News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 02:52:47 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

vesti dana 07.10.2007

Started by duledu, October 07, 2007, 10:34:21 AM

Previous topic - Next topic

duledu

F1: Raikonen pokvario slavlje Hamiltonu

Formula 1 ipak nije u nedelju dobila novog prvaka, iako je pred trku za Veliku nagradu Kine Britanac Luis Hamilton bio nadomak tog cilja.

Voza? Meklarena osvojio je pol-poziciju u kvalifikacijama i ?inilo se da ?e uspeti da postane prvi voza? koji je kao "ruki" stigao do trona.

Ipak, zbog problema sa gumama, Hamilton je u 32. krugu morao da odustane, što je iskoristio odli?ni Kimi Raikonen i ostvario peti trijumf u sezoni, iako je za to žestoko morao da se bori sa aktuelnim prvakom Fernandom Alonsom, koji je bio drugi.

Uspeh Ferarija na stazi kraj Šangaja dodatno je uveli?ao Felipe Masa, zauzevši tre?e mesto, a iznenadjene je napravio as ekipe Toro Roso Sebastijan Vetel koji je osvojio ?etvrtu poziciju.

Nekada velika nada britanskog automobilizma Dženson Baton iz Honde prošao je peti kroz cilj, ispred Vitantonija Ljucija iz Toro Rosa. Bodove na trci za Veliku nagradu Kine još su osvojili Nik Hajdfeld iz ekipe BMW Zauber i veteran Dejvid Kultard (Red Bul).

Luis Hamilton, iako razo?aran zbog razvoja dogadja na stazi, izrazio je uverenje da može da stigne do titule šampiona.

"Osnovni razlog za moje odustajanje bio je problem sa gumama, ali ipak mogu da osvojim titulu na trci u Brazilu", rekao je Hamilton nakon trke.

On je još uvek prvi na tabeli u konkurenciji voza?a sa 107 bodova, ?etiri manje ima Fernando Alonso, dok je Kimi Raikonen sakupio 100 poena.

U konkurenciji konstruktora titulu je ve? osvojio Ferari, kojem je, zahvaljuju?i odluci FIA da kazni Meklaren zbog industrijske špijunaže, prakti?no "poklonjen" naslov šampiona.

Slede?a i poslednja trka u sezoni vozi?e se 21. oktobra u Brazilu na stazi Interlagos.

duledu

Espanjol kao ?elsi

Seriju Valensije od pet uzastopnih prvenstvenih pobeda prekinuo je Espanjol. Na premijeri devetog kola Primere gosti iz Katalonije odneli su sa "Mestalje" ceo plen. Gotovo po identi?nom scenariju kao u sredu protiv ?elsija u Ligi šampiona, Valensija je izgubila još jedan susret na svom terenu rezultatom 1:2.

Ponovo su "slepi miševi" rano poveli, ve? u petom minutu golom kapitena Rubena Barahe, a potom dopustili rivalu da brzo povrati rezultatsku ravnotežu (Rijera u 20. minutu), da bi im na kraju presudila jedna kontra u drugom delu drugog poluvremena. U sredu im je "zabiberio" Didije Drogba golom u 71. minutu, a u subotu Raul Garsija u 80.

Duel na "Mestalji" bio je ujedno i mali srpski derbi, a odmeravanje snaga dvojice naših internacionalaca, Nikole Žigi?a i Milana Lole Smiljani?a, imalo je isti ishod kao krajnji rezultat utakmice.

Žigi? se prvi put od kada je letos stigao u Valensiju našao u startnoj postavi. Bio je agilan, dosta se trudio, medjutim, za 62. minuta koliko je proveo na terenu nije uspeo u onome što je jednom centarforu osnovni zadatak, a to je da postigne gol.

Sa druge strane Smiljani?, kojem je posao bio da pre svega "kvari" igru protivnika, svoj zadatak obavio je vrlo dobro. Doduše u nekoliko navrata Lola baš i nije birao sredstva kako da zaustavi nalete doma?ina, pa je za borbenost, po kumulativnom efektu, nakon jednog,može se slobodno re?i bezazlenog faula nad Barahom "nagradjen" žutim kartonom.

REZULTAT:
Valensija - Espanjol 1:2
(Baraha 5' - Rijera 20', R. Garsija 80')

U NEDELJU:
Atletik Bilbao - Almerija
Barselona - Atletiko Madrid
Majorka - Hetafe
Osasuna - Viljareal
Real Madrid - Rekreativo
Mursija - Betis
Sevilja - Deportivo
Saragosa - Levante
Rasing - Valjadolid

duledu

Afrikanci kao Evropljani u Primeri

Španska fudbalska federacija (RFEF) donela je odluku po kojoj ?e u budu?nosti afri?ki fudbaleri biti tretirani kao da dolaze iz zemalja Evropske unije, saopšteno je na sajtu UEFA.

Ova odluka, koja bi po mnogo ?emu mogla da bude istorijska poput one o Bosmanovom pravilu, doneta je nakon konsultacija RFEF sa ?elnicima FIFA i UEFA koji su dali "zeleno svetlo".

Pravni temelj ove odluke predstavlja ugovor iz Kotonua koji su 2000. godine potpisale EU i 77 zemalja iz Afrike, karipskog i pacifi?kog regiona.

Po tom protokolu, svi radnici iz zemalja potpisnica sporazuma tretiraju se kao gradjani Evropske unije, a budu?i da je španski parlament u aprilu ove godine ratifikovao ugovor, stekli su se svi uslovi za odluku RFEF.

Po dosadašnjem pravilniku španskog saveza, klubovima u Primeri bilo je dozvoljeno da u svojim sastavima imaju maksimalno trojicu igra?i koji nisu iz EU.

"Od danas, igra?i koji dolaza iz zemalja koje su potpisali pomenuti sporazum, bi?e izjedna?eni sa fudbalerima iz EU", rekao je portparol RFEF Horhe Karatero.

U konkretnom slu?aju to zna?i da ?e od sada Samjuel Eto (Kamerun) i Jaja Ture (Obala Slonova?e) igrati u Barseloni kao doma?i fudbaleri, kao i Mamadu Dijara (Mali) u Realu i Aruna Kone (Obala Slonova?e) u Sevilji.

duledu

Ferer osvojio turniru u Tokiju

Španski teniser David Ferer pobednik je turniru u Tokiju koji se igrao za nagradni fond od 832.000 dolara.

Ferer je u finalnom me?u, koji je trajao samo 52 minuta, pobedio francuskog tenisera Rišara Gaskea sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Fereru je ovo bila tre?a titula u sezoni, a trijumf u Tokiju doneo mu je 145.000 dolara.

duledu

Fenerbah?e skuplja pare za Jari?a

Ekipama Minesote zapo?ela je u subotu evropsku turneju u okviru priprema za novu NBA sezonu, a u prvom me?u Timbervulfsi pobedili su u Istanbulu Efes Pilsen sa 84:81.

Jedna od glavnih tema turske sportske javnosti, pored dolaska NBA tima na Bosfor, je i pri?a o eventualnom transferu Marka Jari?a u Fenerbah?e.

Tiražni dnevnik "Sabah" navodi da je srpski igra? prvi na listi želja trenera tog kluba Bogdana Tanjevi?a i da ?elnici Fenera ve? uveliko sakpuljaju potrebne pare za transfer.

Kako navodi taj list, a prenosi "Sportski žurnal", dovodjenjem Jari?a Fenerbah?e bi pored lidera u timu, dovodjenjem Jari?a napravio i odli?an marketinški potez.

Iako izgledi za transfer u ovom trenutku ne deluju realno, "Sabah" piše da je Jari? navodno nezadovoljan u Minesoti i da želi da se vrati u Evropu.

Evenutalni povratak Jari?a na naš kontinent bio bi samo jedan u nizu sli?nih transfera, jer su pre njega SAD napustili Šarunas Jasikevi?ijus, Željo Rebra?a i Vasilis Spanulis.

duledu

Erikson vra?a Patrika Vijeru u Englesku?

Menadžer Man?ester sitija Sven Goran Erikson spreman je da ponudi milanskom Interu 6,5 miliona funti za transfer vremešnog francuskog internacionalca Patrika Vijere, tvrdi britanski tabloid "News of the world".

Bivši vezista Arsenala ove sezone je u dresu Intera odigrao samo 68 minuta i to na utakmici Superkupa Italije protiv Rome u avgustu.

Francuski internacionalac ve? duže vreme mu?i muku sa povredama i zbog toga su ?elnici Intera polako po?eli da gube strpljenje.

Vijera je prošle sezone, ra?unaju?i sva takmi?enja u kojima je igrao Inter, zabeležio samo 28 nastupa za neroazure, a u Seriji A poslednji put nastupio je 13. maja na me?u sa Lacijom.

Vijera je igra?ku afirmaciju stekao igraju?i za Arsenal, potom je prešao u Juventus, a nakon što je "stara dama" izba?ena u Seriju B, otišao je u Inter.

duledu

Hamilton: Bi?u svetski prvak za dve nedelje

Iako je u nedelju na trci u Kini imao pol-poziciju i veliku šansu da se dokopa titule svetskog prvaka, as Meklarena Luis Hamilton morao da je odustane zbog problema sa gumama.

Ipak, mladi britanski voza? svestan je da još uvek sve zavisi samo od njega i da na poslednjoj trci u sezoni u Brazilu može da dodje do titule.

"Bio sam ogor?en, jer cele sezone vozim prakti?no bez greške, koja se dogodila sada u najnezgodnijem trenutku. Ipak, ostala je još trka u Brazilu i znam da mogu da završim sezonu u pobedni?kom stilu", poru?io je Hamilton.

Njegov glavni konkurent u borbi za titulu, timski drug i aktuelni prvak Fernando Alonso, posle trke u Kini, približio se Hamiltonu na samo dva boda.

"Rezultat u Šangaju je odli?an za mene, ali svestan sam da ?e biti veoma teško u Brazilu. U svakom slu?aju, nema predaje do kraja poslednje trke", obe?ao je Alonso.

Voza? Ferarija Kimi Raikonen, koji je pobedom u Kini zadržao teoretske šanse za osvajanje titule, smatra da je sve mogu?e u "obra?unu" u Brazilu.

"Jednostavno, u Brazilu moramo da pobedimo i da se nadamo da ?e Meklaren biti lošiji. Ipak, današnja trka pokazala je da je sve mogu?i. Sada smo u boljoj poziciji nego pre trke u Šangaju, ali bi?e veoma teško za dve nedelje", ocenio je Raikonen.

Na tabeli vodi Luis Hamilton sa 107 bodova, ?etiri manje ima Fernando Alonso, dok je Kimi Raikonen sakupio 100 poena.

duledu

Džon Mekinro bolji od Bjerna Borga

Kao u stara dobra vremena, Amerikanac Džon Mekinro i Švedjanin Bjern Borg odmerili su u subotu snage na turniru veterana u Ajndhovenu.

Kao i pre 26 godina, kada su odigrali poslednji me? u finalu Vimbldona, i ovoga puta trijumfovao je Mekinro sa 2:0, po setovima 7:6, 7:6.

"To finale na Vimbldonu bio je moh najve?i me? u mojoj karijeri. Bjern je i sada neverovatno hladnokrvan na terenu. Želim mu uspeh u ovom veteranskom ciklusu", rekao je Mekinro nakon me?a.

duledu

Zola odbio ponudu ?elsija

Legenda ?elsija i italijanskog fudbala Djanfranko Zola odbio je poziv londonskog kluba da se pridruži trenerskom timu "plavaca", piše "Gardijan".

Prema pisanju tog lista, Zoli, koji je jedan od miljenika navija?a ?elsija, ponudjeno je da radi zajedno sa menadžerom Avramom Grantom, ali je nakon konsultacija sa prijateljima u londonskom klubu, odlu?io da odbije taj angažman.

Ovo je drugi put da Zola, koji sada trenira mladu fudbalsku reprezentaciju Italije, odbija ponudu prebogatog Romana Abramovi?a.

On je u leto 2003. godine napustio ?elsi i odlu?io da se vrati u rodni Kaljari, uprkos tome što je ruski milijarder želeo da mu pove?a platu.

Zoli je, navodno, re?eno da Grant nije uspeo da zadobije poverenje igra?a nakon odlaska Murinja i to je bio razlog da odbije Abramovi?ev poziv.

duledu

Vilja povredjen, propušta me? sa Danskom

Napada? Valensije i reprezentacije Španije David Vilja pauzira?e tri nedelje zbog povrede ?lanka koju je zaradio na subotnjoj utakmici sa Espanjolom (1:2).

Jedan od najboljih strelaca Primere na tom me?u izašao je iz igre 15 minuta pre kraja i prema prvim lekarskim procenama odsustvova?e tri nedelje.

To zna?i da Vilja ne?e mo?i da igra za reprezentaciju na me?u sa Danskom, koji se igra 13. oktobra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i duel sa Deportivom u Primeri.

duledu

Meklaren: Bekam ?e igrati protiv Hrvatske

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Stiv Meklaren najavio je da ?e se Dejvid Bekam vratiti u nacionalni tim na kvalifikacionom me?u za Evropsko prvenstvo 2008, protiv Hrvatske, koji je na programu 21. novembra.

"Razgovarao sam sa Dejvidom kada je bio u Engleskoj. Uspešno se oporavlja od povrede i pre nekoliko dana je po?eo sa laganim treninzima. On smatra da ?e do utakmice sa Hrvatskom biti u punoj formi", rekao je Meklaren.

On je istakao da je Bekam izuzetno bitan igra? za njegov tim i izrazio uverenje da ?e slavni as dati zna?ajan doprinos dobrim rezultatima engleske reprezentacije u finišu kvalifikacija.

"Dejvid obožava da igra za Englesku i uvek se rado odaziva pozivu. Njegovo prisustvo je veoma bitno ostalim igra?ima i to se videlo kada se letos vratio u reprezentaciju", izjavio je Meklaren.

duledu

Vidi? na Klementeovom spisku, ali neizvestan

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je u nedelju spisak od 19 igra?a na koje ra?una za me?eve sa Jermenijom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Poziv za nacionalni tim dobio je i Nemanja Vidi?, koji je u subotu, igraju?i za Man?ester junajted protiv Portsmuta, povredio jagodi?nu kost.

Vidi? je, medjutim, i dalje neizvestan i nije isklju?eno da umesto njega bude pozvan neko drugi. Ko, Klemente nije želeo da otkrije na konferenciji za novinare.

"Lekari su mu naložili mirovanje i sa?eka?emo da vidimo šta ?e biti u narednih 24 ili 48 ?asova. Sigurno je da ?e neko biti pozvan umesto Vidi?a, ako lekari reprezentacije i Man?ester junajteda procene da je težina povrede takva da ne može da igra. ?ekaju nas dve utakmice i bi?e nam potreban neko da zameni Vidi?a", rekao je Klemente, ne žele?i da odgovori na pitanje ko bi mogao da bude alternativa defanzivcu Man?ester junajteda.

"Imam neka razmišljanja, ali nemojte sad da vam otkrivam. Sa?ekajte me 24 ?asa", zamolio je Klemente novinare.

Od standardnih igra?a, Klemente nije mogao da ra?una na suspendovanog Ivicu Dragutinovi?a i povredjenog Mladena Krstaji?a.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojkovi?, Vlada Avramov.

Odbrana: Antonio Rukavina, Duško Toši?, Nemanja Vidi?, Branislav Ivanovi?, Milan Stepanov.

Sredina terena: Nenad Kova?evi?, Igor Duljaj, Milan Smiljani?, Dejan Stankovi?, Boško Jankovi?,

Zdravko Kuzmanovi?, Miloš Krasi?, Zoran Toši?.

Napad: Marko Panteli?, Nikola Žigi?, Danko Lazovi?, Milan Jovanovi?.

Reprezentacija Srbije 13. oktobra gostuje Jermeniji, a ?etiri dana kasnije putuje u Azerbejdžan.

duledu

PREMIJER: "Tobdžije" i dalje rafalno

Ekipa Arsenala i dalje je jedini tim bez poraza u Premijer ligi. "Klinci" Arsena Vengera su, nakon trijumfa nad Steauom u utorak u Ligi šampiona, upisali i pobedu nad povratnikom u elitu Sanderlendom (3:2).

Za razliku od prethodnih utakmica, "tobdžije" su na ovom me?u morale baš da se pomu?e kako bi osvojili tri boda, ali su na kraju uspeli da pokvare jubilej Roja Kina koji je 50. put sedeo na klupi Sanderlenda.

Sve je po?elo kao u snu za doma?i tim - prvo je u sedmom minutu Robin van Persi matirao Ben Gordona, a samo šest minuta kasnije vodjstvo Arsenala duplirao je Filip Senderos. Svima na stadionu Emirejts tada je izgledalo kao da je samo pitanje sa koliko golova razlike ?e dobiti Arsenal.

Medjutim, u 25. minutu gosti su golom Valasa smanjili na 2:1 i najavili da ?e se boriti do poslednjeg daha. Da to nisu bile pretnje iz "prazne puške" pokazao je Džons, kada je u 48. minutu doneo izjedna?enje.

Strepeli su navija?i Arsenala sve do 80. minuta, a onda je drugim golom na utakmici Van Persi osigurao sedmu pobedu "tobdžijama", kojima je u finišu posao bio olakšan, jer je u 89. minutu Sanderlend ostao bez isklju?enog Mekšejna.

U me?evima koji su odigrani u subotu Man?ester junajted je kao doma?in deklasirao Vigan sa 4:0, dok je Aston Vila upisala "minimalac" protiv gostuju?eg Vest Hema (1:0).

Rezultati devetog kola:

Man?ester Junajted - Vigan 4:0
Aston Vila - Vest Hem 1:0
Arsenal - Sanderlend 3:2
Reding - Derbi
Blekburn - Birmingem
Bolton - ?elsi
Liverpul - Totenhem
Man?ester Siti - Midlsbro
Njukasl - Everton
Fulam - Portsmut

duledu

Klju?evi od Poršea idu u ruke Žastin Enan

Belgijanka Žastin Enen pobednica je turnira u Štutgartu, koji se igra za nagradni fond od 650.000 dolara i za kabriolet Porše 911.

Najbolja igra?ica na planeti u finalu je pobedila Francuskinju Tatjanu Golovin sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 6:1.

Enan je prethodno u polufinalu eliminisala najbolju srpsku teniserku Jelenu Jankovi?, protiv koje sada ima medjusobni skor 8-0.

duledu

Afonso Alveš brojao do sedam!

Kada jedan fudbaler postigne tri gola na istoj utakmici, to je ve? više nego vredno dostignu?e, koje su Englezi odavno nazvali het-trikom. Sve preko toga pamti se kao svojevrsni raritet i pravi fudbalski podvig.

A šta da kažemo kada neko za 90 minuta da, ni manje ni više, nego sedam golova... i to ne na utakmici nekakve zonske lige, ve? u jednom od boljih nacionalnih šampionata u Evropi?

Upravo to u?inio je u nedelju napada? Herenvena, Brazilac Afonso Alveš, na me?u protiv Heraklesa, koji je njegov tim dobio rezultatom 9:0! Doskora povredjenom napada?u bio je to tek drugi nastup ove sezone, a posebno je interesantno da je svojih sedam "komada" isporu?io u dva vremenska paketa, u trajanju od osam i devet minuta!

Alveš je kompletirao het-trik golovima u 10, 17. i 18. minutu, a novi rafal ispucao je u 68, 70, 74. i 77. minutu. Da se Brazilac ne ose?a usamljenim na listi strelaca, pobrinuo se iskusni Džerald Sibon, koji je zatresao mrežu u 60. i 81. minutu.

Kada njihove ekipe izgube utakmicu tri-?etiri dana posle nastupa u nekom od evropskih kupova, treneri se ?esto vade da su im igra?i bili "umorni", "psihi?ki i fizi?ki ispražnjeni". Herenvenu, recimo, nije smetalo to što je u ?etvrtak ispao iz Kupa UEFA, izgubivši od švedskog Helsingborga rezultatom 1:5, posle pobede od 5:3 pred svojim navija?ima...

Afonso Alveš rodjen je 30. januara 1981. godine. Karijeru je po?eo u Atletiku iz Mineira, da bi se 2002. godine preselio u Švedsku. Nastupao je za Ergrite i Malme, a pre nešto više od godinu dana postao je ?lan Herenvena za 4,5 miliona evra, što je najve?i transfer u istoriji tog kluba.

Prošlu sezonu završio je kao prvi strelac holandskog prvenstva sa 34 gola, po ?emu je nadmašio i svoje slavne zemljake Romarija i Ronalda, nekada ubojite napada?e PSV Ajndhovena. U bodovanju za "zlatnu kopa?ku" Evrope, plasirao se na drugo mesto sa samo jednim bodom manje od kapitena Rome Fran?eska Totija.

Maja ove godine debitovao je za reprezentaciju Brazila i kasnije bio ?lan ekipe koja je osvojila Kup Amerike u Venecueli. Pri?alo se da ga traži Barselona, ali do tog transfera ipak nije došlo. Što ne zna?i da ne?e.