News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 03:39:37 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

vesti dana 14.10.2007

Started by duledu, October 14, 2007, 10:59:02 AM

Previous topic - Next topic

duledu

Poljaci iz "mraka" do preokreta

Gubili su Poljaci u Varšavi od Kazahstana sa 1:0, potom su se pokvarili reflektori na stadionu Legije, a nakon polusatnog prekida, na teren kao da je izašla neka druga reprezentacija i doma?i navija?i su na kraju slavili pobedu od 3:1.

Ve? u 20. minutu Bjakov je doveo Kazahstance u vodjstvo i utišao sve na stadionu. Nakon toga Poljaci su na sve mogu?e na?ine pokušavali da dodju do vodjstva, a onda su u 49. minutu "zakazali" reflektori.

Usledio je polusatni prekid, a potom je na terenu zagospodarila Poljska. Heroj ve?eri bio je Euzebijus Smolarek, koji je svom timu golovima u 55, 64. i 65. minutu doneo preokret i možda i klju?ne bodove za plasman na EP.

U sli?noj poziciji su i Portugalci pošto su u Bakuu pobedili Azerbejdžan sa 2:0, a na ruku im je išao i rezultat iz Jermenije, gde je doma?in remizirao sa Srbijom.

Odlu?ni Portugalci agresivno su po?eli utakmicu, a mrežu Azerbejdžana "na?eo" je Bruno Alveš golom u 12. minutu posle kornera. U 28. minutu gostima je posao bio znatno olakšan, jer je isklju?en Aslan Karimov zbog toga što je laktom udario Kristijana Ronalda.

Portugalci, koji su kvalifikacijama vezali tri remija, pobedu su overili krajem prvog poluvremena, kada je Hugo Almeida iskoristio dobru asistenciju desnog beka Migela. Najbolju šansu za Azerbejdžan propustio je Branimir Subaši? u 75. minutu kada je izašao sam ispred golmana Rikarda, ali je šutirao visoko iznad gola.

Portugalci su na ovom me?u bili lišeni usluga selektora Luisa Felipea Skolarija, koji je dobio tromese?nu suspenziju nakon sukoba sa Ivicom Dragutinovi?em.

U ?etvrtoj utakmici A grupe Belgija je u Briselu remizirala sa Finskom bez golova.

Tri kola pre kraja na tabeli vodi Poljska sa 24 boda, ?etiri manje imaju Finska i Portugalija (me? manje), dok je Srbija sakupila 17 poena (utakmica manje).

duledu

Neki novi Škoti, Nemci se plasirali na EP

Izgleda da je definitivno prošlo vreme kada su Škoti bili samo statisti u evropskom fudbalu. "Kiltovi" su to potvrdili i ovog vikenda, pošto su u Glazgovu bez ikakvih problema pobedili Ukrajinu sa 3:1 u me?u B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako zadržali prvo mesto na tabeli.

Pitanje pobednika prakti?no je bilo odlu?eno ve? u prvi deset minuta. Ve? u ?etvrtom minutu Keni Miler je na?eo Ukrajince, a šest minuta kasnije na 2:0 povisio je Li Mekaloh. "Tanku" nadu gostima pružio je pogodak Andreja Šev?enka u 24. minutu. Kona?an rezultat za veliki trijumf Škota postavio je Džejms Mekfaden u 68. minutu.

U drugom me?u ove grupe Francuska je bes zbog poraza od Škotske iskalila na nedužnim Farskim Ostrvima - 6:0 Dvostruki strelac za "trikolore" bio je Karim Benzema, a u listu strelaca upisali su se i Anjelka, Anri, Roten i Ben Arfa.

U grupi C reprezentacija Madjarske je kao doma?in rutinski savladala Maltu sa 2:0, a golove su dali Fecezin i Tezer.

Reprezentacija Nema?ke je u grupi D remizirala bez golova sa doma?om Republikom Irskom i postala prva reprezentacija koja je i matemati?ki osigurala plasman na EP. Iako su u Irsku došli bez Klosea, Lama, Balaka, Hiclšpergera u Borovskog, "panceri" su osvojili zlatan bod i ispunili zacrtani cilj.

Sjajnu igru ovog vikenda u istoj grupi pružila je Slova?ka, koja je u Bratislavi "razmontirala" San Marino sa 7:0. Dva gola dali su Šestak i Sapara , po jedan Skrtel, Hološko i Djurica, a sopstvenu mrežu zatresao je Bolini.

Rutinski trijumf u E grupi ostvarila je Engleska koja je u Londonu savladala Estoniju sa 3:0 i ostala u trci za prvo mesto. Strelci "gordi albion" bili su Šon Rajt Filips, Vejn Runi i Ran (autogol).

Tre?u pobedu, ali suštinski nebitnu, u kvalifikacijama zabeležila je Letonija koja je kao gost trijumfovala nad Islandom (4:2) u F grupi.

Doma?in je poveo golom Gudjonsena u ?etvrtom minutu, a onda je usledio veliki preokret Letonaca. Golovima Klave, Laizansa i Verpakovskisa u finišu prvog poluvremena gosti su došli do vodjstva od 3:1. Verpakovskis je svojim drugim pogotkom na me?u u 47. minutu otklonio sve dileme oko pobednika, a poraz Islanda ublažio je, takodje dvostruki strelac Gudjonsen u 52. minutu.

Za iznenadjenje dana postarao se Luksemburg, pošto je golom Leveka u 90. minutu pobedio doma?u Belorusiju sa 1:0 u G grupi. Istim rezultatom, u drugom me?u ove grupe, Rumunija je uspela u Bukureštu da pobedi Holandiju, a pogodak je postigao Gojan u 71. minutu.

duledu

Predsednik FSS opravdava reprezentativce

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzi?, kao i ostali ?lanovi rukovodstva naše delegacije u Jerevanu, bio je utu?en zbog nerešenog rezultata (0:0), a još više zbog slabe igre.

"Nema šta da se vadimo, igrali smo slabo. Neverovatno kako su fudbaleri igrali u drugom poluvremenu. Bilo je o?ito da im je pala koncentracija i da se u timu nije znalo šta ko radi. Ne mogu da ih osudim zbog toga, jer su ulagali puno napora, ali, jednostavno, nije im išlo", kaže Terzi?.

On je potvrdio da su rezultati jedino merilo vrednosti, ne samo reprezentacije, ve? i stru?njaka koji ih vodi.

Na pitanje kakva ?e biti sudbina selektora Havijera Klementea posle ovakvog rezultata, Terzi? je izbegao odgovor.

"U ovom trenutku se zna redosled. Slažem se da su rezultati jedino merilo naših uspeha na medjunarodnoj sceni. Kod nas se, medjutim, zna i red - prvo o tome mora da se izjasni direktor reprezentacije Zoran Mirkovi?, zatim stru?ni štab, pa Izvršni odbor, a tek onda treba da raspravljamo šta i kako dalje", rekao jeTerzi?.

Predsednik FSS je podsetio na ?injenicu da je Klemente, od kada je seo u selektorsku stolicu avgusta prošle godine, u ekipu uveo ?ak osam novih igra?a iz mlade reprezentacije.

On smatra da je ovo ekipa koja ima perspektivu na medjunarodnoj sceni i da ?e to potvrditi narednih godina. Priznao je, takodje, da mi trenutno nemamo bolje igra?e od ovih koji su nastupili u Jerevanu.

"Pokazalo se da ovoj reprezentaciji nedostaje iskustvo. Odsustvo Vidi?a, Krstaji?a i Dragutinovi?a je bilo o?igledno. Ne možemo se sada vaditi na njihov izostanak. Ali je ?injenica da bez njih trojice naša reprezentacija potpuno druga?ije izgleda".

Terzi? je izrazio nadu da ?e nacionalni tim Srbije ve? u sredu u Bakuu pokazati novo lice, iako ?e na toj utakmici biti još više oslabljena, pošto je Milan Stepanov protiv Jermenije dobio drugi žuti karton, pa ?e njegovo mesto u ekipi zauzeti Milan Biševac.

duledu

RUKOMET: Škrba ho?e predsedni?ku fotelju

Dragan Škrbi?, doskorašnji kapiten reprezentacije i najbolji rukometaš sveta 2001. godine, želi da bude predsednik Rukometnog saveza Srbije, a ukoliko to postane za selektora nacionalnog tima doveš?e ?uvenog španskog trenera Valera Riveru, a struku ?e poveriti Branislavu Pokrajcu.

"Odlu?io sam da prihvatim predlog RS Beograda da se kandidujem za predsednika Rukometnog saveza. Mogao bih to da iznesem, da napravim nešto dobro", rekao je Škrbi? za "Sport", a zatim dodao:

"Za selektora muške reprezentacije doveo bih Valera Riveru. Znam ga, odli?an je trener. On možda nije stvorio igra?a, ali je od dobrih igra?a stvorio rezultat. On bi i predstavljao autoritet sudijama. Drugi bitan štih u mom špilu je i Branislav Pokrajac. Njemu bih poverio struku, mladje kategorije, strategiju razvoja. Vrata u Evropi bi nam bila svuda otvorena. I još bih u rukomet doveo, za marketing, Vladimira Novakovi?a, koji je bivši igra? Crvene zvezde, igrali smo zajedno, a sada je drugi ?ovek Apatinske pivare. Mnogo polažem i na Predraga Peruni?i?a".

Škrbi? je ocenio da je rukomet u velikoj krizi i istakao da je za izlaz iz takve situacije neophodno uspostaviti organizaciju i formulisati pravu strategiju za prevazilaženje problema.

"Loš je kvalitet ljudi u rukometu. Mnogi od onih koji su sada u klubovima i Savezu su oni koji su na visokim funkcijama bili i kada sam ja 1993. godine odlazio u inostranstvo. Treba menjati kadar i to je jedno od rešenja problema", naveo je Škrbi?, a zatim ukazao da su po njegovom mišljenju, ipak, krucijalni razlozi sunovrata srpskog rukometa "loš trenerski kadar, odlazak mladih igra?a u inostranstvo i slaba liga

duledu

Moto GP: Stoner "overio" titulu u Australiji

Australijanac Kejsi Stoner pobedio je na Trci za Veliku nagradu Australije u GP klasi i na taj na?in "overio" titulu prvaka sveta koju je obezbedio još prošlog meseca trijumfom na Trci za VN Japana.

Dvadesetjednogodišnji Stoner startovao je sa tre?e pozicije ali je vodjstvo preuzeo još u prvom krugu na stazi u Filip Ajlendu i do kraja nije ispuštao prednost. Njegova pobeda oduševila je doma?e pristalice koji su pobedu Australijanca na ovoj stazi ?ekali od 1998, kada je najbrzi bio Majk Duan.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski drug iz "Dukatija" Italijan Loris Kapirosi, dok je tre?i bio, takodje Italijan, Valentoni Rosi koji je vozio "Jamahu".

Najuzbudljivije je, ipak, bilo u trci motora do 125 kubnih santimetara. ?ak petorica motociklista kroz cilj su prošli u razmaku manjem od sekunde, a pobedio je ?eh Lukaš Pešek ispred Španaca Djoana Olive i Ektora Faubela.

Vode?i u generalnom plasmanu Madjar Gabor Talma?i bio je tek osmi tako da je Faubel dve trke pre kraja šampionata smanjio njegovu prednost na samo jedan bod.

Najzad, u trci motora do 250 kubika Španac Horhe Lorenco nastavio je svoju dominaciju ostvarivši devetu pobedu u sezoni. Od drugoplasiranog zemljaka Alvara Bautiste vozio je brže ?ak 20 sekundi. Tre?e mesto zauzeo je Italijan Andrea Dovicioso.

Rezultati Trke za VN Australije:

GP klasa:
1. Kejsi Stoner (Australija, Dukati) - 41:12,244 minuta 2. Loris Kapirosi (Italija, Dukati) - 41:19,007 3. Valentino Rosi (Italija, Jamaha) - 41:22,282 4. Dani Pedrosa (Španija, Honda) - 41:23,907 5. Aleks Baros (Brazil, Dukati) - 41:31,719, itd.

Generalni plasman:
1. Stoner - 322 boda
2. Rosi - 230
3. Pedrosa - 201, itd.

do 250 ccm:
1. Horhe Lorenco (Španija, Aprilia) - 39:25,727 minuta 2. Alvaro Bautista (Španija, Aprilia) - 39:45,361 3. Andrea Dovicioso (Italija, Honda) - 39:45,451 4. Hiroši Aojama (Japan, KTM) - 39:45,524 5. Tomas Lueti (Švajcarska, Aprilia) - 39:45,793, itd.

Generalni plasman:
1. Lorenco - 287 bodova
2. Dovicioso - 242
3. Aleks de Andjelis (San Marino, Aprilia) - 215, itd.

do 125 ccm:
1. Lukaš Pešek (?eška, Derbi) - 38:03,020 minuta 2. Djoan Olive (Španija, Aprilia) - 38:03,110 3. Ektor Faubel (Španija, Aprilia) - 38:03,210 4. Simone Korsi (Italija, Aprilia) - 38:03,425 5. Esteve Rabat (Španija, Honda) - 38:03,935, itd.

Generalni plasman:
1. Gabor Talma?i (Madjarska, Aprilia) - 237 bodova
2. Faubel - 236
3. Tomojoši Kojama (Japan, KTM) - 166, itd.

duledu

Troicki i Bozoljac uvredjeni i povredjeni

Viktor Troicki nije zadovoljan statusom u Dejvis kup reprezentaciji Srbije i odnosom selektora Bogdana Obradovi?a i savetnika selektora Nikole Pili?a, koji su mu tek deset minuta pred žreb sa Australijom saopštili da je brekobrojan.

"Najvažnije je da smo pobedili Australiju. Sre?an sam što je tako. Istina je da ljude i nije mnogo interesovala ?injenica da nisam bio u sastavu tima, baš zbog tog uspeha. Ipak, danima pred me?, Boris Pašanski uopšte nije bio najavljivan da ?e biti u ekipi. Zato smatram da nije bio korektan postupak selektora Bogdana Obradovi?a i njegovog savetnika Nikole Pili?a što su me izostavili. Prvo sam bio glavni kandidat za ?etvrto mesto u reprezentaciji, da bi se sve to poništilo u poslednjem ?asu. Bukvalno deset minuta pred žreb saopšteno mi je da sam suvišan. Bio sam u šoku. Nisam mogao da dodjem do re?i. Ose?ao sam se jako neprijatno. Pitao sam se u tim trenucima otkud je sve to došlo. Pa i da je Paša ispao umesto mene, i to bi bilo loše. Ne znam zašto nam ranije nisu rekli kakve ?e odluke doneti, ve? tek u 'minut do dvanaest'", izrazio je Troicki nezadovoljstvo u izjavi "Sportu".

?etvrti srpski teniser po plasmanu na ATP listi je dodao da se uvredjenim ose?a i Ilija Bozoljac, koji nije bio ni pozvan za duel sa Australijom.

"Prvo bilo nas je previše (šest igra?a)... znali smo da ?e neko biti prekobrojan, ali ne može da se tim skraja pred sam žreb. Takodje, ako su ve? hteli da nas bude mnogo u širem sastavu, morao je tu da bude i Ilija Bozoljac. Ika je dosta doprineo uspesima u prethodnom periodu i na selektoru ili savezu bilo je da ga pozovu. I on se ose?a uvredjenim zbog takvog odnosa", rekao je Troicki.

On je, medjutim, istakao da ?e se uprkos svemu uvek odazvati pozivu u nacionalni tim.

"Za mene je zadatak i ?ast da igram za Srbiju. Ali ne želim da se u Moskvi ponovi situacija iz Beograda... Dakle bi?u jako sre?an ako budem deo nacionalne selekcije, ali ako se to ne desi šta da se radi, idemo dalje", zaklju?io je trenutno 137. teniser sveta.

duledu

Panatinaikos poražen i od San Antonija

Duel aktuelnog prvaka NBA lige San Antonio Sparsa i šampiona Evrope Panatinaikosa završen je ubedljivom pobedom San Antonija (113:91) iako za taj tim nije igrao MVP finala plej ofa, francuski as Toni Parker.

U?enici najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovi?a bili su bolji rival samo u poslednjoj ?etvrtini koju su dobili sa 27:21. Posle tre?e bilo je ?ak 28 koševa razlike u korist San Antonija koje su predvodili Tim Dankan sa 20 i Emanuel Djinobili sa 15 poena.

Majk Batist i Šarunas Jasikevi?ius bili su najefikasniji u poraženom timu sa po 18 koševa u kojem je veoma dobru partiju pružio i srpski reprezentativac Miloš Vujani? sa 12 (šut za dva 1-4, za tri 2-3, sa penala 4-4). Dejan Tomaševi? ubacio je dva poena, oba sa linije penala, i imao je tri skoka, ali i dve izgubljene lopte.

Od srpskih košarkaša na parket je izlazio i Predrag Stojakovi?, koji je kao starter u porazu Nju Orlensa od Finiks 106:111 za 20 minuta nanizao 10 poena (šut iz igre 3-10), pet skokova i dve asistencije. Još petorica "stršljenova" imala su dvocifren u?inak, a najefikasniji su bili Bobi Džekson i Tajson ?endler sa po 19 poena.

Na drugoj strani takodje šestorica košarkaša ubacila su više od deset poena, a najbolji su bili Šon Merion sa 18 poena, 20 skokova, dve blokade i dve ukradene lopte, odnosno Stiv Neš, koji je na svoj konto upisao 13 poena i 11 asistencija.

U ostalim me?evima predsezone u no?i izmedju subote i nedelje postignuti su ovi rezultati:
Indijana - Sijetl 97:87
Vašington - Dalas 90:86
Šarlot - Majami 92:76
Milvoki - Juta 78:92

duledu

Ibragimov savladao Holifilda na poene

Rus Sultan Ibragimov odbanio je titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji, u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO) pošto je u Moskvi, jednoglasnom odlukom sudija, savladao Amerikanca Ivandera Holifilda.

U prepunoj Hodinka Areni u Moskvi aktuelni svetski prvak dominirao je tokom svih 12 rundi. Ostvario je 22. pobedu u 23. me?u u profesionalnoj karijeri u kojoj još nije doživeo poraz. Jedan me? završio je "remijem".

S druge strane Holifild je, nedelju dana pre svog 45. rodjendana, propustio priliku da peti put postane šampion sveta. Prethodne ?etiri titule osvajao je u me?evima sa DDžejmsom Basterom Daglasom (IBF, WBA i WBC - 1990), Majkom Tajsonom (WBA, 1996), Majklom Murerom (IBF, 1997) i Džonom Ruizom (WBA, 2000. godine). Doživeo je 9. poraz u karijeri u kojoj je ostvario 42 pobede i dva me?a završio nerešenim rezultatom.

duledu

Rekordan broj gledalaca u Be?u zbog Djokovi?a

Medjunarodni teniski turnir "BA-CA trofi" u Be?u zabeležio je ove godine rekordan broj posetilaca od svog uspostavljanja, a organizatori tvrde da je najzaslužniji za ovaj rekord najbolji srpski teniser Novak Djokovi?.

Direktor be?ke gradske dvorane "Štathale" Peter Gruber, na završnoj konferenciji za novinare, rekao je da je prodato preko 57.000 ulaznica, što je za 5.000 više nego prošle godine.

"Ovo je najbolje pose?eni "BA-CA trofi", koji se održava 22. put, od osnivanja. Imali smo 2.000 više posetilaca nego u vreme kada su na turniru u?estvovali Pit Sampras, Boris Beker, ili nekadašnji austrijski as Tomas Muster", objasnio je on.

Direktor be?kog turnira Peter Fajgl ocenio je da je najzaslužniji za rekordan broj posetilaca Novak Djokovi?.

"Lepo sam se ose?ao u subotu, za vreme polufinala, kada je u hali bilo više od 8.300 ljudi. Djokovi? je zasigurno doprineo obaranju rekorda. Nemam podatke koliko je Srba došlo u halu, ali sude?i po utisku prolaze?i kroz redove bilo ih je jako puno, jer se u pojedinim sektorima nije mogla ?uti niti jedna nema?ka re?", dodao je on izrazivši zadovoljstvo dolaskom velikog broja srpskih navija?a.

Fajgl je istakao da je cilj organizatora turnira da i idu?e godine u Be? dovedu Djokovi?a.
"Razgovarao sam sa njim i rekao je da je spreman da se odazove ako ubrzamo podlogu", objasnio je on.

Fajgl je s tim u vezi najavio da ?e idu?e nedelje otputovati u Madrid gde se igra na sli?noj, ali bržoj podlozi, te da ?e Be? sigurno promeniti podlogu, za koju igra?i kažu da je prespora.

Gruber je najavio da ?e be?ka dvorana "Štathale" idu?e godine pove?ati lože za ?lanove tima igra?a, jer se ispostavilo da su postale tesne.

On je kazao da je lepo videti da igra?i na ovaj turnir ne dolaze samo sa jednim trenerom, kako je to bilo uobi?ajeno, ve? sa svim trenerima i porodicom, što ukazuje da im se dopada u ovom gradu.

duledu

Djokovi?eva sedma titula u karijeri

Novak Djokovi? osvojio je peti turnir ove godine, a ukupno sedmi u karijeri. U finalu Be?a najbolji srpski teniser savladao je Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0

Kako je turnir u Be?u odmicao, tako je Nole podizao svoju formu, da bi najbolju igru prikazao upravo u finalu.

Agresivno od po?etka krenuo je Novak i ve? na startu "pritisnuo" je servis Vavrinke. Švajcarac se izvukao u prvom gemu, ali ne i u tre?em maratonskom, koji je trajao neverovatnih petnaestak minuta. Sprski teniser iskoristio je ?etvrtu brejk loptu i poveo sa 2:1, što je, ispostavilo se na kraju, bio klju?ni detalj prvog seta, ali i celog me?a.

Do kraja prvog dela igre Vavrinka je još pružao kakav-takav otpor, da bi ve? na startu drugog seta Novak u potpunosti nametnuo svoj ritam i krenuo da "melje" rivala.

Gemovi su se nizali jedan za drugim, sve do šestog, dok je sa druge strane uz ime Stanislasa Vavrinke na semaforu ostao "krompir", te je tako Djokovi? postao prvi teniser posle 20 godina koji je u finalu Be?a dobio set sa "nulom".

Nole je tako izjedna?io na 2:2 skor u duelima sa Vavrinkom, koji ga je eliminisao prošle godine u osmini finala be?kog turnira.

Nakon što mu je uru?en trofej Djokovi? je maksimalno ispoštovao be?ku publiku, medju kojom je bilo i mnogo Srba, obrativši joj se na nema?kom jeziku.

"Zahvaljujem svim ljudima koji su u?estvovali u organizaciji turnira. Takodje ?estitam Stanislasu, jer je imao odli?nu nedelju u Be?u. Ipak, ja sam bio bolji u finalu. Nadam se da ?emo se videti i slede?e godine na istom turniru", izjavio je tre?i teniser sveta, kome je za uspeh u Be?u pripao ?ek od 133.250 evra, uz 250 ATP bodova.

Poraženi finalista Stanislas Vavrinka kratko je prokomentarisao da je titulu osvojio bolji igra?.

"Novak je odigrao sjajno u finalu i zasluženo je osvojio trofej, ?estitam mu", dodao je Švajcarac, ?iji se bankovni konto uve?ao za 66.500 evra.

Pored trofeja u Be?u Djokovi? je ove godine osvajao titule još u Adelajdu, Majamiju, Estorilu i Montrealu, dok je prošle sezone trijumfovao na turnirima u Amersfortu i Mecu.