News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 24, 2024, 12:26:15 AM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 13.05.2008.

Started by El Fenomeno, May 13, 2008, 10:24:04 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Boston i dalje bez pobede u gostima   

Najbolji tim regularnog dela NBA lige joÅ¡ nije pobedio na gostujućem terenu u plej-ofu. Boston je u noći izmeÄ'u ponedeljka i utorka izgubio i drugi susret polufinala Istoka u Klivlendu.

Opet je bilo "glatko" - 88:77 za Kavalirse, koji su izjednačili u seriji na 2:2.

Sada se ekipe sele u Boston, gde će peti meč biti odigran u četvrtak rano ujutru po našem vremenu.

Selektivno gledanje statistike sa meča, stvorilo bi dojam da je najbolji akter bio Lebron Džejms sa 21 poenom i 13 asistencija. Ali, prva zvezda Kavalirsa najgori je šuter NBA plej-ofa na četiri meča jedne serije. Protiv Bostona, za sada, on je pogodio svega 25,6 odsto šuteva iz igre!

Ključ pobede Klivlenda je timska odbrana, koja je najbolji defanzivni tim lige (Boston) ostavila na svega 12 poena u poslednjoj četvrtini... Ukoliko Kavalirsi budu nastavili da igraju odbranu na ivici noža, čak i nenaštimovani Lebron Džejms mogao bi da ih odvede u finale konferencije.

Ipak, u poslednjih osam minuta, Džejms je imao četiri asistencije, trojku i monstruozno zakucavanje preko Kevina Garneta, potez koji bi mogao da obeleži i celu sezonu...

Malo pre toga, Garnet je proglašen za najboljeg defanzivnog igrača lige. Sa priznanjem u ruci bio je postavljen "na poster".

Lebrona je iz prvog reda gledala mama Glorija. Kada su ga Pol Pirs i Kevin Garnet sruÅ¡ili na parket u prvoj četvrtini, povreÄ'ena mama je skočila i sasula Pirsu u lice "nekoliko" reči.

"Rekao sam joj da sedne i ćuti na malo nepristojan način. Hvala Bogu da nisu bile materice... Mislim stalno na moju mamu", izvinio se Lebron Džejms posle meča.

Bek Klivlenda Saša Pavlović počeo je meč sa klupe, a za 12 minuta u igri nije pogodio šut iz igre. Do dva poena stigao je sa slobodnih bacanja.

Rondo, Alen i Garnet postigli su po 15 poena za Boston, a Pirs 13.

Izvor: MTS MONDO

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Kuper dobio otkaz u Parmi      

NekadaÅ¡nji trener Valensije i Intera i nesuÄ'eni trener Crvene zvezde Hektor Kuper, posle serije loÅ¡ih rezultata, dobio je otkaz u Parmi iako je samo dva meseca radio u klubu.

“Fudbalski klub Parma otpustio je trenera Hektora Kupera. Njemu i njegovom pomoćniku Gustavu Sivijeru zahvaljujemo se na trudu, stručnosti i posvećenosti poslu. Ekipu će preuzeti dosadašnji trener juniorskog tima, Andrea Manco, koji će ekipu voditi na nedeljnoj utakmici protiv Intera”, saopšteno je na zvaničnom sajtu Parme.

Kuper je došao u Parmu pre dva meseca i trebalo je da obezbedi plasman na sredini tabele, ali Argentinac je u deset utakmica ostvario samo dve pobede, tri remija i pet poraza.

Parma je tako pala u zonu ispadanja i žuto-plavi sada imaju „nemoguću misiju“ da izbore opstanak u Seriji A pošto u poslednjem kolu moraju da pobede prvoplasirani Inter kojem su za odbranu šampionske titule potrebna sva tri boda.

Kuper je sa Valensijom 2000. i 2001. godine igrao u finalima Lige šampiona, a posle toga vodio je Inter, ali bez većeg uspeha.

Pre nego što je došao na klupu Parme, Argentinac je dobio otkaz i u španskom Betisu, a dva naputa, posle odlaska Dušana Bajevića iz Crvene Zvezde i godinu dana kasnije, spekulisalo se da će preuzeti beogradski klub.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

NameÅ¡tena utakmica Varteks â€" Zadar    

Kase hrvatskih, srpskih, ali i kladionica u BiH su ispražnjene zbog velikog broja isplata tiketa sa pogoÄ'enim tačnim rezultatom utakmice Varteks â€" Zadar 5:2.

Verovatnoća da kladilac pogodi takav rezultat se graniči sa nulom. Zato su hrvatski mediji pronašli dokaz da je meč namešten. Na kladioničarskim forumima je još u petak kružila informacija da će u Varaždinu biti 5:2.

Da li će i kako reagovati hravtski Savez, pokazaće vreme. U taborima oba rivala demantuju da je bilo dogovora oko duela poslednjeg kola Hrvatske lige koji nijednom timu nije ništa značio.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Dijara: NaÄ'ite zamenu za Jovetića

Kup je doneo, mogao bi i titulu. Sa dva gola Zvezdi u polufinalu Kupa i tri Zemunu u finalu, Lamin Dijara preneo je prvi trofej sa Marakane na Topčidersko brdo.

Ako ovako nastavi i u prvenstvu, gde je do sada postigao devet golova, Senegalac bi mogao da bude junak Partizanovog pohoda na duplu krunu. MeÄ'utim, postoji joÅ¡ jedan podatak, koji možda i viÅ¡e od golova govori o tome kakav je uticaj Dijare na igru crno-belih.

On zbog crvenog kartona u ÄŒačku protiv Borca, a potom i prehlade, nije igrao na tri meča. Partizan u tom periodu nije pobedio: Bežanija 2:2, Crvena zvezda 1:1, Vojvodina 1:1 (uÅ¡ao u drugom poluvremenu)... Od kada se vratio meÄ'u startere, tim SlaviÅ¡e Jokanovića ne zna za poraz.

"Trener je imao strpljenja da me "sačeka", pa i kada mi nije išlo, nije mi rekao "Lamin, idi odmori malo", već me je bodrio, govorio da veruje u mene, samo da nastavim da radim. Verujem da sam mu na pravi način, golovima, uzvratio na poverenje. Čak sam i ja u jednom momentu počeo da se preispitujem koliko zaista vredim i da li ću moći da ponovim igre od jesenas. Srećom, svi smo krenuli napred...", izjavio je za "Novosti" napadač lidera prvenstva i novog osvajača Kupa.

Na poslednjih sedam utakmica Dijara je postigao isto toliko golova.

"Ne mogu da kažem da mi ne godi što sam bio najbolji strelac Kupa, niti da ne bih voleo da budem najbolji i u prvenstvu, ali najiskrenije, primarni cilj i meni, kao i svima u Partizanu je da osvojimo titulu i bitno mi je da golovima samo tome doprinesem".

A, kada Partizan osvoji titulu? Jovetić je već otišao...

"Videćemo da li ću i ja biti tu", otkrio je Dijara za "Sport".

"U ovom trenutku razmišljam samo o tituli, ali postoje ljudi koji razmišljaju o mojoj karijeri. Prvo dupla kruna, pa sve ostalo".

Da li bi možda Liga šampiona bila dovoljan motiv da ostanete u Humskoj?

"Bio bi to veliki izazov za mene. Ako ostanem, biće potrebno vreme da se naviknem na novog igrača u tandemu. Navikao sam se na Jovetića i nadam se da će Partizan dovesti pojačanje, koje će imati njegove kvalitete", poručio je Upravi Dijara.

Možda nije čuo da će Gordan Petrić i Ivan Tomić dobiti oko tri miliona evra za pojačanja ovog leta.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

KUP UEFA: Zenit u napad, Rendžers u odbranu!

Ko bi rekao... Finale Kupa UEFA igraće Zenit i Rendžers. Ko god ga osvoji u sredu u Mančesteru, biće to prvi put u istoriji dva kluba.

Na stadionu Mančester sitija, sudariće se dva shvatanja fudbalske igre. I, utoliko, Evropa bi trebalo da navija za Zenit, tim koji je u polufinalu deklasirao veliki Bajern. Posle 1:1 u Minhenu, bilo je 4:0 u Sankt Peterburgu.

Evropa ne bi trebalo da se raduje eventualnoj pobedi Å¡kotskog tima, koji je ove sezone na putu ka drugom finalu Kupa UEFA u istoriji - Å¡est puta odigrao 0:0.

Å koti su kreatori jednog od najdosadnijih dvomeča u istoriji evropkupova, kada su za 210 minuta polufinala protiv Fiorentine fanatično branili svoj gol, bili podreÄ'eni i kod kuće, a naročito u gostima, gde su tri puta Å¡utnuli ka protivničkom golu.

Domogli su se penala i finala.

"Najbolji način da se proÄ'e kroz čvrstu odbranu jesu neočekivani potezi i individualni prodori. Moramo da sačekamo i vidimo Å¡ta ćemo da uradimo. Sve Å¡to nam treba je u naÅ¡im rukama, nogama i glavama", rekao je kapiten Zenita Anatolij Timoščuk.

On, saigrači i trener Dik Advokat moraće da smisle kako da nadoknade izostanak najboljeg strelca Kupa UEFA Pavela Pogrebnjaka, koji je sakupio 11 golova, ali i potpuno nepotrebno dobio parni karton protiv Bajerna, tako da neće igrati veliko finale.

"Neće to biti laka utakmica, posebno kada uzmemo u obzir da Pogrebnjak neće igrati. Nadam se da će (Fatih) Teke i (Alehandro) Dominges uspeti da nadoknade njegovo odsustvo", rekao je fudbaler sredine terena Zenita Roman Širokov.

Pogrebnjak je na osam utakmica eliminacione faze postigao sedam golova, Zenit 14, a Glazgov Rendžers - pet!

"Glazgov ne postiže mnogo golova, ali i prima malo. Niko ne dolazi do finala nezasluženo", ocenio je Timoščuk igru ljubimaca protestanata u Škotskoj, koju je Leo Mesi ocenio kao "antipropagandu fudbala" posle remija Barselone u Glazgovu (0:0).

"Å to nas nisu pobedili ti koji nas kritikuju?"

To nikako ne uzbuÄ'uje menadžera Rendžersa Voltera Smita. Taman posla da će on promeniti taktiku u sredu uveče...

"To nas nikako ne vreÄ'a. Tako je bilo tokom cele sezone, pa moramo da prihvatimo takvu ulogu i izborimo se sa njom. Do sada smo često sluÅ¡ali negativne komentare na naÅ¡ račun", istakao je Smit.

"Često su nam govorili da igramo anti-fudbal, ali s obzirom na to da sam tek od početka ove sezone na čelu tima mislim da dobro funkcionišemo. Ako su svi ti timovi koji su izgubili od nas, a posle nas kritikovali, toliko dobri, zašto nas nisu pobedili?", zapitao se Smit.

To se verovatno pita i Ćezare Prandeli, trener Fiorentine, čiji je tim na revanšu polufinala više od 30 puta šutirao na gol Rendžersa, ali nijednom nije pogodio... Slično bi moglo da bude 14. maja u 20.45, u finalu odlučenom na penale.

"Već mi je to prošlo kroz glavu. Naravno da bi odbrana penala za osvajanje Kupa bilo najbolje što mi se desilo u karijeri. Bilo bi to neverovatno iskustvo i učinilo bi me vrlo popularnim kod naših navijača", rekao je golman Škota Nil Aleksander, koji je pre godinu dana branio za engleskog drugoligaša Kardif.

"Penali su, ipak, lutrija", dodao je Aleksander.

(Beta/MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Sedorf telefonom rekao: "Zbogom!"  

Fudbaler sredine terena reprezentacije Holandije Klarens Sedorf odustao je od nastupa na junskom Evropskom prvenstvu.

Fudbalski savez Holandije saopštio je u utorak da je vezista Milana telefonom obavestio selektora Marka van Bastena da neće igrati na turniru u Austriji i Švajcarskoj. Savez nije naveo razloge zbog kojih je Sedorf doneo takvu odluku.

"Bio sam iznenaÄ'en, nisam to očekivao. Rekao sam Klarensu da ga mnogo poÅ¡tujem i kao osobu i kao fudbalera, ali je on ostao pri svojoj odluci", kazao je Van Basten.

Sedorf je sa 87 nastupa u dresu reprezentacije Holandije četvrti po broju odigranih utakmica za nacionalni tim. On je postigao 11 golova, a Van Basten ga je uvrstio na širi spisak od 30 igrača za EURO 2008.

Holandija se nalazi u "grupi smrti" sa Francuskom, Italijom i Rumunijom.

(Beta/MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Adrijano hteo da se ubije?!     

Adrijano je bio na ivici da izvrši samoubistvo u periodu najveće emotivne krize dok je igrao za Inter, tvrdi njegova majka!

"Bio je u dubokoj depresiji i prolazio je kroz teška vremena, kada mu je otac preminuo i kada su se dogodile još neke stvari. Čak je razmišljao i da se ubije", izjavila je mama Rosilda za brazilski "Bandeirantes".

"Novinari su stalno bili oko njegove kuće i utrkivali se u tome, ko će više da ga kritikuje, što ga je jako pogodilo", dodala je ona.

"Imperator" je posle neverovatne sezone 2003/2004 u Parmi, pojačao Inter i najavio da bi mogao da bude jedan od najboljih napadača današnjice. Prva sezona bila je kao iz snova za Adrijana, on i Ševčenko iz Milana su se nadmetali u tome ko će više puta da zatrese mrežu, ali je posle smrti oca počeo je da pada u formi, tako da je do 2007. godine najčešće bio na tribinama "Meace".

Inter je krajem prošle godine odlučio da Adrijana pošalje na rehabilitaciju na klinici u Sao Paolu, a njegov jednomesečni boravak u Brazilu produžen je pozajmicom za Sao Paolo, za koji od tada sa uspehom igra.

Adri je postigao 15 golova na 26 mečeva za čuveni brazilski tim.

"Bio je jako mlad kada je otišao da igra u Italiji i često nam se javljao žaleći se da je usamljen i da nema nikog bliskog tamo", prepričava Donja Rosilda.

Sao Paolo u sredu igra meč četvrtfinala Kopa Libertadores (južnoamerička Liga Å¡ampiona) protiv takoÄ'e brazilskog tima Fluminenzea. Veliki evropski timovi sa pažnjom prate njegove igre u Brazilu, čekajući da period pozajmice bude gotov u julu.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

JoÅ¡ nije kraj - Maldini igra i 25. sezonu!     

Kapiten Milana Paolo Maldini odlučio je da odigra i 25. sezonu u crveno-crnom dresu, najavivši da će naredne sedmice biti usaglašeni svi detalji novog ugovora.

TridesetdevetogodiÅ¡nji Maldini je u decembru, posle osvajanja titule klupskog prvaka sveta, rekao da će na kraju sezone definitivno zavrÅ¡iti karijeru, ali se u meÄ'uvremenu predomislio.

"Odlučio sam da nastavim da igram i razgovaraću o tome sa čelnicima kluba. To bi trebalo da bude samo formalnost, jer već imam dogovor sa potpredsednikom kluba Adrijanom Galijanijem", objasnio je Maldini.

"Pre šest meseci sam imao problema sa kolenima, ali sada je sve u redu. Ponovo se osećam odlično, a pošto su me iz kluba manje-više eksplicitno zamolili da odigram još jednu sezonu, mislim da će tako i biti", dodao je veteran.

On je dodao da se neće predomisliti ni ukoliko Milan u poslednjem kolu Serije A ne uspe da se probije na četvrto mesto i uÄ'e u kvalifikacije za Ligu Å¡ampiona.

"Bilo bi to veliko razočaranje i udarac za klub, ali ne bi uticalo na moju odluku da produžim karijeru za još godinu dana", rekao je Maldini.

(Tanjug)

Preporuka za clanove: