News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 08:24:03 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 15.12.2007.

Started by El Fenomeno, December 15, 2007, 12:09:41 PM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Srbi bez pobede, Boston gazi

Svih pet ekipa za koje nastupaju naši internacionalci doživele su poraze u noći izmedju petka i subote.

Pedja Stojaković i Marko Jarić bili su solidni sa po deset poena, dok je Darko Miličić uz šest poena imao i 12 skokova. Vladimir Radmanović i Saša Pavlović pružili su igre za što brži zaborav.

Krstićevi Nju Džersi Netsi savladali su Klivlend Kavalirse 105:97, ali bez pomoći srpskog centra, koji će se još pet-šest nedelja oporavljati od teške povrede kolena. "Mrežice" su dobile samo dva od poslednjih sedam mečeva, a u oba navrata protivnik im je bio - Klivlend.

Boston Seltiks na svom parketu su deklasirali Milvoki Bakse 104:82, uprkos neigranju Reja Alena. Njihov skor, ubedljivo najbolji u NBA ligi, time je poboljšan na 19-2, uključujući perfektnih 12-0 na domaćem parketu.
Mlada ekipa Portlanda protiv Jute (99:91) je zabeležila i šesti trijumf zaredom, dok su gosti u identičnoj seriji poraza. Miličićevi Memfis Grizlisi takodje su vezali šest izgubljenih utakmica, dok su Golden Stejt Voriorsi zahvaljujući sjajnom Beronu Dejvisu savladali Los Andjeles Lejkerse tek prvi put iz deset pokušaja.

Minesota Timbervulvsi, za koje Jarić igra daleko bolje nego prošle sezone, jednostavno nemaju potreban kvalitet i iskustvo. Otuda katastrofalni skor 3-18, najgori u istoriji kluba u ovoj fazi sezone.

"Slušamo priče kako zaslužujemo bolji skor od ovog. Umorni smo od tih priča. Moramo da shvatimo šta nam se dešava i počnemo da dobijamo utakmice. Kako? Ne znam kako, ali moramo da uradimo nešto. Za početak da 'ukrademo' jednu", izjavio je Jarić.

Pogledajte i deset najatraktivnijih poteza večeri!
Na tabeli Istoka, iza Bostona, slede Orlando Medžik (17-7) i Detroit Pistonsi (16-7), dok u Zapadnoj konferenciji traje "mrtva trka" San Antonija (17-5) i Finiksa (17-6).

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

U Humskoj pod lupom transferi, reflektori...

Srpska policija ulazi u ponedeljak u Partizan, a predmet istrage će biti sumnjive prodaje Mateje Kežmana i Danka Lazovića, ugovor Dragoljuba Jeremića, dovodjenje igrača iz Bežanije, ali i veze crno-belih sa "zemunskim klanom", piše "Politika".

U početku će se, navodi beogradski list pozivajući se na izvor blizak istrazi, proveravati skorašnji ugovori o dovodjenju fudbalera, pre svega onih koji su sklopljeni sa rukovodstvom Bežanije, na čijem se čelu nalazio ubijeni Goran Mijatović Mita, dok će u kasnijoj fazi istrage, policija preći na proveravanje transfera od početka devedesetih prošlog veka do 2005. godine.

Pod lupom će biti ugovori o prodaji Mateje Kežmana PSV Ajndhovenu, kao i transfer Danka Lazovića u holandski Fejnord.

Za prodaju Kežmana, piše "Politika", postoje naznake da ugovor nije potpuno "pokriven" i da se to pre svega odnosi na detalj u ugovoru, u kome je navedeno da je u ukupan iznos transfera od 28 miliona tadašnjih nemačkih maraka, uključeno i instaliranje "Filipsovih” reflektora u stadion Partizana, što nikada nije uradjeno.

Posebno će se proveriti da li je umesto reflektora isplaćen novčani iznos i ako jeste, na koji račun - Partizanov ili nečiji privatni. Slična je situacija, navodi beogradski list, i sa prodajom Danka Lazovića.

