News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 03:13:25 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 18.10.2007.

Started by El Fenomeno, October 18, 2007, 11:21:16 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

Partizan: Jovetic (zasad) nije na prodaju!

Fudbalski klub Partizan u velikom je iskušenju, jer je veliko pitanje da li ?e uspeti da odoli
navali bogatih evropskih klubova na supertalentovanog Stevana Joveti?a.

Iako u Partizanu tvrde da su zvani?nu ponudu dobili jedino od Ajaksa, a predsednik crno-belih Tomislav Karadži? ponovo poru?uje da Joveti? "nije na prodaju", fudbalskom ?aršijom, medjutim, kruži pri?a da klub iz Humske za mladog Crnogorca traži minimum 15 miliona evra.

Za sada su "udicu" prema Joveti?u i Partizanu zabacili Man?ester junajted, Real Madrid, Ajaks, Roma...Italijanski klub je pozvao sportskog direktora Partizana i svog bivšeg igra?a Ivana Tomi?a da dodje u Rim na "razgovore o budu?oj saradnji", dok ?e generalni sekretar crno-belih Gordan Petri? na putu u Madrid, da se vidi sa ?elnicima kluba sa Santjago Bernabeua. Sadašnji direktor Reala Predrag Mijatovi? bio je Joveti?ev menadžer, pa bi i to mogla da bude prednost Madridjana u odnosu na ostale evropske klubove.

Tomislav Karadži?, koji se tek vratio sa odmora, ponovo tvrdi da Partizan ne?e prodati Joveti?a. Bar ne odmah.

"Ajaks nam je ve? poslao zvani?nu ponudu za Stevana, ?iji iznos je poslovna tajna, a uskoro bi to trebalo da uradi još nekoliko velikih i poznatih ekipa. Ali, Partizan se ne?e zaletati. Joveti? nije na prodaju i naši navija?i i trener Miroslav Djuki? mogu biti mirni do slede?eg juna. Nema tih para zbog kojih bismo ga se odrekli pre kraja šampionata. Štaviše, u?ini?emo sve da prodaju prolongiramo do kraja 2008. U medjuvremenu, moramo Joveti?a zaštititi od pri?a o 'milionima, avionima i kamionima' i spre?iti njihov eventualni negativni uticaj na njegovu karijeru. Najviše zbog njega samog", rekao je Karadži? za "Danas".

On dodaje da su minimalne šanse da Joveti? ostane u Partizanu do kraja dvogodišnjeg ugovora.

"Mora?emo, nažalost, da ga na polovini ugovora stavimo na transfer listu. No, o tom - potom. Za sada nam je bitnije da zadržimo mir u njegovoj glavi i našoj ku?i. Titula, pa ostalo...", kaže Karadži?.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

EP 2008: Azerbejdzan platio ceh, nada tinja!

Posle nekoliko razo?aranja, koja su naciji priredili u takozvanim "malim" utakmicama, reprezentativci Srbije kona?no su zaigrali napada?ki i efikasno - u me?u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine savladali su Azerbejdžan u Bakuu ubedljivim rezultatom 6:1 (4:1).

Tokom furioznog prvog poluvremena golove su postigli Duško Toši? u ?etvrtom, Nikola Žigi? u 18. i 44. i Boško Jankovi? u 42. minutu, dok je jedini strelac za doma?i tim bio Samir Alijev u 26. minutu. Srpsku goleadu zaklju?ili su "rezervisti" Milan Smiljani? i Danko Lazovi? u 75, odnosno 81. minutu.

Uo?i novembarskih okršaja, kada ?e svi kandidati za put u Austriju i Švajcarsku odigrati još po dve utakmice, Poljska vodi na tabeli A grupe sa 24 boda, Portugal je sakupio 23, a Srbija i Finska po 20 bodova.

Sudbina "orlova" jeste u rukama drugih, ali sada je izvesno da dueli sa Kazahstanom i Poljskom u Beogradu ne?e predstavljati puku formalnost.

Naši igra?i su se posle kikseva u Kazahstanu i Jermeniji "vadili" na pri?u kako bi sve bilo druga?ije da su na vreme uspeli da na?nu mrežu protivnika. Ove srede u Bakuu se pokazalo da ta pri?a nije baš bez osnova!

Golmana Azerbejdžana Valijeva prvi je savladao levi bek Duško Toši? (na slici). On je razmenio dupli pas sa Žigi?em, našao se u situaciji "jedan na jedan" i sa pet metara iskosa sa leve strane rutinski poslao loptu u suprotni ugao.

"Orlovi" su nastavili sa neo?ekivano lepršavom igrom, a nagrada je stigla u vidu još jednog pogotka. Zdravko Kuzmanovi? prihvatio je dug pas sa centra, ušao u kazneni prostor po levoj strani i poslao ta?an pas ka Žigi?u, koji je sa samo tri-?etiri metra lako ?ušnuo loptu pored Valijeva.

Ipak, visoko vodjstvo nije bilo dugo na snazi. U potpuno bezazlenoj situaciji ispred kaznenog prostora spetljali su se Duško Toši? i Milan Biševac. Posle njihovog sudara lopta je kao poklon stigla do Alijeva, a ovaj Vladimiru Stojkovi?u nije dao ni najmanju šansu da odbrani.

Azerbejdžan je samo dva minuta kasnije mogao da izjedna?i. Lopta je posle slobodnog udarca sa desne strane odsko?ila ispred Stojkovi?a, odbila mu se od grudi, a neometani Sultanov poslao je taj "otpadak" tik preko gola. Na sre?u, austrijski sudija Tomas Ajnvaler primetio je da Sultanov to nije u?inio glavom, ve? rukom, pa ga je opravdano kaznio žutim kartonom.

Doma?i su nastavili sa ofanzivom, odbrana Srbije u nekoliko navrata je morala pani?no da interveniše posle napada Azera, ali "orlovi" su u finišu poluvremena postigli još dva gola i time rešili pitanje pobednika.

Boško Jankovi? je "žabicom" iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, nakon prekršaja nad Žigi?em, pove?ao na 3:1, da bi srpski dvometraš posle još jedne pravovremene asistencije Kuzmanovi?a zaobišao Valijeva i iz gotovo "mrtvog ugla" majstorski postavio kona?an rezultat prvih 45 minuta - 4:1 za Srbiju, koje verovatno niko nije o?ekivao.

Nastavak je doneo za nijansu mirniju igru. Duško Toši? i Jankovi? propustili su prilike da dupliraju svoj u?inak, dok je Stojkovi? bravuroznom paradom spre?io drugi pogodak Alijeva.

Desetak minuta pošto je ušao u igru umesto Nenada Kova?evi?a, Smiljani? je retko lepim udarcem sa oko 25 metara matirao Hasanzadea, koji je na poluvremenu stao na gol umesto indisponiranog Valijeva. Šesti pogodak takodje je bio delo igra?a sa klupe, strelac je iz blizine bio Lazovi?, a asistent Marko Panteli?.

Selektor Havijer Klemente je u odnosu na subotnji remi sa Jermenijom (0:0) obavio ?etiri izmene, od ?ega dve iznudjene, zbog suspenzija Dejana Stankovi?a i Milana Stepanova.

Žigi?a je ostavio usamljenog u špicu napada, po bokovima su delovali Jankovi? i Zoran Toši?, koji su u Jerevanu bili rezerve, dok je u paru centarhalfova sa Branislavom Ivanovi?em igrao Biševac.

Igor Duljaj posle dužeg vremena je imenovan u startnu postavu. Na svom jubilarnom, 50. nastupu u dresu nacionalnog tima, poneo je i kapitensku traku.Još jednom se pokazalo koliko je omaleni vezista ukrajinskog Šahtjora bitan za igru reprezentacije...

SRBIJA: Stojkovi? - Rukavina, Ivanovi?, Biševac, Duško Toši? - Duljaj, Kova?evi? (od 64. Smiljani?), Kuzmanovi? - Zoran Toši?, Jankovi? (od 69. Lazovi?) - Žigi? (od 73. Panteli?).

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

NLB liga: Pobede Zvezde, FMP-a i Hemofarma

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su pobedonosni niz u NLB ligi i dokazali da su u subotu u Podgorici o?igledno imali samo slab dan. U derbiju 5. kola regionalnog takmi?enja izabranici Stevana Karadži?a u "Pioniru" su pobedili ljubljansku Olimpiju 92:81 (24:24, 22:17, 22:16, 24:24).

"Ispravili smo bledu partiju iz Podgorice, vratili prepoznatljivu igru i bili agresivni svih 40 minuta. Ovu pobedu upotpuni?emo tek trijumfom nad Širokim, što ?e biti veoma težak me? jer u ovoj ligi nema lakih utakmica", rekao je Dragi?evi?, koji je sa 30 poena predvodio crveno-bele do ?etvrtog trijumfa u regionalnom takmi?enju ove sezone.

Odli?ne partije pružili su i kapetan (Omar) Kuk i Stiven Markovi?, koji su nanizali po 17 poena, odnosno Nenad Mišanovi? sa 10. Markovi? je sjajnu rolu zaokružio i sa šest asistencija i ?etiri skoka.

U slovena?kom timu, koji je do gostovanja u "Pioniru" bio u seriji od tri pobede, najefikasniji su bili Jasmin Huki? sa 19, Moris Bejli sa 17 i Goran Dragi? koji je postigao 14 poena.

Nakon izjedna?enog po?etka uvertiru za prvu Zvezdinu zna?ajniju prednost dao je u osmom minutu Omar Kuk premijernim zakucavanjem u crveno-belom dresu, kojim je podigao na noge nešto više tri hiljade gledalaca, da bi tridesetak sekundi kasnije Dragi?evi? "odlepio" Beogradjane na plus pet - 24:19.

Do sredine druge deonice Ljubljan?ani, koji su u Beograd doputovali oslabljeni sa samo deset igra?a i bez najiskusnijeg Marka Mili?a, uspeli su da uhvate priklju?ak, a u 16. minutu su izjedna?ili na 34:34.

Medjutim, sledi nova mini-serija Crvene zvezde za vodjstvo 42:37 i tih pet poena prednosti crveno-beli su sa?uvali do kraja prvog dela - 46:41.

Dobru igru iz finiša prvog crveno-beli su preneli u drugo poluvreme i trojkom Markovi?a u 23. minutu poveli su sa 53:44, da bi pet minuta kasnije semafor pokazao maksimalnih plus 16 - 65:49.

Olimpiju je u život vratio Huki?, ?ijim poenima su gosti prišli na 57:67. Zvezda je na po?etku poslednjeg perioda podigla prednost na 70:57, ali onda sledi serija Ljubljan?ana od 11:2, koja ponovo vra?a rezultatsku neizvesnost u "Pionir".

Tadija najefikasniji, Markovi? odlu?io

Zvezda se budi preko Kuka, Dragi?evi?a i Kova?a i tri minuta pre kraja beži na 87:72, ali još jednom Ljubljan?ani pogadjaju u seriji i prilaze na 81:87.

Na drugoj strani ?ovek odluke postaje Stiven Markovi?, koji pogadja trojku, a zatim osvaja loptu pod svojim košem i uvodi Zvezdu u mirnu završnicu, koju Beogradjani rutinski odradjuju za novi trijumf.

"Pobedili smo jakog protivnika koji ?e tek pokazati pravo lice... Odigrali smo jako u odbrani, koja nam ponekada pravi problema zbog malog fonda igra?a u rotaciji. Iz tog razloga ne mogu da odmaram Kuka i Dragi?evi?a. Olimpija nas je na po?etku utakmice malo zbunila, dobro su preuzimali, ali smo do kraja uspeli da rešimo te probleme", izjavio je posle utakmice Karadži? i dodao da je Vladimir Tica propustio duel sa Olimpijom zbog temperature.

Upitan zašto nije igrao Andrej Gromiko, koji je nakon arbitraže FIBA kona?no postao igra? Crvene zvezde, Karadži? je rekao: "Mislim da smo ga dosta izreklamirali proteklih dana, re? je o ekstratalentovanom igra?u, ali i momku koji nije nikada igrao seniorsku košarku. U utakmicama koje slede uvodi?u ga, ali ne želim da rizikujem u ovako teškim me?evima".

FMP u sistemu

Po sistemu po kojem su zapo?eli sezonu košarkaši FMP Železnika su je i nastavili. U NLB ligi "panteri" još ne znaju za pobedu na strani, ali su zato u svojoj dvorani veoma negostoljubivi, što je nakon Širokog i Partizana na svojoj koži osetila i novosadska Vojvodina, koja je poražena 82:75 (21:16, 24:20, 22:16, 15:23).

U beogradskom predgradju Novosadjani su se dobro držali ve?im delom prvog poluvremena, da bi im u poslednjih pet minuta druge ?etvrtine, ipak, popustila koncentracija. Propuste gostiju, pre svega u fazi odbrane, kaznili su redom Samardžijski, Krstovi? i na kraju Dragan Labovi?, ?ija je trojka donela FMP-u devet poena viška (45:36) na sredini utakmice.

U tre?oj deonici klinci iz Železnika manje-više rutinski su održavali prednost, a onda su u finišu te deonice koševima Krstovi?a i Samardžijskog, koji su kombinovano ubacili osam poena, a zatim trojkama (dve) Labovi?a na startu poslednjeg kvartala i definitivno slomili otpor Novosadjana - 75:55.

Nakon tog maksimalnog vodjstva, što zbog toga što je Vlada Vukoi?i? izmešao karte, ostavivši na klupi do tada svoje najbolje igra?e Labovi?a, Krstovi?a i Samarddzijskog, što zbog opuštanja, došlo je do velikog pada u igri "pantera", ali nije bilo dovoljno vremena za preokret. Sve što su Novosadjani uspeli da urade bilo je na kraju da svedu zaostatak na pristojnih minus osam - 75:82.

U doma?em timu ubedljivo najbolji bili su Krstovi? sa 23 poena, Labovi? sa 17 i Samardžijski koji je ubacio 16 i uhvatio deset lopti. Solidnu partiju pružio je i mladi Filip ?ovi?, koji je na svoj konto upisao dva poena, tri skoka i sedam asistencija.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Miloš Bojovi? sa 15 poena, dok su Miroslav Markovi?, Vladimir Golubovi? i Dušan Djordjevi? nanizali po 13. Golubovi? je imao i deset skokova, jedan više od Markovi?a.

Kvartet za pobedu Hemofarma

Hemofarm nije imao alternativu. Pobeda protiv Širokog bila je imperativ za izabranike Miroslava Nikoli?a i na kraju su taj imperativ i ostvarili. Gosti iz Hercegovine savladani su u "Mileniumu" 76:64 (17:16, 23:16, 21:16, 15:16), a do drugog trijumfa u sezoni Vrš?ane je predvodio kvartet Božovi? - Raki? - Vukosavljavi? - Joksimovi?.

Nebojša Joksimovi? bio je najefikasniji u doma?em timu sa 14 poena, Vladan Vukosavljevi? je nanizao 13 koševa i pet skokova, dok su Milivoje Božovi? i Miljan Raki? zabeležili po 11 poena. Igrom Vrš?ana vrlo dobro je dirigovao reprezentativni plej Stefan Markovi?, koji je doduše samo jednom probacio loptu kroz obru?, ali je zato ?ak devet puta asistirao saigra?ima.

Na drugoj strani tri igra?a su imala dvocifren u?inak - Ivan Tomas je postigao 16 poena, Toni Dijan 14, a Šime Špralja 11 poena i devet skokova.

Trener Hemofarma Miroslav Nikoli? je ocenio da utakmica "možda i nije bila na visokom nivou".

"Mi smo bili suviše nervozni, jer smo morali da pobedimo, dok su košarkaši Širokog igrali dosta otvoreno. Gosti su veoma nezgodna ekipa. Nemaju klasi?nu peticu i svi šutiraju za tri poena, pa su takvom igrom povremeno uspevali da nas izbace iz ritma. Liga je takva da svako može svakog da pobedi i o?igledno je da uvek moramo da pružamo sve od sebe i da u svaku utakmicu ulazimo maksimalno, ako želimo uspeh", rekao je Nikoli?.

Vrš?ani su dobro zapo?eli utakmicu i ve? sredinom prvog perioda stekli su dvocifernu prednost - 12:2. Medjutim, do kraja prve deonice gosti su uspeli da svedu deficit na svega jedan poen (17:16), da bi im u 12. minutu Doni Dijan polaganjem doneo prvo, ali i jedino izjedna?enje na utakmici - 20:20.

Na drugoj strani precizni su bili Jagodnik, Raki? i Joksimovi?, ?ijim poenima su Vrš?ani do sredine druge ?etvrtine ponovo stekli osetniju prednost (32:22), koju više nisu ispuštali do kraja. Najve?e vodjstvo doma?in je imao u u 27. minutu, kada je nakon polaganja Miloša Borisova na semaforu zasjalo 53:38.

Preporuka za clanove:

duledu

Lažni Dragan Džaji? ho?e u Zvezdu!

Izvesna osoba, koja se potpisala kao Dragan Džaji?, poslala je na faks više beogradskih redakcija saopštenje u kojem se "preporu?uje za novog predsednika FK Crvena zvezda" uz fasifikovani potpis legende crveno-belih.

U saopštenju, lažni "Dragan Džaji?" navodi da je "zdrav i spreman da se vrati na Marakanu ako ga podrže oni koji su ga oterali".

Pravi Dragan Džaji? kategori?no je demantovao da ima bilo kakve veze sa tim saopštenjem i poru?io da još ima vreme a za odluku da li ?e se kandidovati za predsednika Crvene zvezde, posle ostavke Dragana Stojkvi?a-Piksija.

U intervjuu "Pressu", Džaji? je rekao da ga niko iz kluba nije zvao da se vrati i dodaje da on to i ne želi po svaku cenu!

Bivši predsednik crveno-belih napominje da ne?e ni na koji na?in da opstruira napore da klub kojem je poklonio 42 godine iza?e iz krize. On tvrdi da mu je interes Crvene zvezde ispred li?nog.

"Verujte, nisam dobio nijedan poziv iz Crvene zvezde. Niko me nije zvao da se vratim, niti da me pita bilo šta drugo. A ponajmanje ja li?no želim da se name?em, da po svaku cenu radim na svom povratku. Nalazim se u Crnoj Gori, u Milo?eru, gde se odmaram i, da budem iskren, sve ove promene u Zvezdi su me iznenadile i pomalo zatekle. ?uo sam šta se dogadja, ali sam prili?no isklju?en iz svih dešavanja", kaže Džaji?.

Upitan da li uopšte ima želju da se vrati u svoju "drugu ku?u", Džaji? je odgovorio: "Uh, to je zaista teško pitanje. Odgovor na njega je vrlo složen, nemogu?e ga je dati u jednoj ili dve re?enice. Jer mnogo toga sam ja prošao na 'Marakani' da bih tek tako presekao i rekao - želim da se vratim. Znam samo jedno, a to je da nema potrebe da nikome dokazujem koliko volim Crvenu zvezdu i šta bih sve u?inio za nju".

U medjuvremenu, mediji i dalje spekulisu o mogu?im kandidatima za predsednika crveno-belih, a predsednik Sportskog društva Crvene zvezde Aleksandar Vlahovi? tvrdi da nema ambicije da sedne u fotelju prvog ?oveka fudbalskog kluba.

"Ja u ovom trenutku nisam zainteresovan za to mesto iz najmanje dva razloga. Prvo, kada sam prošle godine preuzeo funkciju prvog ?oveka SD, predstavio sam ciljeve koje zajedno sa Upravnim odborom imam nameru da ostvarim. Drugo, smatram da Sportsko društvo mora da bude jako i da okupi sve zvezdaše i klubove, kako bi spremno do?ekalo predstoje?u privatizaciju sportskih klubova", kaže Vlahovi?.

duledu

Koroman ogor?en: Terzi?u, ima boljih!

Ognjen Koroman se ove sezone vratio u staru formu, ali ga dobvre igre u dresu Crvene zvezde nisu "vratile" u nacionalni tim. Fudbaler Crvene zvezde ogor?en je na ?elnike Fudbalskog saveza Srbije (FSS), pre svih predsednika Zvezdana Terzi?a zbog odnosa prema onima koji su ispali iz kombinacija za reprezentaciju.

"Razo?aran sam dešavanjima oko reprezentacije. Nisu tu u pitanju samo rezultati, radi se o relacijama koje izazivaju gor?inu. Nisam ljut ni na koga, posebno ne na selektora Havijera Klementea. Zvao me je i kad nisam igrao, kad nisam bio u najboljoj formi i mislim da nije njegova odluka da me izbriše sa spiska. Znam da se Klemente ne pita mnogo", kaže Koroman.

Posebnu revoltiranost kod Koromana izazvala je izjava predsednika FSS posle remija sa Jermenijom (0:0) da "ovom trenutku nema boljih igra?a za reprezentaciju".

"Slažem se sa Terzi?em da su u nacionalnom timu naši najbolji igra?i, ali ne slažem se da nemamo bolje. Jer, ne bih potcenio ostale igra?e koji se nisu našli na spisku selektora Klementea. To je ružno od Terzi?a", poru?io je Koroman.

duledu

Brazil se mu?io, pa slavio 5:0

Fudbalska reprezentacija Brazila popravila je loš utisak iz prvog me?a kvaifikacija za SP 2010 godine sa Kolumbijom i rasturila selekciju Ekvadora sa 5:0.

Prvi gol pred 70.000 ljudi na Marakani postigao je Vagner u 19.minutu, a posle odli?ne igra i brojnih propuštenih šansi gostiju, golovi su od 62.minuta padali kao na traci - prvo Ronaldinjo, pa Kaka, Elano i ponovo Kaka pet minuta pre kraja utakmice. Za Ekvador je nastupio i igra? Crvene zvezde Kastiljo.

U ostalim me?evima drugog kola kvalifikacija Bolivija I Kolumbija igrali su bez golova, Paragvaj je pobedio Urugvaj sa 1:0 a ?ile sa 2:0 Peru.

Na vrhu tabele je selekcija Argentine za maksimalnim u?inkom iz dva me?a.

duledu

Benites: Krau? nije na prodaju!

Nakon brojnih spekulacija da ?e napada? Liverpula Piter Krau? u januaru da napusti Enfild, oglasio se menadžer Redsa Rafael Benites rekavši da visoki centarfor nije na prodaju!

Mnogo prašine se diglo oko Krau?ovog granja klupe u dosadašnjem delu engleske Premijer lige, pošto španski stru?njak uglavnom prednost daje Fernandu Toresu, Dirku Kujtu i Andreju Voronjinu, pa su tamošnji mediji ve? "ispratili" Krau?a u tabor Man?ester Sitija.

Medjutim, Benites kategori?no odbacuje tu mogunost...

"Ma ljudi uvek nešto pri?aju... Poslednja dva meseca je na tapetu bio Krau?, ali on je fudbaler Liverpula i mi sigurno ne želimo da ga prodamo", rekao je Benites.

Prema njegovim re?ima, engleski reprezentativac je dobar de?ko, pravi profesionalac i još bolji centarfor, pa za eventualnim transferom nema nikakve potrebe.

"Istina je da je dolaskom Toresa i Voronjina, poja?ana konkurencija u napadu, ali to mi nimalo ne smeta jer je Krau? odli?an fudbaler. Ovako sam na slatkim mukama", naglasio je Španac.

Sude?i prema izveštajima engleskih medija, zbog zdravstvenih problema Holandjanina Kujta i bivšeg kapitena Atletiko Madrida Toresa, Krau? bi napokon mogao da se nadje u prvom timu Liverpula i to na gradskom derbiju protiv Evertona.

Veliki derbi Mersisajda na programu je u nedelju, ali Benites nije želeo da saopšti da li ?e se Krau? na?i u startnih 11.

"Tores je napredovao i želi da igra. Rekao mi je da je to moja odluka. Rizik o pogoršanju povrede postoji, pa ?u još jednom da razgovaram sa fizioterapeutom. Heri Kjuel takodje konkuriše za mesto u prvoj postavi, tu su u igri ?abi Alonso i Kujt. Jedino sigurno u ekipi ne?e biti Danijela Agera, koji je potpuno izvan trenažnog procesa. Vide?emo, bi?e još važnih utakmica", kaže Benites.

duledu

Olimpijska baklja koja gori i po nevremenu

Organizatori Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu prave olimpijsku baklju koja ?e mo?i da izdrži olujni vetar, jak pljusak, kao i razredjeni vazduh na vrhu Himalaja, Mont Everestu, preneli su kinski mediji.

Prema re?ima organizatora, baklju konstruiše kineska korporacija za svemirsku tehnologiju i industriju, ?iji plamen ?e mo?i da izdrži razne atmosferske uslove.

Nova baklja sagoreva?e mešavinu butana i propana, koja ne škodi atmosferi i stvara?e žut plamen bez dima.

Olimpijski plamen je 1928. godine uveden u protokol modernih Igara. Pred svaku Olimpijadu, baklja bi bila upaljena u gr?koj Olimpiji i nošena je do grada koji je doma?in tog takmi?enja.

Plamenom sa Olimpije pali se baklja u mestu gde se održavaju Igre.

Nekoliko puta se desilo da se Olimpijska baklja ugasi. Tokom Igara 1976. godine u Montrealu, plamen je ugasio veliki pljusak, a baklja je ponovo upaljena pomo?u upalja?a za cigarete jednog od zvani?nika takmi?enja.

duledu

Žalgiris ispustio pobedu u Torontu

Litvanski Žalgiris doživeo je i drugi poraz na severnoameri?koj turneji, ali ovog puta u daleko neizvesnijoj završnici. "Zelena šuma" u Torontu je izgubila od doma?ih Reptorsa rezultatom 105:99, pošto je NBA tim u poslednjih tri minuta i 11 sekundi napravio seriju od 9:0.

Hoze Kalderon i Rašo Nesterovi? sa po 12 poena su se našli u grupi najefikasnijih igra?a Toronta, dok su u sastavu Žalgirisa, pored reprezentativca Jonasa Masijulisa (24p), briljirali Amerikanci - Dehuan Kolins postigao je 16, Tanoka Berd 13, a Markus Braun 12 poena.

Žalgiris ?e pre povratka u Evropu odigrati još jednu utakmicu, protiv Vašington Vizardsa u no?i izmedju petka i subote. Prethodno je višestruki prvak Litvanije ubedljivo izgubio od Golden Stejt Voriorsa (88:107).

Reptorsima je ovo bio sedmi okršaj sa evroligaškim timovima u istoriji. Oni imaju skor 5-2, a poraze su doživeli prošle nedelje od Reala u Madridu i 2005. godine na svom parketu od Makabija.

Indijana Pejsersi kod ku?e su bili uspešniji od Memfis Grizlisa - 122:115 - a centar Srbije Darko Mili?i? zabeležio je šest poena, ?etiri skoka i dve blokade kao "šesti ?ovek" u gostuju?em timu. Pau Gasol doživeo je lakšu povredu sko?nog zgloba i napustio je teren posle samo pet minuta.

U ostalim pripremnim utakmicama za novu sezonu postignuti su slede?i rezultati: Detroit - Denver 119:110, Boston - Njujork 101:61, Juta - Filadelfija 101:93 i Orlando - Klivlend 90:86 (odigrano u Šangaju).

duledu

Vlada Ivi?: Zvezda me uvek inspiriše

Vlada Ivi? je nekako sudbinski vezan za Crvenu zvezdu. Nekadašnji fudbaler Partizana igrao je mnoge derbije protiv "ve?itog rivala", a sada ?e u dresu Arisa opet za protivnika imati Crvenu zvezdu u Ligi UEFA.

"Li?no, ose?am rivalitet sa Zvezdom i uvek ?u imati posebnu inspriaciju kada igram protiv nje. Mislim da je isto sa svim bivšim igra?ima bilo Partizana, bilo Crvene zvezde", kaže Ivi?.

Ivi? ne prihvata da ?e Aris biti favorit u duelu sa Crvenom zvezdom 8. novembra, bez obzira na to što ?e me? biti odigran u Solunu.

"U našoj grupi je samo Bajern favorit, dok o Boltonu i Bragi ne znam puno, osim da su Englezi katastrofalno po?eli sezonu. Aris je veoma kvalitetna ekipa, a navija?i su nam neverovatno odani. ?ak i da se taj me? igra u Beogradu, verujem da bi došlo minimum 15.000 naših navija?a", rekao je Ivi? za "Press".

duledu

Paspalj: Na nas više niko ne ra?una

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac, a onda i tim menadžer nacionalnog tima, Žarko Paspalj, smatra da je naša košarka došla do ta?ke od koje gotovo da ne može dublje da se potone.

Popularni Palja rekao je u razgovoru za dnevni list "Sport" kako ni u Košarkaškom savezu Srbije, ni u reprezentaciji, ne postoje pravila igre, pa samim tim nije ni ?udo što nema rezultata. Prema njegovim re?ima, "možemo da okupimo i najbolje igra?e, ali rezultata u skorije vreme ne?e biti".

"Posle kraha na Evropskom prvenstvu 2005. godine, mislio sam da ne može gore. Pokazalo se da može! I može još gore od ovoga, ali mislim da smo ve? na granici. Nestali smo sa košarkaške mape, više niko ozbiljan ne ra?una na nas. Ljudi, pa ovo je raspad sistema, koji traje ve? šest godina. Mnogi nisu svesni koliko smo nisko pali, pa igra?emo kvalifikacije sa Albanijom", o?ajan je Paspalj.

On smatra da smo bili "zreli za otpisivanje" još na SP u Indijanapolisu 2002, ali da smo postali šampioni pošto je "Bog, zasluženo, pogledao Vlada Divca". Ni "zlatni klinci" od minulog leta ne predstavljaju garanciju da ?e reprezentativno sutra biti bolje i vedrije.

"Deci svaka ?ast, ali možemo nešto da o?ekujemo samo ako se uspostavi pravi odnos prema reprezentaciji, ina?e ništa ni od njih. Bez pravila nema igre, nema ni rezultata. Treba se opredeliti za one koji ?e da poštuju pravila, a druga je stvar da li ?e oni imati kvalitet jednog Djordjevi?a, Divca ili Danilovi?a. Ako se ne uspostavi red, uvek ?emo imati neke koji se spremaju za NBA i neke koji su spremni da provedu na pripremama dve nedelje".

Paspalj isti?e da nije upoznat sa aktivnostima na formiranju novog Stru?nog saveta, ali da to telo ubudu?e ne bi smelo da ima više od ?etiri ?lana.

"Ve? je vidjeno da ve?a grupa ne može da funkcioniše. Bilo je razdora, nepoverenja, videlo se da funkcionisanje na daljinu više ne pije vodu. Struka bi trebalo da dobije ve?e ingerencije. Upravni odbor KSS takodje je nepotrebno veliki, gde je njegova odgovornost", upitao je Paspalj.

duledu

F1: Interlagos - mesto odluke

Bliži se dan odluke o tome ko ?e biti novi prvak Formule 1. Finiš jednog od najuzbudljivijih šampionata u poslednjih nekoliko godina nije mogao da bude lepši za sve ljubitelje najbržih automobila. Staza Interlagos u Brazilu bi?e u nedelju centar ne samo automobilizma, ve? sporta uopšte.

Mladi Britanac, 22-godišnji Luis Hamilton nalazi se na korak od sna i istorije. Prvu "me? loptu" prokockao je u Šangaju u trci za Veliku nagradu Kine, kada je trebalo da dodje makar tre?i na cilj, ali nije završio trku. To su iskoristili njegov klupski kolega iz Meklarena Fernando Alonso i voza? Ferarija Kimi Raikonen.

Sva trojica mogu da budu šampioni. Hamilton ima 107 bodova, Alonso 103, a Raikonen 100. Hamilton ?e osvojiti titulu ako bude prvi ili drugi. Ako Alonso pobedi, a Hamilton bude tre?i obojica ?e imati po 113 bodova, ali ?e onda Španac biti prvak, jer bi imao više pojedina?nih pobeda - on pet, a Hamilton ?etiri.

Da bi Raikonen došao do titule mora pod jedan - da pobedi, pod dva - da Alonso ne bude bolji od tre?eg mesta i pod tri - da Hamilton dodje kao šesti ili lošiji.U tom slu?aju (da Raikonen pobedi, a Hamilton bude šesti), i Finac i Britanac ?e imati po 110 bodova, a Alonso 109, s tim što bi titula pripala Raikonenu, jer bi imao šest pobeda, a voza?i Meklarena po ?etiri.

Hamilton kaže da je nau?io lekciju i izvukao pouku sa trke u Kini i da je sada potpuno skonetrisan i fokusiran na trku u Brazilu.

"Kina je bila druga vredna lekcija koju sam nau?io u debitantskoj sezoni. Bio je to jedan incident iz kojeg sam nau?io mnogo i koji ?e mi koristiti da dalje napredujem. Brzo sam izašao iz depresije i tuge posle trke u Kini i sada sam potpuno okrenut onome šta me ?eka u Brazilu", poru?uje Hamilton.

Britancu je potrebno da dodje makar drugi na cilj da postane najmladji prvak u istoriji Formule 1 i to u svojoj debitantskoj sezoni. "U?ini?u sve što zavisi od mene. Ostalo je van moje mo?i", kaže Hamilton.

"Idem da pobedim.Verovatno ?u delom svoga mozga misliti na krajnji rezultat i osvajanje titule, ali ja u Brazilu idem na pobedu. Znam šta mi je cilj i ša moram da uradim. Ako treba da rizikujem, poslednja trka je prilika za to", samouveren je mladi Britanac.

Alonso, koji je sa Hamiltonom imao i javne i tajne sukobe unutar Meklarena, i dalje veruje da može do trona. "Iako sam samo ?etiri poena iza Hamiltona, treba da se poklope sve kockice da dodjem do titule. Neke stvari se mogu dogoditi i van moje kontrole, ali budite ubedjeni da ?u ja u?initi sve da pobedim", kaže Alonso.

Ljudima u Meklarenu ne?e biti lako u nedelju, jer su dvojica njihovih voza?a u borbi za titulu prvaka sveta. Iako se tokom sezone žalio na tretman u britanskoj ekipi, Alonso sada veruje da ?e i on i Hamilton imati isti tretman i da ?e obojica imati spremne bolide za trku sezone.

duledu

Meklaren besan na sudiju Kantaljeha

Selektor Engleske Stiv Meklaren rekao je nakon poraza od Rusije (2:1), da je prelomni momenat utakmice odigrane u okviru grupe E kvalifikacija za EURO 2008, bio "sramotni penal" koji je u korist doma?ina dosudio španski arbitar Luis Medina Kantaljeho!

Prema njegovim re?ima, ta odluka dala je krila doma?inu, što je rezultiralo pogocima Romana Pavli?enka i preokretom, pošto je Vejn Runi u prvom poluvremenu doneo vodjstvo Englezima.

"Imali smo sve u svojim rukama, ali na kraju su se radovali Rusi. Video sam na snimku takozvani jedanaesterac. To je apsolutno sramotna odluka, jer se prekršaj dogodio izvan kaznenog prostora. Pomo?ni arbitar ništa nije svirao, ve? Kantaljeho, koji je bio daleko od mesta dogadjaja. Takve stvari promene tok utakmice", rekao je Meklaren.

Engleski kormilar dodao je da bi njegov tim sigurno stigao do pobede, da nije bilo ove greške sudije.

"Rusi nisu imali ideja, kontrolisali smo situaciju, ali usledila su ?etiri luda minuta i, nažalost, još jedna lopta u našoj mreži. Ne mogu da okrivim igra?e. Uložili su puno truda, blokirali, dobijali vazdušne duele. Na kraju smo izgubili utakmicu za koju sam do 70. minuta mislio da nikad ne možemo izgubiti", rekao je Meklaren i naglasio da plasman na EURO 2008 sada zavisi od drugih.

"Sada smo u lošoj situaciji. Više ne držimo konce u svojim rukama i moram da se nadam da ?e nam pomo?i Izrael. Ne predajemo se, trudi?emo se do kraja. Izrael nije lako gostovanje, imaju dobar u?inak kod ku?e i pritisak je na Rusima. Još ima dosta posla pre kona?ne odluke u grupi E", zaklju?io je engleski selektor.

Sa druge strane, strateg Rusije Gus Hidink nije krio zadovoljstvo zbog velike pobede.

"Ponosan sam na igra?e jer se nisu predali, iako smo bili u minusu na poluvremenu. Drugi deo utakmice bio je period najbolje igre otkako sam na klupi Rusije", rekao je Holandjanin, ?iji su igra?i srušili fantasti?an niz Engleza od pet pobeda rezultatom 3:0.

Rusima su za plasman na EP potrebne pobede u dva poslednja susreta. Ogromni izazov ima?e u Tel Avivu protiv Izraela, dok bi ?etiri dana kasnije trebalo da im bude mnogo lakše u Andori.

Engleska je sebe dovela u gotovo bezizlaznu poziciju. Oni moraju da pobede Hrvatsku i da se nadaju kiksu Rusije, a u najboljoj poziciji su Hrvati, koji sa dva gostovanja, u Makedoniji i Engleskoj, moraju da osvoje samo jedan bod.

duledu

Novak dobio i drugi madridski maraton!

Srpski teniser Novak Djokovi? plasirao se u ?etvrtfinale turnira ATP Masters serije, koji se u Madridu igra za nagradni fond od 2,08 miliona evra.

On je u ?etvrtak posle dva sata i 12 minuta igre savladao doma?eg igra?a Huana Karlosa Ferera, rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:4. Za mesto u polufinalu bori?e se sa boljim iz me?a Mario An?i? (Hrvatska) - Pol Anri Matje (Francuska).

Novak je morao na teren samo 18 sati posle maratona koji je odigrao sa drugim Špancem, Fernandom Verdaskom. Odsustvo svežine verovatno bi se moglo ozna?iti kao jedan od razloga slabe igre tre?eg tenisera sveta u drugom setu, kao i velikog broja neiznudjenih grešaka, naro?ito iz forhend udaraca.

Prvi set Djokovi? je dobio rutinski. Jednu brejk-loptu propustio je u ?etvrtom gemu, ali je to ispravio u osmom, kada je poveo rezultatom 5:3 i stekao odlu?uju?u prednost. Da je u prvom gemu drugog seta iskoristio vodjstvo od 0:40, gotovo sigurno bi skratio svoj boravak na terenu, ali pet neiskoriš?enih brejk-lopti u tom gemu ubrzo mu se osvetilo.

Ferero se izvukao na svoj servis, a zatim oduzeo servis Djokovi?u, koji je ponovo vodio 40:0 i na to se nadovezao serijom nekarakteristi?nih grešaka. Nekadašnji svetski "broj jedan" posle 3:0 je stekao samopouzdanje i priveo taj set kraju još jednim brejkom, za kona?nih 6:2.

Ipak, Novak je sa svojih 20 godina ve? stekao veliko iskustvo i nije dozvolio da ga gubitak seta pokoleba. Oduzimanjem servisa Fereru ve? u uvodnom gemu odlu?uju?eg seta došao je do klju?ne prednosti, koju je bez problema sa?uvao, osvojivši do kraja me?a impozantnih 88 odsto poena na uba?en prvi servis!

Djokovi? je plasmanom medju osam najboljih ponovio rezultat od pre godinu dana, kada je u ?etvrtfinalu Madrida propustio veliku priliku da pobedi ?ileanca Fernanda Gonzalesa (5:7, 7:5, 5:7). Dakle, sve što uradi narednih dana, done?e mu nove ATP bodove.

Mladi Beogradjanin protiv obojice mogu?ih rivala ima izjedna?en skor - 1:1. Matjea je prošle godine pobedio u Majamiju (6:1, 6:3), a izgubio na samom kraju sezone u Parizu (6:7, 6:7), dok je An?i?a savladao u drugom kolu US Opena 2005. (3:1), da bi mu se Hrvat 2006. godine revanširao u ?etvrtom kolu Vimbldona (2:3).

Djokovi? i An?i? trebalo je da se sastanu u prvoj rundi ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD, ali je derbi okršaj propao jer je Spli?anin otkazao u?eš?e na Gren slem turniru zbog povrede ramena.

duledu

Zadar i Partizan pune kasu NLB Lige

Košarkaški klubovi Partizan i Zadar, za sada su najviše kažnjeni zbog postupaka svojih predstavnika u dosadašnjih pet kola regionalne NLB Lige.

Odlukama disciplinskih organa Lige, Zadar ?e morati da plati ukupno 4.700 evra, a Partizan, odnosno njegov trener Duško Vujoševi? 2.200 evra.

Zadar ?e platiti ceh zbog loše organizacije utakmice 1. kola sa Cibonom, ali i zbog nesportskog ponašanja trenera Ace Petrovi?a. Zbog toga što su se navija?i "nesportski ponašali prema sudijama", kako je obrazložila NLB liga, i bacali predmete u teren, Zadar ?e morati da plati 4.500 evra, a zbog teni?ke greške Ace Petrovi?a dodatnih 200 evra

Vujoševi? je kažnjen sa 2.200 evra zbog toga što je utvrdjeno da je uradio sudiju Branislava Mrdaka posle me?a 3. kola protiv FMP-a.

Ceh kluba iz Železnika u dosadašnjih pet kola je 400 evra - 200 evra ide "na dušu" treneru Vladi Vukoi?i?u zbog tehni?ke greške u me?u protiv Splita, a po 100 pla?aju Dragan Labovi? i Branko Lazi? (obojica zbog tehni?kih grešaka i nesportskog ponašanja u razli?itim utakmicama).

Po 100 evra ?e zbog istih prekršaja platiti i Boris Baki? iz Crvene zvzede, Ivan Ivanovi? iz Vojvodine i Marko Jovanovi? iz Slovana.