News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 05:43:44 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 14.11.2007.

Started by El Fenomeno, November 14, 2007, 12:00:01 PM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Darko se igrao sa Jao Mingom

Darko Mili?i? je ubacio 13 poena "1 na 1" sa Jao Mingom u prvom poluvremenu, potom poslao Kineza na klupu u problemu s li?nim greškama i tako otvorio put svom timu ka drugoj pobedi u šest NBA duela ove sezone: Memfis - Hjuston 105:99.

Mili?i? je me? završio sa 20 poena, pogodio 9 od 14 šuteva iz igre, pokupio šest skokova i upisao dve blokade, što je uz 26 Gasolovih poena bilo dovoljno da se porazi Hjuston i njegov "ubica" Trejsi Mekgrejdi, koji je u Memfisu ubacio 41 poen.

Vladimir Radmanovi? je u porazu Lejkersa u San Antoniju (92:107) u?estvovao sa ?etiri poena (2/7 iz igre, 0/2 za tri) i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte. Toni Parker je sa 26 poena i devet skokova predvodio Sparse do sedme pobede u osam me?eva.

Boston nastavlja da teroriše NBA konkurenciju. Do šeste uzastopne pobede od starta lige stigli su u Indijani (101:86). Pirs, Garnet, Alen i ostali još su u poteri za najboljim startom u istoriji tima iz sezone 1957/58 od 14 uzastopnih pobeda.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Jovetic samo do pola Partizanov!

Od predvidjenog (pozamašnog) deviznog iznosa, Partizan ?e prilikom prodaje Stevana Joveti?a inkasirati samo polovinu, dok ?e drugih 50 odsto novca oti?i na ra?un jednog španskog investicionog fonda i Faljija Ramadanija, Joveti?evog menadžera, piše dnevni list "Press" u broju od srede!

Kako je došlo do toga da se Partizan nadje u koži Crvene zvezde, kada je Nikola Žigi? odlazio u Rasing iz Santandera, a veliki deo kola?a pokupio menadžer Milan ?alasan?

Tadašnja uprava crno-belih, pre dve godine je u jeku finansijske krize odlu?ila da ustupi 30 odsto Joveti?evog ugovora Špancima, koje zastupa srpski fudbalski menadžer Zoran Stojadinovi?. Na isti na?in podeljena su prava na još dvojicu fudbalera, a klubu iz Humske 1 ukupno je pripalo 750.000 evra.

"Sigurno je da bi bilo bolje da imamo 100 odsto prava na Joveti?a, ali klubu je tada bio potreban novac za teku?e potrebe i 750.000 evra je bila zna?ajna suma", potvrdio je novi predsednik Partizana Tomislav Karadži?.

Prema re?ima Stojadinovi?a, bio je veliki rizik uložiti toliki novac u neafirmisane igra?e, tako da sada niko nema pravo da mu prebacuje.

"Investicioni fond iz Španije, koji ja zastupam, poseduje 30 odsto ugovora Stevana Joveti?a. Imamo udeo u ugovorima još nekih igra?a Partizana i to nas je ukupno koštalo 750.000 evra. Taj posao zaklju?en je pre dve godine, u trenutku kada Partizan nije imao novca da isplati plate... Osim toga, igra?i o kojima je re? u to vreme nisu odigrali nijedan jedini sekund za prvi tim", isti?e Stojadinovi?.

Poznati menadžer kaže da ?e njegova strana zaraditi na Joveti?u, ali da ?e u nekim sli?nim transakcijama na dobitku biti Partizan.

"Niko ne?e re?i, recimo, 'vidi ga, izgubio je pare na Nebojši Marinkovi?u'. A tu je i Lamin Dijara. Ja sam molio ljude u Partizanu da ga uzmu, jedva su pristali da ga dovedu, i to prvo na probu! Na kraju su dobili 50 odsto njegovog ugovora za 60.000 evra, a na taj novac ?ekao sam tri meseca. Sada taj igra? vredi oko dva i po miliona evra, što zna?i da je Partizan dobio na poklon polovinu te sume", tvrdi Stojadinovi?.

Tomislav Karadži? priznao je da ?e Partizan dobro zaraditi na Dijari, naglasivši da postoji još nekoliko prvotimaca koji nisu potpuno u vlasništvu kluba i vezani su za svoje menadžere, "ali u mnogo manjem procentu nego Joveti? i Dijara".

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Nigerijska tinejdž-senzacija u Hamburgu

Tinejdžerska golgeterska senzacija iz Nigerije Mekoli Krisantus (Macauley Chrisantus), najbolji strelac na ovogodisnjem Svetskom prvenstvu za igra?e do 17 godina, potpisao je ugovor sa bundesligašem Hamburgom.

Sedamnaestogodišnji Nigerijac postigao je sedam golova na sedam me?eva koliko je igrala njegova reprezentacija na putu do zlata na Svetskom prvenstvu za juniore održanom u septembru ove godine u Koreji.

Krisantus je sa Hamburgom potpisao amaterski ugovor koji ?e biti pretvoen u profesionalni u avgustu slede?e godine kada ?e mladi napada? postati punoletan.

"Veoma smo zadovoljni sto smo ga angažovali", rekao je sportski direktor nema?kog kluba Ditmar Biersdorfer (Dietmar Beiersdorfer) u utorak nakon prvog treninga Krisantusa sa prvim timom Hamburga.

Krisantus je ranije povezivan i sa premijerligašima Arsenalom i Man?ester sitijem, ali je Hamburg, koji trenutno zauzima trece mesto u Bundesligi, bio najbrži.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Djukic: Malo strpljenja, molim!

Tri vezana remija i ?ak pet nerešenih rezultata u poslednjih sedam prvenstvenih kola fudbalera Partizana zabrinuli su navija?e crno-belih, ali trener lidera Meridijan Superlige Srbije Miroslav Djuki? mirno odbija ocene da je njegov tim u krizi i poru?uje da je potrebno malo strpljenja.

"?injenica je da igramo dobro, ali da to ne prate adekvatni rezultati. Sigurno je da tri vezana remija kod ku?e nismo želeli, ali, daleko je Partizan od krize! Bitno je da nastavimo da igramo dobro, onda ?e do?i i rezultati", kaže Djuki? i isti?e da je loš teren uzrok slabijih rezultata crno-belih u poslednje vreme.

"Ne tražim izgovore, ali Partizan je 'lagana' ekipa, a takve podloge zahtevaju duel igru. Radi?emo na tim stvarima", kaže mladi trener.

On isti?e da se pravi nepotreban pritisak na njegove igra?e, kojima su potrebni vreme i podrška.

"Svi bi, recimo, da porede Partizan sa Man?esterom, ali, da bi to moglo treba uložiti, mnogo platiti", kaže Djuki? i ne ostavlja dilemu šta ?e u?initi ako rezultati budu izostajali:

"Kao trener sam najodgovorniji, samim tim i najve?i krivac. I što se me?e ti?e, sam ?u oti?i ako ne bude rezultata! Ne bežim od odgovornosti i uvek ?u stajati ispred svojih igra?a. Jedino tražim strpljenje".

On smatra da ekipi nije potreban psiholog, ali priznaje da igra?i jesu malo pali na tom planu. "Lek" je u pobedama.

"Potrebna nam je samo jedna pobeda da vratimo samouzdanje. Psiholog nam nije potreban, mentalno smo stabilni", kaže on.

U medjuvremenu, jedan od igra?a koji je bio na probi u Partizanu nije zadovoljio. Mladi Nemac, štoper Roko Tajhman, vratio se u Švajcarsku, gde brani boje tamošnjeg tre?eligaša Natersa.

Za razliku od njega, olimpijski reprezentativac Gane, Abraham Kudemor i mladi Brazilac Gabrijel još treniraju u Zemunelu.

Preporuka za clanove:

duledu

ATP MASTERS: Federerov uzdah olakšanja!

Retko kad možete videti mirnog, neki bi rekli i hladnog Švajcarca Rože Federera, kako pokazuje emociju na teniskom terenu. Ali, ta retka "?ast" ljubiteljima tenisa ukazana je u sredu kada je Federer savladao Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:0 (6:4, 6:3) u 2. kolu Mastersa u Šangaju, koji je prvog reketa sveta ostavio u borbi za osvajanje trofeja.

Posle poraza od ?ileanca Fernanda Gonsalesa u 1. kolu, Federer se "otreznio" protiv ?etvrtog tenisera sveta. Ipak, koliko mu je bilo stalo da pobedi govori i uzdah olakšanja na kraju me?a.

U prvom setu, Federer je napravioi brejk pri rezultatu 4:3 (potom je bilo 5:3), a u drugom je imao prednost od 5:1.

Ovom pobedom (11. uzastopnom nad Rusom) Federer je izbacio Davidenka iz daljeg takmi?enja na Mastersu, jer ruski teniser nema više nikakvih šansi da se domogne polufinala.

U drugom me?u 2. kola "Crvene grupe", Amerikanac Endi Rodik pobedio je Gonsalesa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Rodik ima obe pobede, Federer i Gonsales po jednu pobedu i poraz, dok je Davidenko bez pobede.

U poslednjem kolu "Crvene grupe" u petak se sastaju Federer - Rodik i Davidenko - Gonsales.

Na Mastersu, koji se igra za nagradni fodn od 4.450.000 dolara, u ?etvrtak ?e biti odigrani me?evi poslednjeg kola "Zlatne grupe", a sastaju se Novak Djokovi? (Srbija) - Rafael Nadal (Španija) i David Ferer (Španija) - Rišar Gaske (Francuska).

duledu

Terzi?: Klemente, nije vreme za kritike!

"Mnoge stvari koje je selektor Klemente rekao su ta?ne, dobre i korisne za srpski fudbal, ali nije vreme za takve opservacije", reagovao je predsednik FSS Zvezdan Terzi? na oštre kritike koje je Španac uputio na ra?un srpskog mentaliteta, rada FSS, novinara...

"U danima koji dolaze, za o?ekivati je da svi budemo maksimalno posve?eni utakmicama sa Kazahstanom i Poljskom, kako bismo iskoristili i najmanju šansu za plasman na EP. Pri?e o selektoru slede po završetku kvalifikacija", dodao je on.

Terzi? je ponovio klju?ne datume vezane za (ne)nastavak saradnje sa Baskom..

"Njemu ugovor isti?e 31. decembra, a ne 21. novembra kada se igra poslednja utakmica. U slu?aju da se plasiramo na EURO automatski se produžava do jula slede?e godine. Ne možemo da razgovaramo o tome kakav je Klementeov rad dok traju kvalifikacije i dok selektor nije završio posao. I dalje verujem da je angažovanje Klementea bio dobar potez", istakao je Terzi?.

Redosled poteza, kako je naglasio, ve? je utvrdjen. Sednica Izvršnog odbora zakazana je za 6. decembar i tada ?e selektor podneti izveštaj i detaljnu analizu tima i pojedinaca, a potom ?e svoj izveštaj podneti i direktor repreezntacije.

"Mišljenje o radu selektora da?e i Stru?ni odbor i ?lanovi Izvršnog odbora. Do slede?e sednice, koja je planirana za 24. januar, ima?emo potpuno jasnu sliku i mo?i ?emo da odlu?imo da li ?emo Klementeu ponuditi novi ugovor ili ?emo potražiti novog selektora", rekao je predsednik FSS.

Terzi? je rekao da je i dalje uveren da je Savez angažovanjem Klementea napravio odli?an potez.

"Uradio je dosta dobrih stvari. Kad smo se dogovrali o saradnji, od Klementea smo tražili da istovremeno radi na podmladjivanju tima i da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo. Prihvatio je tako težak posao i mislim da je dosta toga dobro uradio. O njegovom radu ne može se suditi samo na osnovu rezultata", zaklju?io je Terzi?.

Prvi ?ovek srpskog fudbala, kao i tim ljudi oko njega, nalazi se pred dilemom ko bi mogao da nasledi i nadmaši Klementea na klupi A tima. Takodje, postavlja se pitanje koliko su i koji doma?i stru?njaci, koji trenutno nemaju angažman, bolji izbor od iskusnog Španca, jer je paralelan rad u klubu i reprezentaciji davno prevazidjena stvar svuda u svetu.

Ako nadležni organi FSS procene da takvih stru?njaka nema, dolazi se i pred temu: da li je svrsishodno dovoditi novog stranca, koji bi morao da krene od nule, kada je u pitanju adaptacija, upoznavanje sa ekipom, Srbijom i ostalim specifi?nostima posla.

Uostalom i dalje postoje šanse da se Srbija plasira na EURO... Možda nas osporavani Klemente, ipak, odvede u Švajcarsku i Austriju.

duledu

Dragi?evi?: Do?ekao sam svojih pet minuta!

Tadija Dragi?evi? je ove sezone prosto eksplodirao. Od po?etka sezone jedan je od klju?nih košarkapa Crvene zvezde i najve?i oslonac treneru Stevanu Karadži?u. Sjajnu partiju ponovio je i u duelu 2. kola ULEB Kupa protiv Paneliniosa.

Iako crveno-beli nisu briljirali u poslednjem me?u NLB Lige protiv Zagreba, Dragi?evi? je ponovo bio najbolji sa 26 poena i sedam skokova i ukupno gledano bio je najkorisniji igra? 9. kola regionalne lige.

Trener Stevan Karadži? dao mu je potpunu slobodu ove sezone i sada se vidi da je Dragi?evi? nezasluženo grejao klupu prethodnih godina.

"Ne znam zašto su me zaobilazili, zašto je moj kvalitet uvek dovodjen u pitanje. Mislim da sam mnogo ranije zaslužio da igram barem po pet minuta. Ali, nema veze. Sada razmišljam da je možda tako i bolje. Nisam presko?io nijednu stepenicu u razvoju, nikome ništa ne dugujem. Nau?io sam da verujem samo sebi i da za sve moram žestoko da radim. Zato mi je uspeh daleko sladji. Ništa se ne dobija na poklon. Za sve moraš da se boriš", kaže Dragi?evi? u intervjuu za sajt NLB Lige .

Ovaj mladi ?a?anin kaže da veliku zahvalnost duguje Karadži?u, jer mu je dao podršku, kapitensku traku...Njegova želja je da sa crveno-belima osvoji najpre "prsten" NLB lige, a potom i šampionsku titulu u Srbiji.

"Želim da mu to vratim na najbolji mogu?i na?in. Komplimenti prijaju, drago mi je da sam dokazao kvalitet. Imam dosta razloga za zadovoljstvo, ali daleko je bitnije da kao tim igramo dobro i pobe?ujemo. Odli?no smo po?eli NLB ligu, uprkos veoma teškom rasporedu nalazimo se u vrhu. Tek je po?etak, o?ekuje nas još dosta teških utakmica. Zbog bodovanja za trogodišnji ugovor sa Evroligu za nas NLB liga ima ogroman zna?aj. Želimo da osvojimo šampionski prsten, ali idemo korak po korak. Konkurencija je veoma jaka", kaže Dragi?evi?.

Upitan u ?emu je tajna Crvene zvezde ove sezone, jer je podmladila ekipu, a igra lepše i beleži bolje rezultate, Dragi?evi? odgovara da svi dobijaju šansu i da su dobre igre posledica "gladi za pobedama" i dodaje: "Možemo mi još bolje".

Dragi?evi? isti?e da mu je jedna od najve?ih želja "ostavi dubok trag u Zvezdi".

"Zato sam i produžio ugovor do 2010. godine. Pre odlaska želim da podignem šampionski pehar NLB lige i Srbije. Samo u slu?aju da uspem u toj nameri, mo?i ?u da odem puna srca. Karijeru bi voleo da nastavim u nekom velikom evropskom klubu", dodaje.

Dragi?evi? ina?e paralelno i studira i sada je na tre?oj godini BK Univerziteta.

duledu

Jovanovi?: Verujem u ?ast Belgijanaca

Milan Jovanovi?, golgeter belgijskog Standarda, ne sumnja u ?ast Belgijanaca pred, za nas, presudnu utakmicu kvalifikacija izmedju Poljske i Belgije u subotu u Varšavi, iako se šuška da je poljski selektor Holandjanin Leo Benhaker vidjen kako "lagano ?aska" s pojedinim belgijskim reprezentativcima.

"Ne želim da kažem da ?e Belgijanci dati sve od sebe, da ?e igrati ?asno i pošteno, da ?e ostvariti remi ili pobedu, a da bude 3:0 za Poljsku. Ali, koliko sam imao prilike da se upoznam s njihovim mentalitetom, deluje mi kao da ne?e oti?i tamo da izgube", nada se momak ?iji nadimak (Lane), nije odraz njegovog stila i karaktera na terenu.

Borbeni napada? kaže da je pri?ao sa saigra?ima iz Standarda koji su pozvani za me? u Poljskoj, Defurom i Felainijem, te da su mu oni poru?ili da ?e "igrati za ?ast, pa šta bude".

"U Belgiji mediji ne pridaju veliku pažnju ovom me?u, jer im rezultatski ne zna?i ništa. Ali, znam da igra?ima zna?i kako ?e odigrati u Poljskoj, jer je i kod njih smena generacija i mnogi ?e želeti da se nametnu za naredni ciklus kvalifikacija", izjavio je Beogradjanin u sredu u Kovilovu.

Obojica njegovih saigra?a, belgijskih reprezentativaca, Defur i Felaini rodjeni su 1988. godine.

duledu

Atletiko Madrid želi Murinja

Ni Barselona, ni Valensija, ve? madridski Atletiko. Klub iz glavnog grada Španije javno je saopštio da želi da dovede nekadašnjeg trenera ?elsija Žoze Murinja.

"Žoze Murinjo je veliki trener, a Atletiko je zainteresovan za velike trenere", rekao je predsednik Atletika Enrike Serezo.

Tim iz Madrida trenutno je šesti u Primeri što je bolje nego na kraju prošle sezone kada je bio sedmi. Medjutim, uprava smatra da Havijer Agire nije ispunio o?ekivanja, jer je ovogodišnji "apetit" Atletika mnogo ve?i.

Serezo je odlu?an u nameri da vidi svoj tim u Ligi šampiona naredne godine, pa mediji ve? pominju dolazak Murinja na Visente Kalderon. Predvidjanja su da ?e portugalski stru?njak posle trenutnog odmora od trenerskog posla, karijeru nastaviti u Španiji ili Italiji, a Serezo je otkrio da bi ga vrlo rado vidio na ?elu Atletika.

U medjuvremenu, Serezo je izrazio odlu?nost i kad je u pitanju dovodjenje još jednog Portugalca u klub iz Madrida, a re? je o vezisti Porta Rikardu Kvarežmi.

"Mi smo želeli da Simao i Kvarežma igraju u tandemu ove sezone, ali predsednik Porta je tražio više novca nego sto smo bili u mogu?nosti da platimo. Ipak, mogu?nost da njih dvojica zaigraju u tandemu ostaje otvorena. Kvarežma je mlad igra? i još ima vremena da postane Atletikov", rekao je Serezo.

duledu

Eklston: Odlazim ako Raikonenu oduzmu titulu!

Prvi ?ovek Formule 1 Berni Eklston zapretio je da ?e podneti ostavku ukoliko na predstoje?em sudjenju Svetska automobilska federacija (FIA) ne potvrdi titulu voza?u Ferarija Fincu Kimiju Raikonenu.

Meklaren je uložio žalbu po završetku Velike nagrade Brazila, poslednje trke u sezoni, traže?i od FIA da diskvalifikuje tri bolida koja su vozila sa gorivom nedozvoljene temperature. Ukoliko bi se to desilo, automatski bi drugoplasirani Luis Hamilton pretekao u broju bodova Raikonena i preuzeo titulu svetskog šampiona.

Eklston, koji je u Formulu 1 ušao pre 35 godina, izjavio je da ?e se "sigurno povu?i" ukoliko dodje do obrta za "zelenim stolom", prenosi londonski "Gardijan".

"Ukoliko neko misli da bi najbolje rešenje bilo oduzimanje titule Raikonenu, onda meni ne preostaje ništa drugo nego da dam ostavku", kategori?an je 77-godišnji Eklston.