News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 11:09:32 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 09.01.2008.

Started by El Fenomeno, January 09, 2008, 10:31:16 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Lejkersi "upecali" Memfis

Los Andjeles Lejkersi zabeležili su 13. pobedu u poslednjih 16 mečeva, savladavši u gostima Memfis sa 117:101. Odlični "žuti" su još jednom demostrirali da poseduju ekipu za velika dela, koja u svojim redovima uz vodju Kobija Brajanta ima još neke pojedince za respekt.

U noći izmedju utorka i srede palicu je držao Derek Fišer sa ukupno 26 poena, od čega pet trojki iz isto toliko pokušaja i tek jednim promašajem iz igre - 10/11.

"Bio je to pravi Derekov šou. Odigrao je fantastično", izjavio je nakon meča zadovoljni trener Lejkersa Fil Džekson za igru Fišera, koji je bio na samo pola koša od svog rekorda karijere, kada je pre dve sezone ubacio Spursima 27 pogodaka.

Najveću podržku Fišer je imao u Kobiju Brajantu koji je u pobedu "ugradio" 25 poena i šest asistencija, dok je veliki doprinos dao i Lamar Odom sa 10 pogodaka, šest asistencija i čak 15 uhvaćenih lopti.

U ekipi Memfisa zapaženu rolu imao je Darko Miličić. Srpski reprezentativac je zabeležio 12 poena i čak 11 skokova, uz po četiri asistencije i blokade, ali to nije spasilo domaći tim ukupno 24. poraza ove sezone.

Odlični u gubitničkom timu bili su i Majk Miler sa 19 pogodaka, osam skokova i šest asistencija, dok je Pau Gasol upisao 18 poena i imao 12 uhvaćenih lopti.

Lebron Džejms ponovo je bio najbolji u ubedljivom trijumfu Klivlenda nad Sijetlom (95:79) i definitivno najzaslužniji za četvrtu pobedu tima u četvrtom meču Nove godine. Lebron je duel završio sa 22 poena i osam skokova, Daniel Gibson dodao je 17, dok je Aleksandar Pavlović, kao član prve petorke, doprineo trijumfu sa 13 poena i tri asistencije.

U duelu "fenjeraša" Minesote i Majamija, pobedu su odneli Timbervulvsi - 101:91. Najbolju partiju u pobedničkom timu pružio je Rašid Mekents sa 27 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je veliki doprinos tek petom trijumfu ove sezone dao i Marko Jarić, strelac 17 pogodaka, uz četiri skoka i osam asistencija.

Kod Majamija, koji ima skor 8-27, standardno najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 25 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Press: Duda selektor za 250.000 evra godišnje

Dogovor je "pao". I težak je 250.000 evra godišnje.

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije i Dušan Ivković dogovorili su se u utorak o svim detaljima, ostalo je samo da Duda bude i zvanično promovisan kao šef, ali i trener A reprezentacije, piše "Press" u izdanju od srede.

Na sastanku u "Kući košarke", predsednik KSS Dragan Kapičić, u društvu Borislava Stankovića i Predraga Bojića, navodno su se "očas posla" dogovorili sa trofejnim trenerom oko njegovog angažmana, koji bi trebalo da traje najmanje do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

"Bilo je finansijskih problema oko angažovanja Ivkovića, jer suÅ¡tina je u tome da on kao vrhunski stručnjak ima svoju cenu. MeÄ'utim, to pitanje smo reÅ¡ili na obostrano zadovoljstvo, jer smo pronaÅ¡li soluciju koja je prihvatljiva za obe strane. Saradnja će trajati do 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu, jer je to model koji smo zamislili i pre nego Å¡to je on bio u opciji za selektora", izjavio je Kapičić.

Prvi čovek srpske košarke nije želeo da potvrdi, ali ni demantuje visinu ugovora o kojoj se i dalje spekuliše.

"Ne bih da govorim o visini ugovora. Ako gospodin Ivković bude želeo da kaže o tome nešto više na svojoj promociji, to je u redu. Što se nas tiče, to nije tajna, ali ne želimo da izlazimo u javnost pre i bez njegovog oglašavanja."

A, promocija je zakazana za četvrtak, 10. januar, u hotelu "Kontinental" u Beogradu.

"Ivković će biti Å¡ef svih muÅ¡kih reprezentacija Srbije, a uz to selektor i trener A tima. To je ono Å¡to je bila njegova želja, a Å¡to je nama odgovaralo u potpunosti. On će voditi brigu o svim ekipama, a na njemu je sada da izabere svoje saradnike i trenere mlaÄ'ih kategorija. Naravno, mi ćemo se napregnuti maksimalno da stvorimo Å¡to bolje uslove i omogućimo mu da neometano radi", dodao je Kapičić.

Jedan od prvih zadataka, koje Ivkovića očekuju na mestu selektora "orlova", je put u - SAD.

"Duda će pokušati da obavi razgovore sa našim igračima u NBA ligi i videće kakva je situacija sa njihovim angažmanom u reprezentaciji. Ovoga puta počinjemo od nule i potrebno je stvarati kostur tima od mladih, uz prisustvo starijih igrača. Ali, prevashodno moramo videti ko želi da igra za nacionalni tim i onda od tih momaka stvarati okosnicu ekipe koja će nastupiti na OI u Londonu 2012".

Ivković je pre zvaničnog predstavljanja dao izjavu "Večernjim novostima", doduše vrlo šturu.

"Nismo imali o čemu da se dogovaramo, sastanak je trajao veoma kratko, samo smo precizirali neke pojedinosti. Procedura se malo otegla zbog novogodišnjih i božićnih praznika, mene čeka i put u Ameriku zbog pitanja promene NBA pravila, dok je moj advokat Ražnatović odmah posle sastanka otputovao u SAD", rekao je Ivković.

Na pitanje da prokomentariše izjavu jednog od članova komisije KSS koja je radila na izboru selektora, Predraga Danilovića, u kojoj predsednik KK Partizan kaže da se konačan dogovor sa Ivkovićem otegao zbog problema oko novca, Duda je odgovorio:

"ÄŒudi me takva njegova izjava, verovatno se radilo o dezinformaciji. ÄŒuo sam se s Danilovićem, čestitao mu roÄ'enje sina, poÅ¡to sam veoma vezan za tu porodicu. I mene je iznenadilo to Å¡to je rekao", rekao je Ivković, koji će posao selektora obavljati kao profesionalac, dakle neće moći paralelno da bude i trener nekog od klubova.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Bosančić za Stevanovića, OFK Beograd se nećka

Trampa Partizana i OFK Beograda â€" iz Humske na Staru Karaburmu MiloÅ¡ Bosančić, a u suprotnom pravcu Ivan Stevanović.

To je želja crno-belih, ali je sportski direktor OFK Beograda Vlada Bulatović u utorak izjavio je da su dve strane "još daleko od dogovora".

"Tačno je, bilo je zvaničnih razgovora. Pričao sam sa Ivanom Tomićem, ali u ovom trenutku, daleko smo od dogovora. Ne možemo stavljati Bosančića i Stevanovića u istu ravan. Stevanović je dokazan igrač, igrao je i za reprezentaciju, dok Bosančić tek treba da se dokaže. Ipak, ima još vremena i prostora za dogovore", ne isključuje Bulatović mogućnost da se ipak realizuju obostrane želje.

Na Karaburmi, gde je u utorak bio prvi radni dan, pominje se i da Partizan nudi mladjeg Marinkovića, Nenada. Takodje, OFK Beograd želi da dovede Brazilca Oliveiru iz Srema i Marka Djalovića iz Bežanije čime bi rešio probleme na pozicijama centralnog veznog i levog spoljnjeg igrača.

Preporuka za clanove:

duledu

Ana Ivanović u polufinalu Sidneja

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Sidneju. Četvrta igračica sveta je u sredu ujutro, u trećem kolu, nadigrala Slovenku Katarinu Srebrotnik sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2.

Za plasman u polufinale Ivanovićeva će igrati protiv najbolje teniserke sveta Žastin Enan, koja je u trećoj rundi pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:2, 6:0.

Ivanovićeva i Enan su do sada odigrale tri meča i Berlgijanka je svaki put ubedljivo slavila.

Nagradni fond turnira u Sidneju, glavne provere za prvi ovogodišnji gren slem, Australijan Open, koje počinje sledećeg ponedeljak u Melburnu, iznosi 600.000 dolara.

duledu

"Džej Džej" bez polufinala u Sidneju

Uprkos najavi da se svakog dana oseća sve bolje posle iscrpljujućih mečeva na Hopman kupu, Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Sidneju.

Najbolja srspka teniserka je poražena od Čehinje Nikol Vaidišove sa 6:4, 4:6, 6:4 posle tačno dva časa igre.

Jankovićeva, koja je bila postavljena za trećeg nosioca, tako neće moći da ponovi uspeh od prošle sezone, kada je igrala za titulu i poklekla pred Kim Klajsters.

Odlična Čehinja uspela je da dobije prvi set, ali je u drugom srpska teniserka uspostavila ravnotežu, identičnim rezultatom. U odlučujućem setu Vaidišova je prva napravila brejk i sa prednošću od 5:4 stigla je do ključnog gema u kojem je servirala.

"Džej Džej" je u desetom gemu imala vodjstvo od 30:15, ali nije uspela da ga održi, izjednači rezultat i eventualno preokrene sitauciju.

Jelena Janković je porazom od Vaidišove izgbila i treće mesto na WTA listi. Ona će od ponedeljka i definitivno zauzimati četvrtu poziciju i gledati u ledja svojoj zemljakinji Ani Ivanović, kojoj će to biti najbolji plasman u karijeri.

Vaidišova će u polufinalu igrati protiv drugog nosioca Svetlane Kuznjecove, koja je u četvrtfinalu eliminisala Frančesku Skijavone sa 6:4, 6:0.

Turnir u Sidneju igra se za ukupni nagradni fond od 600.000 dolara.

duledu

Ronaldo: Ostajem u Milanu!

Brazilski internacionalac i svojevremeno najbolji fudbaler sveta Ronaldo odbacio je mogućnost prelaska iz Milana u Flamengo, objavljeno je na zvaničnom sajtu aktuelnog evropskog i svetskog prvaka.

"Istina je da Flamengo želi da me vidi u svojim redovima, ali lično nikada nisam izrazio želju da odem iz Milana", rekao je Ronaldo.

Svojevremeno najskuplji igrač planete, koji je pauzirao nekoliko meseci zbog povrede, dodao je da su svi njegovi planovi vezani za Milan.

"Uželeo sam se igre i voleo bih da zaslužim ponovo mesto u timu koji je uvek verovao u mene", rekao je Ronaldo.

Brazilski reprezentativac je pre nekoliko dana, u prijateljskom meču protiv Saudijske Arabije u Dubaiju, odigrao prvu utakmicu od novembra prošle godine.

duledu

Dujković: Polufinale OI - kineski san

Olimpijska fudbalska reprezentacija Kine pod rukovodstvom srpskog stručnjaka Ratomira Dujkovića počinje u Minhenu pripreme za učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu od kojih, možda, zavisi budućnost fudbala u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Kinezi nemaju visok fudbalski rejting, pa zbog toga žele da predstojeće Igre iskoriste za promociju i popularisanje fudbala u svojoj zemlji, ocenio je Dujković, koji već 14 meseci radi sa kineskim olimpijcima i istovremeno obavlja i dužnost selektora seniorskog nacionalnog tima.

Naš stručnjak navodi da su u Kini svesni činjenice kako njihov fudbal ni u azijskim okvirima ne pripada vrhu, a da su Olimpijske igre prilika da se u tom sportu izadje iz prosečnosti i uhvati se u koštac sa dve neprikosnovene fudbalske velesile u Aziji - Japanom i Južnom Korejom.

"Kinezi su postavili cilj da se na olimpijskom turniru njihova reprezentacija nadje medju četiri najbolje. Učešće u polufinalu za njih bi bilo ravno osvajanju svetske titule, jer smatraju da bi posle takvog rezultata kineski fudbal nezadrživo krenuo ka svetskom vrhu", rekao je Dujković u intervjuu novinskoj agenciji Tanjug.

Nekadašnji golman Crvene zvezde i nacionalnog tima Jugoslavije smatra da svojim iskustvom i uz pomoć saradnika može da pomogne u realizaciji tog cilja, ističući da se Kina razvija ogromnom brzinom u svim sektorima, pa i u sportu.

Iskustvo i rejting koji je Dujković od 1992. godine do danas izgradio u svetu bili su dovoljna preporuka Kinezima da ga angažuju u nastojanju da ostvare željeni rezultat.

"U Kinu sam došao sa dobrim preporukama, jer su tamošnji ljudi već imali odlično iskustvo sa našim stručnjacima. Slobodan Santrač i Milorad Kosanović su prvi trasirali put našim trenerima u toj zemlji. Kasnije su stigli Ljubiša Tumbaković, Milan Živadinović, Milovan Djorić i Mihajlo Ivanović i svi su ostavili dobar utisak", istakao je Dujković.

Pižon - desna ruka

Iskusnog srpskog stručnjaka u Kinu su svakako preporučili njegovi rezultati i to je peta zemlja u kojoj će voditi nacionalnu reprezentaciju, posle Venecuele, Ruande, Burme i Gane. Dujković je sa najboljim fudbalerima Gane na Mundijalu 2006. u Nemačkoj izborio vredan uspeh plasmanom u osminu finala.

"Kina ima ogroman fudbalski potencijal, ali njeni igrači nemaju iskustvo. Većina fudbalera koje smo odabrali za Olimpijske igre ne igra u kontinuitetu, jer su rezerve u svojim timovima", objasnio je Dujković.

Taj problem Dujković rešava tako što kineski olimpijci igraju veliki broj prijateljskih medjunarodnih utakmica, a do sada su ih odigrali 36. Za tri dana će imati proveru u Minhenu sa slavnim Bajernom, potom sledi turneja po Francuskoj. Sve do početka olimpijskog turnira u avgustu Kinezi će biti prisutni ne medjunarodnoj sceni.

U medjuvremenu Dujković će imati još jednu brigu - predvodiće najbolju reprezentaciju Kine u prvom krugu azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

U obavljanju dvostrukog posla Dujkoviću pomaže naš proslavljeni fudbaler Vladimir Petrović Pižon, koji je posle napuštanja kormila mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore izgradio solidnu trenersku reputaciju na azijskom kontinentu.

"Pižon je glavni trener A tima Kine i predstavlja moj najveći oslonac u vodjenju državnog sastava. Sa njim imam izuzetnu saradnju, pa verujem da ćemo i u kvalifikacijama za Mundijal imati uspeha. To bi bila kruna moje trenerske karijere, koja traje od 1983. godine", rekao je Dujković, koji bi time ponovio uspeh sjajnog Bore Milutinovića od pre šest godina, kada je sa kineskom reprezentacijom izborio plasman na Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji.

"Imamo dobre selekcije i vredne fudbalere koji žele da uče. Kinezi cene sve koji nesebično prenose znanje na njihove igrače i stručnjake i zato je zadovoljstvo raditi u toj zemlji. Nadam se da ću i u Kini, kao što je to bilo u Gani, uspeti da ostvarim očekivanja, što bi za mene bio novi medjunarodni uspeh", zaključio je Dujković.

duledu

Drakulić i Šarac platili danak malom fudbalu

Upravni odbor Vojvodine otpustio je dvojicu fudbalera Sašu Drakulića i Dragana Šarca zbog toga što su igrali fudbal, ali mali!

Pre zimskog "raspusta", fudbalerima Vojvodine je uprava kluba izričito zabranila da igraju mali fudbal da se ne bi povredili, a istu direkivu su Drakulić i Šarac dobili od trenera Ivice Brzića kada su mu tražili dozvolu da igraju na novogodišnjim turnirima.

Medjutim, obojica su se oglušili o naredbe, a Drakulić je platio visoku cenu - teško je povredio ligamente kolena i predstoji mu dug oporavak.

Upravni odbor Vojvodine u utorak je odlučio da sa obojicom fudbalera raskine ugovore.

duledu

Juventus želi Sisoka

Trener italijanskog Juventusa Klaudio Ranijeri izjavio je da bi u nastavku sezone želeo da angažuje veznog fudbalera Liverpula Mohameda Sisoka, preneo je londonski "Gardijan".

"Imao sam zadovoljstvo da Sisoka treniram u Valensiji i volim da radim sa njim", poručio je trener Juventusa, naglasivši da 23-godišnjeg reprezentativca Malija poznaje "veoma dobro" i da ga smatra "velikim igračem".

Momo Sisoko je ove sezone nastupao u dresu Liverpula na 12 utakmica Premijer lige i kupa, kao i na medjunarodnoj sceni.

Trenutno trećeplasirani tim u prvenstvu Italije u Sisoku vidi, kako je navedeno, kvalitetno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog igrača, na kojoj do sada nisu zadovoljila dva letošnja pojačanja - Portugalac Tjago Mendeš i Argentinac Serhio Almiron.

duledu

Ser Aleks: Ponoviće se 1999. godina!

Šef stručnog štaba Mančester junajteda Aleks Ferguson veruje da tim koji vodi u ovoj sezoni može možda i da ponovi istorijski uspeh iz 1999. godine, kada su "crveni djavoli" osvojili Ligu šampiona, prvenstvo Engleske i FA kup.

"Ove godine me ne bi zadovoljio samo uspeh u Premijer ligi. Ekipa je sazrela i stekla neophodno iskustvo u Ligi šampiona i naša je obaveza da idemo na titulu. Posle izvanrednih igara u prvoj fazi takmičenja, igrači su stekli neophodno samopuzdanje i sada i oni znaju da imaju kvalitet za najveće domete", rekao je Ferguson.

Prošle godine Mančester je prekinuo dvogodišnju dominaciju Čelsija u šampionatu Engleske, ali je u Ligi šampiona stao u polufinalu, gde ga je savladao Milan, koji je kasnje osvojio titulu.

"Uprkos tome što smo izgubili nekoliko utakmica u prvenstvu, zadovoljan sam i igrom i pristupom igrača utakmicama. Dva boda zaostatka za Arsenalom nisu nedostižna, a mislim da smo potpuno spremni za naredna iskušenja u Ligi šampiona", rekao je Ferguson.

Nakon sigurne pobede na gostovanju protiv Aston Vile, Mančester je stigao i do četvrtog kola u FA kupu, gde će ugostiti pobednika meča Totenhem - Reding.

"Najviše razloga za optimizam imam zbog načina na koji delujemo kao tim sastavljen od izvanrednih pojedinaca. Novi igrači su se uklopili iznenadjujuće brzo i moram da priznam da ni sam nisam verovao da će već posle par meseci sve funkcionisati ovako dobro. Kada se to ima u vidu, kao i činjenica da imamo maksimalnu podršku svih struktura u klubu, nema razloga da ne očekujem vrhunske rezultate", rekao je Ferguson.

duledu

Vujošević: Ne mogu da obećam pobedu

rener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je u sredu da je njegovom timu neophodna pobeda protiv Real Madrida u četvrtak u Evroligi, ali da ne može da obeća trijumf.

"Mi ni u jednu utakmicu ne ulazimo bez ambicija. Pobeda jeste neophodna, ali ja ne mogu da obećam. Mogu samo da obećam da ćemo odigrati angažovano i borbeno i da ćemo se truditi da pojedinačne sudbine spojimo u jednu zajedničku", izjavio je Vujošević novinarima, pred duel sa slavnim španskim klubom u četvrtak u 20.45 u "Pioniru".

Partizan ima učinak od četiri pobede i šest poraza, dok Real ima sedam trijumfa i praktično je obezbedio plasman u "Top 16". Do kraja prve faze takmičenja ostala su četiri kola.

Bek Partizana Dušan Kecman rekao je da njegova ekipa nije pod pritiskom da mora da pobedi Real.

"Nema baš tog pritiska da moramo. Imamo još tri utakmice posle toga, a i drugi rezultati su išli u našu korist, mada se ne trudimo da obraćamo pažnju na to. Potrudićemo se, medjutim, da dobijemo još jednog velikog rivala i odigramo dobro pred našim navijačima", rekao je Kecman.

Šestostruki uzastopni šampion Srbije platio je novčanu kaznu ULEB-u i jednu utakmicu u EL odigrao bez publike, zbog toga što su navijači iz meča u meč ubacivali predmete u teren. Vujošević je i ovog puta pozvao "grobare" na sportsko navijanje.

"Neophodna nam je atmosfera koja nas gura i koja pritiska protivnika, ali to sve treba da se radi na sportski način", istakao je trofejni trener.

Uprava crno-belih, takodje je zamolila navijače da se ponašaju sportski, ali i najavila rigorozne mere obezbedjenja.

duledu

Ranko Stojić: U Olimpiku ne vole mog igrača

Predsednik francuskog prvoligaša Olimpika iz Marseja, Pape Diuf, odbio je ponudu Mančester Sitija za napadača Djibrila Sisea i izjavio da će bivši reprezentativac Francuske ostati u klubu.

"Želim da budem potpuno jasan kada je reč o Siseu. Nećemo ga prodati i on će sigurno ostati u klubu do kraja sezone. Za njega je bilo zainteresovano nekoliko klubova iz Engleske, zvaničnu ponudu je poslao Mančester siti, ali sam i njima rekao istu stvar", rekao je Diuf.

Bivši napadač Liverpula izrazio je želju da se vrati u Premijer ligu, pošto u Olimpiku nije uspeo da se izbori za status startera.

Siseov agent Ranko Stojić kaže, medjutim, da još nije izvesno da li će on ostati u Marseju.

"Ne smemo zaboraviti da u poslednje vreme Sise nema nikakvu podršku u klubu, a ne podržavaju ga ni navijači. Zbog toga u ovom trenutku ne mogu da kažem da će ostati u Olimpiku, ali ni da će otići. Ima još vremena do kraja prelaznog roka", rekao je Stojić.

Diuf ipak kaže da nema mogućnosti da Sise sada ode izu kluba, jer će standardni centarfor Mamadu Niang igrati za reprezentaciju Senegala na šampionatu Afrike.

"Zbog svega kroz šta je prošao, jasno mi je zbog čega Sise želi da ode. Ipak, mi smo više puta razgovarali i njemu je jasno zbog čega sada to ne mogu da mu omogućim", rekao je Diuf.