protiv kijevskog Dinama na turniru u Izraelu, a u sredu je konačno dogovorio transfer u novi klub.

Perović je u sredu pre podne napustio hotel u kojem su smešteni fudbaleri Crvene zvezde u Tel Avivu i uputio se ka aerodromu, na let ka Švajcvarskoj. Njegova nova destinacija je Bazel, sadašnji klub nekadašnjeg reprezentativca Ivana Ergića.

Perović, koji je već bio na pregovorima u Bazelu pre odlaska Zvezde u Izrael, igraće do kraja sezone na pozajmici, a potom najverovatnije potpisati višegodišnji ugovor.

"Drago mi je da smo se konačno dogovorili i nadam se da će sve biti OK. Verujem da ću ući u onu formu u kojoj sam bio pre loma noge i da ću opravdati poverenje", rekao je kratko Perović novinarima, pre nego što se pozdravio sa drugovima.

Sa priprema Crvene zvezde i vest da je definitivno otpala mogućnost da kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović ode u Sampdoriju, ali da ima drugih zainteresovanih klubova, čija se imena, za sada, drže u tajnosti, koji bi voleli Milovanovića u svojim redovima.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Navijači Vojvodine: A Zvezda i Partizan!?

Navijači fudbalskog kluba Vojvodina ogorčeni su na policiju i tužilaštvo zbog hapšenja predsednika tog kluba Ratka Butorovića i upravnika sportskog centra "Vujadin Boškov" Milana Čabrića zbog sumnji da su učestvovali u nameštanju rezultata u Meridijan Superligi.

Navijači Vojvodine u saopštenju pitaju šta je sa Crvenom zvezdom i Partizanom, koji su u poslednjih 15 godina osvojili 27 od mogućih 30 titula prvaka.

"Ogorčeni smo zbog montiranog i brutalnog hapšenja", ističu navijači Vojvodine i ocenjuju da ovo "nije prvi put da režim pokušava da nadje krivca u našem klubu, kako bi skrenuo pažnju sa centara moći koje ne smeju da diraju. Ti centri moći i tvorci svih malverzacija u našem fudbalu u poslednjih 60 godina nalaze se u vodećim beogradskim klubovima".

Navijači Vojvodine u saopštenju tvrde da postoje mnogobrojni dokazi koji "nesumnjivo ukazuju na finansijske malverzacije, nameštanja i druge zakulisne radnje" beogradskih klubova.

Dodaje se i da FK Vojvodina u poslednjih 20 godina nije osvojila nijedan trofej, da se u poslednjih osam godina borila za opstanak i da je "postojala opasnost da se klub zbog finansijskih problema ugasi".

"Gle čuda, za sve probleme u našem fudbalu kriva je baš Vojvodina. Ratko Butorović je u nasem fudbalu tek godinu i po dana, i sada se on javnosti predstavlja kao dežurni krivac", piše u saopštenju, koje je potpisano sa "Ujedinjeni navijači Vojvodine".

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Otac Saše Pavlovića Ivkoviću: Moj sin ne igra

Otac Saše Pavlovića, Dušan, preneo je novom selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Dušanu Ivkoviću da njegov sin neće igrati za nacionalni tim u ovom trenutku!

To je novinarima u sredu u Kući košarke preneo Ivković, koji je prethodnih nedelja boravio u SAD i sreo se sa većinom srpskih košarkaša koji igraju u NBA ligi. Svi sa kojima je selektor kontaktirao izrazili su želju da igraju za Srbiju, dok je osim Pavlovića, pod znakom pitanja i nastup Predraga Stojakovića zbog posledica nakon operacije kičme, koje još uvek oseća.

Ivković je rekao da neigranje Saše Pavlovića za srpsku selekciju još nije završena priča, odnosno da je on optimista kada je u pitanju nastup košarkaša Klivlenda za nacionalni tim Srbije.

"Ne treba od ovoga praviti senzaciju. Ja se još nisam video sa Sašom i još nisam čuo njegov stav. Njegov otac mi je preneo tu informaciju i rekao da ne želi da se meša u odluku svog sina. Ipak, ja ću uskoro kontaktirati Sašu i optimista sam da će on ipak igrati za reprezentaciju", rekao je Ivković.

On je istakao da do dogovorenog susreta sa Pavlovićem nije došlo jer se on baš povredio na meču protiv Vašingtona kojem je Ivković prisustvovao.

Razlog za negativan stav koji je Ivkoviću naveo otac Saše Pavlovića datira iz nekih prethodnih okupljanja reprezentacije, tačnije iz 2005. godine kada je tadašnji selektor Željko Obradović odlučio da se zahvali Pavloviću uoči početka šampionata, što je igrača Klivlenda mnogo pogodilo.

Direktor KSS Predrag Bojić istakao je da je takodje bio iznenadjen Pavlovićevim stavom, jer je u kontaktu sa njim uvek dobijao odgovor da će igrati za nacionalni tim, a da su uvek naknadni razlozi neigranja bile sporedne stvari.

"Ja sam iznenadjen onim što je izjavio Pavlovićev otac. Saša je i pred SP u Japanu 2006. bio siguran, tadašnji selektor Dragan Šakota bio je u svakodnevnom kontaktu sa njim i njegovim ocem, a onda je naknadno otkazao nastup jer je morao da se vrati u klub i odigra neke mečeve. Tek sada saznajemo da je on ustvari bio razočaran u reprezentaciju još 2005. godine", rekao je Bojić, koji je Ivkoviću pred odlazak na put u SAD lično rekao da je uveren da će Pavlović igrati za Srbiju.

Podsetimo da je košarkaš Klivlenda bio u žiži prošlog leta kada je bio na prekretnici - igrati za Srbiju ili Crnu Goru. Tada je prelomio da igra za Srbiju, ali nije bio u nacionalnom timu na EP u Madridu, jer je morao da odluči o nastavku karijere u NBA ligi i potpiše novi višegodišnji ugovor.

Stojaković neizvestan, bez kontakta sa Radmanovićem

Ivković je istakao da se tokom turneje po SAD susreo i sa ostalim srpskim igračima koji nastupaju u NBA ligi - Predragom Stojakovićem, Nenadom Krstićem, Darkom Miličićem i Markom Jarićem, sa Kostom Perovićem obavio je dug telefonski razgovor, dok jedino nije ostvario kontakt sa Vladimirom Radmanovićem.

"Sa Stojakovićem sam u Dalasu obavio jedan interesantan razgovor u kojem mi je on objasnio da i dalje oseća velike bolove posle složene operacije kičme. On praktično igra samo utakmice, uopšte ne trenira i trudi se da beleži dobre partije, uprkos činjenici da uzima lekove. Zbog svega što mi je izložio, jasno je da je Stojakovićev nastup za reprezentaciju pod znakom pitanja, i da ćemo morati da sačekamo da prodje vreme i vidimo razvoj situacije. Ja i dalje imam viziju, koju sam mu predočio, da u ovim teškim vremenima srpske košarke njega vidim kao lidera. Ipak, moraćemo da pričekamo da vidimo da li će se to dogoditi", rekao je Ivković.

On je naglasio da su ostali igrači, sa kojima je pričao, istakli da su spremni da igraju za reprezentaciju, jer im to predstavlja čast.

Ivković je istakao da je svim igračima uoči razgovora saopštavao istu stvar - da će u reprezentaciji stvoriti timsku, pobedničku atmosferu i da će se nakon vremena provedenog sa reprezentacijom vraćati u klubove u odličnoj formi.

"Krstić je malo posustao, jer je zbog povrede propustio dobar deo sezone, ali se nadam da će ga moj razgovor ohrabriti kako bi u nastavku godine radio još više i beležio bolje rezultate. Jarić je istakao da ima veliku želju da igra za nacionalni tim, kao i Perović, koga nisam uspeo da vidim. Jedino se nisam video sa Radmanovićem. Planirao sam da ga kontaktiram posle duela u Dalasu, kada su gostovali Lejkersi, ali on nije doputovao zbog povrede", rekao je selektor Srbije.

"Razumeo se i sa Miličićem"

Na pitanje da li je sa Miličićem uspeo da pronadje pravi jezik i razume se, podsećajući ga na dogadjaje sa EP u Madridu, kada je srpski igrač zbog brojnih psovki izgovorenih na račun sudija skrenuo pažnju javnosti, Ivković je odgovorio potvrdno.

"Sa Darkom sam se u potpunosti razumeo, ako mislite na incident u Španiji, jer to uopšte nisam spomenuo. Ja sam tu da mu kažem i naučim ga šta treba, a ne šta ne treba da uradi", kratko je odgovorio iskusni stručnjak.

On je dodao da je izuzetno zadovoljan učinjenim do sada.

"Vrlo sam zadovoljan boravkom u SAD, razgovorima koje sam vodio sa igračima i kontaktima koje sam napravio, s obzirom na veoma kratko vreme koje je prošlo od mog imenovanja na mesto selektora. Odmah mogu da kažem da je u planu još jedan put u SAD, ali ću u svakom gradu ostati duže kako bih sve postigao. Neophodno je da na tom putovanju osim sa igračima obavim i razgovore sa trenerima i generalnim menadžerima ekipa, kako bi im do detalja izložio program rada u reprezentaciji Srbije", rekao je Duda Ivković, istakavši da će nastaviti da prati evroligaške mečeve u kojima igraju potencijalni kandidati za nacionalni tim i kontaktira ih, kao i da će putovati na turnir Kupa u Nišu naredne nedelje, gde će takodje videti eventulani potencijal srpske selekcije.

Ivković je rekao da još uvek nije odabrao stručni štab.

"Još uvek nisam odredio trenere koji će raditi u reprezentaciji, ali sigurno je da će izbor pasti na stručnjake koji imaju odredjeni kontinuitet rada. Koja god imena bila u pitanju siguran sam da će biti najkvalitetnije rešenje za naš nacionalni tim", završio je Ivković.

Preporuka za clanove: