News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 05:58:23 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

vesti dana 10.11.07

Started by duledu, November 10, 2007, 07:02:16 PM

Previous topic - Next topic

duledu

Srbija i dalje juri Bojana Krki?a

Srbija se i dalje bori za Bojana Krki?a. ?udo od deteta, najmladji strelac prvenstvenog gola u istoriji Barselone, prošao je sve mladje reprezentativne selekcije Španije, gde je rodjen, ali i dalje bi mogao da postane A reprezentativac Srbije, ?ije ima poreklo po ocu.

U strahu da bi Španija mogla da izgubi Bojana Krki?a posle trofejnih godina u mladjim selekcijama ove zemlje, madridski "As" objavio je tekst u kojem navodi da je Fudbalski savez Srbije krenuo u poslednju ofanzivu za de?aka koji je sa 17 godina postao prvotimac mo?ne Barselone.

Španci tvrde da bi Havijer Klemente, pod pritiskom vode?ih ljudi FSS, mogao uskoro da pozove Krki?a u A slekciju Srbije, što bi, ukoliko ovaj to prihvati, zna?io i definitivan izbor do kraja karijere. Ovaj dnevnik isti?e i da nije realno da Krki? bude uskoro pozvan za seniorski sastav Španije, gde u napadu vlada paklena konkurencija.

Takodje, u Španiji ne o?ekuju "?udo" u našoj grupi do kraja kvalifikacija i plaše se da bi "orlovi" posle eliminacije mogli dodatno da podmlade tim za naredni ciklus, što bi svakako otvorilo prostor Krki?u da ranije nego ina?e zaigra za najja?u selekciju jedne zemlje.

Tako bi, strahuju u Madridu, Srbija mogla da pridobije Krki?a, koji po pravilima FIFA ima pravo da bira za koga ?e igrati do svoje 21. godine. Ukoliko, medjutim, pre toga odigra i jednu zvani?nu utakmicu za A reprezentaciju bilo koje zemlje - izbor postaje kona?an.

Nezvani?no, otac mladog golgetera i skaut Barselone, Bojan Krki? senior, voleo bi da njegov sin zaigra za Srbiju, ali naš trener koji ve? dugo boravi u Španiji, Radomir Anti?, podse?a javnost u Srbiji da je Bojan rodjen tamo, da mu je majka Španjolka, da je redovno pozivan za odgovaraju?e španske selekcije od najmladje, pa od skora i za mladu (do 21 godine), iako ima samo 17, da igra za Barselonu i da je Španija, ipak, njegova zemlja.

"As" otkriva i da Bojan od predsednika našeg Saveza Zvezdana Terzi?a redovno dobija DVD i knjige uz pomo? kojih želi da što pre savlada srpski jezik, koji razume, ali ne govori.

"Ne pada nam na pamet da skupljamo igra?e po svetu, ali u ovom slu?aju nema sumnje da je njegovo poreklo srpsko", izjavio je Zvezdan Terzi?.

duledu

Tra? dana: Kike Flores u Zvezdi?!

Milorad Kosanovi? nije ni pokupio stvari, tandem Jankovi?/Mrkela ni trening sa ekipom nije održao, a ve? je osvanulo: "Kike San?ez Flores u januaru preuzima Crvenu zvezdu?!"

Ovu spekulaciju objavio je "Sport" u izdanju od subote, doduše stidljivo, u jednoj re?enici. Nedavno otpušteni trener Valensije, navodno je, prvi izbor za dugotrajno rešenje na klupi srpskog šampiona, koji posr?e na svim poljima: rezultatski, kadrovski...

Odmah posle, kao "pik broj 2" navodi se ime sadašnjeg trenera ?ukari?kog Dragoslava Stepanovi?a, koji je reputaciju stekao vodivši bundesligaške klubove.

Sli?na situacija dogodila sre pred kraj prethodne sezone i trajala je do sredine leta ove godine, kada su se po novinama "licitirala" imena Luidjija Del Nerija, Kama?a, Valtera Zenge, Siniše Mihajlovi?a... pa je izbor, na kraju, pao na Miodraga Kosanovi?a.

Da li ?e iz drugog pokušaja FK Crvena zvezda uspeti da angažuje zvu?no evropsko trenersko ime?

duledu

ATP: Pala prva suspenzija!

Alesio Di Mauro, 124. igra? na svetu, prvi je teniser u istoriji koji je suspendovan zbog u?eš?a u kladjenju na teniske me?eve, iako nije dokazano da je namestio nijedan me?.

Italijan, za sada, ne?e mo?i da nastupa narednih devet meseci i mora?e na ra?un ATP organizacije da uplati 60.000 dolara, zbog toga što je otkriven njegov nalog na jednom Internet sajtu koji se bavi "on-line" kladjenjem na teniske me?eve.

ATP nije uspeo da dodje do dokaza da se Italijan kladio na svoje me?eve, odnosno da je na bilo koji na?in uticao na ishode drugih duela, ali pošto je i samo kladjenje profesionalaca zabranjeno, odlu?eno je da nekadašnji 66. igra? sveta bude kažnjen.

Ukoliko se u nastavku istrage bude došlo do dokaza da je Di Mauro upla?ivao novac na sopstvene me?eve, kazna bi mogla da bude drasti?no ve?a.

Prethodnih dana oglasio se i ?eh Jan Hernih, 114. igra? u ATP trci za 2007. godinu, koji je potvrdio da mu je uo?i me?eva sa Volandrijem i Korolevim na turnirma u Moskvi i Sankt Peterburgu ove sezone nudjeno da izgubi i da za to dobije pozamašnu svotu novca, što je kako tvrdi odbio.

ATP trenutno istražuje okolnosti u kojima je odigran veliki broj me?eva, a zanimljivo da je na ?ak 12 akter bio ?etvrti igra? sveta Nikolaj Davidenko. U avgustu ove godine britanske kladionice povukle su iz ponude me? izmedju Rusa i Argentinca Martina Vehalja sa turnira u Poljskoj.

duledu

Mrkela i Jankovi? za ofanzivu i rezultate

Trenerski tandem Aleksandar Jankovi?/Mitar Mrkela predstavljen je je u subotu na "Marakani". U društvu sportskog direktora FK Crvena zvezda Stevana Stojanovi?a, dvojac koji ?e zameniti smenjenog Milorada Kosanovi?a na klupi crveno-belih izrazio je utiske pred po?etak velikog iskušenja, koje je došlo iznenada.

"Pre tri dana nisam mogao ni da pretpostavim da ?e klubu biti potrebna takva vrsta pomo?i od mene. Život uvek nosi nešto novo. Pred nama su izazovi i moramo da odgovorimo na njih. Želim da svojim iskustvom pomognem Crvenoj zvezdi da se do kraja šampionata bori za titulu", rekao je Mitar Mrkela, koji ?e biti prvi pomo?nik Saši Jankovi?u.

Mrkela je do subote bio direktor omladinske škole Crvene zvezde..

"U Zvezdinoj porodici sam od osme godine života, a Zvezda je u mojoj porodici bila i mnogo pre nego što sam se rodio. Izbor za šefa stru?nog štaba predstavlja veliku satisfakciju i obavezu. Sa osam godina sam po?eo kao pionir, a sada mi se nakon 27 godina pruža prilika da predvodim Prvi tim. O tome sam ?esto maštao i drago mi je što mi se san ispunio", iskren je Jankovi?, koji do sada nije bio u ulozi prvog trenera.

Debi ?e imati ve? u nedelju (13.30) kada crveno-beli gostuju u Smederevu u MSL.

"Za me? u Smederevu ne?u ništa menjati, jer jednostavno nema vremena za to. Taj duel ?emo morati da dobijemo na srce i na htenje, a ne na novu taktiku".

Na pitanje da prokomentariše Kosanovi?evu izjavu da je ekipa "limitirana", Jankovi? je odgovorio:

"Svaki trener ima svoje vidjenje, ali ja ?u nastojati da unapredim igru ekipe u narednom periodu. Stvari vezane za na?in igre ne mogu da se promene preko no?i, ali uzdamo se u veliki rad koji je pred nama. Zvezda je najve?i klub i ima najve?e ambicije. Predstoje promene na takti?kom planu i sigurno je da ?e opredeljenje biti ofanzivna igra. Prioritet je rezultat i da Zvezda pobedjuje".

Sportski direktor Stojanovi?, objasnio je da je tandem Jankovi?/Mrkela bio najbolji izbor za klub.

"U ovom trenutku angažovanje Jankovi?a i Mrkele bilo je najbolje rešenje, jer obojica dobro poznaju ekipu i situaciju u klubu".

Novinare je zanimalo i da li je ta?no da je Kosanovi? bio pod pritiskom "odredjenih struktura u klubu", kako je bivši trener tvrdio.

"Sa Kosanovi?em sam imao besprekoran odnos i ponosan sam na to, a ako je on imao problema sa nekim ljudima u klubu, trebalo je da kaže imena i prezimena tih osoba", rekao je Stojanovi?.

Novi šef stru?nog štaba Crvene zvezde Aleksandar Jankovi? rodjen je 6. maja 1972. godine, a od osme godine trenirao je u Crvenoj zvezdi.

Jankovi? je bio pomo?nik Slavoljubu Muslinu, s kojim je doneo mnogo trofeja Crvenoj zvezdi. U fudbalskoj karijeri, koju je prekinuo u 28. godini zbog povrede, Jankovi? je igrao u Francuskoj, Austriji i SAD. Kao trener, zajedno sa Muslinom radio je i u Levskom, Lokerenu, Metalurgu, Lokomotivi iz Moskve...

Mitar Mrkela rodjen je 1965. godine, a fudbalsku karijeru po?eo je u OFK Beogradu, a potom nastavio u Crvenoj zvezdi. Pored toga, igrao je u holanskom Tventeu i turskom Bešiktašu, a karijeru je završio igraju?i mali fudbal u SAD.

Mrkela je za Crvenu zvezdu odigrao 327 utakmica i postigao 99 golova. Pet puta je nastupio za "A" reprezentaciju bivše Jugoslavije i bio je osvaja? bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Los Andjelesu 1984. godine.

duledu

WTA Madrid: Maša se razmahala!

Marija Šarapova, ako ovako nastavi, ima?e po ?emu lepom da pamti sezonu za zaborav! Ruskinja je "oduvala" je u subotu sa terena sunarodnicu Anu ?ekvetadze sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2) i plasirala se u veliko finale sezone, na ženskom Masters Kupu u Madrdiu.

Šarapova je u svim segmentima igre nadigrala koleginicu iz reprezentacije i najavila da bi sli?nom igrom i pobedom u finalu u nedelju mogla da napravi veliki "kam bek" na poslednjem velikom turniru u sezoni u kojoj je zbog niza povreda i loše forme pala sa druge na šestu WTA poziciju.

Miljenica Rusije Maša u petak je u direktnom duelu sa našom Anom Ivanovi? (6:1, 6:2) obezbedila prvo mesto u Crvenoj grupi i dobila lakšeg protivnika na putu ka finalu, gde ?e igrati protiv bolje iz duela Enan - Ivanovi?.

duledu

MSL: Rezultati i tabela posle 13. kola

Rezultati 13. kola MSL:

U subotu:

Bežanija - Napredak 2:1 (Randjelovi? 56, Vani? 61. - Gogi? 58.)
Borac ?a?ak - OFK Beograd 2:0 (Injac 45, Mitrovi? 89.)
Hajduk Kula - Mladost Lu?ani 2:2 (Fejsa 59, Miloševi? 80. auto gol - Avramovi? 32, Jevdjevi? 90.)
Partizan - ?ukari?ki 1:1 (Žuka 90. - Jankovi? 49.)
Vojvodina - Banat 1:0 (Bua? 14.)

U nedelju:

Smederevo - Crvena zvezda (13.30)

1. Partizan 13 8 5 0 27:12 29
2. Vojvodina 13 7 5 1 21:13 26
3. Crvena zvezda 11 5 6 0 13:5 21
4. OFK Beograd 13 6 3 4 16:13 21
5. Borac ?a?ak 13 5 4 4 12:11 19
6. Banat 13 4 4 5 14:16 16
7. Mladost Lu?ani 13 3 7 3 12:15 16
8. ?ukari?ki 13 3 6 4 9:12 15
9. Napredak 13 3 3 7 9:15 12
10. Smederevo 12 3 2 7 10:16 11
11. Hajduk Kula 12 2 4 6 9:14 10
12. Bežanija 13 2 1 10 9:19 7

duledu

?uka na minut do senzacije, Partizan u krizi

?ukari?ki su delili minuti od senzacije na Top?iderskom brdu, ali je lider Meridijan Superlige Srbije, Partizan iz kontroverznog penala u sudijskog nadoknadi vremena uspeo da iš?upa bod, koji, ipak, nije zadovoljio navija?e crno-belih, koji su, uglavnom sa isto?ne i zapadne tribine tražili odlazak Miroslava Djuki?a sa mesta trenera.

Partizan je poslednje tri utakmice u prvenstvu igrao kao doma?in, ali je od mogu?ih devet osvojio samo tri i tako dao "vešta?ko disanje" najve?im konkurentima za šampionsku titulu - novosadskoj Vojvodini i Crvenoj zvezdi.

Novosadjani su u subotu u 13. kolu MSL pobedili Banat 1:0 i sada su na samo tri boda zaostatka za Partizanom!

?ukari?ki je došao na Top?idersko brdo da ostvari što povoljniji rezultat, ali je na svoje Banovo brdo mogao da odnese sva tri da su njegovi napada?i u drugom poluvremenu realizovali sijaset šansi koje su imali.

Ipak, najve?e zasluge za odli?an rezultat ?ukari?kog, koji je još jednom pokazao da je neugodan gost, bili su golman Bojan Isailovi?, koji je branio nemogu?e, strelac Goran Jankovi?, i Pavle Ninkov, za koga je posle me?a trener Dragoslav Stepanovi? rekao da zaslužuje poziv u državni tim!

Bez Stevana Joveti?a (sa omladinskom reprezentacijom Crne Gore) i Portugalca Moreire (povredjen), Partizan je sasvim druga ekipa. To je bilo o?igledno i u me?u protiv ?ukari?kog. Igrali su crno-beli dobro u prvom poluvremenu, stvarali su šanse, koje je propuštao Žarko Lazeti?, a pitanje je kako bi me? tekao da je sudija Dejan Filipovi? iz Beograda dosudio o?igledan penal za Partizanu 18. minutu kada je Dijara srušen u šesnaestercu gostiju.

Stasti?ki gledano, ?ukari?ki je imao više šuteva na gol do Partizana, ali su crno-beli imali zrelije prilike. Lazeti? je u razmaku od deset minuta (u 24. i 33. minutu) dva puta odli?no šutirao, ali je Isailovi? panterskim odbranama sa?uvao ekipu sa Banovog brda.

Tek što je krenuo nastavak, ?ukari?ki je poveo, posle greške Nikole Mitrovi?a na sredini terena. Zadnji vezni Partizana pogrešio je u dodavanju, lopta je došla do Jankovi?a koji je sjajnim udarcem sa ivice šesnaterca zatresao mrežu Darka Božovi?a.

Od tada, Partizan je imao jalovu inicijativu, bez prave prilike za gol, a ekipa ?ukari?kog je imala bar tri-?etiri situacije iz kojih je mogla da zabeleži trijumf.

U 58. minutu sudija Filipovi?, koji je dobrano nervirao igra?e i navija?e Partizana još jednom je propustio priliku da dosudi penal za Partizan, jer je Borko Veselinovi? bio povla?en za dres. Filipovi?, medjutim, nije ni trepnuo ve? je pokazao da se igra nastavi.

Kada su se navija?i crno-belih ve? pomirili sa prvim porazom u sezoni, Filipovi? je napravio kompenzaciju. Zapravo, niko na stadionu nije mogao sa sigurnoš?u da kaže da li je bio prekršaj ili ne nad Lazeti?em, ali je sudija pokazao na "belu ta?ku", sa ?im igra?i ?ukari?kog nisu mogli da se pomire ni posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

Precizan sa penala bio je Žuka, koji je ispra?en ovacijama sa terena.

Posle me?a, trener Partizana Miroslav Djuki? rekao je da njegov tim, i pored tri uzastopna remija, nije u krizi i ocenio da je težak teren još jednom bio uzrok nepovoljnog rezultata po crno-bele!

"Ne, nismo u krizi! Vodili smo me?, ali su uslovi za igru bili veoma teški, a i rival je bio dobar, organizovan. Mogu samo da ?estitam mojim momcima, jer su dali maksimum i herojski su došli do boda", rekao je Djuki?.

Upitan da li smatra da Partizan nije ista ekipa sa i bez Joveti?a i Moreire, Djuki? je odgovorio da "koga nema, bez njega se može" i da "nikad ne pla?e za onima kojih nema u ekipi". "Svi koji igraju u Partizanu, po kvalitetu i ponašanju, zaslužuju da nose crno-beli dres. Nikog nije ovde doveo tata, ve? su tu zato što imaju kvalitet", tvrdi Djuki?.

Iskusni stru?njak, Dragoslav Stepanovi?, koji je preporodio ekipu ?ukari?kog, i sam je bio iznenadjen dobrom igrom svog tima.

"Nisam o?ekivao da ?emo posle odli?ne igre protiv Crvene zvezde u prošlom kolu, odigrati još jedan sjajan me?. Moji igra?i su celu utakmicu bili tamo gde treba, kad treba i uradili su šta treba. Nije mi krivo što smo primili gol u 90. minutu, a nije ni bitno kako smo ga primili i da li je bio penal. Imali smo ranije prilike da u stuacijuama tri na dva ili ?etiri na tri završimo utakmicu pre kraja. Partizan je najbolja ekipa protiv koje sam do sada igrao. Ipak, izdvajam golmana Isailovi?a koji je odli?nim odbranama ulio moral ekipi da izdrži do kraja. Zaslužili smo bod", rekao je Stepanovi?.

duledu

(Crveno) Beli mag skidao ?ini sa Zvezde!?

Crvena zvezda je "pod kletvom" i to je razlog što prima golove ove jeseni u poslednjim minutima utakmica, pa je ?lan ekspedicije crveno-belih u Solunu bio i beli mag, ?iji je zadatak bio da ukloni ?ini, piše list "Danas".

U tekstu piše da je "beli mag sa svim svojim rekvizitima neophodnim za uklanjanje ?ini bio i ?lan ekspedicije crveno-belih u Solunu".

U sveopštem haosu posle odlaska Dragana Stojkovi?a sa mesta predsednika FK Crvena zvezda, u Ljutice Bogdana, izmedju ostalog, procenjeno da su golovi koje ekipa prima u finišu me?a plod ne?ije kletve i da je neophodno angažovati adekvatnog vra?a da te ?ini skine sa srpskog šampiona.

"Kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, on je pred me? protiv Arisa po poseti stadionu osetio lošu vibraciju i predvideo loše ve?e za klub, a ina?e i svakom igra?u dodirnuo ruku ne bi li osetio uzrok bledih partija ekipe. Bez dovodjenja u pitanje postojanja magije, vere u nju ili ne, ?injenica je da je klub na ovakav na?in obezvredio i ponizio igra?e", piše "Danas".

duledu

BUNDES: Bajern posr?e, gol Krstaji?a

Fudbaleri Bajerna su u krizi. Posle remija sa Boltonom u Ligi UEFA (2:2), koji se mogao okarakterisati i kao opuštanje bavarske ekipe, ono što se dogodilo u subotu na stadionu "Gotlib Dajlmer"u 13. kolu Bundeslige, može se opisati samo kao debakl.

Branilac titule prvaka Nema?ke, Štutgart je deklasirao Bajern sa 3:1, a Bavarci, kojima je ovo prvi poraz u svim takmi?enjima ove sezone, utešni gol su postigli ?etiri minuta pre kraja utakmice.

Sastav iz Minhena je potpisao kapitulaciju ve? posle prvih 45 minuta igre do kada je doma?in uspeo da dodje do nedostižne razlike od tri gola. "Švabe" su mrežu Mihaela Rensinga na?ele u 11. minutu susreta golom Maria Gomeza, da bi Bašturk u 30. minutu udvostru?io prednost.

Do odlaska na odmor Gomez je još jednom pogodio metu, za ubedljivih i po Bajern ponižavaju?ih 3:0. po?asni gol za ekipu iz Minhena postigao je Luka Toni u 86. minutu.

Kiks Bajerna na pravi nacin je iskoristio Verder koji na svom "Vezeru" rutinski savladao ekipu Karlsruea 4:0. "Zeleni" su poveli golom Dijega u 25 minutu da bi pred sam kraj prvog dela defanzivac Naldo udvostru?io prednost. Sve nade gostiju da mogu izboriti povoljan rezultat i odneti makar bod iz Bremena ugasio je Ugo Almeida pogotkom u 66. minutu susreta, da bi deset minuta kasnije Naldo postavio kona?an rezultat.

Duel Šalkea i Hamburga, koji je takodje imao epitet derbija, završen je 1:1. Doma?i su bolje po?eli me? i došli do vodjstva preko Mladena Krstaji?a u 12. minutu, da bi dvadeset minuta kasnije Ivica Oli? doneo bod Hamburgu.

Ubedljivu pobedu ostvarila je Hanza koja je na svom terenu savladala Energi iz Kotbusa. Sva tri gola za tim iz Roštoka postigao je Kern, dok su strelci za goste bili Da Silva i Skela.

Herta je mnogo teže nego što se o?ekivalo uspela da slomi otpor Hanovera i uknjiži nova tri boda. Za minimalnu pobedu tima iz Berlina pobrinuo se Lima koji je u golom u 87. minutu obradovao doma?e navija?e.

U poslednjem susretu subotnjeg programa Borusija je kao doma?in remizirali sa Ajntrahtom 1:1.

Rezultati:

Borusija Dortmund - Ajntraht1:1 (0:0)
/Kringe 80' - Amanatidis 54'/

Hanza - Kotbus 3:2 (1:0)
/Kern 18', 59', 73' - Da Silva 59', Skela 90'/

Herta - Hanover 1:0 (0:0)
/Lima 87'/

Šalke - Hamburger 1:1 (1:1)
/Krstaji? 12' - Oli? 35'/

Štutgart - Bajern 3:1 (3:0)
/Gomez 10', 42', Bašturk 30' - Toni 86'/

Verder - Karlsrue 4:0 (2:0)
/Dijego 25', 45', Almeida 66', Naldo 76'/

Nedelja, 11. novembar:
Arminija - Nirnberg
Volfsburg - Bajer Leverkuzen

Petak:
Duizburg - Bohum 0:2 (0:1)

duledu

WTA MADRID: Ana ostala bez finala!

Ana Ivanovi? nije uspela da se plasira u finale Mastersa u Madridu. Na pretposlednjoj prepreci završnog turnira sezone srpsku teniserku zaustavila je Belgijanka Žistin Enan, koja je slavila sa 6:4, 6:4

Na prvi pogled ?ini se da je prva igra?ica sveta rutinski rešila duel u svoju korist, medjutim, ni približno lako i ubedljivo, kao što bi to mogao da sugeriše rezultat, Belgijanka nije stigla do pobede.

Ana je fenomenalno zapo?ela polufinalni duel i uspela da povede sa 2:0. U narednom gemu Enan je bila dovoljna jedna šansa da vrati brejk, da bi u slede?oj igri nakon ?ak osam izjedna?enja i nekoliko spašenih brejk lopti stigla do izjedna?enja 2:2.

Publika u Madridu u prva ?etiri gema, za koje su teniserke potrošile ?ak pola sata, mogla je da uživa u zaista vrhunskoj predstavi. Sjani bekhendi, forhendi, skra?ene dijagonale, voleji, lobovi, sve ono najlepše u tenisu našlo se na repertoaru Ivanovi? i Enan.

Nakon propuštene prilike u ?etvrtom gemu Ana kao da se "ispumpala". Uvukla se nervoza, servis, kao uostalom i u petak protiv Šarapove, ponovo je nije služio, pa je Enan nastavila da niže gemove. Osvojila je Belgijanka još tri (dva brejka) i došla u priliku da servira za osvajanje prvog seta.

U situaciji kada više nije imala šta da izgubi Ana je krenula na sve ili ništa, a igra sa puno rizika se isplatila. Jedan brejk je nadoknadila, a zatim uhvatila priklju?ak na 5:4. Medjutim, u narednom gemu nakon 15:15 dve loptice šalje u dno mreže i Belgijanka ima vezane set lopte, od kojih koristi ve? prvu i nakon 58 minuta stiže na pola puta od plasmana u finale.

Gubitak prvog seta itekako se odrazio na igru Ane Ivanovi?. Srpska teniserka na po?etku drugog, kao da je i dalje kontala šta je bilo, a ne šta se trenutno dešava na terenu. Uvodni gem na svoj servis greškama je poklonila Belgijanki, a zatim je prepustila i naredna dva, pa je Enan ekspresno stigla do 3:0.

I onda sli?no kao u prvom setu u potpuno bezizlaznoj situaciji, Ana je izvukla nekoliko "ke?eva" iz rukava, izbombardovala Belgijanku sa osnovne linije, vratila oba brejka i izjedna?ila na 3:3.

Na trenutak se u?inilo da Ana može do preokreta, ali je prvi servis ponovo stao, što je iskusna Belgijanka vešto koristila, poentiraju?i skoro na svaki Anin drugi servis (posle drugog servisa Ane Ivanovi? Enan je osvojila ukupno 16 od 25 poena). Napravila je prva teniserka novi brejk, a zatim do kraja rutinski dobila svoja dva servis gema i nakon sat i 45 minuta obezbedila finale u kojem ?e se sa Marijom Šarapovom boriti za milionsku nagradu.

Ana Ivanovi?, kojoj je ovo bio tre?i poraz u tri duela sa Belgijankom, plasmanom u polufinale zaradila je 250.000 dolara i 335 poena, što zna?i da ?e ovu godinu i definitivno završiti na ?etvrtom mestu WTA liste.

duledu

PREMIJER: "Petarda" Vest Hema

Vest Hem je u subotu stavio "so na ranu" ekipi Derbija - "petarda" na "Prajd parku", stadionu koji bi love sezone trebalo da promeni ime.

Dva gola Lija Bojera za pobedu Vest Hema od 5:0 u 13. kolu Premijer lige, koji je još više zakucao Derbi za dno tabele. Derbi je samo jednom ove szone pobedio, a ve? šest kola ne zna za trijumf (dva remija i ?etiri poraza).

Posle loših prvih pola sata igre, Vest Hem je po?eo da igra fudbal, a plod angažovanije igre bio je prvi od dva gola Lija Bojera. U nastavku brodolom Derbija i ?etiri laka komada za slavlje "?eki?ara", kojima je ovo najubdljivija pobeda u poslednjih sedam godina.

U derbiju severa Engleske, duel ljutih rivala, sanderlenda i Njukasla završen je nerešeno 1:1, mada je Sanderlend bio bolji tim i mogao je da uzme sva tri boda.

Rezultati 13. kola:

Sanderlend - Njukasl 1:1 (0:0)
Higinbotam 47' - Milner 64'

Derbi - Vest Hem 0:5 (0:1)
/Bojer 41' i 59', Eterington 51', Luis (autogol), Solano 69'/

18:15h Liverpul - Fulam

Nedelja, 11. novembar:

Birmingem - Aston Vila
?elsi - Everton
Bolton - Midlsbro
Man?ester junajted - Blekburn
Totenhem - Vigan
Portsmut - Man?ester siti

Ponedeljak, 12. novembar:
Reding - Arsenal

duledu

Joveti?e trese mreže dok Partizan posr?e

Koliko supertalentovani Stevan Joveti? zna?i Partizanu pokazala je utakmica protiv ?ukari?kog u subotu u 13. kolu, u kojoj su crno-beli, bez crnogorskog reprezentativca, jedva iš?upali bod i to iz penala u sudijskoj nadoknadi.

I dok su fudbaleri Partizana vodili bitku sa upornim ?ukari?anima, Joveti? je tresao mreže na drugom mestu.

U me?u 1. kola kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenmstvo u Italiji, Joveti? je bio strelac za omladinsku reprezentaciju Crne Gore u porazu od doma?ina 3.1.

Joveti? je u 58. minutu fenomenalno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i pogodio cilj. Joveti? je mogao još jednom da se upiše u strelce ali je njegov lob udarac, posle solo prodora u kojem je nanizao trojicu defanzivaca Italije, izba?en sa gol-linije.