News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 02:48:50 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 10.10.2007.

Started by El Fenomeno, October 10, 2007, 01:14:33 PM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

Zvezda prodala Grcima finale 1971. godine!?!

Crvena zvezda prodala je Panatinaikosu plasman u finale Kupa evropskih šampiona 1971. godine, tvrdi udovica generala Jorgosa Papadopulosa, ?elnog ?oveka vojne hunte koja je tada vladala Gr?kom.

Fotina Papadopulos, piše "Press", priznala je gr?koj televiziji da je ?uveni revanš u kome je PAO, posle poraza od 4:1 u Beogradu, savladao Zvezdu 3:0, bio namešten i da je rezultat te utakmice dogovoren na "mnogo važnijem mestu nego što je fudbalski teren"!

"Se?am se da smo te godine igrali odli?no. Sve nam je polazilo za rukom do tog polufinala sa Crvenom zvezdom, kada smo u prvoj utakmici u Beogradu doživeli žestok poraz. Bila nam je potrebna pobeda od 3:0 u revanšu, a ostalo mi je u se?anju da mi je to izgledalo potpuno nemogu?e. Kada sam sela u sve?anu ložu, okrenula sam se ka tadašnjem predsedniku Panatinaikosa i rekla mu da sam jako zabrinuta. U istom trenutku osetila sam ruku svog supruga na kolenu. Poluglasno mi je rekao: "Nema potrebe da se brineš. Kupili smo utakmicu. Zar misliš da smo imali pravo da stvar od državnog interesa prepustimo slu?aju? Zvezda ?e dobiti veliki novac za to što ?e nas danas pustiti", ispri?ala je svoja se?anja Fotini Papadopulos.

Gospodja Papadopulos prisetila se i da je utakmici u Atini prisustvovao i tadašnji ambasador SFRJ u Atini. Prema njenim re?ima, i on joj je potvrdio da je utakmica nameštena.

"Kada mi je muž rekao da je rezultat utakmice dogovoren, ljudi iz uprave Panatinaikosa potvrdno su klimali glavom. Onda sam shvatila da ambasador SFRJ sedi toliko blizu nas da je sigurno sve ?uo. 'Opusti se, Foti, ?ovek ne zna ni re? gr?kog jezika', rekao mi je muž. Možete samo da zamislite kako sam se ose?ala kada mi je ambasador na poluvremenu na ?istom gr?kom jeziku rekao da se ne brinem i da je rezultat odre?en na mnogo važnijem mestu nego što je fudbalski teren", rekla je ona.

Revanš me? protiv Panatinaikosa u Atini doskora je bila jedna od najve?ih misterija u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba. Mnoge su legende ispri?ane o toj utakmici, a naj?uvenija je ona koja govori da su Grci tada poslužili Zvezdine igra?e otrovanom supom, medjutim, izgleda je crveno-belima finale Kupa šampiona te 1971. godine uskratio neko iz vrha tadašnje države.

U ispovesti "Kuriru" tadašnji predsednik Crvene zvezde Nikola Bugar?i?, kao i mnogi igra?i koji su u?estvovali u "atinskom debaklu" tvrde da niko iz kluba nije u?estvovao u nameštanju, ali isti?u da postoje sumnje, ne i dokazi da je bilo neregularnosti.

Osamdesetsedmogodišnji Bugar?i? kaže da bi posle tri i po decenije priznao da je u?estvovao u prljavoj raboti, ali nije.

"... Pa, sad bih vam priznao, imam ve? toliko godina da nemam razloga da se plašim istine. Mnogo bismo više para dobili da smo se plasirali u finale i došli do prilike da pobedimo Ajaks", rekao je izmedju ostalog Bugar?i?.

Milovan Djori?, bek Zvezde sedamdesetih godina, uverava da igra?i nisu bili umešani u nameštanje, ako ga je bilo.

"Zašto bismo namestili polufinale kad smo imali premiju od 20.000 dolara? Da li smo bili drogirani? Pravo da vam kažem, ru?ak je bio veoma ?udan. Posle tog me?a karijere su nam krenule strmoglavo nadole. Prodavali smo se za si?u. Jedan Dragan Džaji? je otišao u Bastiju za 200.000 dolara, a mi za mnogo manje od toga", rekao je Djori?.

Prva utakmica izmedju Crvene zvezde i Panatinaikosa odigrana je 14. aprila 1971. godine u Beogradu. Za Zvezdu zbog crvenog kartona u prethodnom me?u nije nastupio Dragan Džaji?, ali su crveno-beli ipak pobedili 4:1. Na tribinama "Marakane" bilo je 100.000 ljudi, a golove su postigli Ostoji? (3) i Jankovi?. Trener Zvezde Miljan Miljani? u revanšu 28. aprila izveo je isti sastav kao i u prvom me?u, a Grci su ve? u 1. minutu poveli. Do kraja me?a postigli su još dva gola i otišli u finale, koje je odigrano na londonskom "Vembliju". Tamo su poraženi od Ajaksa 2:0.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Kamolese novi trener Livorna

Italijanski fudbalski klub LIvorno imenovao je Djankarla Kamolesea za trenera prvog tima.

Bivši trener Torina, Redjine i Vi?ence zamenio je na klupi Livorna Fernanda Orsija, koji je dobio otkaz nakon što je klub osvojio samo dva boda u sedam ligaških utakmica.

Livorno je trenutno poslednji na tabeli Serije A.

Orsi je bio trener Livorna od marta, ali je njegov zadatak ove sezone bio težak s obzirom da je klub letos prodao najboljeg igra?a, napada?a Kristijana Lukarelija ukrajinskom Šahtjoru.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Povratak Predraga Stojakovi?a

Srpski košarkaš Predrag Stojakovi? vratio se na teren posle višemese?ne pauze zbog povrede i ve? u prvoj predsezonskoj utakmici potvrdio da ?e predstavljati veliko poja?anje za Nju Orleans Hornets u predstoje?em šampionatu.

U me?u protiv Hjuston Rokitsa, koji je njegov tim dobio sa 94:92, Stojakovi? je na terenu proveo 23 minuta uz u?inak: 13 koševa, dve ukradene lopte, jedan skok i jedna asistencija.

Efikasniji od Stojakovi?a u pobedni?kom timu bio je samo Kris Pol koji je postigao 14 poena, dok je prvi strelac Hjustona bio Jao Ming sa 13 koševa.

Još bolji utisak od Stojakovi?a ostavio je Vladimir Radmanovi? ?iji Lejkersi su u Honoluluu poraženi od Golden Stejt Voriorsa sa 111:110.

Sa 20 koševa, šest skokova i dve asistencije bivši igra? Crvene zvezde i FMP-a bio je ubedljivo najbolji pojedinac "jezeraša" za koje je igrao i Kobi Brajant. Brajant je ubacio tri poena manje od Radmanovi?a i, usput, imao po pet skokova, odnosno asistencija.

Letošnja akvizicija Golden Stejta, bivši centar Partizana Kosta Perovi? nije igrao.

Iznenadjenje dana u predve?erje novog šampionata najja?e košarkaške lige sveta priredio je španski prvoligaš Unikaha iz Malage. Predvodjena doju?erašnjim prvotimcem zagreba?ke Cibone Davorom Kusom Unikaha je savladala Memfis Grizli sa 102:99. Sa 20 poena Kus je bio najefikasniji pojedinac španskog prvoligaša, dok je Huan Karlos Navaro iz Memfisa bio prvi strelac susreta sa 21 košem.

Srpski internacionalac Bojan Popovi? igrao je 28 minuta za Unikahu, ali ga šut nije služio. Nekadašnji plejmejker FMP Železnika i Dinama iz Moskve imao je tri poena (šut za dvojku 1-5, za trojku 0-1, slobodna bacanja 1-2), ?etiri skoka, ?etiri asistencije i tri od ukupno 23 izgubljene lopte svog tima.

Srpski reprezentativac u redovima NBA ligaša Darko Mili?i? bio je prili?no nezapažen. Za 16 minuta postigao je tek ?etiri poena, uz dva skoka i isto toliko asistencija.