Policija će ponovo ispitati i ranija saznanja do kojih je došla tokom akcije "Sablja" o vezama izmedju ubijenih vodja "zemunskog klana" Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića i pojedinih fudbalera Partizana.

"Politika" piše da je reč upravo o Danku Lazoviću i Dragoljubu Jeremiću, kojem je navodno Dušan Spasojević, preteći rukovodstvu Partizana, obezbedio povoljniji ugovor o primanjima, koja je klub kasnije odbio da isplati, zbog čega je fudbaler tužio crno-bele.

Beogradski list navodi da bi u kasnijoj fazi istraga mogla da bude proširena i na proveravanje priča o pojedinim utakmicama ovog kluba koje su navodno bile nameštene. To se, pre svega, odnosi na utakmice sa Makabi Petah Tikvom, u kojoj je Partizan izgubio na svom terenu sa 5:2, protiv Slieme sa Malte, u kojoj su crno-beli poraženi 2:1, odnosno prvenstvenog susreta sa Bežanijom prošle godine koji je klub iz Humske dobio sa 4:3.

"Politike" piše da će tokom istrage biti proveravana i poslovanja Partizanovih kćerki firmi, kao i preduzeće koje se bavilo telefonskom igrom na sreću Fonto.

Policija i na Karaburmi

Generalni sekretar Partizana Gordan Petrić potvrdio je da je policija bila u petak u Humskoj i da je svoj ponovni dolazak najavila za ponedeljak, ali kako je rekao, "u pitanju je uobičajena kontrola".

"Trojica istražitelja bila su u klubu i zatražila da im za ponedeljak pripremimo svu dokumentaciju koju žele da pregledaju. Interesuju ih transferi u poslednje dve godine. Nije bilo nikakvih problema, u pitanju je uobičajena kontrola", izjavio je Petrić za "Press".

Istraga o malverzacijama u fudbalu koja je započeta u Fudbalskom savezu Srbije, Crvenoj zvezdi i Vojvodini, pored Partizana u petak je zvanično obuhvatila i OFK Beograd, čije prostorije su takodje posetili istražni organi i zatražili uvid u finansijsku dokumentaciju, uključujući i onu koja se odnosi na transfere igrača.

Informaciju da su istražitelji bili na Karaburmi potvrdio je direktor kluba Vladimir Bulatović, ali je, kao i Petrić, istakao da se radi o "uobičajenoj i očekivanoj kontroli".

"Tačno je da smo imali 'posetu', ali radi se o redovnoj kontroli poslovanja. Nije to ništa dramatično, jer je dolazak državnih organa sasvim normalan i očekivan potez. Inspekcija je dolazila i pre nekoliko dana. Tada smo dobili zvanični zapisnik i potvrdu da nije bilo ničeg lošeg u našem poslovanju. Apsolutno se ne brinem, niti ima razloga za to. Poslednje afere u našem fudbalu i akcije koje su preduzeli državni organi inicirani su dogadjajima s tribina", istakao je Bulatović.

Prema pisanju "Pressa", što se tiče OFK Beograda najviše sumnje izaziva transfer Slobodana Rajkovića, koji je 2005. godine prodat Čelsiju za 5,2 miliona evra. Iako su engleski mediji odmah objavili informaciju o ovom transferu, čelnici kluba sa Karaburme poricali su da je Rajković prodat sve do Evropskog prvenstva za mlade u Holandiji, ove godine, kada je saopšteno da je Čelsi 2005. godine pozajmio Rajkovića OFK Beogradu i da će talentovani štoper kaljenje nastaviti u holandskom PSV-u iz Ajndhovena.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Bjeković: Radio bih u FSS

Doskorašnji sportski direktor Partizana Nenad Bjeković izjavio je da bi se rado prihvatio nekog posla u Fudbalskom savezu Srbije. Siguran je samo u to da ne bi mogao da bude predsednik, a isto tako smatra da bi za Dragana Džajića bilo degradirajuće da postane direktor nacionalnog tima.

"Ne bih baš bio predsednik FSS jer ne mogu više da nosim takav teret na ledjima. Ali, uvek ću biti tu da pomognem. Neka druga pozicija u Savezu? Zašto da ne", rekao je u intervjuu za list "Press" Bjeković, koji se poslednjih meseci odmara i gleda utakmice.

Njegov nekadašnji kolega i rival iz Crvene zvezde "prevazišao" je poziciju koja mu se nudi.

"Meni bi bilo zaista čudno kada bi Džaja prihvatio tu ponudu. Bilo bi degradirajuće da posle svega što je prošao, sa mesta predsednika jedne institucije, kakva je Zvezda, ode za direktora reprezentacije. To bi bila sjajna stvar za srpski fudbal, ali mislim da je on to prevazišao".

Bjeković poručuje finansijskoj policiji da "slobodno opet proveri dokumentaciju" u Fudbalskom klubu Partizan.

"Dok sam bio u klubu, dolazili su 30 puta. Neka dodju opet, ja mirno spavam".

Legenda crno-belih poručuje da mu je krivo što su svi problemi i skandali u domaćem fudbalu isplivali na površinu baš sada, kada je njegov klub najbolji u Srbiji.

"Uvek kada je Partizan najbolji, pronalazi se nešto da bi se skrenula pažnja javnosti sa njegovih uspeha. Bojim se da se istorija ne ponavlja", rekao je Bjeković, uputivši još jednu "strelicu" ka srpskim navijačima, naročito ka Grobarima.

"Moj stav o navijačima je odavno poznat. Uostalom, jedan od razloga zbog kojih sam napustio Partizan je položaj koji navijači imaju, ne u klubu, nego generalno u srpskom fudbalu".

Popularni "Djavo" dodao je da se i dalje redovno vidja sa Žarkom Zečevićem i da sa svojim nekadašnjim saradnikom iz Partizana ima iste odnose kao pre.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Porez na transfere igrača deset odsto

Sportski klubovi su, prema Zakonu o porezu na dohodak gradjana, obavezni da plaćaju deset odsto poreza na prihod od transfera igrača, ali Poreska uprava Ministarstva finansija Srbije ne vodi posebnu evidenciju o tim uplatama, rečeno je Tanjugu u toj upravi.

Prema Zakonu o porezu na dohodak gradjana, sportski klubovi su obavezni da plaćaju deset odsto poreza na prihod od transfera igrača u drugi klub, pošto je to porez na dobit preduzeća.

Poreska uprava ne vodi posebnu evidenciju o plaćenim porezima po osnovu transfera sportista, niti evidenciju o fudbalskim klubovima, u smislu plaćanja obaveza po osnovu javnih prihoda. Prihodima se, izmedju ostalog, smatraju primanja po osnovu naknade na ime zaključenja ugovora, odnosno od transfera.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić rekao je Tanjugu da domaća javnost malo zna da taj savez nema uvid u ugovore koje sklapaju klubovi prilikom prodaje ili kupovine igrača.

Pre desetak i više godina Fudbalski savez Jugoslavije je od svakog transfera fudbalera uzimao proviziju od tri odsto, a danas se to izričito zabranjuje, jer je FIFA takvu praksu ocenila kao klasično reketiranje igrača, pojasnio je Terzić.

On je dodao da naš savez zato nema uvid čak ni u sadržaje ugovora koji se sklapaju izmedju domaćih klubova.

Preporuka za clanove:

duledu

Mančester Siti jači za Kastilja

Meksički internacionalac Neri Kastiljo karijeru će, kao pozajmljen fudbaler, nastaviti Mančester Sitiju, pošto nije uspeo da se prilagodi uslovima u ukrajinskom Šahtjoru, izjavio je njegov menadžer Hose Luis Padilja.

Kastiljo je letos prešao u Šahtjor iz Olimpijakosa, a njegov transfer je, prema navodima medija, bio "težak" 20 miliona evra. Meksikanac, medjutim, nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi tima iz Donjecka i na teren je uglavnom ulazio sa klupe za rezerve.

Mančester Siti, trenutno šestoplasirani tim engleske Premijer lige, želeo je da dovede Kastilja još dok je bio član grčkog kluba.

"Postigli smo dogovor sa Mančester Sitijem, tako da će Neri godinu dana provesti na pozajmici u Engleskoj i pokušati da se dokaže. Trenutno je u Engleskoj gde treba da 'ispegla' poslednje detalje ugovora", rekao je Padilja meksičkoj televiziji.

On je dodao da će "gradjani" zadržati mogućnost da po isteku pozajmice u celini otkupe Kastiljov ugovor.

duledu

Obračun engleske "velike četvorke"

Nedelja popodne rezervisana je za dva velika derbija engleske Premijer lige, u kojima će se direktno obračunati članovi "velike četvorke". Od 14.30 časova igraju Liverpul - Mančester Junajted, a od 17.00 Arsenal - Čelsi.

Posle 16 odigranih kola na tabeli vodi Arsenal sa 37 bodova, Mančester ima 36, Čelsi 34, a Liverpul 30 uz jednu utakmicu manje.

Arsenal je prošlog vikenda u Midlsbrou neočekivano izgubio rezultatom 2:1, tako da u Premijer ligi više nema neporaženih ekipa. Menadžer Arsen Venger očekuje da se u tim posle dva meseca pauze vrati Robin van Persi, ali odluku o nastupu "rovitih" Seska Fabregasa, Aleksandra Hleba i Matjua Flaminija doneće u poslednjem trenutku.

"Stvari izgledaju pozitivno, ali želim da maksimalno odložim donošenje odluke. Kada igrača stavite u prvi tim odmah posle povrede, istovremeno stavljate na kocku njegovo zdravlje. Zato ću morati dobro da razmislim, iako je važnost utakmice ogromna", izjavio je Venger.

Ni Avram Grant neće moći da imenuje najjači sastav, pošto su povredjeni Didije Drogba i Rikardo Karvaljo, dok je Mikael Esijen suspendovan. Čelsi se nalazi u seriji od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

"Arsenal je ove sezone fantastičan. Vidi se da su malo posustali u poslednje vreme, ali to je bilo neizbežno i dogodilo bi se bilo kom drugom timu. Mislim da je ova utakmica sjajna prilika za nas da pobedimo na Emiratima i sustignemo gradskog rivala. Moraćemo da 'pokvarimo' igru Arsenala, jer svi znaju šta oni mogu da urade kada uhvate svoj ritam", rekao je vezni fudbaler Čelsija Frenk Lampard.

Mančester Junajted putuje na Enfild sa menadžerom Aleksom Fergusonom, kog je engleska FA suspendovala na dve utakmice, ali tek od 28. decembra.

Pod znakom pitanja su "vezisti" Anderson i Oven Hargrivs, ali "crveni djavoli" su na tim pozicijama dobro pokriveni. U tim Liverpula mogao bi da se vrati Ćabi Alonso, koji je propustio devet utakmica zbog povrede stopala.

"Gostovanje u Liverpulu za nas je verovatno najveći meč od početka sezone. Na Enfildu neće pasti odluka o novom prvaku, jer je još uvek rano za to, ali to je očigledno utakmica koju mnogo želimo da dobijemo", istakao je robustni napadač Mančestera Vejn Runi.

Liverpul ulazi u derbi osokoljen impresivnom pobedom u Marseju (4:0), kojom je u poslednjem trenutku izborio plasman medju 16 najboljih timova Lige šampiona. Mančester je u sredu odigrao opušten meč sa Romom, u kojem je Ferguson pružio šansu mnogim igračima iz drugog plana.

duledu

PLIVANJE: Samo Tepavčević u polufinalu

Od šest reprezentativaca Srbije, koji su u subotu pre podne nastupili u kvalifikacionim trkama, samo se Mladen Tepavčević na 50 metara prsno plasirao u polufinale Evropskog prvenstva, zakazano za 16.40 časova.

Iskusni, tridesetjednogodišnji Tepavčević preplivao je stazu za 27,82 sekundi i zabeležio ukupno jedanaesto vreme. On je bio 89 stotinki sporiji od Norvežanina Aleksandera Hetlanda, koji u polufinale ulazi kao prvi favorit.

Čaba Siladji u istoj disciplini je sa rezultatom 28,08 zauzeo 24. mesto, a plasman u dalje takmičenje izmakao mu je za 16 stotinki.

Danijeli Djikanović je na 50 metara ledjno takodje nedostajalo 16 stotinki da se plasira medju 16 najboljih u Evropi. Ona je sa vremenom 29,09 sekundi zauzela 22. mesto u kvalifikacijama, dok je u petak na 50 metara delfin bila 23.

Tinejdžer Ivan Lendjer na 100 metara mešovito nije uspeo da ponovi veliki uspeh ostvaren plasmanom u finale i na šesto mesto u disciplini 100 metara delfin. Sedamnaestogodišnjak je prešao stazu za 56,58 sekundi, što je bilo dovoljno tek za 24. mesto. Lendjer je bio 2,19 sekundi sporiji od prvoplasiranog Slovenca Petera Mankoča.

Razočarali su Lazar Bogdanovski na 100 metara ledjno i Nadja Higl na 100 metara prsno. Bogdanovski je imao 33. vreme u konkurenciji 36 plivača, a Higlova 40. od 43 plivačice.

duledu

Čavić: Neponovljiv osećaj!

Srpski plivač Milorad Čavić, trostruki prvak Evrope na 100 metara delfin u malim bazenima, otkrio je da je u petak, na dan finala, imao bolove u stomaku koji su mu zadali dosta problema, kao i da je neponovljiv osećaj slušati himnu "Bože pravde" na pobedničkom postolju.

"Po završetku trke sam prvo bio nezadovoljan postignutim vremenom, ali onda sam pomislio, osvojio sam zlato, pevaću svoju himnu i kao da sam tek tada shvatio šta sam uradio. Osećaj je neponovljiv i voleo bih da 'Bože pravde' slušam što češće", rekao je dvadesettrogodišnji Čavić izveštaču "Sportskog žurnala" sa EP u Debrecinu.

On je podvukao zadovoljstvo odbranom zlata, jer nije lako pobedjivati "kada su svi naoštreni da te skinu sa trona".

"Zbog bolova u stomaku bio sam dosta nervozniji nego inače i čim sam skočio u bazen, znao sam da će biti teško doći do zlata. Uspeo sam bukvalno u poslednjem zaveslaju da prvi dodirnem zid. Pokazao sam da sam veliki borac i da neću lako prepustiti tron u mojoj disciplini".

Srpski šampion obično je dominantan u odnosu na konkurente iz Evrope, ali ovog puta je drugu dvojicu osvajača medalja, Rusa Korotiškina i Slovenca Mankoča, ostavio za sobom manje od deset stotinki.

"Na 50 metara uvek imam veliku prednost u odnosu na rivale, obično više od jednog metra, ali sada to nije bio slučaj. Svi su bili blizu i to me je pomalo uplašilo. Pozitivna stvar je što sam bolje plivao nego što sam ronio i to me je izvuklo. To je i ohrabrenje za sezonu u velikim bazenima", istakao je Čavić.

On će iskoristiti dan predaha da se što bolje odmori, a u nedelju će napasti novo zlato, ovog puta na 50 metara delfin.

"Već sam uradio veliki posao i to mi daje ohrabrenje. Razmišljam pozitivno i nadam se da će biti još razloga za radost".

duledu

Ajaks i PSV ne igraju zbog Å¡trajka policije

Veliki derbi holandskog prvenstva izmedju Ajaksa i PSV Ajdhovena, koji je trebalo da bude odigran u nedelju, odložen je zbog štrajka policije!

Gradonačelnik Amsterdama Job Koen objasnio je da je policija od strane suda dobila dozvolu da ovog vikenda organizuje štrajk, tako da bi odigravanje utakmice bilo previše rizično.

"Jednostavno, ne možemo da garantujemo da bi utakmica protekla bez problema", rekao je Koen.

Iz istog razloga odložen je i duel trećeplasiranog Fejenorda i AZ Alkmara, koji je bio zakazan za subotu uveče.

Ajaks je posle 15 odigranih kola prvi na tabeli sa 31 bodom, jednim više od PSV-a, odnosno dva više od Fejenorda.

duledu

BOKS: Janjušević za titulu na 3G mreži!

Srpski bokser Drago Janjušević u subotu uveče će se boriti za titulu interkontinentalnog prvaka sveta u poluteškoj kategoriji (verzija IBF). Meč protiv Belgijanca Djamela Selinija od 22 časa biće direktno prenošen na 3G mreži Mobilne telefonije Srbije, kao i na Drugom programu RTS.

Janjušević u karijeri ima 13 pobeda i samo jedan poraz, od tadašnjeg šampiona Silvija Branka, dok Selini ima 18 pobeda, od toga šest nokautom, ali i šest poraza. Borba bi trebalo da traje 12 rundi.

Ako Janjušević uspe, postaće prvi Srbin sa profesionalnom titulom u poslednjih deset godina. Proslavljeni as Ljubiša Simić bio je šampion od novembra 1996. do oktobra 1998. godine.

Bokserski spektakl u organizaciji "Serbian Fighter Promotion" biće održan u hali Posejdon na beogradskom starom Sajmištu, a šampionski pojas uručiće gradonačelnik Zoran Alimpić i predsednik IBF za Evropu Benedeto Montela.

Pre Janjuševića i Selinija, na ring će izaći borci srednje kategorije. U po šest rundi boksovaće Mugurel Sebe (Rumunija) - Rumen Kostov (Bugarska) i Goran Milenković (Srbija) - Gordan Glišić (Hrvatska).

duledu

Remi u Novom Sadu, Partizan na "plus Å¡est"!

Vojvodina i Crvena zvezda odigrale su nerešeno 1:1 u derbi meču 17. kola Meridian Super lige, što je Partizanu omogućilo da sigurnom pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana (4:0) ode na zimsku pauzu sa šest, odnosno sedam bodova više od konkurenata za titulu.

Crno-beli su tokom jeseni zabeležili 12 pobeda i pet remija za ukupno 41 bod. Zvezda je takodje neporažena, ali sa čak osam nerešenih rezultata, dok je Vojvodina jedini poraz doživela od Partizana u Novom Sadu, još na samom početku sezone.

Očigledno, ove sezone srpski fudbal ima svoju "veliku trojku".

Na zasluženom četvrtom mestu prezimiće Čukarički. Tim Dragoslava Stepanovića pružio je sjajnu igru i na Karaburmi prosto deklasirao posustali OFK Beograd rezultatom 3:0.

Borac je pokvario utisak izgubivši u Čačku od Smedereva, a odličan učinak ekipa sa samog dna tabele upotpunili su Napredak i Bežanija.

Uskoro opširnije...

REZULTATI 17. KOLA:

Partizan - Mladost Lučani 4:0
(Žuka 2, Dijara 66, Tošić 72, Jovetić 85)
Vojvodina - Crvena zvezda 1:1
(A. Popović 14 - Koroman 36)
OFK Beograd - Čukarički 0:3
(Bojović 51, L. Popović 69, Marjanović 87)
Borac Čačak - Smederevo 0:2
(Mirosavljević 4, 56)
Bežanija - Hajduk Kula 1:0
(Vukajlović 34)
Banat - Napredak 0:1
(Vujović 56)

TABELA: Partizan 41, Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Čukarički 23, Borac 23, OFK Beograd 22, Banat 19, Mladost 19, Smederevo 18, Napredak 16, Hajduk 15, Bežanija 10 bodova.