News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 08:40:29 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 06.12.2007.

Started by El Fenomeno, December 06, 2007, 12:58:04 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

Crno-beli sa stilom - nedovoljno za trofej

Viša sila uticala je da Partizan ove godine samo omiriše Evropu. Odigrao je tek ?etiri poluvremena, pre nego što je drakonska kazna UEFA, zbog dešavanja oko terena, postala pravosnažna. Eliminacijom iz evrokupova, videlo se to u sredu na ?uvenom "Santijago Bernabeu", nisu izgubili samo crno-beli i srpski fudbal, ve? i poklonici "bubamare" širom Starog kontinenta.

Trofej Bernabeo, 29. po redu, koji se ovaj put igrao u ?ast Fransiska Paka Henta, šestostrukog osvaja?a Kupa šampiona, jeste pripao madridskom Realu (2:0), ali Partizan uopšte nije razo?arao, dapa?e, bio je ravnopravan rival jednom od najja?ih svetskih timova.

"Iznenadjen sam mladoš?u i hrabroš?u Partizanove ekipe. I pored svih promena u regionu, o?igledno je da u Srbiji i dalje ima kvalitetnih fudbalera. U pojedinim trenucima mi se jako dopadala igra protivnika", hvalio je posle susreta Bernd Šuster crno-bele.

Doduše nije "kraljevski klub" izveo na travu sve najbolje što ima, ali zar Dudek, Kanavaro, Pepe, Salgado, Roben, Guti, Drente, Gago, Iguain, Saviola ili Žulio Baptista, nisu imena koja bi svaki trener na svetu poželeo u svojoj ekipi.

Imao je Partizan, koji je ovog puta igrao u potpuno crnoj garnituri dresova kreiranoj specijalno za ovu priliku, svoje šanse na "Bernabeu", ?ak nekoliko vrlo izglednih, ali napada?i, pre svih Lamine Dijara, nisu bili prisebni u odlu?uju?im trenucima, a nedostajalo je i malo sre?e kada je parabola Žarka Lazeti?a sa dvadesetak metara "kanula" na pre?ku.

"Dobro smo odigrali i ostavili dobar utisak, ali ne mogu da budem do kraja zadovoljan, jer mi smo Partizan, a ve?eras smo izgubili", izjavio je posle me?a trener crno-belih Miroslav Djuki?.

Koliko prilika pred golom rivala su imali Beogradjani otprilike toliko, možda za nijansu više imali su i Madridjani, koji su, medjutim, u dva navrata zadržali dovoljno koncentracije u završnici, ?ime su 18. put prigrlili trofej koji kao i njihov stadion nosi ime najuspešnijeg predsednika u istoriji Reala.

Prvi gol postigao je Žulio Baptista (proglašen za igra?a utakmice) u 35. minutu, kada je nakon proigravanja Havijera Saviole malo "štiklom", a malo rukom dao sebi for i umakao Nemanji Rni?u i potom rezantnim udarcem matirao Darka Božovi?a, da bi kona?an rezultat ovog prijateljskog odmeravanja snaga postavio je Rojston Drente sredinom drugog poluvremena. Guti je iz kruga centra "izbacio" Holandjanina, koji je izbegao ofsajd zamku i rutinerski sa kapice šesnaesterca plasirao loptu pored istr?alog golmana Partizana.

Stevan Joveti?, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, nije bio prva zvezda na terenu, ali zato jeste po završetku susreta. Ogromnu pažnju posvetili su mu španski novinari, koji su se prosto grabili da uzmu izjavu od ekstratalentovanog tinejdžera kojeg juri pola Evrope.

Jedan od njih od crnogorskog reprezentativca pored izjave dobio je i dres Partizana, dok su se fotoreporteri "ogrebali" za poziranje popularnog Puje sa dresom "kraljevskog kluba".

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

NBA: Radman cepao mrežice

Vladimir Radmanovi? kona?no je uradio ono zbog ?ega je leta 2006. godine doveden u jedan od najtrofejnijih timova NBA lige. Srpski internacionalac ubacio je šest trojki iz devet pokušaja i sa ukupno 21 poenom i pet skokova doprineo pobedi Los Andjeles Lejkersa u Denveru - 111:107.

Alen Ajverson postavio je li?ni rekord sezone sa 51 poenom, od toga 49 u prve tri ?etvrtine, dok je Karmelo Entoni postigao 26 poena. Medjutim, njih dvojica nisu imali adekvatnu pomo? saigra?a u fazi napada i "jezeraši" su slavili drugu pobedu u razmaku od 24 sata.

Svi ostali naši igra?i sa svojim ekipama su doživeli glatke poraze. Predrag Stojakovi? postigao je 19 poena (šut 6-14), a Tajson ?endler nanizao 17 poena i 22 skoka, medjutim, Nju Orleans Hornets kod ku?e su izgubili od zahuktalih Detroit Pistonsa - 76:91.

Saša Pavlovi? za 21 minut je pogodio samo jedan od sedam šuteva iz igre i sa "mršava" tri poena jedan je od krivaca za ubedljiv poraz Klivlend Kavalirsa u Vašingtonu (86:105). Naravno, sve bi bilo druga?ije da je tu bio Lebron Džejms, ali prva zvezda Klivlenda propustila je i ?etvrti me? zaredom zbog povrede prsta.

Nenad Krsti? i Darko Mili?i? nisu nastupili zbog povreda kolena, odnosno sko?nog zgloba. Za Nju Džersi Netse nije igrao ni Džejson Kid, pa su Njujork Niksi slavili 100:93 iako su i oni bili nekompletni (Stefon Marberi, Edi Kari). Memfis je o?ekivano izgubio u Hjustonu - 105:92.

Pogledajte deset najatraktivnijih poteza ve?eri!
Ono što je Ajverson uradio na individualnom planu, Finiks Sansi su uradili kao tim. U Torontu su rutinski stigli do trijumfa 136:123, a njihov trener Majk D'Antoni izjavio je da do kraja sezone o?ekuje još efikasnije partije.

Iako su igrali bez povredjenog Tima Dankana, San Antonio Sparsi dobili su derbi Teksasa protiv Dalas Maveriksa (97:95). Najzaslužniji za pobedu sa 37 poena je bio Manu Djinobili.

Boston Seltiks su dobrom igrom u drugom poluvremenu napravili preokret u Filadelfiji, tako da i dalje imaju najbolji skor u ligi. Boston (15-2) i Orlando (16-4) prednja?e u Isto?noj, a San Antonio (16-3) i Finiks (15-4) u Zapadnoj konferenciji.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Kežman napao prevodioca!

Srpski internacionalac Mateja Kežman, napada? Fenerbah?ea, ponovo se našao na naslovnim stranama turske štampe. Ovog puta razlog je njegov napad na službenog prevodioca, koji nije hteo da mu prevede prevede uputstva trenera.

Pod naslovima "Incident Kežmana" i "Kežman pobesneo na treningu" ("Milijet"), "Kežman poludeo" ("Hurijet"), "Kežman napao prevodioca" ("Fotome?") i "Napeti trening" ("Fanatik"), turski listovi, ?ije pisanje prenose "Ve?ernje novosti", navode da je do incidenta došlo na kraju trening utakmice, na kojoj je Ziko rekao Kežmanu da za njega nema mesta u timu za derbi me? sa Galatasarajom.

Kežman je s obrazloženjem da mu "nedostaju me?evi", zatražio od Brazilca da ga stavi u tim, ali da je dobio odgovor da ?e "na njega ra?unati u drugom delu prvenstva, do kada bi trebalo da popravi formu".

Incident se dogodio u trenutku kada je prevodilac, po uputstvu Zika, samo na turskom jeziku, pozvao fudbalere da se okupe. Pošto u Fenerbah?eu, osim srpskog internacionalca, ima više stranih igra?a koji ne razumeju ili slabo razumeju turski jezik, Kežman je doviknuo: "Reci na engleskom, i mi treba da razumemo", na šta je dobio odgovor: "Ovde su ve?ina Turci".

Iznerviran zbog ovoga, Kežman je nasrnuo pesnicama na prevodioca, ali su se umešali klupski drugovi i spre?ili ve?i incident. Na kraju se sve završilo Kežmanovom pretnjom prevodiocu: "Vide?emo se napolju".

Dalji detalji incidenta, zbog kojeg Kežmanu verovatno preti disciplinska kazna, nisu poznati, ali je saopšteno da je Ziko odlu?io da treninge do utakmice sa Galatom drži bez prisustva novinara.

Mateja Kežman je odavno na ratnoj nozi sa turskim sportskim novinarima, za koje tvrdi da pišu neistine o njemu, izmišljaju njegove izjave i da se bezobzirno mešaju u njegov privatni život. Ogor?en zbog toga, u septembru je održao konferenciju za štampu, na kojoj je "sedmoj sili" skresao u brk sve što misli o njima i saopštio da do kraja sezone prekida svaku komunikaciju.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Klemente više nije selektor!

Havijer Klemente više nije selektor reprezentacije Srbije, saopštio je u ?etvrtak predsednik nacionalnog Fudbalskog saveza Zvezdan Terzi?!

On je nakon sednice Izvršnog odbora FSS izjavio da španskom stru?njaku nije više mogao da obezbedi ambijent za normalan rad.

"Klemente mi je rekao da želi da ostane selektor, pod uslovom da mu bude obezbedjen pozitivan ambijent. IO je uvažio taj stav, ali sa njim ne?e biti produžen ugovor. Ja ne mogu da mu obezbedim željeni ambijent, bilo bi to za mene veliko li?no optere?enje", rekao je Terzi?.

Terzi? je sa Klementeom razgovarao u utorak uve?e. Prema nekim informacijama, razgovor je bio emotivan, a Basku su ?ak zasuzile i o?i.

"Klemente je sam predložio da ako ne bude imao maksimalnu podršku celokupne javnosti i svih bitnih faktora u srpskom fudbalu da onda ne želi da nastavi saradnju. Rekao mi je da želi da bude selektor Srbije i naredne dve godine, jer veruje u ovu mladu ekipu, smatra da smo na dobrom putu i da su postavljene nerealni ciljevi pred njega kad je došao u Srbiju. Finansijski momenat nije bio presudan", rekao je Terzi?.

Na sednici Izvršnog odbora FSS, preneo je Terzi?, ve?ina je bila za ostanak Klementea, ali da je on naglasio da ne veruje da bi mogao da obezbedi taj pozitivan ambijent koji španski stru?njak želi. "Ve? posle prvog poraza ponovo bi krenula lavina negativnih komentara, a to bi za mene li?no bilo veliko optere?enje", rekao je Terzi?.

Predsednik FSS smatra da je možda napravljena greška pre godinu kada su "poneti atmosferom i entuzijazmom" pri?ali o plasmanu reprezentacije na EP. "Klemente je sam rekao da su postavljeni nerealni ciljevi. Trebalo je tada da kažemo da je cilj podmladjivanje reprezentacije, stvaranje novog tima...Ipak, ne bežimo od odgovornosti".

Upitan zbog ?ega je onda smenjen Klemente, kada je imao podršku IO FSS i da li je onda odlu?io glas Stru?nog odbora ili mišljenje dela medija, Terzi? je odgovorio da je ocenjeno da je najsvrsishodnije u ovom trenutku raskinuti saradnju sa Klementeom.

"Vlasnik SOS Kanala Dragiša Kova?evi? rekao mi je da je u ponedeljak uve?e (kada je Klemente bio gost na toj televiziji), stiglo 7.000 SMS poruka, a ?ak 90 odsto gledalaca bilo je za ostanak Klementea", preneo je Terzi?.

Ostaje, dakle, nejasno, zašto je Klemente ipak morao da ode, ako ima podršku srpske fudbalke javnosti ili bar njenog dobrog dela.

"Ja sam bio jedan od onih koji je protiv Klementea, ali ne?u sada da se perem, niti bilo ko od nas to želi, jer smo podržali Terzi?a kada smo pre godinu dana izglasali Klementea. Dakle, IO je odlu?io da se razidje sa Klementeom. Ni Stru?ni odbor, ni javnost, ni mediji", rekao je ?lan IO FSS Dragoljub Vukadinovi? (FK Partizan).

Sada na scenu zvani?no stupa Stru?ni odbor FSS. Poslednjih dana mnogo citirano telo, koje predvodi Ljupko Petrovi?, predloži?e kandidate za novog selektora, a "orlovi" bi kormilara trebalo da dobiju najkasnije 24. januara.

Na sednici IO jednoglasno je odlu?eno da Milorad Kosanovi? bude izba?en iz Stru?nog odbora i sa mesta potpredsednika tog tela, a umesto njega novi ?lan je Mihajlo Ivanovi?.

Stru?ni odbor sada ima otprilike mesec dana da sastavi spisak kandidata i potom ?e peto?lana komisija FSS (Terzi?, generalni sekretar Zoran Lakovi?, Dragoljub Vukadinovi?, Miodrag Mora?a i Mihajlo Ivanovi?) razgovarati sa potencijalnim selektorima.

Ukoliko ne bude iznenadjenja i naknadnih dodavanja na spisak kandidata, selektor ?e biti tražen u trouglu Ilija Petkovi? - Radomir Anti? - Miroslav Djuki?.

Strateg Partizana dobio je u ?etvrtak i jedno veliko priznanje. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije proglašen je za najboljeg srpskog trenera u 2007. godini, dok je zvanje najboljeg fudbalera pripalo napada?u Valensije Nikoli Žigi?u.

Intresantno je da je Izvršni odbor, koji donosi kona?nu odluku o najbokljem igra?u i treneru, za prvo ime srpskog fudbala izabralo Nikolu Žigi?a, iako je pauzirao više meseci, a najve?i konkurent mu je bio defanzivac Lokomotive, odli?ni Bane Ivanovi?.

Preporuka za clanove: