News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 03:41:23 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

vesti dana 06.10.2007

Started by duledu, October 06, 2007, 12:51:19 PM

Previous topic - Next topic

duledu

Bajern ili Bajer Zvezdi baš svejedno

Crvena zvezda ?e na žrebu grupa Lige UEFA (9. oktobar, Nion) biti u ?etvrtom šeširu, što zna?i da ne?e mo?i da igra sa zagreba?kim Dinamom, Hapoelom iz Tel Aviva, Kopenhagenom, Tuluzom, Panioniosom, Nirnbergom i Mladom Boleslav u prvoj fazi takmi?enja.

Srpski šampion ?e u prvom kolu (25. oktobar) biti doma?in ekipi iz drugog šešira, u drugom (8. novembar) ?e gostovati timu iz tre?eg, dok ?e u tre?em kolu (29. novembar) biti slobodan. Posle pauze, crveno-beli ?e u ?etvrtom kolu (5. ili 6. decembar) do?ekati nekog od najslabije plasiranih, dok ?e na kraju takmi?enja (19. ili 20. decembar) gostovati prvom nosiocu grupe.
- Voleo bih da izvu?emo Bajern - bilo je prvo što je rekao Ognjen Koroman kada je saznao mogu?e rivale u grupi.
- Više puta smo pokazali da mnogo bolje igramo sa zvu?nijim klubovima, nego sa onim slabijim, tako da mislim da bismo mogli da se borimo s Bajernom - dodao je najbolji fudbaler Crvene zvezde u teku?oj sezoni.
Dok ?ekaju žreb za Ligu UEFA, na ,,Marakani" se spremaju da ugoste Banat u prvenstvu (nedelja, 18 ?asova), a uz to i sumiraju utiske sa revanš me?a protiv Groclina (1:0).
- Sada se lakše diše. Plasirali smo se u Ligu UEFA i na taj na?in obezbedili još ?etiri utakmice u Evropi. Verujem da se Zvezda ne?e na tome zaustaviti, ve? da ?e i na prole?e igrati evropske me?eve - izjavio je Segundo Kastiljo, strelac jedinog gola u ?etvrtak uve?e na ,,Marakani", koji je revanš sa Poljacima okon?ao na poluvremenu zbog lakše povrede.
- Osetio sam bolove u zadnjoj loži, ali se ve? sada bolje ose?am. Šef me je izveo da se povreda ne bi pogoršala - konstatovao je Zvezdin Ekvadorac.
Uz strelca Kastilja i asistenta Moline, Milijaš je bio jedna od svetlijih figura u revanšu sa Groclinom.
- Ova pobeda nam mnogo zna?i kako u rezultatskom smislu, tako i na psihološkom planu. Iako nas je sustigao umor od velikog broja teških utakmica u kratkom periodu, uspeli smo da ostvarimo cilj. Pred nama je sada obaveza da pobedimo Banat, a onda se nadam sre?i na žrebu - istakao je Milijaš.

duledu

Idealna grupa u Ligi za crveno-bele
BAJER LEVERKUZEN
U prvom šeširu možda ima lakših protivnika od nema?kog predstavnika, ali tim sa ,,Bajarene", uprkos solidnom startu u Bundesligi, nije ekipa koja uliva strah. Sa druge strane, korist od ovog me?a bila bi višestruka. Prvo zato što je sa Nemcima uvek dobro imati poslovne odnose (reklame, otkup tv prava, veliki broj navija?a koji prate klub na gostovanjima...), a dolazak Ramelova, Snajdera, Barbareza, Fridriha, doveo bi na ,,Marakanu" svih 52.000 gledalaca.

TOTENHEM
Iz drugog šešira bilo bi dobro da se izbegnu Isto?njaci, poput Lokomotive iz Moskve, Zenita ili Sparte, neatraktivni i nezgodni rivali. Austrija ili AEK bi bili protivnici po meri, ali Totenhem bi izazvao ve?u pažnju. Tim iz Londona je loše startovao u Premijerligi, nalazi se pri dnu tabele, me?utim, baš kao i Nemci doneli bi mnogo više novca Crvenoj zvezdi, nego ostali u?esnici drugog šešira. Kin, Dženas, Boateng, Ro?a, poseduju kvalitet koji protivniku daje motiv i inspiraciju

BRAGA
Crvena zvezda je od ekipa iz tre?eg šešira ve? jednom eliminisala portugalskog predstavnika iz Kupa UEFA, pa nema razloga da to ne u?ini ponovo, iako je Braga demonstrirala snagu na Hamarbiju u revanšu prvog kola (4:0). Ekipa trenera Žorga Košte nalazi se u sredini tabele portugalskog šampionata i svakako nema snagu Fjorentine, Atletika iz Madrida ili Galatasaraja i bila bi idealan rival za gostovanje, ukoliko žreb to dozvoli.

ARIS
Možda bi Larisa, Alborg ili Bran bili poželjniji protivnici, ali duel sa ekipom koju vodi Dušan Bajevi?, bivši trener Crvene zvezde, i za koju igra Vladimir Ivi?, nekadašnji fudbaler Partizana, definitivno bi izazvao najve?u pažnju. Crvena zvezda bi bila sposobna da se nosi sa ekipom iz sredine tabele gr?kog šampionata. Ta?no je da je Aris eliminisao Saragosu, me?utim, ukoliko želi ve?e iskustvo, srpski šampion mora da po?ne da pobe?uje i ekipe iz srednje klase.

duledu

Molina: Sve je lako kad si "starter"

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojkovi? Piksi trpeo je puno kritika zbog poja?anja koje je letos doveo iz Južne Amerike, naro?ito posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Neki su igrali slabo, neki uopšte nisu igrali, ali polako se pokazuje da pazar nije bio tako loš.

Lakonogi Kolumbijac Maurisio Molina na me?evima protiv Partizana i Groclina pokazao je da ?e biti veoma važan "šraf" u igri crveno-belih ove sezone, možda ?ak i jedan od fudbalera koji ?e se na terenu najviše pitati.

"Sre?an sam što sam dobio priliku da se dokažem, potpuno sam se druga?ije ose?ao kada sam zaigrao u prvoj postavi. Mnogo je druga?ije kada udješ u igru 20-25 minuta pre kraja i kada igraš u kontinuitetu. Fizi?ki sam sve spremniji, a revanš me? sa Groclinom dao mi je još samopouzdanja", kaže Molina, prenosi beogradska sportska štampa.

Fudbaler za kojeg se doskora nije ta?no znalo gde u srednjem redu može najviše da pruži, potvrdio je ono što se u susretu sa Poljacima jasno videlo - na desnom krilu snalazi se kao riba u vodi.

"Tu imam prostora i za prodor i za šut. Najviše volim kada sa boka zase?em u sredinu terena, tako je bilo u onom napadu kada sam lob udarcem pogodio pre?ku. Ve? sam se spremao da podignem ruke, jer sam bio ubedjen da ?e lopta završiti u golu. Šteta, to bi bila najbolja nagrada za dobru igru ?itave ekipe".

Molina otkriva da ?e sa Nenadom Milijašom podeliti dužnost izvodjenja slobodnih udaraca. Milijaš ?e tu?i sa ve?ih daljina, a popularni Mao kada prekršaji budu sudjeni na dvadesetak metara od gola.

duledu

F1: Hamilton na "polu", sve bliži tituli

Voza? Meklaren Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, startova?e sa "pol-pozicije" na nedeljnom Gran priju Kine u Šangaju (8.00 ?asova po srednjoevropskom vremenu), pošto je u poslednjoj rundi kvalifikacija svrgnuo sa prvog mesta do tada superiornog Kimija Raikonena.

As Ferarija u nedelju ?e se na?i u prvom redu, odmah iza Hamiltona, dok ?e iz drugog reda takodje krenuti po jedan voza? Ferarija i Meklarena - Brazilac Felipe Masa i još uvek zvani?ni prvak sveta, Španac Fernando Alonso.

Medju prvih deset u kvalifikacijama plasirali su se još Dejvid Kulthard (Red Bul Reno), Ralf Šumaher (Tojota), Mark Veber (Red Bul), Nik Hajdfeld, Robert Kubica (obojica BMW Zauber) i Dženson Baton (Honda).

Hamilton, koji dve trke pre kraja sezone ima 12 bodova više u generalnom plasmanu od Alonsa, odnosno 17 više od Raikonena, ima?e priliku da ve? u Kini "overi" titulu i tako postane najmladji šampion i prvi debitant na tronu u istoriji Formule 1.

Dvadesetdvogodišnji Britanac osigura?e naslov pobedom u Šangaju, a možda i nešto slabijim plasmanom, zavisno od rezultata koje ostvare konkurenti. U opticaju je još samo 20 bodova, a ako se zna da je osvaja? "pol-pozicije" ove sezone trijumfovao na 11 od 15 trka, jasno je da su sve šanse na Hamiltonovoj strani.

Sezona se završava 21. oktobra, trkom za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu.

duledu

Brijatore propušta trku posle sedam godina!

Prvi ?ovek Renoa, Flavio Brijatore, u nedelju ?e propustiti prvu trku Formule 1 posle punih sedam godina, objavila je agencija Rojters.

Brijatore se vratio u Evropu privatnim avionom Bernija Eklstona nakon Gran prija Japana, održanog prošlog vikenda. Bilo je planirano da se obojica na isti na?in vrate u Kinu, gde je za nedelju ujutru predvidjena pretposlednja trka sezone, ali je ta kombinacija otpala zbog Eklstonovih neodložnih sastanaka, objasnila je portparolka Renoa.

Brigu o francuskom timu ?e u Šangaju, u odsustvu Brijatorea, voditi glavni inženjer Pet Simonds i njegovi asistenti.

Reno je na toj stazi slavio pobedu 2005, kada je njegov ?lan bio Fernando Alonso, dok je Španac prošle godine zauzeo drugo mesto, iza Mihaela Šumahera.

Ovog puta bi sli?an uspeh bio ravan odlasku "peške na Mesec", pošto su Djankarlo Fizikela i Heiki Kovalainen katastrofalno prošli u kvalifikacijama i po?e?e trku sa 14, odnosno 18. pozicije.

Posle dve uzastopne titule prvaka sveta u konkurenciji konstruktora, koje su mu doneli Alonso i Fizikela, Reno ove sezone nije ostvario nijednu pobedu. Sa 51 bodom trenutno zauzima tre?e mesto, daleko iza BMW Zaubera (92) i Ferarija (170), koji je nedavnom diskvalifikacijom Meklaren Mercedesa postao novi šampion.

duledu

Razano razara na Dalekom istoku

Francuska teniserka Viržinija Razano osvojila je drugi turnir zaredom, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Japana u Tokiju neo?ekivano savladala šampionku Vimbldona Venus Vilijams rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:4, posle dva sata i 48 minuta igre.

Amerikanka je bila imenovana za prvog nosioca i nalazila se na dobrom putu da opravda taj status, ali je u "taj-brejku" drugog seta propustila tri me?-lopte.

U tre?em setu Vilijamsova je zatražila i pomo? lekara, zbog povrede butnog miši?a, što je Razano iskoristila da preuzme inicijativu i osvoji još jedan trofej, šest dana posle trijumfa u kineskom gradu Gvangžuu.

"Nijednog trenutka nisam pomislila da ?u izgubiti. Baš kada sam bila u najve?im problemima, uspela sam da odigram na najvišem nivou. Trudila sam se da igram agresivno i što jednostavnije", rekla je Razano.

Dvadeset?etvorogodišnja Francuskinja ?e se u ponedeljak prvi put u karijeri na?i medju 30 najboljih na WTA listi.

Finale Tokija u muškoj konkurenciji odigra?e u nedelju Španac David Ferer i Francuz Rišar Gaske. Ferer je pobedio Hrvata Ivu Karlovi?a, a Gaske ?eha Tomaša Berdiha. Oba me?a okon?ana su identi?nim rezultatom - 7:6, 6:3.

duledu

Jelena nije uspela: Jankovi? - Enan 0:8

Žistin Enan i posle polufinala turnira u Štutgartu ostaje nerešiva enigma za Jelenu Jankovi?. Kao mnogo puta ranije, najbolje rangirana srpska teniserka imala je svoje šanse protiv prve igra?ice sveta, ali je na kraju osmi put na isto toliko medjusobnih susreta, morala da joj stegne ruku - 6:7 (2:7), 5:7.

Enan ?e se u finalu boriti za najnoviji model "Poršea 911" sa pobednicom drugog polufinala, u kojem se sastaju Ruskinja Svetlana Kuznjecova i Francuskinja Tatjana Golovin.

Šta još Jelena treba da u?ini da bi razbila "prokletstvo" zvano Enan? Doha, Varšava, Berlin, Rolan Garos, Toronto i Štutgart - sve su to ovogodišnji turniri na kojima je Belgijanka uspela da sa?uva oreol nepobedivosti.

Drugi put zaredom ?inilo se da je zrela za poraz (u Torontu je takodje bilo 7:6, 7:5), medjutim, ?ak i kada je nije išlo, ostala je pribrana i na kraju zasluženo materijalizovala tu nijansu kvaliteta, koju Jankovi?eva još uvek ne poseduje.

Na po?etku prvog seta, Belgijanka je diktirala tempo razornim forhendom i relativno lako stekla vodjstvo od 4:1 i 5:2. Jelena je igrala sasvim solidno i to bi protiv ve?ine drugih teniserki bilo sasvim dovoljno za osvajanje gemova, ali ne i protiv Enan. Ipak, brejkom u devetom gemu uspela je da smanji na 5:4 i vrati se u ravnopravan položaj.

To nije poremetilo Enan, koja je ve? u narednom gemu došla do prilike za "ribrejk" i ujedno 1:0 u setovima. Pri rezultatu 30:40 Jankovi?eva je paklenim sprintovima vratila dve neverovatno teške lopte i za to bila nagradjena sme?om Belgijanke u mrežu. Usledila su još dva mala auta sada ve? nervozne Enan i izjedna?enje na 5:5.

Obe teniserke osvojile su gemove na svoj servis (6:6) i ušlo se u "taj-brejk". Inicijativa i psihološka prednost bile su na strani Srpkinje, medjutim, sre?a joj je u potpunosti okrenula ledja. Dvostrukom servis greškom i jednim autom poklonila je Belgijanki 3:0. Enan je potom uložila uspešan prigovor sudiji i naknadno priznatim as udarcem pove?ala na 4:0, da bi poen za 6:1 osvojila uz pomo? mreže...

Iako je sav njen trud uložen u prvom setu pao u vodu, Jelena nije klonula duhom, ve? je u narednim gemovima smogla snage za svoj najbolji tenis u poslednje vreme. Nakon 40:40 u prvom gemu drugog seta, ušla je u seriju od deset uzastopnih poena i za tili ?as povela sa velikih 3:0.

Tu prednost održala je do 4:1, kada je na servis Enan imala tri vezane brejk-lopte. O?ekivalo se da tih 0:40 lagano preto?i u 5:1 i kasnije u dobijen set, medjutim, najbolja teniserka sveta tada se pokazala u pravom svetlu. Po?ela je da igra agresivno i precizno kao na samom po?etku me?a, izvukla se iz tog gema, a odmah potom uzvratila oduzimanjem servisa Jankovi?evoj - 4:3.

To je bilo dovoljno da se situacija na terenu potpuno preokrene. Jelena je uspela da osvoji još samo jedan gem, a Enan je snažnim servisima i forhendima rutinski privela posao kraju.

duledu

Žigi? u prvoj postavi protiv Espanjola

Nikola Žigi? u sredu je kona?no debitovao u timu Valensije, ali njegov ulazak sa klupe nije pomogao "slepim miševima" da izbegnu poraz u susretu Lige šampiona sa ?elsijem.

U subotu uve?e, protiv Espanjola, reprezentativac Srbije dobi?e od trenera Kikea San?eza Floresa šansu od prvog minuta.

"Nikola je jedna od naših opcija, ali nije jedini fudbaler. Samo zbog njega ne?emo drasti?no menjati stil igre. Ne?e biti 'naduvavanja' lopte u napad sa naše polovine", rekao je San?ez Flores.

Tim koji ima prvoklasne krilne igra?e, Hoakina i Silvu, kao i bekove koji vole da se ubacuju napred, sigurno ima potencijal da profitira na Žigi?evoj visini i sjajnoj igri glavom. Ipak, Migel Anhel Portugal, koji je radio sa visokim golgeterom u Rasingu iz Santandera, upozorava da to nije jedini kvalitet srpskog napada?a.

"Žigi? je odli?an u vazduhu, ali snalazi se i kada je lopta na zemlji. Ja ?ak mislim da skok-igra uopšte nije klju?ni aspekt njegovog fudbalskog ume?a. Njegovi najve?i kvaliteti su vizija i sposobnost da se prilagodi timu. Nikola može da igra u organizovanom napadu, a može i da u?estvuje u kontrama", rekao je Portugal.

Prema njegovim re?ima, "Žigi? je veoma potcenjen napada?".

"Kada se prilagodi i kada se oseti delom ekipe, bi?e spreman da uradi velike stvari. Odbrambeni igra?i nikada nisu sigurni šta mogu da o?ekuju kada se nadju nasuprot njemu. Nema šansi da ne uspe u timu kakav je Valensija".

Žigi? je prošle sezone u dresu Rasinga zabeležio 32 nastupa u Primeri i postigao 11 golova.

duledu

Obradovi? nikad dalji od srpske košarke

Trener Panatinaikosa, nekadašnji trofejni selektor reprezentacije Jugoslavije, definitivno je digao ruke od srpske košarke. Svoj više puta proklamovani stav ponovio je i u kra?em razgovoru za "Sportski žurnal", podvukavši da "više nema šta da traži" u bilo kojem telu Košarkaškog saveza Srbije.

"Dugo sam bio u reprezentaciji, prvo kao igra?, zatim kao pomo?nik Dušana Ivkovi?a tokom priprema za Olimpijske igre u Barseloni, na kojima nismo u?estvovali zbog sankcija, pa na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine. Od 1996. do 2000. i od 2004. do 2005. bio sam selektor. Dug je to period, više nemam šta da tražim", izjavio je Obradovi?.

Šestostruki osvaja? Evrolige sa Partizanom, Huventudom, Realom i Panatinaikosom, tvrdi da više ne može da radi dva posla istovremeno, ali je više nego o?igledno da se u njemu nagomilalo puno gor?ine i da ne može da zaboravi tužnu epizodu sa Eurobasketa koji je 2005. održan u Srbiji i Crnoj Gori.

"Uvek sam se davao državnom timu, koji neizmerno volim. Ali više ne mogu da radim dva posla istovremeno. Što se ti?e eventualnog poziva da se vratim u Stru?ni savet, sigurno ga ne?u prihvatiti. Ne želim uopšte da razgovaram na tu temu".

Panatinaikos sa nekoliko velikih poja?anja (Jasikevi?ijus, Spanulis, Žiži?, Kenedi) uskoro putuje u SAD, gde ?e odigrati prijateljske me?eve sa San Antonio Sparsima i Hjuston Rokitsima.

"To su susreti kao bilo koji drugi u pripremnom periodu. PAO ima petoricu novih igra?a, pa ma kako oni bili veliki, potrebno im je vreme da se prilagode i udju u našu filozofiju igre. Kompletirali smo se tek pre desetak dana, tako da ?emo i utakmice u SAD iskoristiti pre svega za uigravanje", rekao je Obradovi?.

Šampion Evrope i Gr?ke nalazi se u grupi C Evrolige, zajedno sa prvakom Srbije, Partizanom, kom dolazi u goste ve? 7. novembra, u okviru tre?eg kola.

duledu

Alonso: Odluka o šampionu doneta van staze

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 Španac Fernando Alonso izjavio je da je odluka o novom prvaku sveta doneta van staze, pošto je njegov klupski drug iz Meklarena Britanac Luis Hamilton prošao bez kazne za svoju vožnju na prošlonedeljnoj trci za Veliku nagradu Japana.

"Ssaslušanje na kojem su u?estvovali voza?i i rukovodstvo Formule 1, na ?elu sa ?arlijem Vajtingom, nije imalo nikakvog smisla. Bez obzira što su svi voza?i imali identi?no mišljenje, Vajting je pri?ao svoju pri?u. Bilo je to ?isto gubljenje vremena, jer je sve izgledalo kao da pri?ate sa zidom. Zbog svega više ne razmišljam o odbrani titule, jer mi je jasno da se o njoj ne odlu?uje na stazi", rekao je Alonso za televiziju Skaj.

Alonso je preneo mišljenje svih u?esnika ovogodišnjeg šampionata sveta u Formuli 1 da je za prošlonedljeni sudar Sebastijana Vetela i Marka Vebera na trci u Japanu kriv Hamilton.

O?ekivali su zbog toga da ?e britanski voza? biti kažnjen sa deset mesta slabijim startom uo?i trke u Šangaju, koja se vozi u nedelju.

Hamilton je u subotu obezbedio prvu startnu poziciju pred nedeljnu trku, i ukoliko je završi na priželjkivani na?in mogao bi trku pre kraja šampionata da osvoji prvu titulu prvaka sveta u karijeri.

duledu

Mundijal za Rome u Hrvatskoj, ?iro selektor!

U Hrvatskoj ?e 8. i 9. oktobra biti održano Svetsko prvenstvo u malom fudbalu za Rome, na kojem ?e u?estvovati i reprezentacije Srbije, Nema?ke, Italije, Indije, pa ?ak i Brazila, naravno uz doma?ina Hrvatsku, ?iji je selektor legendarni Miroslav ?iro Blaževi?.

"U mladosti sam se dosta družio sa Romima i zaista cenim i volim taj narod. Kada su me pozvali odmah sam pristao. Za mene je to ?ast i nisam imao pravo da ih odbijem", izjavio je ?iro Blaževi?, ina?e aktuelni strateg Zagreba i nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske.

Blaževi? je najuspešniji trener u istoriji hrvatskog fudbala, jer je sa reprezentacijom naše susedne zemlje osvojio tre?e mesto na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Sada o?ekuje nešto više.

"Ja sam najve?i krivac što Hrvatska nije postala prvak sveta, ali se nadam da ?u sa mojim Romima napraviti veliki rezultat", kaže u svom stilu Blaževi?.

Interesantno je da je kapiten hrvatske reprezentacije Roma Hamdija Seferovi?, pobednik prvog hrvatskog rijaliti-šoua Veliki Brat.

Ovo interesantno prvenstvo podržali su i Man?ester Junajted, Bajern, Juventus, kao i predsednik UEFA Mišel Platini. Prvenstvo ?e biti održano na splitskim Gripama 8. i 9. oktobra.

duledu

MSL: Parni valjak zaribao kraj Železare

Posle remija u "ve?itom derbiju", fudbaleri Partizana izvukli su samo bod na gostovanju ekipi Smedereva. Neo?ekivan rezultat, s obzirom na to da je iskusna ekipa Smedereva vezala tri poraza i na dobru formu crno-belih.

"Nemamo šta da izgubimo", rekli su u glas Smederevci pre me?a i upravo ta rastere?enost donela im je dobar rezultat.

Crno-beli su imali inicijativu tokom celog me?a, a prvu ozbiljniju akciju Smederevci su pretvorili u gol u 38. minutu kada je kapiten Milorad Ze?evi? iskoristio uspavanost odbrane gostiju.

Partizan je izjedna?io u 56. minutu iz penala. Start So?anca nad Stevanom Joveti?em sudija Milorad Maži? okarakterisao je kao nedozvoljen i pokazao na penal, što je izazvalo bu?ne proteste doma?ina. Trener Goran Milojevi? je dobio crveni karton, a onako revoltiran, iz protesta je stajao na centru terena, da bi ga posle nekoliko minuta ubedili da se skloni i ode na tribine.

Pokušavao je Partizan dugim loptama da dodje do šanse i pobede, ali osim velike prilike Žarka lazeti?a u poslednjim trenucima ništa nije uradio.

Interesantan duel odigrali su u Lu?anima Mladost i OFK Beograd. Iako je doma?in stvarao šanse, OFK Beograd je u prvom poluvremenu stekao prednost od 2:0, ali su Lu?anci odli?nom igrom u nastavku stigli do boda.

?a?anski Borac igra u vrlo dobroj formi i sa gostovanja Bežaniji vra?a se sa sva tri boda, uprkos vodjstvu Bežanije od 1:0. Bežaniji o?igledno ne pomaže ni ?esta promena trenera, jer je ekipu u ovom me?u vodio Ljubiša Stamenkovi?, tre?i trener od po?etka sezone.

?a?ani su trenutno na odli?noj tre?oj poziciji u Meiridijan Superligi, a pre samo par meseci borili su se za opstanak.

U vojvodjanskom derbiju, Vojvodina je u Kuli kona?no prekinula crnu tradiciju. Iako je Hajduk vodio 1:0, Vojvodina je najpre izjedna?ila golom svog "spasioca" Gojka Ka?ara, a tri boda novosadskoj ekipi u poslednjim trenucima me?a doneo je iskusni lisac Saša Drakuli?.

Najdosadniju utakmicu 8. kola Meridijan Superlige odigrali su na Banovom brdu ?ukari?ki i Napredak, doskorašnji prvoligaši. Me? je završen 0:0.

Rezultati 8. kola:

Smederevo - Partizan 1:1 (1:0)
(Ze?evi? 38' - Joveti? 56' iz penala)

Hajduk - Vojvodina 1:2 (1:1)
(Komazec 5' - Ka?ar 32', Saša Drakuli? 90+3')

Mladost Lu?ani - OFK Beograd 2:2 (0:2)

Bežanija - Borac 1:2 (0:0)
(Randjelovi? 50' iz penala - Injac 70' i Pavlovi? 90')

?ukari?ki - Napredak 0:0

U nedelju igraju: Crvena zvezda - Banat

Partizan vodi na tabeli sa 20 bodova (šest pobeda i dva remija), Vojvodina ima 15, Borac je sakupio 14, OFK Beograd 12, a Crvena zvezda 10, ali i dva me?a manje..

duledu

Vidi? zamenjen zbog povrede

Loše vesti za Havijera Klementea stigle su u subotu sa Ostrva. Nemanja Vidi?, stub odbrane srpske reprezentacije, zbog povrede je zamenjen ve? u 18.minutu premijerligaškog duela Man?ester junajteda i Vigana.

Srpski internacionalac povredu glave zaradio je u uvodnim minutama susreta na Old Trafordu u sudaru sa napada?em gostiju Markusom Bentom. Vidi?u je ukazana pomo? i on se vratio na teren, ali je nakon desetak minuta ponovo zatražio lekarsku intervenciju. Ve?anje kraj aut linije je potrajalo, da bi kona?no posle razgovora sa Vidi?em menadžer Aleks Ferguson odlu?io da ga zameni Džonom O'Šijem, koji je nešto kasnije, takodje, morao da napusti teren zbog povrede.

Vidi?u je po svemu sude?i stradala jagodi?na kost, a da li je u pitanju naprsnu?e ili samo ja?i udarac bez posledica, bi?e poznato nakon detaljnih pretraga. Bez obzira kakav ishod pregleda bude bio Vidi?a, ipak, možemo o?ekivati u ponedeljak u Kovilovu na po?etku priprema reprezentacije za mini-turneju po bivšim sovjetskim republikama (Azerbejdžan i Jermenija).

Ina?e povrede defanzivaca, koje su naterale Fergusona potpuno da prekomponuje tim (igrali i mladi Žerar Pike i Deni Simson), uticale su na to da Man?ester tek u nastavku slomi otpor Vigana. Ipak, i tih 45 minuta bilo im je dovoljno da spakuju gostima ?etiri lopte u mrežu i upišu šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu.

Golman Vigana Kris Kirkland gotovo da nije imao prilike za odmor na ovom susretu. Šanse i uzbudjenja pred golom njegovim golom redjale su se kao na filmskoj traci i bilo je samo pitanje trenutka, kada ?e odbrambeni bedem biti probijen. To se kona?no dogodilo u 54. minutu. Sa desnog krila Anderson je sjajno uposlio Karlosa Teveza, koji je pogodio za vodjstvo, da bi ve? pet minuta kasnije, ovog puta nakon prodora Rajana Gigsa, Kristijano Ronaldo udarcem glavom duplirao prednost. U 76. minutu precizan je ponovo bio Ronaldo na asistenciju Vejna Runija, koji je golom osam minuta pre kraja zaokružio odli?nu predstavu Junajteda.

Subota je ponudila još samo jedan duel devetog kola Premijer lige i još jednu pobedu doma?ina, doduše ne tako ubedljivu kao u Man?esteru. U Birmingemu je Aston Vila golom Gardnera upisala minimalan trijumf protiv Vest Hema.

REZULTATI:
Man?ester junajted - Vigan 4:0
(Tevez 54', Ronaldo 58', 76', Runi 82)
Aston Vila - Vest Hem 1:0
(Gardner 24')

U NEDELJU
Arsenal - Sanderlend
Reding - Derbi
Blekburn - Birmingem
Bolton - ?elsi
Liverpul - Totenhem
Man?ester siti - Midlsbro
Njukasl - Everton
Fulam - Portsmut

duledu

Gostima puna šaka brade, Panteli? tragi?ar

Sedam utakmica devetog kola Bundeslige odigrano je u subotu i samo je Volsburg upisao pobedu kao doma?in, jedan susret je završen bez pobednika, a u ?etiri su slavile gostuju?e ekipe.

Verder se nakon neo?ekivanog poraza od Olimpijakosa u Ligi šampiona, brzo vratio na pravi kolosek pobedom u Duizburgu 3:1, dok je Hamburg minimalcem od 1:0 stigao do sva tri boda u Bilefeldu. Za ta dva rezultat ne bi moglo da se kaže da su iznenadjenja, ali pobede Karlsruea u Gelzenkirhenu i Hanovera u Štutgartu svakako jesu.

Nakon slavlja u Trondhajmu, Šalke je u odli?nom raspoloženju do?ekao Karlsrue. U prvom delu rasprodana Veltins Arena videla je malo toga, tek nekoliko dalekometnih pokušaja doma?ina, dok su gosti prvenstveno bili orjentisani na odbranu svog gola.

Prvi put mreža se zatresla u 65. minutu, medjutim, slavlje doma?ina potrajalo je kratko, budu?i da je pogodak Kevina Kuranjija poništen zbog (nepostoje?eg) ofsajda. Tri minute kasnije "pravi" gol - nekadašnji igra? Šalkea Hajnal sjajnim proigravanjem nadmudrio je kompletnu zadnju odbrambenu liniju svoje bivše ekipe, a Tim rutinski zaopbišao golmana Nojera i pogodio praznu mrežu.

Isti akteri u istim ulogama bili su protagonisti i sedam minuta pre kraja, kada je Karlsrue osigurao pobedu koja ih je vinula na drugo mesto Bundeslige. Asistent je ponovo bio Hajnal, a strelac Kristijan Tim.

Iako je Hanover u Štutgart doputovao sa dve uzastopne pobede i samo jednim porazom na gostovanjima, malo je ko ekipi sa severa davao izglede za trijumf na Gotlib Dajmler stadionu. Medjutim, maltene ve? od starta krenulo je loše po aktuelnog prvaka, da bi u 11. minutu susreta "Švabe" krenule na put bez povratka. Meira je napravio veliku glupost i zbog igranja rukom na gol liniji zaradio isklju?enje.

Šefer je odbranio penal Hustiju, ali lopta ponovo stiže do Madjara koji ne greši iz popravnog. Štutgart je sa desetoricom pokušao da uzvrati, imali su doma?i nekoliko izglednih prilika i onda, kako to obi?no biva u fudbalu, za promašaje sledi kazna. Igrao se 52. minut, ?erundolo je centrirao sa desne strane, a Husti svojim drugim golom na me?u, ovog puta udarcem glavom, postavlja, ispostavilo se na kraju, kona?an rezultat.

Bojan Prašnikar i u svom drugom susretu na klupi Energi Kotbusa uspeo je da ostane neporažen. Ovog puta njegov tim osvojio je bod u Berlinu protiv Herte. Najve?i krivac što doma?in nije pobedio u ovom duelu je srpski internacionalac Marko Panteli? koji je u 90. minutu promašio penal, odnosno lopta je posle njegovog šuta sa 11 metara završila na pre?ki.

Za razliku od Herte, Volsburg je golom u finišu susreta uspeo da obezbedi pobedu, a za "happy end" po doma?ine pobrinuo se džoker s klupe "vukova", reprezentativac BiH Edin Džeko.

Rezultati:
Arminija - Hamburger 0:1
(Van der Vart 49')
Duizburg - Verder 1:3
(Ailton 15' - Jensen 7', Sanogo 56', Andreasen 87')
Herta - Kotbus 0:0
Šalke - Karlsrue 0:2
(Tim 69, 89')
Štutgart - Hanover 0:2
(Husti 8, 52')
Volfsburg - Hanza 1:0
(Džeko 89')

U NEDELJU:
Bajern - Nirnberg
Ajntraht - Bajer Leverkuzen

duledu

Ho?u Anderleht!

Iz prvog šešira bilo bi lepo da izvu?emo Anderleht u kome sam igrao jer bi to bio i moj povratak u Brisel. Znam da bismo Belgijancima gostovali u poslednjem kolu i smatram da možemo da ih pobedimo jer bismo do tog susreta ušli u formu, smatra Jestrovi?

Fudbaleri Crvene zvezde, zahvaljuju?i neo?ekivanim rezultatima i eliminaciji favorita u prvom kolu kvalifikacija za UEFA kup, našli su se u ?etvrtom šeširu pred žreb za ovo takmi?enje. Ekipa sa ,,Marakane" u utorak ?e saznati imena protivnika u takmi?enju po grupama gde ?e odigrati ?etiri utakmice. Centarfor Nenad Jestrovi? posle saznanja ko su mogu?i rivali našem jedinom predstavniku u Evropi, rekao je da bi voleo da ponovo vidi Brisel u kome je nekoliko godina zara?ivao fudbalski hleb.

- Iz prvog šešira bilo bi lepo da izvu?emo Anderleht u kome sam igrao, jer bi to bio i moj povratak u Brisel. Znam da bismo Belgijancima gostovali u poslednjem kolu i smatram da bismo mogli da ih pobedimo jer bismo do tog susreta sigurno ušli u formu. Od ostalih rivala svakako bih želeo da se sastanemo sa Boltonom, Fjorentinom i Larisom ili Arisom - smatra Jestrovi?.

Bivši reprezentativac SCG isti?e da ?e Zvezdi biti mnogo lakše u ligaškom
takmi?enju.

- Bi?e nam mnogo lakše u takmi?enju po grupama nego u kvalifikacijama gde ne postoji pravo na kiks. Znam da je Zvezda pre dve sezone ispala u 94. minutu u Strazburu i mislim da u ovoj sezoni možemo da pro?emo grupu. Bilo bi lepo za srpski fudbal da osvojimo nove bodove i pomognemo nekoj novoj generaciji da lakšim putem do?e do Lige šampiona - zaklju?io je Zvezdin napada?.

Levi bek Dušan An?elkovi? kaže da ?e ,,crveno-beli" bez obzira na ishod žreba svakome rivalu iza?i na crtu.

ZVEZDA DOMA?IN U PRVOM ME?U

Srpski šampion ?e kao doma?in igrati protiv ekipa iz drugog i petog šešira, dok ?e gostovati timovima iz prvog i tre?eg šešira. Prema ranijoj formuli Zvezda bi 25. oktobra u prvom kolu ugostila ekipu iz drugog šešira, u drugoj rundi 8. novembra ide u goste timu iz tre?eg šešira, u tre?em 29. novembra bi bila slobodna, u ?etvrtom (5. ili 6. decembra) do?ekuje ekipu iz petog šešira, a u poslednjem kolu (19. ili 20. decembar) gostuje sastavu iz prvog šešira.

SASTAVI ŠEŠIRA

Prvi: Viljareal, Bajern, AZ Alkmar, Panatinaikos, Bazel, Bordo, Bajer Leverkuzen i Anderleht
Drugi: Totenhem, Lokomotiva Moskva, Zenit, Sparta Prag, AEK, Hamburger, Bolton i Austrija
Tre?i: Spartak Moskva, Braga, Galatasaraj, Atletiko Madrid, Hetafe, Everton, Fjorentina i Ren
?etvrti: Hapoel Tel Aviv, Crvena zvezda, Kopenhagen, Tuluz, Dinamo Zagreb, Panionios, Nirnberg i Mlada Boleslav
Peti: Aris, Aberdin, Cirih, Larisa, Alborg, Bran, Elfsborg i Helsingborg

- Više bih voleo da igramo sa Anderlehtom nego sa Bajernom iako su Nemci atraktivniji. Od ostalih šešira izdvojio bih Bolton ili AEK, Hetafe ili Ren i Skandinavce ili Aris u poslednjem šeširu. Nadam se da možemo da pro?emo grupu i smatram da ?e nam se vratiti za sve one golove koje smo primili u poslednjim minutima, uklju?uju?i i onaj u Strazburu - dodao je An?elkovi?.