News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 24, 2024, 01:49:55 AM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

SKRILL....(Moneybookers)

Started by El Fenomeno, November 06, 2007, 02:16:54 PM

Previous topic - Next topic

krko

Mene zanima koliko vama skida banka kada prebacujete pare sa mb na bankovni racun?
I koliko uzima ako se prebacuje na VISU.

El Fenomeno

Quote from: Ivan19 on September 28, 2010, 03:21:45 PM
Pokusao sam da verifikujem VISA karticu (meridian banke), debitna katrtica, poslao sam zahtev 21.9, jos uvek nista sa nje nije skinuto...
Sta bi mogao biti problem?
Kartica je na moje ime,kao i nalog na moneybrookers, izdata je pre par nedelja, ne verujem da sam lose uneo podatke, u padajucem meniju oznacio sam VISA.
Da li da je izbrisem i probam ponovo, ali sada u padajucem meniju oznacim DELTA/VISA DEBIT?

A jesi li proverio direktno u banci da li je nesto skinuto sa racuna?
Ako jesi onda pokusaj ponovo sa verifikacijom a ako i to ne upali onda moras kontatirati support. Ako ti budu trebala uputstva mozes se javiti ovde za pomoc.

Quote from: krko on September 28, 2010, 04:42:48 PM
Mene zanima koliko vama skida banka kada prebacujete pare sa mb na bankovni racun?
I koliko uzima ako se prebacuje na VISU.

Isti su troskovi, 1.80 eura u oba slucaja.  .[;-)].

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

krko

Znam to, nego koliko vam uzimaju banke provizije kada dizete pare sa deviznog racuna?

El Fenomeno

Izvini krko, nisam bas najbolje razumeo pitanje, umoran sam pa ne vidim bas najbolje.  .[:-((].

Sto se tice provizije banka meni ne uzima nista...u pitanju je Raiffeisen a kartica dobro poznata Visa Virtuon. Jednom prilikom su pokusali da mi naplate neku prilicnu svotu jer sam imao veliki broj transakcija a trebao je kao neki porez ili nesto slicno da se placa za svaku.
Preko 100e je trebalo da se skine sa racuna na sta sam ja naravno popizdeo i trazio njihovog sefa. Posle kratkog ubedjivanja odustali su od naplate  .[;-)]. . Fora je bila da ce mi kao zaboraviti to od pre a da ubuduce moram placati, ne secam se ni koje je to uopste bio procenat.
To je bilo pre 2 godine, od tada mi nisu trazili nista niti cu im platiti bilo sta!  .[:-)].

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

krko

Da objasnim jos blize  .[:-))]. recimo svaki put skida banka sa deviznog racuna oko 5 eura za svaku transakciju, znaci prebacio ti 10 ili 100eura. A opet cuo sam da kad se prebacuje na VISA karticu da banka ne naplacuje nista, pa me zanima koliko je to istina.

kori983

malo sam surfovao i iznenadio se onim na sta sam naisao!
naime, ako ukucate na googlu moneybookers hacked, naicice te na zaista veliki broj slucaja hakovanja mb naloga i kradje novca. takodje, postoje i slucaju hakovanja naloga u kladionicama/poker sobama i kradje novca sa accounta.

moja pitanja su da li neko zna za bilo kakav slican slucaj, i koji je najbolji nacin apsolutne zastite?

mislim da bi ovo cak moglo da se otvori kao zasebna tema, jer sam se i sam iznenadio koliko je zastupljena online kradja kod postenih ljudi kockara .[:-))].

El Fenomeno

U virtuelnom svetu ne postoji apsolutna zastita ali svakako da ima stvari koje i ti mozes da odradis kako bi smanjio sansu za neprijatne situacije.
Evo nekoliko saveta:

nikom ali nikom ne daj svoje podatke za pristup
na svom racunaru neka uvek radi neki antivirus
povremeno odradi sa nekim programom ciscenje racunara od crvica i raznih drugih insekata
ne dozvoljavaj browserima da pamte sifre
ako ti stigne od moneybookersa mail da treba da im posaljes podatke, to nikako nemoj da radis jer ti oni takav mail nikad nece poslati
nikad nemoj duze vreme da drzis novac na svom nalogu vec ga samo prebacuj ili u kladionicu ili na svoj devizni

Par nekih saveta koji ne mogu da te zastite u potpunosti ali u svakom slucaju mogu da doprinesu boljoj zastiti tvog novca.

Preporuka za clanove:

kori983

sve to su i radili (ili bar tako kazu) ljudi koji kukaju po forumima da su opljackani.
nego, jedna stvar koju sam saznao je da mb nudi mogucnost dobijanja tokena (hardware koji generise novu sifru pri svakom logovanju, tako da pored svojih podataka morate uneti i tu dodantu sifru, koja nije vezana za kompjuter i podlozna hakovanju, vec je imate pored svog kopmpjutera na radnom stolu). Cena ove spravice je jednokratnih 15eura, salje se fedexom i stize najkasnije za cetiri nedelje, uglavnom i pre. sve ove informacije su od operatera sa live chata. meni zvuci kao jedan veliki napredak u sigurnosti mb accounta, jer ako ukucate na googlo moneybookers hacked videcete gomilu vrlo slicnih slucajeva gde su ljudi ostajali bez novca u svom nalogu i bez mogucnosti za refundaciju.

eto, nadam se da ce ovaj info nekome koristiti, za detalje pogledajte na sajtu mb-a.
a sad taksativno:
-nikome niti sam, niti cu davati svoje podatke...naravno .[/].
-antivirus koji koristim je AVAST, da li imas preporuku za neki bolji?
-koristim spybooth, ali mi on ne pronalazi stvari koje nalaze neki drugi antyspyware, koji se na zalost placaju. isto pitanje kao i za prethodni, preporuka za neki program bolji od spybootha, po mogucstvu besplatan.
-browseri ne pamte sifre
-nisam lud  .[oo)].

pozdrav ;)

El Fenomeno

Ta spravica nije losa ali meni to nije potrebno jer sam vrlo pazljiv kad su te stvari u pitanju i jako tesko ce me zeznuti za lovu. Sa druge strane nekom to moze biti odlicna zastita.

Avast nije neko posebno resenje ali je free. Ja sam ih probao na desetine kad sam bio zaludjen tim stvarima ali sve u svemu, Kaspersky je i tata i mama za sve samo sto se placa. Ponekad mogu da se nadju kljucevi za njega na netu ali brzo odu na balcklistu.

Za crvice i ostalu gamad probaj ovaj program, nije los a free je.

a sad da se vratimo na temu jer smo otisli malo u off

Preporuka za clanove:

kori983

vracanje na temu-kakva je razlika izmedju transfera novca sa/na karticu i bank transfer? video sam da mb uzima 1.8% za transfer na karticu, a da je bank free.
da li je bank transfer transfer na racun koji je vezan za vizu?

El Fenomeno

Ima razlike jer kod bank transfera koristi se samo devizni a  u drugom slucaju sve ide preko te kartice koja je naravno vezana za devizni....koji nije bas isti kao onaj prvi.
Najveca razlika je u tome sto je transfer karticom brzi, jednostavniji, i sto nema one provizije od 300 din. za podizanje novca koji legne na racun kod bank transfera.

Preporuka za clanove:

kori983

moram da priznam da mi je malo konfuzan taj deo. moja situacija je sledeca, aplicirao sam za visa karticu, trenutno cekam izradu, u medjuvremenu sam otvorio nalog na mb i verifikovao adresu stanovanja. od banke sam dobio instrukcije (iban i swift) koje su pretpostavljam vezane za devizni racun na koji vezana visa.
znam da me ceka verifikacija bankovnog racuna i kartice na mb, ali ne znam kada budem uplacivao sredstva...da li da radim preko kartice ili preko bankovnog racuna?
ako sam dobro razumeo, za prvo su mi potrebni podaci kartice, a za drugo iban i swift?

dakle, kada dobijem karticu, kako da uplatim lovu na mb? dalje znam...

evo taksi sa mb-a

CHOOSE A PAYMENT METHOD   FEE   PROCESSING TIME

Bank transfer
free
2-5 days [?]

Credit Card
1.90 %
Please verify [?]

da li se ovih 1.9% odnosi na sve vise, ili samo kreditne?

i konacno, koja je prednost ako se ide preko mb-a, umesto direktne uplate sa kartice (ili bankovnog racuna, opet nejasno) na kladionicu? kao i da li je neko imao losih iskustava kada su mu sredstva stizala od kladionice direktno u banku (svrha uplate/od koga)?

ja se izvinjavam na opsirnosti, pola stvari sam pohvatao, pola mi je konfuzno. uzdam se u inteligenciju i dobre mentore :))

El Fenomeno

Ajde sad na momenat da zaboravis bank transfer jer ce ti onda biti sve jasnije.

Kad dobijes karticu na devizni racun za koji je ona vezana uplacujes odjedjena sredstva...odes na moneybookers, verifikujes karticu i nakon toga samo kliknes na opciju za depozit preko te kartice koju si verifikovao i nista vise. Za to ti ne trebaju nikakvi swiftovi, ibanovi itd... Kad povlacis novac preko nje on legne na devizni na koji je vezana, odes, podignes i gotovo.

Prednost uplate i isplate preko mb-a u kladionicu je ta sto je to mnogo brza opcija. Uplate su trenutne za obe opcije ali kod isplata je velika razlika. Kada iz kladinice povlacis novac direktno na karticu to traje 3-4 radna dana a na moneybookers cesto i pola sata, sat vremena a najvise 24h. To moze da ti bude veoma bitno ako hoces da prebacis novac iz jedne kladionice u drugu, da lovis bonuse itd...

I jos jedna velika prednost....kad povlacis novac na karticu direktno iz kladionice oni u banci znaju poreklo novca. Preko moneybookersa to ne mogu da znaju a to je veoma bitno ljudima koji igraju na vece sume zbog poreza i ostalih sranja koja to prate.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Preporuka za clanove:

kori983

vise nego jasan. hvala na tome.
da ne zapocinjem temu jurcanja na bonuse, posto pretpostavljam da vec postoji neka slicna, samo cu konstatovati da sam citajuci sbr i slicne sajtove postao vise nego paranoican u vezi sa gomilom kladionica sa losim i osrednjim rejtinzima i odustao od bonus-huntinga.

u svakom slucaju, nisam odusevljen idejom da banka zna da je kocka poreklo novca, tako da cu svakako ici preko mba. oko transfera je sve jasno i jos jednom hvala na objasnjenju.

El Fenomeno

Imas ovde sekciju bonusi, tu ces naci neke veoma zanimljive price, kao i teme za trenutne bonuse koje ovaj satj preporucuje.  .[;-)].

Preporuka za clanove: