News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 24, 2024, 01:14:48 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Shanghai Masters 2007

Started by Pink Floyd, November 12, 2007, 07:23:47 PM

Previous topic - Next topic

Pink Floyd

Zavrsni turnir za muskarce je poceo...
Kao kod velikog batice, tako i ovde... Ocekujte neocekivano...

Prvi dan:
Poraz Noleta i pobeda Nadala

Španac Rafael Nadal pobedom je otvorio takmi?enje na Masters kupu u Šangaju. On je u prvom me?u "zlatne" grupe pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4, posle 2 sata i 8 minuta borbe.

Drugi nosilac, koji je pre 7 dana poražen u finalu Masters turnira u Parizu, prili?no nesigurno je po?eo i u Šangaju. Gaske je u me? ušao sa u?inkom od 3 poraza u duelima sa Nadalom, što ga nije spre?ilo da pruži izuzetno jak otpor.

Francuz je osvojio prvi set posle brejka u osmom gemu. U drugom je razmenjeno nekoliko brejkova, od kojih je presudan bio onaj iz šestog gema kada je Nadal poveo sa 4:2. U tre?em setu, Nadal je odlu?uju?i brejk napravio u petom gemu. Gaske je uspeo da sa?uva jednu me? loptu u sedmom, ali je to bilo sve od osmog tenisera na ATP listi.

U istoj grupi nalaze se Novak ?okovi? i David Ferer, dok se u "crvenoj" grupi takmi?e Rodžer Federer, Endi Rodik, Nikolaj Davidenko i Fernando Gonzales.

Ferer iznenadio ?okovi?a

Novak ?okovi? doživeo je poraz na po?etku takmi?enja na Masters kupu u Šangaju. Srpski teniser je izgubio od šestog igra?a na ATP listi, Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle sat i 42 minuta igre.

?ak 41 neiznu?ena greška ?okovi?a bilo je previše za izuzetno motivisanog Ferera. Španac je imao odgovor za svaki napad srpskog tenisera, koji je tako doživeo drugi uzastopni poraz.

Ferer je otvorio me? brejkom u prvom gemu, kada je ?okovi? napravio duplu servis grešku. Srpski teniser ni u jednom trenutku nije uspeo da pripreti Fereru na njegov servis, nije imao nijednu brejk loptu, pa je prvi set završen pobedom Španca sa 6:4.
Foto: AP

U drugom setu, ?okovi? je bio sigurniji na svoj servis, da bi u ?etvrtom gemu ispustio jednu dragocenu brejk loptu.

Kod rezultata 4:4, ?okovi? gubi odlu?uju?i gem, a Ferer dobija priliku da servira za me?. S druge strane, Novak je imao još jednu brejk prilika za izjedna?enje na 5:5 i opstanak, tako?e je sa?uvao nekoliko me? lopti, ali je Ferer na kraju trijumfovao, kada je ?okovi? napravio jednu od brojnih grešaka, poslavši lopticu u mrežu.

Posle pobede u Šangaju, Ferer je poveo u me?usobnim duelima sa 3:2.

Najbolji srpski teniser je tako izgubio prvi me? na Masters kupu, a prolaz u polufinale traži?e kroz duele sa Rišarom Gaskeom i Rafaelom Nadalom.

Izvor: B92
"I'll See You on the Dark Side of the Moon"

Pink Floyd

Drugi dan:
Poraz Federera i pobeda Rodika

Amerikanac Endi Rodik savladao je Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:2, posle 2 sata i 11 mintua igre, na po?etku takmi?enja u "crvenoj" grupi Masters kupa u Šangaju. Rodik je takmi?enje završnog turnira godine otvorio odli?nom partijom i to u prvom me?u posle oporavka od povrede, zbog koje je odigrao samo jedan me? od Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država.

Davidenko nije imao odgovor za Rodikov servis i jaku odbranu sa osnovne linije. Ruski as je ispustio servis u 4. gemu prvog seta koji je na kraju izgubio sa 6:3, posle 38 minuta borbe.

Kada je Rodik u sedmom gemu drugog seta napravio novi brejk, ?inilo se da ?e Amerikanac do?i do lake pobede. Ipak, Davidenko se vratio u igru, osvojivši slede?a tri gema za izjedna?enje na 1:1 u setovima.

Rodik, me?utim, uzvra?a novim brejkom na po?etku odlu?uju?eg seta i brzo dolazi do ubedljive prednosti od 4:1, kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

U istoj grupi takmi?e se Rodžer Federer i Fernando Gonzales.

Nekadašnji prvi teniser sveta približio se tako tre?em plasmanu u polufinale Masters kupa i stekao psihološku prednost pred novi okršaj sa Davidenkom, u finalu Dejvis kupa izme?u SAD i Rusije, koje je zakazano za decembar.

Gonzales šokirao Federera

?ileanac Fernando Gonzales napravio je veliko iznena?enje u prvom kolu Masters kupa, pošto je u okviru "crvene" grupe savladao vode?eg svetskog tenisera Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

To je prva pobeda 27-godišnjeg Gonzalesa nad Federerom posle 10 neuspešnih pokušaja, uklju?uju?i i onaj iz finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije i prvu put u poslednje ?etiri godine da je Švajcarac izgubio dva uzastopna me?a (poražen na Mastersu u Parizu od Nalbandijana).

Federer je imao pet brejk lopti u odlu?uju?em setu, ali je Gonzales uspeo da zadrži servis i na kraju trijumfuje sa 7:5 za kona?nih 2:1, posle 2 sata i 8 minuta igre.

Posle do sada jedinog poraza u prvoj fazi takmi?enja na jednom završnom turniru, Federer ?e za plasman u polufinale sada najverovatnije morati da pobedi i Endija Rodika i Nikolaja Davidenka u preostalim me?evima "crvene" grupe.

Pink Floyd

Treci dan:
Novi poraz Noleta, ali i Nadala

Najbolji srpski teniser Novak ?okovi? doživeo je poraz i u drugom me?u "zlatne grupe" na Masters kupu u Šangaju. Bolji od njega ovoga puta bio je Francuz Rišar Gaske, i to više nego ubedljivo u dva seta 6:4, 6:2, u me?u koji je trajao jedan ?as i 25 minuta.

Od samog po?etka me?a videlo se da je Francuz mnogo angažovanije ušao u duel, da je imao bolju koncentraciju i bolju realizaciju. Tokom me?a Gaske je imao 81 odsto uspešnosti prvog servisa, napravio je mnogo manje neiznu?enih grešaka (17-27) i više vinera (25-15). Francuski teniser je osvojio ?ak 19 poena više (64-45).

Tre?em igra?u sveta ovo je bio ?etvrti duel protiv Francuza i prvi poraz.

Ferer bolji i od Nadala

Španski teniser David Ferer priredio je još jedno iznena?enje na Masters kupu u Šangaju pobedivši drugog igra?a sveta Rafaela Nadala sa 2:1 po setovima 4:6, 6:4, 6:3. U odlu?uju?em setu, Ferer je vodio sa 5:1, Nadal je uspeo da dobije naredna dva gema, ali to mu nije bilo dovoljno da se vrati u me? i pobedi.

Šesti teniser sveta jedini sada ima maksimalan u?inak u ''zlatnoj grupi", pošto je dobio oba me?a, i sa ?okovi?em i sa Nadalom, a srpski igra? nema nijednu pobedu.

Još uvek nisu poznati polufinalisti iz te grupe. Jedino je sigurno da u narednu rundu ne?e pro?i Novak ?okovi?, koji je dva puta poražen, od Ferera i Gaskea.

David Ferer se u tre?em me?u sastaje sa Rišarom Gaskeom, dok ?e Nadal igrati sa Novakom ?okovi?em.

Pink Floyd

Cetvrti dan:
Gonzo porazen, a Federer ne

Švajcarac Rodžer Federer oporavio se od po?etnog poraza na završnom Mastersu u Šangaju i pobedio Nikolaja Davidenka u dva seta – 6:4, 6:3, u drugom kolu crvene grupe. Poraz je okon?ao nade ruskog tenisera da ?e sti?i do polufinala. U drugom me?u drugog kola crvene grupe sastaju se pobednici iz prve runde Fernando Gonsales i Endi Rodik.

Federer je i u drugom me?u pokazao da je daleko od forme i namu?io se sa rivalom, kojeg je pobedio u svih 10 dosadašnjih okršaja.

U prvom setu on je imao neobi?no velike 22 neiznu?ene greške, ali je napravio brejk u osmom gemu. Davidenko je odmah vratio brejk, ali je Federer i u desetom gemu oduzeo servis rivalu i osvojio set.

U drugom setu odluka je pala u ?etvrtom gemu, posle ?ega se samopouzdanje prvog igra?a sveta vratilo, pa je me? okon?an posle sat i 27 minuta.

Švajcarac je na prethodnih pet završnih turnira sezone slavio ?etiri puta, a ovog puta mora?e da pobedi Rodika u tre?em kolu da bi zadržao šanse da se bori za trofej.

Rodik prvi polufinalista Šangaja

Endi Rodik ostvario je i drugu pobedu na Masters Kupu u Šangaju, savladavši Fernanda Gonzalesa sa 6-1, 6-4. Posle dve impresivne pobede u 'crvenoj grupi', najbolji ameri?ki teniser postao je prvi igra? koji je obezbedio u?e?e u polufinalu turnira.

Gonzales još uvek ima šanse da se kvalifikuje, zahvaljuju?i šokantnoj pobedi nad svetskim 'brojem jedan', Rodžerom Federerom. Da bi se kvalifikovao, Gonzales ?e morati da pobedi Rusa Nikolaa Davidenka, koji je eliminisan porazom od Federera.

Posle najboljeg me?a u karijer, ?ileanac nije imao dovoljno snage da se suprotstavi Rodiku koji je na po?etku me?a lagano ?uvao servis i prvi set je dobio za samo 29 mnuta.

U drugom setu Amerikanac je, iako nije imao nijedan brejk, naterao Gonzalesa da napravi seriju grešaka, pa je me? završen posle samo 65 minuta.

Pink Floyd

Dan pet:
?okovi? poražen i od Nadala

Najbolji srpski teniser Novak ?okovi? nije uspeo da ostvari nijednu pobedu na Masters kupu u Šangaju. U tre?em kolu zlatne grupe ?okovi? je poražen od Rafaela Nadala u dva seta – 6:4, 6:4, za sat i 44 minuta. ?okovi? je ve? ranije izgubio sve izglede da se plasira u polufinale. Nadal ?eka rasplet u grupi, posle me?a Gaske – Ferer, koji se igra u toku popodneva. U slu?aju da se taj me? završi pobedom Gaskea 2:1, odlu?iva?e gem-koli?nik, a u svakoj drugoj varijanti, Nadal je sigurni polufinalista.

Rasplet u "crvenoj grupi" bi?e poznat u petak.

?okovi? je ponovo, kao i u prethodna dva me?a, imao više neiznu?enih grešaka nego obi?no, ali je pružio daleko bolju partiju nego protiv Ferera i Gaskea, kada je tako?e poražen bez osvojenog seta.

Me?utim, ovog puta je na suprotnoj strani imao fantasti?nog Nadala, koji je igrao izvanredno i zasluženo zabeležio pobedu.

U prvom setu Nadal je ?okovi?u rano oduzeo dva gema, pre nego što je naš teniser vratio jedan servis.

Ve? u tre?em gemu drugog seta Nadal pravi odlu?uju?i brejk.

?okovi? se nije predao, odigravši najbolji set na turniru, u osmom gemu imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme rivalu gem.

Nadal je od osam dosadašnjih me?eva sa našim asom dobio šest.

Nagradni fond završnog turnira sezone je 4.450.000 dolara.

Ferer lako izbacio Gaskea

Španac David Ferer pobedio je ubedljivo Rišara Gaskea – 6:1, 6:1, u poslednjem me?u zlatne grupe Masters kupa u Šangaju. Ferer je zauzeo prvo mesto u grupi sa sve tri pobede i u subotnjem polufinalu igra?e sa drugoplasiranim iz crvene grupe. Fererova pobeda obezbedila je Rafaelu Nadalu drugo mesto, dok su iz zlatne grupe eliminisani Gaske i ?okovi?. Ranije u ?etvrtak Nadal je pobedio ?okovi?a 6:4, 6:4.

Rasplet u crvenoj grupi dogodi?e se u petak, kada se igraju me?evi tre?eg kola Davidenko – Gonsales i Federer – Rodik.

Davidenko je bez izgleda za dalji plasman, a preostala tri tenisera bori?e se za dva mesta.

Za sada dve pobede ima Rodik, a po jednu Gonsales i Federer.

Pink Floyd

Federer odbranio Masters kup

Najbolji teniser današnjice Rodžer Federer drugi put za redom osvojio je Masters kup, koji je održan u Šangaju. On je u finalu savladao šestog nosioca Španca Davida Ferera sa 3:0 – po setovima 6:2, 6:3, 6:2.

Me? je trajao jedan ?as i 38 minuta, a ovo je bio prvi poraz Ferera na ovogodišnjem Masters kupu, koji je prethodno pobe?ivao ?okovi?a, Nadala, Gazkea i Rodika. Ferer je tako propustio priliku da postane prvi Španac posle Aleksa Kore?e iz 1998. godine koji je pobedio na Masters kupu.

Federer je tako završio još jednu fantasti?nu sezonu sa skorok 69-9, osvojivši osam titula – koje uklju?uju peti uzastopni Vimbldon, ?etvrti uzastopni US Open i odbranu Australijan Opena.

Federer ?etvrtu sezonu za redom završava na prvom mestu ATP liste, a titule u Šangaju osvajao je i 2003. i 2004. godine. Samo su Ivan Lendl i Pit Sampras imali pet titula Masters Kupa. Švajcarac je ovogodišnji nastup u Šangaju po?eo porazom od Fernanda Gonsalesa, ali je potom zabeležio ?etiri trijumfa protiv Davidenka, Rodika, Nadala i Ferera u kojima nije izgubio set.

Ferer nikada ranije nije uspeo da pobedi Federera, a ovo mu je bio osmi poraz. Španac je imao mnogo manje vinera u finalnom duelu (10-30), a u neiznu?enim greškama je prednja?io (38-29).

Turnir u Šangaju igrao se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.

U finalu dublova Mark Nouls i Danijel Nestor pobedili su Simona Aspelina i Julijana Nolija sa 6:2, 6:3 i tako stigli do nagrade od 100.000 dolara.