Rezultati predsezonskih utakmica odigranih u utorak uve?e.
Unikaha Malaga - Memfis Grizli 102:99
Klivlend Kavalirs - Vašington Vizards 62:81
Nju Orleans Hornets - Hjuston Rokits 94:92
Dalas Maveriks - San Antonio Spars 88:67
Milvoki Baks - ?ikago Buls 93:88
Denver Nagits - L.A. Klipers 119:107
Sakramento Kings - Sijetl Supersoniks 104:98 i
L.A. Lejkers - Golden Stejt Voriors 110:111.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

VATERPOLO: Filipovic vracen u ekipu Partizana

Posle dvonedeljnih trzavica na Banjici, navija?e Vaterpolo kluba Partizan obradova?e vest da je trener Dejan Udovi?i? odlu?io da priklju?i ekipi pokajnika Filipa Filipovi?a.

Jedan od najtalentovanijih evropskih vaterpolista rekao je za MONDO da je to sasvim normalna vest, jer njemu i jeste mesto u ekipi Partizana.

"Ovo je povratak u normalan ritam, normalno stanje. Slagao bih kad bih rekao da mi nije drago, naravno da jeste. Ovo sve shvatam kao normallno stanje, jer meni je bilo, jeste i bi?e mi mesto u prvom timu Partizana", rekao je za MONDO Filipovi?.

Upravni odbor Partizana suspendovao je Filipovi?a i udaljio ga iz ekipe posle teških optužbi na ra?un direktora i trenera Partizana Darka i Dejana Udovi?i?a, tvrde?i da oni ucenjuju igra?e, odnosno da od njih traže produžetak ugovora ili u suprotnom ne?e igrati za reprezentaciju.

Filipovi? se potom izvinio svima u klubu, ali je Upravni odbor ostao pri ranijem stavu da ga udalji iz ekipe i pustila ga radi individualno.

Nesumnjivo je da ?e povratak Filipovi?a u ekipu i normalan rad obradovati sve koji vole crno-bele boje.

Kada je održao konferenciju za novinare na kojoj se izvinio svima u klubu, Filipovi? je rekao da mu je najve?a želja da se vrati u tim i da "sebi vrati osmeh na lice".

Njegov povratak u ekipu sasvim sigurno je vratio osmeh na lice i svim navija?ima Partizana.

Partizan i ove godine o?ekuju me?evi u Evroligi. Žreb za to takmi?enje je 4. novembra u Budimpešti, a takmi?enje po?inje 24. novembra.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Nole još ne može da gradi terene

Porodica Djokovi? još nije dobila dozvolu za izgradnju velikog teniskog kompleksa u Beogradu, iako je Novak Djokovi? u ponedeljak novinarima u Austriji izjavio da je sve spremno za po?etak izgradnje.

Nadležni organi u Direkciji za gradjevinsko zemljište i Sekretarijatu za urbanizam, kako navodi "Press", uopšte nisu upoznati sa ovim projektom.

Svetske agencije su prenele izjavu našeg najboljeg tenisera da su sve potrebne dozvole prikupljene i da ?e teniski centar biti završen do 2009. godine. On je takodje izjavio da je kompleks zamišljen po ugledu na tenisku akademiju Nikole Pili?a u Minhenu, da ?e imati osam otvorenih i još najmanje ?etiri zatvorena terena, kao i hotel i sve propratne objekte koji idu uz jedan takav projekat. Doduše, nije re?eno u kom delu grada bi kompleks bio gradjen, ali se pretpostavlja da je lokacija negde na Novom Beogradu.

Novakov otac Srdjan Djokovi?, medjutim, objasnio je za "Press" da su izjave njegovog sina verovatno izvu?ene iz konteksta i da se radi o najobi?nijem senzacionalizmu. On, medjutim, u ovom trenutku nije želeo da komentariše najavu izgradnje teniskog kompleksa.

"Ne želim da pri?am unapred, kada budemo znali sve detalje, sazva?emo konferenciju za novinare i obavestiti javnost", rekao je Srdjan Djokovi?.

U Sekretarijatu za urbanizam grada Beograda nisu mogli da potvrde da su Djokovi?ima izdate dozvole, ali ni da je bilo ko podneo zahtev za izgradnju jednog takvog kompleksa.

"Zahtev za izgradnju bilo ?ega što li?i na ono što je Djokovi? opisao još nije stigao do mene", rekao je Nenad Komatina, gradski sekretar za urbanizam i gradjevinsko zemljište i dodao: "Dozvolu može da izda i opština na kojoj bi se gradilo, ali u ovom slu?aju to nije mogu?e, jer to važi samo za projekte koji ne prelaze 800 kvadratnih metara. A, na tolikom prostoru se svakako ne može smestiti desetak teniskih terena sa sve hotelom. U svakom slu?aju, ja bih morao da budem upoznat sa tako kompleksnim projektima, ali stvarno nisam ?uo za bilo šta sli?no".

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Alonso "inkognito" na sudu u Modeni

Dvostrukog svetskog šampiona u Formuli 1, Fernanda Alonsa, saslušao je u utorak italijanski sudija u sklopu istrage oko špijunskog skandala u tom sportu.

Meklarenu su oduzeti svi konstruktorski bodovi, a ekipa je kažnjena sa 100 miliona dolara prošlog meseca, kada je proglašena krivom zbog koristi od posedovanja Ferarijevih informacija.

Kao dokazni materijal u istrazi FIA koriš?ena je elektronska pošta voza?a Meklarena, Alonsa i Pedra de la Rose, koji su razmenjivali podatke o Ferariju, što je na kraju dovelo do kazne.

Ferari je pokrenuo nezavisni postupak protiv svog nekadašnjeg inženjera Najdžela Stepnija, koji je navodno davao informacije Majku Kaflanu, suspendovanom glavnom dizajneru Meklarena.

Sudija Djuzepe Tibis, iz Ferarijevog grada Modene, proširio je, medjutim, istragu, tako da je i nekoliko zaposlenih u Meklarenu obavešteno da se nalaze pod sumnjom. Italijanski mediji prenose da je Alonso posetio sudiju u Modeni u velikoj tajnosti, da bi izbegao kamere i novinare.

Španac zaostaje samo ?etiri boda za liderom šampiionata, timskim drugom Luisom Hamiltonom. Do kraja sezone ostala je samo još trka u Brazilu.

Preporuka za clanove:

duledu

FIFA nominovala 30 najboljih igra?a u 2007.

Medjunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je listu od 30 igra?a nominovanih za izbor najboljeg fudbalera u 2007. godini.

Na spisku prednja?i Italija sa ?ak pet fudbalera (Bufon, Kanavaro, Gatuso, Nesta i Pirlo), dok Englezi i Francuzi imaju po ?etvoricu nominovanih, koje predvode Frenk Lampard, odnosno Tijeri Anri.

U izboru za najboljeg svetskog fudbalera u?estvova?e kapiteni i selektori svih reprezentacija sveta, a laureati ?e biti poznati 17. decembra u Cirihu na "Gala ve?eri za izbor igra?a godine".

Na listi 30 nominovanih nalaze se slede?i igra?i:
Italija (5): Djanluidji Bufon, Fabio Kanavaro, Djenaro Gatuso, Alesandro Nesta, Andrea Pirlo.
Engleska (4) : Frenk Lampard, Vejn Runi, Džon Teri, Stiven Džerard.
Francuska (4): Tijeri Anri, Frank Riberi, Lilijam Tiram, Patrik Vijera.
Argentina (3): Lionel Mesi, Huan Roman Rikelme, Karlos Teves.
Brazil (3): Žuninjo, Kaka, Ronaldinjo.
Nema?ka (2): Miroslav Klose, Filip Lam.
Portugalija (2): Kristijan Ronaldo, Deko.
Kamerun (1): Samjuel Eto.
Obala Slonova?e: Didije Drogba.
Španija: Fernando Tores.
Gana: Mikael Esjen.
Meksiko: Rafael Markes.
Holandija: Rud van Nistelroj.
?eška: Peter ?eh.

duledu

Toti za ?etiri godine menja kopa?ke foteljom

Kapiten Rome Fran?esko Toti profesionalnu karijeru završi?e tek za ?etiri godine, najavila je supruga popularnog fudbalera Ilari Blasi.

Ona je za ženski magazin "Gracija" istakla da njen suprug dosta vremena posve?uje fudbalu, ali da i pored toga puno pažnje poklanja i porodici.

"On uvek trenira pre podne, pa ostatak dana provodi sa porodicom. Vikendima je retko slobodan, ali to ?e nam nadoknaditi kada bude prestao da igra. Mislim da ?e karijeru završiti u 35. godini", kazala je Ilari Blasi.

Toti je, kako je rekla, idealan otac i ?esto se igra sa dvogodišnjim sinom Kristijanom i petomese?nom ?erkom Šanel.

"Fran?esko najviše voli da je uz decu. ?esto tvrdi da jedva ?eka da završi karijeru i da se u potpunosti posveti vaspitavanju dece", navela je supruga popularnog fudbalera.

Ona je izjavila da veruje da ?e njen muž i po završetku karijere ostati u fudbalu, ali da se ne?e baviti trenerskim poslom.

"Mislim da ?e ostati da radi u Romi, ali sigurna sam da ne?e biti trener", poru?ila je Totijeva žena.

duledu

Milan za Vivijana nudi sedam miliona evra

Aktuelni evropski fudbalski šampion Milan spreman je da italijanskom drugoligašu Breši plati sedam miliona evra za talentovanog golmana Emilijana Vivijana.

Italijanski sportski dnevnik "Korijere delo Sport" tvrdi da Breša namerava da pusti 21-godišnjeg golmana u Milan, ali uz obešte?enje od 9,8 miliona evra.

Novinar tog lista tvrdi da Vivijano slede?e nedelje treba da potpiše novi, petogodišnji ugovor sa Brešom, ali i da je taj klub spreman da ga ve? u januaru proda nekom drugom timu.

Vivijano je karijeru po?eo u mladjim kategorijama Fiorenitne, a 2002. je prešao u Brešu u ?ijem dresu se izborio za status standardnog ?lana mlade italijanske reprezentacije.

duledu

Ten Kate ne zna šta ?e raditi u ?lesiju

Doju?erašnji šef stru?nog štaba Ajaksa Henk ten Kate priznao je da je blizu dogovora sa ?elsijem, ali je naglasio da mu još nije jasno koji posao ?e obavljati u londonskom klubu.

On je kazao da želi jasno da definiše svoja zaduženja u ?elsiju, pre nego što potpiše ugovor.

Holandska štampa, koja tvrdi da ?e Ten Kate uskoro pre?i u London, navodi da doju?erašnji trener Ajaksa o?ekuje da vodi treninge kluba i odlu?uje o taktici ekipe.

Vodjstvo ?elsija, medjutim, tvrdi da ?e kona?nu re? o strategiji igre davati sadašnji menadžer kluba Avram Grant, a da ?e Ten Kate njegove ideje na treninzima sprovoditi u delo.

Grant je, kako navode upu?eni, spreman da odredjenu dozu samostalnosti poveri Ten Kateu, ali ne namerava da mu dozvoli da odlu?uje o sastavu ekipe i o taktici.

duledu

Jankovi? predala me? Kineskinji Jan

rpska teniserka Jelena Jankovi? ne?e nastaviti takmi?enje na WTA turniru, koji se u Bangkoku igra za nagradni fond od 200.000 dolara, pošto je u prvom kolu predala me? 68. igra?ici sveta, Kineskinji Zi Jan, pri rezultatu 6:4, 6:7 (4:7).

duledu

Desetkovani Nemci traže bod u Irskoj

Reprezentacija Nema?ke bi?e zna?ajno oslabljena u predstoje?im kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, protiv Republike Irske u Dablinu, odnosno ?eške u Minhenu, pošto su još trojica igra?a sredine terena odustala od nastupa zbog povreda.

Tim Borovski ima povredu ledja, Bernd Šnajder povredu kolena, a Roberto Hilbert ima bolove u ?lanku, izjavio je u sredu generalni menadžer reprezentacije Oliver Birhof. On je dodao da selektor Joakim Lev ne?e naknadno pozvati nijednog fudbalera.

"Na spisku ve? imamo dovoljno igra?a koji mogu da ih zamene", rekao je Birhof.

Nema?ka je iz dosadašnjih osam me?eva ostvarila sedam pobeda i jedan remi, tako da joj je iz duela sa Ircima potreban samo još jedan bod da bi postala prva selekcija koja se kvalifikovala za završni turnir u Austriji i Holandiji.

Problem je što su "panceri" i pre najnovijih pehova znali da ?e 13. i 17. oktobra morati da se snadju bez nekoliko standardnih ?lanova najja?e postave.

Napada? Bajerna Miroslav Klose ponovo je povredio desno koleno, kapiten Mihael Balak se od letos oporavlja od operacije ?lanka, a nedostaju još Filip Lam iz Bajerna, Kristijan Pander iz Šalkea, kao i vezni igra? Štutgarta Tomas Hiclšperger.

duledu

Robinson ipak ostaje na golu Engleske

Selektor reprezentacije Engleske Stiv Meklaren odlu?io je da Pol Robinson, uprkos slaboj formi, stoji na golu "gordog Albiona" i na utakmici protiv Estonije, koja se u subotu igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Pozicija golmana Totenhema kao prvog ?uvara mreže Engleske pod znakom je pitanja još od njegove velike greške u susretu sa Hrvatskom (0:2) prošle godine, ali je Meklaren odlu?io da on ipak ostane u timu za klju?ni me? protiv Estonije, iako su Robinsonove greške uticale i na loš po?etak sezone njegovog kluba.

"To me uopšte ne brine. On ?e po?eti utakmicu u subotu. Ponekad igra?i prolaze kroz loš period, ali morate imati poverenja u svoj tim", rekao je Meklaren.

To takodje zna?i da ?e Robinson najverovatnije po?eti i utakmicu protiv Rusije, naredne srede u Moskvi.

Meklarenovo poverenje u Robinsona zasniva se na ?injenici da je, uprkos problemima, na devet kvalifikacionih utakmica primio samo dva gola, i to oba u pomenutom me?u protiv Hrvatske u Zagrebu, pre ta?no godinu dana.

Robinson nije primio nijedan gol na 18 od 23 takmi?arske utakmice.

duledu

Lopta sa ?ipom na Svetskom klupskom prvenstvu

Svetska fudbalska federacija (FIFA) najavila je da ?e na predstoje?em klupskom svetskom prvenstvu, koje ?e se od 7. do 16. decembra održati u Japanu, testirati lopte sa ?ipom, pomo?i kojih ?e precizno mo?i da se utvrdi da li je ona prešla gol crtu.

"Tehnologija pomo?u koje ?emo utvrdjivati da li je lopta prešla gol liniju ili ne još jednom ?e biti ispitana na klupskom prvenstvu sveta u Japanu", saopštila je FIFA.

?elnici FIFA najavili su da ?e na tom takmi?enju pove?ati broj pomo?nih sudija na me?u, ali da ?e pojedinosti te novine utvrditi Izvršni odbor FIFA na sastanku u Cirihu 29. i 30. oktobra.

duledu

Srbija bez Laneta Jovanovi?a na Istok

Milan "Lane" Jovanovi? napustio je fudbalsku reprezentaciju Srbije dan uo?i odlaska ekipe u Jerevan na utakmicu sa Jermenijom, jer je procenjeno da je povreda takve prirode da ne?e mo?i da igra, pa ?e terapiju nastaviti u Liježu.

Napada? srpske reprezentacije prethodna tri dana nije bio u trenažnom procesu, na šta je selektor Havijer Klemente i ra?unao kad ga je pozvao na pripreme. Provejavala je, ipak, nada da ?e se Jovanovi? oporaviti do utakmice i zato je neprestano bio uz ekipu, ali je u sredu optala i poslednja šansa da obu?e crveni dres.

Stru?ni štab reprezentacije dobio je od medicinske ekipe Standarda dokumentaciju o Jovanovi?evoj povredi i najavu da ne?e mo?i da igra još najmanje sedam dana.

Posle pregleda u Beogradu, lekari reprezentacije mogli su samo da postave identi?nu dijagnozu i selektoru Klementeu nije preostalo ništa drugo nego da centarforu dozvoli povratak u Belgiju gde ?e nastaviti terapiju.

Selektor Klemente najavio je da ne?e pozvati novog igra?a i u Jermeniju vodi 18 reprezentativaca.

Jovanovi? je otišao, ali je u Kovilovo u sredu došao Ivica Dragutinovi?, koji zbog kartona nema pravo nastupa u naredne dve kvalifikacione utakmice. Ipak, nije želeo da propusti priliku da pozdravi drugove.

"Kolektivni duh ove reprezentacije je veoma izražen. Svima nam je veoma stalo da uspešno privedemo kraju kvalifikacije. Nemam pravo da igram slede?e dve utakmice, ali nisam mogao da propustim okupljanje reprezentacije. Želeo sam da opet osetim atmosferu koja vlada u ovoj ekipi i pobedni?ki duh", izjavio je Dragutinovi?.