News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 03:15:25 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 11.10.2007.

Started by El Fenomeno, October 11, 2007, 09:54:45 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

"Jorgandzije" kaznjavaju Rejesa

Španski prvoligaš Atletiko Madrid najavio je da ?e kazniti napada?a Hoze Antonija Rejesa zbog vredjana trenera prvog tima Havijera Agirea nakon što ga je izveo iz igre na susretu protiv Barselone.

Bivši fudbaler Arsenala i Real Madrida pobesneo je kada ga je trener "jorgandžija" zamenio po?etkom drugog poluvremena utakmice na Nou Kampu, koju su Katalonci rutinski dobili sa 3:0.

Rejes je tada uputio pregršt uvreda svom treneru, šutnuo bocu vode i skinuo dres Madridjana, što je posebno razo?aralo meksi?kog trenera.

Kako su preneli španski mediji, Meksikanac ?e sve pojedinosti incidenta saopštiti predsedniku Atletika Hezusu Garsiji Pitarhu, nakon ?ega ?e uslediti sankcije za španskog igra?a.

"Postoji autoritet koji se mora poštovati, a to je grb kluba. On je važniji od svega, od svakog pojedinca. Ne smemo biti sebi?ni bez obzira na ime i status", rekao je Agire.

Prema njegovim re?ima, takvo ponašanje nije prihvatljivo zbog ?ega ?e uskoro da ozbiljno porazgovara sa Rejesom.

"Nisam ?uo šta je ta?no rekao, ali su mu drugi preneli njegove re?i. Moramo da radimo na našem li?nom odnosu zbog harmonije u ekipi. Postoji kodeks ponašanja koji se mora poštovati", dodao je trener Atletika.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Terzic: Ne pucam na Piksijevo mesto

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdan Terzi? izjavio je da nema nameru da Draganu Stojkovi?u preotme mesto predsednika Crvene zvezde, iako se ta pri?a sve ?eš?e može ?uti u srpskim fudbalskim krugovima.

Terzi? se u poslednjih nekoliko dana dobro "isprozivao" sa Piksijem po medijima, što je izazvalo sumnje da je ve? krenuo u osvajanje Ljutice Bogdana 1. Uz to, "izlanuo se" i da ?e u Savezu provesti još samo godinu dana...

"Ne, ne, ne, ne... Uopšte ne razmišljam o mestu predsednika Crvene zvezde. Svi smo mi pomalo zvezdaši, ali nisam razmišljao o tome da preuzmem klub sa 'Marakane'. Kada sam rekao da ?u u Savezu biti još godinu dana, mislio sam na ?injenicu da mi tada isti?e mandat", kaže Terzi? za Press.

Prvi ?ovek srpskog fudbala isti?e da ima potpuno druga?ije ambicije, a jedna od mogu?nosti jeste i da se ponovo kandiduje za mesto predsednika FSS.

"Još nisam odlu?io da li ?u se ponovo kandidovati za predsednika FSS. Vide?emo šta ?e ljudi re?i, da li smo mi i dalje potrebni fudbalskoj Srbiji ili ne. Moja ambicija je da karijeru nastavim u UEFA ili FIFA, ali vide?emo", dodaje Terzi?.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

duledu

Sikora poja?ava napad Zvezde?

Golgeteri Crvene zvezde ove sezone nisu efikasni, kako se o?ekivalo, zbog ?ega je agilna Uprava kluba iz Ljutice Bogdana rešila da poja?a napad.

Prvi "pik" crveno-belih je napada? poljskog Groclina Adiran Sikora, kojeg je Zvezdina odbrana dobro upoznala na duelima kvalifikacija za Ligu Kupa UEFA.

Dvadesetsedmogodišnji Poljak bi u redove Zvezde mogao da stigne ve? tokom zimskog prelaznog roka, budu?i da su crveno-beli ve? kontaktirala ?elnike Groclina.

