News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 10:37:51 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

vesti dana 13.01.2008

Started by duledu, January 13, 2008, 09:47:42 AM

Previous topic - Next topic

duledu

Pobeda Barse, poraz Sevilje, gol Krkića

I bez povredjenih Ronaldinja, Mesija i Deka, Barselona je imala preveliki kvalitet za skromnu ekipu Mursije.

Katalonci su na Nou Kampu slavili rezultatom 4:0, a golove u prvom meču 19. kola Primere postigli su Eidur Gudjonsen u 26, Bojan Krkić u 52. i Samjuel Eto u 77. i 87. minutu.

Sevilja je doživela i deveti poraz ove sezone, pošto je domaći Atletik Bilbao iskoristio svoje šanse i trijumfovao rezultatom 2:0. Strelci su bili Jeste u 28. i Susaeta u 68. minutu, a ko zna kako bi se utakmica završila da gosti pri rezultatu 1:0 nisu ostali bez isključenog Eskudea (udaranje laktom).

Barsa je protiv Almerije povela na vreme, ali joj je trebalo više od 50 minuta da uhvati pravi ritam. Tek kada je golman Viktor Valdes u situaciji "jedan na jedan" odbranio šut Bajana za izjednačenje, Katalonci su se razigrali.

Tijeri Anri asistirao je Krkiću za pogodak iz neposredne blizine, a onda i Etou, koji je iz kontranapada povećao na 3:0.

Kamerunac je u samom finišu postigao još jedan gol, na pas Djovanija dos Santosa, čime se na najlepši način oprostio od navijača, pošto odmah odlazi na pripreme svoje reprezentacije za predstojeći Kup Afrike.

Barselona je smanjila zaostatak u odnosu na Real na četiri boda, a Madridjani u nedelju gostuju ubedljivo poslednjeplasiranom Levanteu.

El Fenomeno

NBA: Stekhaus uz sirenu, poraz Bostona

Vest dana u NBA je rezultat meča Vašington - Boston (85:78), ali "Play of the day", odnosno "Potez dana" svakako pripada Džeriju Stekhausu iz Dalasa.

Bek Meveriksa pogodio je trojku uz zvuk sirene za pobedu njegovog tima u Los Andjelesu protiv Klipersa (95:94) u noći izmedju subote i nedelje, s kojom se Dalas izjednačio sa Finiksom na prvom mestu Zapadne konfenrencije (26-11).

"Akcija je trebalo da ide na Dirka (Novickog), ali su ga udvojili, tako da je Džon (Teri) pronašao mene. Na sreću, pogodio sam. Imao sam ove sezone nekoliko bitnih šuteva koji nisu "ušli", ali svi su mi govoroili da će me konačno krenuti. Dobar je osećaj kada napraviš taj odlučujući korak za svoj tim", pričao je Stekhaus u dahu posle meča.

Na Istočnoj obali, veliki preokret napravili su Vašington Vizardsi. Oni su fanatičnom odbranom "presreli" najbolji tim lige, Boston Seltiks, u finišu meča i serijom 15:4 naneli drugi poraz gostima u poslednja tri meča, a tek peti u sezoni - 85:78.

Napeto je bilo i u Šarlotu, gde je Rik Hamilton sa četiri poena u poslednjih 16 sekundi regularnog dela meča doneo produžetak Detroitu protiv Bobketsa.

Gosti su u dodatnih pet minuta konačno slomili otpor Šarlota, koji je igrao samo sa osmoricom igrača, bez ijednog plejmejkera - 100:103 (91:91). Hamilton je odličnom igrom u finišu meča spasio svoj tim trećeg poraza na poslednje četiri utakmice.

Nedovoljno oporavljeni Stiv Neš, koji je zbog "gadnog", kako ga je nazvao, stomačnog virusa propustio meč sa Jutom, vratio se u tim Finiks Sansa i sa 35 poena, od čega 26 u drugom poluvremenu, bio najbolji u 20. uzastopnoj pobedi nad Milvokijem kod kuće - 122:114!

Drugim rečima, Baksi nisu pobedili u prestonici Arizone punih 20 godina!

San Antonio je naneo 14. uzastopni poraz Minesoti u gostima (105:88), u kojem je naš Marko Jarić učestvovao sa 16 minuta u igri za gostujući tim, dva poena (1/2 iz igre), četiri skoka, pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Ivković: Demokrata sam, ali radim za košarku!

Dušan Ivković (64) verovatno je sportska ličnost meseca u Srbiji. Osim, ukoliko neki od naših tenisera ne osvoji Australian Open.

Legendarni trener, kao selektor Jugoslavije osvajač pet medalja, od čega četiri zlatne, predsednik Svetske asocijacije trenera, nedavno je potpisao četvorogodišnji profesionalni ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, po kojem je preuzeo brigu o svim reprezentativnim selekcijama, a najviše o seniorskoj, koju će trenirati.

Nacija, s pravom, očekuje mnogo od Dude, jer je njegovo ime, uvek i svuda, značilo - uspeh.

Zbog ljubavi prema Srbiji i košarci, Ivković je prvi put u životu prekršio svoje pravilo i drugi put se prihvatio, praktično, istog posla, iako nije baš tako.

Šta ga je navelo da pregazi sopstvene principe, rodjeni Beogradjanin je ispričao "Politici" u broju od nedelje, 13. januara.

"Nagovestio sam Radnoj grupi KSS, s kojom sam razgovarao meÄ'u prvima, da sam spreman da se uključim u neke strukture Saveza. Ali, nisam, sve doskora, ni slutio da ću biti trener profesionalac u Savezu", rekao je Ivković, koji je trenersku karijeru počeo sa juniorima Radničkog, a potom trenirao redom Partizan (1978-80), Aris (1980-82), Radnički (1982-84), Å ibenku (1984-87), Vojvodinu (1987-90), PAOK (1991-94), Panionios (1994-96), Olimpijakos (1996-99), AEK (1999-2001), CSKA Moskvu (2002-05) i Dinamo Moskvu (2005-07).

"Najiskusniji, najcenjeniji, najveći diplomata meÄ'u nama â€" Bora Stanković â€" rekao je na sastanku koji me je prelomio, otprilike: „Mi smo spremni da radimo, ali prvo želimo da ti pristaneÅ¡ da budeÅ¡ trener”. Prethodno sam im rekao da ću glasati za svako drugo dobro reÅ¡enje, jer smatram da ima joÅ¡ ljudi koji bi mogli uspeÅ¡no da rade ovaj posao. A, oni su posle dva i po meseca razgovora, s gotovo svim snagama koje imamo, rekli da nemaju drugo reÅ¡enje. Odnosno, da niko nije hteo", otkriva Ivković.

Supruga Nena - za, sin Petar - uzdržan

Da li Vas je neko odgovarao od toga?

"Bilo je ljudi â€" da ne navodim imena klubova â€" koji su gajili nadu da će me angažovati. Znali su da ako uzmem reprezentaciju, otpada rad u klubu. Moj stariji sin Petar (32) bio je najkonkretniji, ali me nije odgovarao. Kada je čuo da postoji mogućnost da preuzmem reprezentaciju, rekao mi je: „Tata, ja znam da je to najbolje za naÅ¡u koÅ¡arku, ali se kao sin ne bih radovao tome zbog tebe”. MiÅ¡ljenje moje porodice uvek mi je bilo vrlo važno."

"Supruga Nena i mlaÄ'i sin Pavle (13) to su odmah s radošću prihvatili, jer kod njih preovladavaju emocije."

Ivković je svestan kakvog se posla prihvatio.

"Trebaće mnogo rezova da bi naša košarka krenula napred, ali da sumnjam da do Olimpijskih igara u Londonu 2012. možemo opet da budemo u vrhu, ne bih se vraćao. Već sam pričao kako je poslednjih godina bilo: mi se nešto dogovorimo u Savezu, ja nisam stigao ni do aerodroma, a sve već palo u vodu... Sada ću ovde biti sve vreme."

Ivković je rodjen na Crvenom krstu, gde je nekad postojao jedan veliki košarkaški klub, koji danas praktično ni ne postoji. U vreme dok su Duda i njegov pokojni brat Piva Ivković radili u klubu, Radnički je delio lekcije i u zemlji i inostranstvu.

"Beogradu je potreban Radnički"

A, šta je s Vašim Radničkim?

"Takoreći, rodio sam se u Radničkom. Na Crvenom krstu je bilo mnogo sjajnih sportista. Svi su igrali sve sportove. Boksovali smo kod Tome Hladnog. Ljuba zvani Kada, jedan od čuvene braće Bojić, bio je uoči Olimpijskih igara u Rimu 1960. kandidat za reprezentacije u košarci, odbojci i rukometu. Nadam se da Beogradu, koji se toliko proširio, nedostaje jedan Radnički."

Ivković, ni u slučaju Radničkog, ne želi samo da priča o tome kako bi bilo dobro da se taj klub oporavi.

"Imamo veliki projekat i zato smo u kontaktu sa „Delta sportom”. Ako su Zvezda i Partizan veliki srpski klubovi, mi ćemo pokuÅ¡ati da napravimo veliki beogradski koÅ¡arkaÅ¡ki klub â€" Radnički!"

U jeku predizborne kampanje za predsednika Srbije, "in" je da poznate ličnosti javno podržavaju političare. Ivković je demokrata, ali interes mu je bio i biće samo košarka.

"Nikada se nisam bavio politikom. Opredeljen sam demokratski, mada smatram da današnja demokratija ne vodi ravnopravnosti koju priželjkujemo. Vlast ovde enormno dobro živi. Svidela mi se Tirnanićeva teza o „ubrzanju vremena”... Ovi na vlasti moraju toliko brzo da rade jer ne znaju koliko će dugo tu da ostanu. A, najmanje rade za narod."

Nema sumnje, da bi sa ugledom i poštovanjem koje je zadobio u narodu, Ivković bio ozbiljan takmac i da se kandidovao za predsednika Srbije.

"Što se mene tiče, ja sam uvek u polugardu. Ljudi se danas udružuju i lobiraju zbog ličnih interesa, a ja ću da radim u interesu košarke."

Ni Grbović nije bio "siguran" kod Dude

Da li Vam je neko ikada sastavljao tim, a pogotovo u doba SFRJ?

"Nikome nisam dopuÅ¡tao da mi se meÅ¡a u posao. U ono vreme imali smo Dražena Petrovića koji je bio sjajan napadač, ali ga nije zanimala odbrana i talentovanog Aleksandra ĐorÄ'evića. Nedostajale su mi atlete, poput Rive u Italiji, Dakurija u Francuskoj, San Epifanija u Å paniji, Galisa u Grčkoj... Zato sam uzeo Jurija Zdovca, a ne zbog toga Å¡to je Slovenac, kako su neki to tumačili."

Ivković vrlo dobro zna šta znače "rezovi".

"Tada sam preuzeo najtalentovaniju generaciju kojoj je u početku zviždala cela Evropa. Morao sam da sklonim igrače koji vole da provociraju. Zato sam, kada je trebalo da odredim tim za Olimpijske igre u Seulu 1988, odlučio da razbijem bratski tandem Petrović i izostavim Grbovića. Stručni savet se tome opirao. Grbović je važio za najbolje krilo u Evropi, a Novosel je branio Acu Petrovića. Savet je strepeo i od Draženove reakcije, ali on nije rekao ni reč. Postali smo tim kojem su svi aplaudirali."

Koliko Vam znači to što ćete opet raditi u svojoj zemlji?

"Mnogo. Od 1991. vodio sam grčke i ruske timove. Sada, kada preuzimam srpsku reprezentaciju, opet ću pričati na svom jeziku što je i olakšanje i motivacija. Tvrdim da dok igrač i trener ne otvore dušu jedan drugom tu nema ničega. Dok igrač ne otvori dušu ne može da pruži maksimum.", završava Ivković.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

duledu

Fejsa već u Herti, stižu Kačar i Basta?

Nastavlja se borba za Gojka Kačara. Taman kada su u Crvenoj zvezdi pomislili da su dobili i Kačara i Ranka Despotovića za (neproverenih) 4,5 miliona evra, u Novi Sad je doputovala delegacija berlinske Herte.

Nezvanično, izaslanik nemačkog prvoligaša Ronald Grahamer, učesnik dvomeča izmedju Crvene zvezde i Bajerna 1991. godine, ponudio je za Kačara oko četiri miliona evra. S njim u društvu doputovao je Srbin Saša Hrnjački, koji u Fudbalskom savezu Nemačke obavlja skauting fudbalera sa ovih prostora.

On je najavio da bi posao u Bundes ligi mogli da dobiji još trojica fudbalera Vojvodine: Tadić, Aleksić i Smiljanić, ali nije otkrio u kojim klubovima.

Fejsa se na Tenerifama bori za potpis

A, posao u Bundes ligi, po svemu sudeći čeka Ljubomira Fejsu, koji se već nalazi na Tenerifama gde se priprema Herta. Fejsa, kojeg su beogradski mediji već pripisali Partizanu, a neki i Crvenoj zvezdi, od subote trenira sa timom u kojem nastupa i Marko Pantelić, a ako zadovolji menadžera Ditera Henesa, verovatno će i potpisati ugovor kada se Berlinci vrate u svoj grad, u ponedeljak 14. januara.

Ta informacija objavljena je i na zvaničnom sajtu kluba.

Medjutim, ono što nije objavljeno na Hertinom sajtu, ali jeste u dva nemačka lista je da plavo-beli žele i novog desnog beka, a u opticaju su Dušan Basta iz Crvene zvezde (piše "Kiker") i Ivan Stevanović iz OFK Beograda (piše "Berlinger Cajtung").

Novac za Kačara i Fejsu, Herta je izgleda pronašla u mogućem transferu Brazilca Žilberta (31) u Mančester junajted, koji je najavljen na mnogim evropskim Internet sajtovima.

U FK Vojvodina zatražili su malu pauzu kako bi sagledali pristigle ponude iz svih uglova, ali i istakli da su sve ponude - za sada - samo usmene. Očekuje se da će prva zvanična, pismena, stići iz Ljutice Bogdana za Kačara i Despotovića u nedelju, u toku dana.

U nedelju bi trebalo da bude poznato i da li će dvojac Čukaričkog Ninkov/Blažić potpisati za Crvenu zvezdu. Sportski direktor kluba Dika Stojanović dao je "brdjanima" rok da se izjasne o za javnost nepoznatoj ponudi pre nego što ekipa otputuje na pripreme u Italiju, a putuje se u ponedeljak!

Zvezdini stranci Barkos, Molina i Gaj doputovali su u subotu u Beograd i priključili se medicinksim pregledima pre puta u Italiju. A, da li će u avionu biti Andjelković i Salas, zavisiće od volje crveno-belih da ih proslede u Novi Sad, a sve u sklopu oko transfera Kačara i Despotovića.

U Humsku stiže Božović, uskoro i Lakić?

Zanimljivo je i na Topčiderskom brdu, gde se užurbano radi na dovodjenju štopera, jer bi Partizan mogao lako da ostane samo sa dvojicom centralnih odbranbenih igrača. Naime, turska Konja trebalo bi u ponedeljak da doputuje u Beograd po Miloša Mihajlova.

Dok očekuju odlazak Mihajlova, u Humskoj pregledaju različite ponude koje stižu iz dana u dan, ali za sad, najizvesniji je dolazak desnog beka Budućnosti Riste Lakića, koji može da igra i na poziciji centralnog defanzivnog igrača.

Ovom transferu protivi se direktno predsednik Tomislav Karadžić, koji insistira na vraćanju Milivoja Ćirkovića na poziciju desnog beka i poručuje da od Ćire nema boljeg igrača na toj poziciji u zemlji.

To je za podgoričke "Vijesti" potvrdio i njegov menadžer. Medjutim, iz Partizana, tačnije njegovog sportskog direktora Ivana Tomića, stigla je usmena potvrda samo prelaska golmana Mladena Božovića iz Budućnosti u Partizan, za sumu od 150.000 evra, doduše nepotrvrdjenu.

Što se štopera tiče, pominjani su Francuz iz Liteksa Filip Kaje, vremešni Belgijanac Filip Leonar (34), koji je igrao za Monako, Standard, Fejenrod...), Francuz Augustin Žo iz Rozelara, koji je navodno skup za crno-bele iako "Novosti" procenjuju da mu je cena oko 200.000 evra.

Crno-beli su se setili i Miloša Vještice, koji nastupa u Rusiji, ali taj momak je nedavno potpisao za Šinjik.

duledu

SKIJANJE: Hosp najbrža na slalamu u Mariboru

Austrijanka Nikol Hosp (24) pobedila je u nedelju na slalomu u Mariboru, iako je u drugoj vožnji na stazi čiji je start na 736 metara nadmorske visine, a cilj na 336, zabeležila tek peto vreme.

Ipak, prošlogodišnja pobednica Svetskog kupa u veleslalomu i kombinaciji, bila je superiorna u prvoj vožnji, posle koje je imala 35 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu pred finalnu vožnju Slovakinju Veroniku Zuzulovu.

To je Hospovoj omogućilo da u drugoj vožnji ne forsira, tako da je sa ukupnim vremenom 1:40,55 (48,56 + 51,99) bila za čitavih 46 stotinki brža od Zuzulove, za 11. pobedu u karijeri u Svetskom kupu. Slovakinja je još lošije odvezla drugu vožnju (52,10) i zabeležila tek deveto vreme.

Drugi pokušaj, za proboj na podijum i treće mesto, iskoristila je Austrijanka Marliz Šild, koja je nadoknadila više od pola sekunde zaostatka (51 stotinka) u odnosu na sunarodnicu Hosp, ali je sekund i osam desetinki lošije vreme u prvoj vožnji bilo previše da bi se stiglo dalje od trećeg mesta.

Najveće razočarenje doživela je Finkinja Tanja Poutiainen, koja je posle trećeg vremena u prvoj vožnji, zabeležila tek 20. u drugoj i pala na peto mesto, iza Sarke Žarboške iz Češke.

Anja Person bila je tek 15, a Lindzi Von 17.

U subotu je u, takodje u Mariboru, na stazi Pohorje, pobedu u veleslalomu odnela Austrijanka Elizabet Gergl, ispred dve Italijanke Manuele Melg i Deniz Karbon.

Sledeće takmičenje u alpskim disciplinama u ženskoj konkurenciji su superveleslalom i spust u italijanskom zimovalištu Kortini D`Ampreco, 18, 19, i 20. januara. Tačnije, tada će biti vožena dve "Super G" trke, zbog toga što je jedna nedavno otkazana u Aspenu, zbog lošeg vremena.

Pobedom u Mariboru, Hosp je povećala vodjstvo u generalnom plasmanu u slalomu sa 405 bodova, prate je Šild sa 360, Zuzulova sa 311, Poutiainen 307...

Hospova vodi i u generalnom plasmanu, u kojem se računaju rezultati u svim disciplinama (slalom, veleslalom, Super G, spust i kombinacija) sa 699 bodova, ispred Šild i Nemice Marije Reiš koje imaju po 574, zatim Von 538, Poutiainen 533, Amerikanke Mankusa 523, Karbon 519...