Sikora, koji je za reprezentaciju odigrao dva me?a, ve? tri sezone igra za Groclin i za to vreme upisao je 30 pogodaka

duledu

Odigran prvi NBA me? u Londonu
"Prvo pa muško", moglo bi se re?i u ovom slu?aju, jer stanovnici Londona, ne samo da se ne interesuju preterano za košarku, nego do sada nisu imali ni prilike da je gledaju. Ali zato je NBA premijera u britanskoj prestonici u potpunosti uspela - Boston je pobedio Minesotu sa 92:81, a grandiozna O2 Arena je bila rasprodata.

Kevin Garnet izašao je kao pobednik iz prvog duela protiv svog bivšeg kluba, dao je 9 poena, jer je "šou ukrao" Rej Alen, ubacivši 28 koševa od ?ega pet trojki, tre?i klju?ni šraf Seltiksa Pol Pirs završio je me? sa 8 ponea.

Kod Vulfsa je najbolji bio Dejvis sa 18 poena, a solidan je bio i naš reprezentativac Marko Jari?, koji je za 18 minuta ubacio 7 poena I uspešno dodao 4 lopte saigra?ima.

U O2 areni vladala je prava ameri?ka navija?ka atmosfera, a medju poznatim li?nostima Londona koji su se našli u publici bili su I Luis Hamilton I Didije Drogba.

duledu

Duda Ivkovi? preuzima reprezentaciju?

Legendarni stru?njak Dušan Ivkovi? mogao bi da preuzme kormilo reprezentacije Srbije, prenosi "Sportski žurnal".

Taj dnevnik preneo je da bi ideja o Dudinom povratku na ?elo nacionalnog tima uskoro mogla da zaživi, jer se o njoj razgovaralo u krugovima koji bi trebalo da predlože plan izlaska srpske košarke iz krize.

Podse?anja radi, Ivkovi?a je svojevremeno Nebojša ?ovi?, ?lan Upravnog odbora KS Srbije, predlagao kao prvog favorita za selektora, pre svega kao ?oveka od autoriteta i iskustva koji bi mogao da zavede red u srpskoj košarci i animira igra?e da se odazivaju pozivu u nacionalni tim.

Ivkovi? je od ?ovi?eve tadašnje inicijative prišao mnogo bliže klupi reprezentacije Srbije i zbog ?injenice da više nije profesionalno zaposlen u moskovskom Dinamu, pa bi mogao u punoj meri da se posveti vodjenju državnog tima.

Ivkovi?, koji je poslednjih godina, kao trener CSKA, jedan od najzaslužnijih za reorganizaciju i ponovni procvat košarke u Rusiji, sa selekcijom SFRJ i SRJ osvojio je pregršt medalja - evropsko zlato tri puta (1989, 1991. i 1995), prvenstvo sveta 1990. i dve srebrne olimpijske medalje, 1988. i 1996. godine.

Uz veliki broj nacionalnih trofeja u Rusiji, odnosno Gr?koj, gde je takodje vodio timove sa velikim uspehom, Ivkovi? je sa Partizanom 1979. osvojio Kup Kora?a, a isto je ponovio i sa ekipom PAOK, 14 godina kasnije. Sa Olimpijakosom je 1997. stigao do titule u Evroligi, a zatim i u Kupu Saporta, 2000. predvode?i AEK. Prošle godine on je moskovski Dinamo doveo do trofeja ULEB kupa.

duledu

Novkovi?: Me? u Atini je sigurno namešten

Skandal o nameštanju utakmice Crvena zvezda - Panatinaikos u polufinalu Kupa evropskih šampiona 1971. koji je pokrenula Despina Papadopulos, supruga pokojnog gr?kog diktatora Jorgosa Papadopulosa, podigao je veliku prašinu. Potvrdu da je u tom duelu bilo neregularnih stvari dao je i Mile Novkovi?, tadašnji bek crveno-belih.

Crvena zvezda je u prvom me?u u Beogradu pred 100.000 gledalaca pobedila gr?ki tim sa 4:1, ali je u revanšu 28. aprila 1971. za nevericu izgubila sa 3:0, baš rezultatom, koji je Atinjane vodio u finale sa Ajaksom na Vembliju.

"Ubedjen sam i odgovorno tvrdim da je ta utakmica nameštena! I posle 36 godina, siguran sam da smo bili drogirani, šetali smo po terenu kao u nekom polusnu. Nikad ne?u zaboraviti kroz šta smo prolazili kada smo se vratili u Beograd", rekao je Novkovi? za "Blic".

Novkovi? je do detalja objasnio kako su tekle pripreme za taj me? i naglasio da je fudbalerima Crvene zvezde stvaljeno "nešto" u hranu i pi?e.

"U Gr?ku smo došli u nedelju, tri dana pre utakmice, i sve do srede naš boravak tamo bio je, malo je re?i, ?udan. No?ima nismo spavali, nismo mogli od bubnjeva koje su nam naši doma?ini poslali kao dobrodošlicu. A 15 minuta pre utakmice, na teren koji je posle postao oranica, helikopterom je sletela, ?inilo mi se, najlepša devojka na svetu, tamošnja misica. Ona nam je podelila poklone, rukopis Svetog pisma i crno-bele televizore. Da, tada je bilo uobi?ajeno da su klubovi razmenjivali darove, akten-tašne ili nešto tome sli?no. Posle je ta devojka iz zahvalnosti zbog eliminacije Zvezde provela no? sa golmanom PAO. Ona je izjavila kako mu je to poklon za finale KEŠ. Svašta je tamo bilo, verujem da su nam nešto stavljali i u hranu, kojom su nas omamljivali, ali limunada na poluvremenu utakmice nas je dotukla", izjavio je bivši bek crveno-belih.

Novkovi? je istakao da je su se i tokom me?a dešavale ?udne stvari na terenu, a da je Zvezda delovao poptuno grogirano.

"U prvom poluvremenu primili smo gol u 30. sekundi me?a, i to neverovatnom greškom Klenkovskog, koji je vratio loptu golmanu Dujkovi?u na dva metra, što se nikad ne radi. U tom trenu uleteo je njihov napada?, dvometraš Antonijadis i pogodio, a ja gol nisam ni video. Na pauzu se otišlo sa golom minusa, a trener Miljani? je hteo da nas sve išamara od muke. Nije mogao da veruje da smo to mi, i da gubimo od neke ekipe poput, na primer, Voždovca. Ok, sve se mi dogovorimo kako ?emo da ih napadnemo i sredimo, medjutim, ušao je u svla?ionicu neki mali Grk i doneo nam osveženje. Naravno, mi smo limunadu iskapili, i tu moje se?anje iz Gr?ke prestaje".

Novkovi? je rekao da su eliminacije na sramotan na?in igra?i Zvezde postali jasni tek po povratku u Beograd, kao i da je na "najvišem nivou" dogovoreno da se o tom me?u ?uti.

"Znam samo da smo u avionu po povratku ku?i pevali i smejali se. Zamislite, pevali i smejali se! Došao sam sebi tek u Beogradu, kada sam stigao ku?i i kada me je otac ošamario. Majka šest meseci nije razgovarala sa mnom, kumovi su me se odrekli, svi su nam govorili da smo prodali utakmicu. Ljudi u našoj zemlji su umirali u toku tog me?a, nisu mogli da podnesu eliminaciju, ali nikad mi ne?e biti jasno zašto se sve vreme ?utalo o tome i što niko nije ranije progovorio. Nije se smelo, dogovoreno je na višem nivou od igra?a i trenera", zaklju?io je Novkovi?.

duledu

NBA: Povratak Alana Hjustona

Posle dvogodišnje pauze zbog povreda kolena u redove Njujork Niksa vratio se veteran Alan Hjuston, koji je 2001. potpisao šestogodišnji ugovor sa Niksima za sto miliona dolara.

Hjuston, naravno, nije zaradio celu sumu pošto je 2005, privremeno završio karijeru zbog problema s kolenima. Sada je odlu?io da se reaktivira, ali da li ?e u tome u potpunosti uspeti zavisi?e mnogo od onoga što bude pokazao u trening kampu njujorškog kluba.

Generalni menadžer Njujorka Ajzea Tomas veruje da ?e 36-godišnji Hjuston pokazati bar deo onoga što ga je krasilo tokom višegodišnje uspešne karijere u kojoj je postizao 17,3 koša po utakmici.

"Ako to bude onaj Hjuston kojeg znamo, iako ga nismo dugo gledali, i ukoliko steknemo utisak da nam može pomo?i, za njega ?e se sigurno na?i mesto u sastavu tima za novu sezonu", rekao je Tomas.

Hjuston je izjavio da je dosta razmišljao o povratku na parket i da veruje da može još jednu sezonu da odigra na potrebnom nivou.

"Moji prijatelji tvrde da bih mogao da igram još najmanje tri godine. Ja, ipak, razmišljam samo o jednoj sezoni. Nadam se da su oni u pravu, jer mislim da još uvek ne bi trebalo da stavim ta?ku na svoju karijeru", dodao je Hjuston, koji je prošle godine radio kao konsultant za ESPN.

Tridesetšestogodišnji Hjuston je po okon?anju studija na Univerzitetu Tenesi, 1993. godine stigao u Detroit, gde je nastupao tri sezone, a zatim je potpisao prvi ugovor sa Niksima.

duledu

VATERPOLO: Teško i Zvezdi i Vojvodini
Vaterpolisti Crvene zvezde i Vojvodine u ?etvrtak po?inju borbe u drugoj rundi kvalifikacija Evrolige, najja?eg evropskog klupskog takmi?enja, a protivnici u grupama su im takvi da bi svaka pobeda bila zlata vredna.

Crvena zvezda je u kvalifikacionoj Grupi F, u kojoj su turski Galatasaraj, Spartak iz Volgograda, Šibenik (prošlogodišnji finalista LEN Kupa i jedna od najja?ih hrvatskih ekipa), nema?ki Duizburg i svakako najkvalitetniji madjarski Honved. Doma?in tog turnira je Budimpešta, odnosno Honved.

Vojvodina ?e igrati u Grupi H sa Primorcem iz Kotora, gr?kim Etnikosom, nema?kim Špandauom, španskom Terasom i doma?inom turnira ljubljanskom Olimpijom.

Beogradski crveno-beli, koji su se prethodnih dana pripremali sa Partizanom, nadaju se da ?e uspeti da ostvare opstanak u evrop-kupovima, što zna?i da osvoje 3. ili 4. mesto koje vodi u LEN Kup. Ako osvoji jedno od prva dva mesta u grupi, što bi bilo ravno senzaciji, Crvena zvezda ?e nastaviti evropsku pri?u u Evroligi.

Prvi me? Crvena zvezda igra u ?etvrtak od 19.15 protiv Galatasaraja, koji je pun igra?a iz Srbije - Mihajlo Korolija, Vojislav Vejzagi?, Srdjan Aksentijevi?, Žare Petrovi? i Djordje Ninkov. Ipak, trener Crvene zvezde Dejan Jovovi? smatra da Zvezda ima kvalitet da pobedi tursku ekipu.

"Jasno je da su nam za opstanak u medjunarodnim takmi?enjima presudne utakmice protiv Galatasaraja i Duizburga u 4. kolu. Medjutim, možda bude i iznenadjenja", prognozira Jovovi?.

Vojvodina otvara drugu rundu kvalifikacije utakmicom sa kotorskim Primorcem, crnogorskim prvakom i apsolutnim favoritom.

Novosadjani bi svoju šansu mogli da potraže u duelima protiv Olimpije i španske Terase, mada ?e opstanak u LEN Kupu (o plasmanu u Evroligi ne treba ni sanjati) biti zaista težak zadazak za mladu ekipu Vojvodine.

duledu

Grobari: Nismo rasisti, pojedini su pogrešili

Fudbalski klub Partizan ponovo ?e da ispašta zbog dela navija?a. Posle izbacivanja iz Kupa UEFA, crno-beli su sada kažnjeni i sa jednom utakmicom igranja na svom terenu bez gledalaca, zbog rasisti?kih povika tokom me?a sa Crvenom zvezdom.

Najtvrdje jezgro navija?a Partizana odbacuje optužbe da su Grobari rasisti i isti?e da osudjuje bilo kakve uvrede na rasnoj osnovi.

"Nisam ?uo uvrede, a ako ih je bilo onda sigurno nisu stigle kao naredba sa šipke, ve? su u pitanju pojedina?ni slu?ajevi. Nemogu?e je kontrolisati ponašanje svih navija?a na tribnama, svako odgovara za svoje postupke, a saznao sam da je bilo majmunskih povika i sa isto?ne tribine. Najgrublje osudjujemo takvo ponašanje i pojedinalne izlive rasizma", izjavio je za "Sportski žurnal" Predrag Simi?, portparol Grobara.

Neshvatljivo je da su navija?i Partizana majmunskim povicima želeli da isprovociraju igra?e Crvene zvezde Segunda Kastilja i Ibrahima Gaja, kada i Partizan u svojim redovima ima crnce - Lamina Dijaru i Moreira. To nije prvi put da deo ili pojedini navija?i Partizana to ?ine, sli?no je bilo i kad su tu bili Obiore Odita, Emeghara i Pjer Boja...

Vodje navija?a Partizana ne ose?aju se odgovornim za ono što su u?inili pojedinci. "Svi koji su vredjali protivnike, a indirektno i naše fudbalere, trebalo bi da se zamisle da li je to na?in da pomognu klubu. Njihovo ponašanje je nedopustivo, ali Grobari-Jug sa tim nemaju veze", poru?uje Simi?.

duledu

Bozoljac, Vemi? i Nadal: Ne nameštamo me?eve

Izjava britanskog tenisera Endija Mareja da su "nameštaljke" redovna pojava u svetskom tenisu, kao i nedavna tvrdnja britanskih medija da je Novaku Djokovi?u bilo ponudjeno da namesti turnir u Sankt Peterburgu pokenula je lavinu reakcija u svetu.

Srpski teniseri Ilija Bozoljac i Dušan Vemi? tvrde da im do sada niko nije ponudio da nameštaju me?eve. Bozoljac kaže da verovatno dosta tenisera igra sportsku kladionicu, ali da veruje da mali procenat igra?a žrtvuje uspeh zarad novca. Ipak, on priznaje da možda ima igra?a na svetu koji su prinudjeni da prodaju me?eve.

"Ja ne idem u kladionice i ne kladim se na fudbal, a tenis nije interesantan za kladjenje zato što ima dosta iznenadjenja, tako da se nikad nisam kladio. Takodje, nikada mi niko nije ponudio novac da namestim me?", kaže Bozoljac.

On je ocenio da je glavni razlog kladjenja pojedinaca to što je celokupni nagradni fond jako mali pa mnogo igra?a na svetu ne može od njega da živi, da finansira turnire i sve ostalo što taj sport zahteva.

"Zato su neki možda prinudjeni da prodaju me?eve zarad novca. rešenje tog problma je lako - samo treba podi?i nagradne fondove ili uvesti neku vrstu zagarantovane sume novca na kraju godine u zavisnosti od plasmana", kaže Bozoljac.

Dušan Vemi? dodao je da mu se do sada nije dogodilo da mu neko ponudi da izgubi me?. "Mislim da se to redje dogadja nego što se piše. Sad je ta tema interesantna...", kaže Vemi?.

Drugi igra? na svetskoj rang-listi Rafael Nadal rekao je da nema dokaza da se potkrepe tvrdnje Endija Mareja da korupcija cveta u tenisu.

"Mislim da je preterao, ne mislim da ima nameštanja. Ja sam 'broj dva' na svetu, bio sam na svim turnirima, vidim kako se igra, baš kao i on, i nisam glup da ne bih shvatio šta se dešava", rekao je španski teniser.

"Iskreno sumnjam da Marej zna više od svih ostalih. Mislim da svi daju sve od sebe i da nema nameštenih me?eva", dodao je on.

Marej je u utorak rekao da su igra?i svesni da se me?evi na ATP turu nameštaju. Udruženje teniskih profesionalaca saopštilo je da igra?i imaju 48 sati da im kažu da li im je neko nudio da u?estvuju u prevari. Igra?i mogu biti kažnjeni ako to ne prijave.

duledu

U Brazilu isti tretman za Alonsa i Hamiltona

Tim Meklaren Mercedesa obe?ao je da ?e na poslednjoj trci sezone Formule 1, koja se vozi u Brazilu, Luis Hamilton i Fernando Alonso imati jednak tretman, jer obojica, uz Kimija Raikonena, konkurišu za titulu svetskog prvaka!

"Zbog raznih medijskih napisa i sugestija da favorizujemo Britanca Hamiltona u odnosu na španskom voza?a, želimo da naglasimo da se naša filozofija jednakosti prema voza?ima nije promenila i da ?e poštena borba odlu?iti novog šampiona na stazi Interlagos", navodi se u zvani?nom saopštenju britanske ekipe.

U saopštenju se naglašava da je tokom cele sezone u "najbržem cirkusu" bilo sve ravnopravno i da su inženjeri radili sve što je bilo u njihovoj mo?i da omogu?e iste šanse Alonsu i Hamiltonu, kada su u pitanju bolidi, motori, taktika i upotrebe resursa.

Poslednjih nedelja, Alonso je bio vrlo kriti?an prema Meklarenu zbog ?ega mu je neizvesna budu?nost u ekipi, iako ima važe?i ugovor do 2009. godine.

Takodje, od trke u Šangaju kruže glasine da ?e Meklaren na sve na?ine pokušati da pomogne Hamiltonu da na Interlagosu osvoji titulu u debitantskoj sezoni Formule 1.

U zvani?nom saopštenju ?elnik Meklarena Ron Denis oštro je odbacio takvu mogu?nost.

"Ova sezona je bila teška za sve nas zbog slu?aja Spajgejt. Medjutim, voza?i su doprineli da budemo u samom vrhu, a mi smo njima omogu?ili da se takmi?e u jednakim uslovima. Taj pristup, naravno, bi?e nastavljen i u Brazilu gde ?e cela ekipa dati apsolutni maksimum da osvojimo barem titulu u konkurenciji voza?a", dodao je Denis, ?ijem timu je FIA oduzela bodove i kaznila ih sa 100 miliona dolara zbog špijunske afere, pa je titula pripala Ferariju.

Da iste uslove u ekipi imaju Alonso i Hamilton, potvrdio je i podpredsednik Mercedes Motorsporta Norbert Haug.

"Postoje glasine o nejednakosti naših voza?a, ali odgovorno tvrdim da tokom 12 godina saradnje Meklarena i Mercedesa takvih slu?ajeva nije bilo", rekao je podpredsednik Mercedes Motorsporta.

Dvadesetdvogodišnji Britanac je vode?i u generalnom plasmanu voza?a sa ?etiri boda viška u odnosu na dvostrukog svetskog prvaka Alonsa uo?i posljednje trke, 21. oktobra u Sao Paolu. U borbu za titulu se pobedom na Velikoj nagradi Kine u Šangaju umešao i Ferarijev voza? Kimi Raikonen, koji za Hamiltonom zaostaje samo sedam bodova.

duledu

Bozoljac u ?etvrtfinalu Sakramenta

Srpski teniser Ilija Bozoljac izborio je plasman u ?etvrtfinale ?elindžera u Sakramentu, pošto je u drugom kolu nadvisio doma?eg takmi?ara Džesija Vitena, rezultatom 6:1, 6:4.

Bozoljac ?e za plasman u polufinale igrati protiv Jena Hsuna Lua iz Tajpeha, koji je postavljena za tre?eg nosioca na turniru.

Turnir u Sakramentu igra se za ukupni nagradni fond od 75.000 dolara.

El Fenomeno

"Orlovi" sleteli u Jerevan

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Jerevan, gde ?e u subotu igrati me? sa Jermenijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Prema informaciji lekara reprezentacije dr Djordjevi?a, svi fudbaleri su zdravi i spokojno o?ekuju subotnji nastup u kvalifikacijama. Selektor Havijer Klemente mo?i ?e da bira izmedju svih 18 fudbalera koliko ih je doputovalo u Jerevan, a za sada nije poznato za koju jedanaestoricu ?e smatrati da može da osvoji tri boda.

Zna se samo da isklju?ivo pobeda ostavlja "orlove" u konkurenciji za osvajanje jednog od prva dva mesta koje vode na prvenstvo Evrope koje ?e naredne godine biti održano u Austriji i Švajcarskoj.

"Svesni smo naše obaveze koju imamo u Jerevanu. Ne razmišljamo u ovom trenutku o Azerbejdžanu, jer nam je u prvom planu utakmica sa Jermenijom. Tri boda nam se name?u kao imperativ", rekao je po sletanju na aerodrom u Jerevanu standardni reprezentativac Boško Jankovi?.

On za sebe kaže da se nalazi u dobroj formi, da dobiju sve ve?u minutažu u italijanskom Palermu i da se nada dobrom rezultatu u Jermeniji.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Vujosevic suspendovan, udario sudiju?

?elnici košarkaške regionalne NLB Lige suspendovali su u ?etvrtak trenera Partizana Duška Vujoševi?a zbog sumnje da je posle utakmice 3. kola sa FMP-om udario sudiju Branislava Mrdaka, koji ga je potom prijavio za napad.

Kona?na odluka bi?e doneta za nedelju dana kada budu prikupljeni svi izveštaji sa utakmice i u vezi sa incidentom.

Vujoševi? zbog suspenzije ne?e mo?i da vodi tim sa klupe u 4. i 5. kolu NLB Lige (protiv Slovana i Heliosa u gostima).

Trener Partizana je posle prijave Mrdaka rekao da je "potpuna izmišljotina" da ga je udario.

"To je klasi?na izmišljotina. Postoji snimak utakmice i dosta svedoka. Sudije na ovom me?u nisu odlu?ivale pobednika i žao mi je što zbog ovakve laži uopšte moramo da pri?amo i komentarišemo arbitre. O?igledno mu nije ?ista savest, ?im radi takve stvari", rekao je Vujoševi?.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Djokovic medju osam odabranih u Becu

Najbolji srpski teniser i prvi nosilac Novak Djokovi? plasirao se u ?etvrtfinale turnira u Be?u koji se igra za nagradni fond od 643.000 evra.

On je u me?u drugog kola bez ve?ih problema pobedio 126. igra?a sveta, ?eha Tomasa Ziba sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Djokovi? je, kao što i dolikuje prvom nosiocu i jednom od najboljih svetskih tenisera, brejkom otvorio set, medjutim, Zib je uzvratio istom merom ve? u narednom gemu.

Ipak, to nije omelo Djokovi?a koji je ponovo oduzeo servis za vodjstvo od 3:2, a zatim je do kraja seta ?uvao gemove na svoj servis, što mu je bilo sasvim dovoljno za trijumf od 6:4.

Sli?no je bilo i u drugom setu, kada je srpski teniser opet pokazao da je samo pitanje njegove inspiracije kada ?e da "slomi" protivnika.

To se dogodilo u petom gemu, kada je poveo sa 3:2, a zatim kao i u prvom delu me?a, lako izlazio na kraj sa protivnikom na svoj servis i overio plasman medju najboljih osam igra?a u Be?u.

Djokovi? ?e u ?etvrtfinalu igrati protiv sedmog nosioca Argentinca Huana Ignasija ?ele.

Preporuka za clanove: