News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 23, 2024, 02:52:24 PM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 31.10.2007.

Started by El Fenomeno, October 31, 2007, 12:13:20 PM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

Maljkovic i Pesic nece klupu reprezentacije

Trofejni srpski stru?njaci Božidar Maljkovi? i Svetislav Peši? razgovarali su sa komisijom KSS, koja bi trebalo da formira novi Stru?ni savet i predloži selektora, a nakon sastanka obojica su potvrdila da ne?e biti na spisku kandidata za klupu reprezentacije.

"Nacionalni tim ne želim da uzmem, jer ho?u još tri, ?etiri sezone da radim u nekom klubu u inostranstvu. Kada prodje taj period i vratim se u Beograd, možemo sve da se dogovorimo, normalno, ukoliko neko bude želeo moje usluge. Moje opredeljenje je Beograd, jer je moja porodica ovde", potvrdio je Maljkovi? ranije pri?e da ga klupski posao i dalje više zanima nego reprezentacija.

On je dodao da to ne zna?i da nije spreman da pomogne srpskoj košarci.

"Ceo život služim isklju?ivo košarci, uvek sam na raspolaganju da pomognem KSS. Jedino, izvesno vreme ne mogu kao protagonist, ali na na?in kao što sam bio do sada kao ?lan Stru?nog saveta, uvek sam spreman", rekao je Maljkovi?.

Peši? je takodje rekao da ga klupa nacionalnog tima ne privla?i, ali da je zainteresovan za neku funkciju u KSS, na kojoj bi mogao da donosi odluke.

"Ne verujem da bih opet mogao da budem selektor zbog klupskih obaveza. Srbiji je potreban profesionalac. Pa, valjda se se?ate kako sam ja to radio 2001. godine. Staviš kacigu na glavu i udješ u ovde u Savez i kopaš, kao u rudniku, nema tu puno filozofije", rekao je Peši? i dodao da "ne želi bilo kome da pomaže, ve? da odlu?uje".

Maljkovi? je izjavio da ima stavove za ozdravljenje srpske košarke.

"Situacija je izuzetno teška, ali nije bez izlaza. Ova zemlja ima potencijala, kako u igra?ima i trenerima, tako i medju društveno-sportskim radnicima. Ne bih iznosio detalje, ali mogu da vam kažem da sam optimista. Sve može da se popravi, a i trenutno stanje nekada trofejnog sporta. Ali, potrebno je uložiti ogroman rad, moramo da zaboravimo klubaštvo. Odluke mogu jedino da se donose u Ku?i košarke, koja je pravo mesto za tako nešto, a ne iza ledja i u kuloarima", rekao je nekadašnji ?etvorostruki evropski šampion.

On je dodao da je nedavno postao ?lan radne grupe košarkaškog saveza Francuske, ali da to nema veze sa tim što ne želi da bude selektor srpske reprezentacije.

"To nema veze sa životom. Moj veliki prijatelj Ivan Manjini, predsednik njihove federacije, ima iste probleme kao i mi. Puno igra?a u NBA, ali slab rezultat. Pozvao me je da budem savetnik da taj brod uputimo u prave vode. Nemam nikakav ugovor, sve je volonterski, jer oni ne zaboravljaju moj rad u Limožu i titulu šampiona Evrope. Gledam vas u o?i i kažem da to nema veze sa profesionalnim angažovanjem u francuskoj reprezentaciji", rekao je Maljkovi?.

Nakon razgovora sa dvojicom trenera predsednik KSS Dragan Kapi?i? izrazio je zadovoljstvo i obrazložio o ?emu su ?lanovi Komisije razgovarali sa potencijalnim kandidatima.

"Peši? je verovatno mislio na svoju ulogu u Stru?nom savetu kada je rekao da želi da odlu?uje o reprezentaciji. Tako nam je rekao, isto kao i Maljkovi?. Ali, to je i naša želja, jer stru?no telo mora da ima mo? donošenja odluka koju ?e Upravni odbor samo da verifikuje", istakao je Kapi?i?.

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

NBA: Kobijevih 45 poena nedovoljno za pobedu

San Antonio je na otvaranju nove NBA sezone sve?ano primio svoj šampionski prsten, a zatim nadigrao Portland sa 106:97.

Spursi, po priznanju svog trenera Grega Popovi?a, nisu delovali nadmo?no u tom duelu, ali su ipak u drugoj ?etvrtini uspeli da naprave zalihu i na kraju ubedljivo slave.

"Uvek je me? koji odigrate posle primanja trofeja specifi?an, jer vas podseti na lepe trenutke. Uprkos tome, mi se vra?amo našem poslu i spremni smo da odbranimo titulu", izjavio je posle me?a Toni Parker, koji je u prvu pobedu svog tima ove sezone ugradio 19 poena.

Najbolji kod Spursa bio je Tim Dankan sa 24 pogotka i 13 skokova, dok je Manu Djinobili upisao 16 poena i osam asistencija.

U poraženom timu istakao se Lamarkus Eldridž sa 27 pogodaka.

Publika u Los Andjelesu prisustvovala je odli?nom duelu izmedju doma?ih Lejkersa i Hjustona, ali ne baš potpuno zadovoljna, napustila je dvoranu, jer su Rokitsi uspeli da upišu pobedu u neizvesnoj završnici - 95:93.

Iako je Kobi Brajant bio centralna figura me?a sa 45 poena, njegov tim ostao je praznih ruku, jer je Šen Batije, dve sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, ubacio "trojku" i utišao publiku.

Gosti su 90 sekundi pre kraja me?a imali prednost od 12 razlike (92:80), ali su Lejkersi predvodjeni Brajantom, koji je u tom kvartalu upisao ?ak 18 pogodaka, serijom 12:0 istopili prednost rivala, ali su na kraju parket ipak napustili spuštenih glava.

Goste iz Hjustona predvodili su Trejsi Mekgrejdi sa 30 poena i Jao Ming koji je zabeležio 25 poena i 12 skokova.

Kod doma?ih osim Brajanta, a u odsustvu povredjenog Lamara Odoma, istakao se Derik Fišer sa 17 poena, dok Vladimir Radmanovi? nije zadobio poverenje trenera na prvom me?u sezone.

Kona?no u reprizi prošlogodišnjeg polufinala Zapadne konferencije Juta je ubedljivo savladala Golden Stejt rezultatom 116:97.

Džezere je predvodio Karlos Buzer sa 32 poena i 15 uhva?enih lopti, dok je Deron Vilijams imao takodje zapaženu rolu sa 24 pogotka. Najkorisniji igra? Eurobasketa u Španiji, Andrej Kirilenko, na startu sezone upisao je devet poena, isto toliko skokova i ?ak osam asistencija.

U ekipi Golden Stejta najzapaženiji je bio Beron Dejvis sa 25 poena i 10 asistencija, dok srpski reprezentativac Kosta Perovi? nije nastupao u prvom me?u.

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Piksi izvisio za posao u Japanu!

Predsednik Crvene zvezde u ostavci Dragan Stojkovi? izvisio je za posao u Japanu! ?elnici Nagoje, kako piše "Press", odustali su od angažovanja Piksija, pošto nema licencu neophodnu za obavljanje trenerskog posla u tamošnjoj Džej ligi.

"Trenerska licenca koju poseduje Dragan Stojkovi? ne odgovara potrebama japanske fudbalske lige i zbog toga odustajemo od njegovog angažovanja. Kako nismo zainteresovani da mu ponudimo bilo koju drugu funkciju u timu, odlu?ili smo da prekinemo dalje pregovore", rekao je prvi ?ovek Nagoje Jošihiro Fukušima za ,,Japan tudej", ?ije pisanje prenosi beogradski list.

Dragan Stojkovi? nije bio dostupan za komentar.

"Press" podse?a da je Stojkovi? u više navrata izjavljivao da ga Japanci neprekidno zovu, nude mu bilo koje mesto u klubu, da prakti?no ima njihovu blanko ponudu. Doduše, odlaze?i predsednik crveno-belih insistirao je, kako navodi beogradski dnevnik, da ga u Nagoji ?eka mesto sportskog direktora, dok se o poslu trenera nikada nije izjašnjavao.

On je nedavno otkrio da ?e uskoro oti?i u Japan i to sam, a da ?e mu se porodica priklju?iti tek kada njegove ?erke završe školske obaveze u Parizu, a kako je "Press" u nedelju objavio, Piksi je ?ak ponudio Bošku Djurovskom mesto pomo?nika u Nagoji.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Kosanovic: Zvezda nije socijalna ustanova

Posle remija protiv Napretka trener Crvene zvezde Milorad Kosanovi? nije želeo da imenuje uzrok nepovoljnog rezultata svog tima, jer kako kaže "to nisu stvari za javnost". Ipak, pred gostovanje u Lu?anima, ekipi Mladosti, šef struke crveno-belih se "otvorio".

Najava ovog me?a po?ela je uobi?ajenim frazama - bi?e teško, Mladost je tvrda ekipa... - da bi na kraju pri?a otišla u potpuno druga?ijem pravcu.

"Iz Zvezde ?u oti?i samo onda kada Zvezda kaže da nisam dovoljno dobar za nju. Nijednog trenutka nisam pomišljao da podnesem ostavku. Istina, bilo mi je mnogo teško posle remija protiv Napretka, jer 12.000 ljudi nam je sve vreme aplaudiralo, a rezultat je izostao. Sve što treba ovom timu je rezultat", zapo?eo je monolog trener Crvene zvezde, prenosi "Danas".

Milorad Kosanovi? došao je u trenutku kada je ekipa ve? bila formirana, te nije mogao da je kroji po svom izboru. To, medjutim, kako kaže, ne?e propustiti da u?ini u zimskom prelaznom roku.

"Dok sam je trener, Zvezda ne?e biti ni socijalna ustanova, ni stara?ki dom. Imamo igra?e koji su u klubu veoma dugo, a nisu postali nosioci igre. Tu su takodje i novajlije koji kvalitetom ne zaslužuju mesto u Crvenoj zvezdi i za njih ?emo morati da pronadjemo nove klubove", rekao je Kosanovi?.

Trener Crvene zvezde nije želeo da govori o konkretnim imenima, ali "Press" navodi da su prva dvojica na vratima "Marakane" Argentinac Ernan Barkos, koji je potrošio sve kredite na utakmicama protiv Bajerna i Napretka, i Ekvadorac Frenklin Salas, koji ionako nije imao preteranu minutažu u ekipi.

Medjutim, dvojica Južnoamerikanaca ne?e biti jedini koji ?e dobiti šut-kartu.

"Zvezdi ne treba više od 18 igra?a. Ako imate 28 fudbalera, nemate vremena da se posvetite mladim igra?ima, talentima sa ovih prostora. Takodje otežan vam je rad, jer ne možete da se posvetite pojedincu. Nemogu?e je napraviti zdrav odnos sa tolikim brojem igra?a. Crvena zvedza u sezoni odigra najviše 40 utakmica i ne treba joj toliki igra?ki kadar", rekao je trener crveno-belih.

Kosanovi? je poru?io da ?e od novog predsednika kluba tražiti odrešene ruke, slobodu u odlu?ivanju oko toga ko ?e oti?i, a ko poja?ati ekipu.

"Normalno da ?u ja odlu?ivati. Ne možete vi meni sa pijace da donesete jedno, a potom tražite da napravim nešto drugo. Ako stvari stoje tako, onda trener nije potreban. Zašto bi mene neko pla?ao da nešto radim, a pri tom mi ne da slobodu. Što se ti?e poja?anja, ne?e ih biti previše, možda za nekoliko mesta u timu. Medjutim, nije korektno da sad pri?amo na ovu temu, pošto još nemamo predsednika. Kada dodje vreme, vide?emo da li ?e moji predlozi biti prihva?eni", zaklju?io je Kosanovi?.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

NBA: Pavlovic ipak u Klivlendu

Aleksandar Pavlovi? potpisao je novi trogodišnji ugovor sa Klivlend Kavalirsima nekoliko ?asova pre po?etka nove NBA sezone, potvrdio je njegov menadžer Mark Kornštajn.

Ugovor, ?iji finansijski detalji nisu objavljeni, potpisan je posle natezanja izmedju Kornštajna i generalnog menadžera Klivlenda, nekadašnjeg košarkaša tog tima, univerziteta Djuk i rimskog Mesadjera Denija Ferija.

Saša Pavlovi? je prošle sezone dobio ozbiiljnu šansu da se dokaže u NBA, što je izvanredno iskoristio pokazavši da, osim odli?ne fizi?ke spremnosti i pristojnog napada, ume da igra i u odbrani.

Komentatori NBA lige procenjuju da je Saša Pavlovi? za trogodišnju vernost od Klivlenda dobio izmedju 12 i 15 miliona dolara.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Klivlend igra protiv Dalas Maveriksa, ali ?e u?eš?e Pavlovi?a u otvaranju sezone biti najverovatnije simboli?no, s obzirom na to da je propustio sve pripremne utakmice.

Prošle sezone, u 28 utakmica kada se nalazio u po?etnoj petorci, Pavlovi? je postizao prose?no 12,7 poena.

Najbolji igra? Klivlenda i jedan od najkvalitetnijih košarkaša planete, Lebron Džejms, tokom leta je izjavljivao kako njegov tim ni u kom slu?aju ne?e uspeti da ponovi prošlosezonsku senzaciju, ukoliko uprava ne produži ugovore sa Pavlovi?em i brazilskim centrom Andersonom Varežaom.

Za razliku od Pavlovi?a, Brazilac i dalje pregovara sa Klivlendom.

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Brazilci moraju da renoviraju sve stadione

Brazil je dobio organizaciju Svetskog prvenstva 2014. a samo dan nakon zvani?ne potvrde oni su se suo?ili sa prvim problemima. Naime, "karioke" trenutno na raspolaganju nemaju nijedan stadion koji zadovoljava uslove organizacije me?eva Mundijala.

Inspekcija FIFA saopštila je da svih 18 stadiona, koji su predloženi za organizaciju me?eva šampionata, ne zadovoljavaju standarde potrebne za takve utakmice.

Kako trenunto stvari stoje ?etiri kompleksa ?e najverovatnije biti srušena do temelja, a preostali ?e morati, gotovo komplet, da se renoviraju.

Fudbalski savez Brazila sastavio je grubu ra?unicu prema kojoj ?e za predstoje?e radove biti neophodno izdvojiti 1,1 milijardi dolara.

Na ve?ini brazilskih stadiona osnovna mana je to što nisu ispoštovani bezbednosni standardi, dok gotovo svima nedostaje adekvatna oprema za novinare i televizijske ekipe.

Preporuka za clanove:

duledu

Zvezdu primaju u evropsku elitu klubova!

Organizacija G14 koja okuplja najmo?nije evropske fudbalske klubove objavila je spisak potencijalnih novih klubova ?lanica, medju kojima je i ime najtrofejnijeg srpskog kluba Crvene zvezde.

Vodjstvo G14 saopštilo je da ?e 13. i 14. novembra u Briselu razgovarati sa predstavnicima još 22 evropska kluba, medju kojima je i Zvezda, i ponuditi im ?lanstvo u ovoj mo?noj organizaciji, što bi prema najavama Mišela Platinija trebalo da olakša ulazak finansijski manje mo?nih klubova u Ligu šampiona.

Crvena zvezda je jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije kojoj je ponudjeno mesto, a sa Balkana tu su još i Steaua iz Bukurešta i Levski iz Sofije, prenosi Rojters.

Novi ?lanovi G14 su Sevilja, ?elsi, Roma, Monako, Verder, Benfika, Seltik, Crvena zvezda, Steaua Bukurešt, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Sparta Prag, Visla Krakov, Levski Sofija, Anderleht, Fenerbah?e, Olimpijakos, Bazel, Makabi Haifa, Rozenborg, Kopenhagen, Austrija Be?.

Trenutni ?lanovi su Arsenal, Liverpul, Man?ester junajted, Barselona, Real Madrid, Valensija, Milan, Inter, Juventus, Bajer Leverkuzen, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Lion, Marsej, Pari sen Žermen, Ajaks, PSV Ajndhoven i Porto.

"Ovo ?e biti samo prvi sastanak s klubovima, pojasni?emo kako funkcioniše ova organizacija i pitati ih da li su zainteresovani za ?lanstvo", izjavio je portparol G14 Derek Mekglin.

duledu

Mateus ne?e klupu reprezentacije BiH

Nakon brojnih spekulacija u medijima, da bi Lotar Mateus mogao da preuzme fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, oglasio se proslavljeni nema?ki stru?njak rekavši da od toga nema ništa, ?ak i da ga je neko iz Fudbalskog saveza BiH kontaktirao, što dosad nije u?injeno.

"Nikad ?uo. Niko me iz saveza BiH nije kontaktirao", iznenadjen je Mateus na pitanje novinara mostarskog "Dnevnog lista" o mogu?nosti da nasledi selektora Fuada Muzurovi?a.

Prema njegovim re?ima, nikad nije komentarisao medijska naklapanja pa nema nameru ni sada da to u?ini, a na insistiranje "da li bi došao da radi u Sarajevo, ako mu dostave ponudu", dodao je da uopšte nema nameru da traži bilo kakav posao.

''Ne. Nakon posla u Red Bulu sada se samo odmaram i nemam nameru da bilo šta radim. Živim na relaciji Salcburg - Budimpešta i to je to. Naravno, ako dobijem neku sjajnu ponudu za neku eminentnu ekipu, spreman sam za razgovor, a ako ne, opet je sve ok", zaklju?io je nekadašnji trener beogradskog Partizana, koji je uveo crno-bele u Ligu šampiona.

Osim u Humskoj i Salcburgu, Mateus je u trenerskoj karijeri vodio i be?ki Rapid, Atletiko Paranense i nacionalni tim Madjarske.

duledu

Kuman najbliži klupi Valensije?

Trener PSV Ajndhovena Ronald Kuman najbliži je klupi španske Valensije, objavio je italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport".

Posle negativnog odgovora Italijana Fabia Kapela i Portugalca Žoze Murinja, kao i oklevanja nekadašnjeg italijanskog selektora Mar?ela Lipija, Valensija se okrenula ka Kumanu, koji lako može da prekine saradnju za holandskim klubom.

Prošle nedelje, posle poraza od Sevilje (3:0), Valensija je raskinula ugovor sa trenerom Kikijem Floresom.

Valensija se nalazi na visokom ?etvrtom mestu na tabeli Primere, sa ?etiri boda zaostatka za vode?im Real Madridom.

duledu

Santoro sapleo Djokovi?a u Parizu

Francuski teniser Fabris Santoro kao da je uhvatio dobar zamajac u prvom kolu turnira u Parizu protiv Alberta Montanjesa, ali i "overio" ne baš sjajnu podlogu u dvorani Bersi, pošto mu je pošlo za rukom da napravi veliko iznenadjenje u drugoj rundi takmi?enja u glavnom gradu Francuske.

Iskusni Santoro nadigrao je tre?eg tenisera sveta Novaka Djokovi?a rezultatom 6:3, 6:2 posle 68 minuta igre.

Santoro, koji na ATP listi zauzima 39. mesto, rastere?eno je po?eo duel, a zahvaljuju?i dobroj koncentraciji i sigurnoj igri, ve? u šestom gemu napravio je brejk - 4:2.

Nakon dvadesetak minute igre potvrdile su se re?i selektora Dejvis kup tima Srbije Bogdana Obradovi?a da je Santoro nezgodan protivnik koga uvek treba respektovati.

Francuz je ubrzo posle toga pove?ao vodjstvo, dobivši gem na svoj servis, i Djokovi?a naterao da krene u bitku za spasavanje seta. Uspeo je srpski igra? da dobije samo jedan gem, ali je Francuz brzo iskoristio svoj servis i posle pola sata igre poveo sa 1:0 u setovima.

Da se ne šali Francuz je potvrdio i na startu drugog seta kada je odmah osvojio gem na servis Djokovi?a.

Iako ima 35 godina, odnosno 15 više od srpskog tenisera, potvrdio je da se nalazi u odli?noj formi i sa nekoliko briljatnih poteza opravdao nadimak "?arobnjak". Na drugoj strani, Djokovi? se veoma sporo kretao, delovao je umorno, zbog ?ega su izostali njegovi prepoznatljivi agilni potezi. ?ak i kada je igrao napada?ki, teren je bio isuviše mali za njegove "bombe".

I dok je Nole pokušavao da zaustavi kola koja su išla nizbrdo, forsiraju?i i kratke lopte, koriste?i verovatno i to što je Santoro ve? u ozbiljnim godinama, francuski teniser nizao je poene, pa je posle samo 20 minuta u drugom setu stigao do velike prednosti od 4:0.

Nole je tada, na kratko, prekinuo crnu seriju rešivši jedan gem u svoju korist, ali je gospodin u godinama sa druge strane mreže, nakon još dva odigrana gema, lagano priveo me? kraju.

Santoro ?e u tre?oj rundi takmi?enja igrati protiv Britanca Endija Mareja, 15. nosioca, koji je eliminisao Jarka Nieminena iz Finske rezultatom 7:6, 6:3.

Poslednji ovosezonski turnir Masters serije u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 2,082 miliona dolara.

duledu

Anri: Nisam onaj stari!

Barselonin Tjeri Anri, nije onaj igra? koji je godinama bio najbolji strelac Premijer lige u dresu Arsenala. I sam Francuz to priznaje, ali tvrdi da tako nešto nije ni mogu?e.

"Prestanite da tražite od mene da budem Arsenalov Anri. Ja ne igram tamo više. Ovo je druga?iji fudbal, ve?i deo vremena provodim okrenut ledjima protivni?kom golu, a opet sam zabeležio ?etiri pogotka i tri asistencije", potse?a napada?, od kojeg su mnogi o?ekivali "?uda" kada je letos prešao u Barselonu.

"Ne radi se ovde samo o meni. Želim da pomognem timu da pobedjuje".

Anri (30) je dodao da se u Španiji igra mnogo brže.

"Verovatno ste zaboravili da mi je trebalo devet utakmica za Arsenal da postignem prvi gol", podse?a Anri.

"Nisam o?ekivao da ?u odmah postati jedan od oslonaca igre, više bi mi prijalo da sam se polako privikavao na novu sredinu. Ali, Samjuel Eto se povredio, neki igra?i nisu bili tu za vreme Kopa Amerike, tako da je odmah sav teret pao na mene. Ne tražim izgovore, ve? sam se navikao na kritike", samouveren je Anri.

Nekolicina igra?a Arsenala, izmedju ostalih Fabregas i Van Persi, izjavili su da njihova ekipa mnogo bolje igra ove sezone, bez Anrija u sastavu.

duledu

Srbija, zasad, sa 52 takmi?ara na OI 2008.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije saopštili su da su do sada ukupno 52 takmi?ara ispunila uslov za u?eš?e na Igrama 2008. godine u Pekingu, ali su dodali da taj spisak nije kona?an.

Srbiju ?e predstavljati takmi?ari u streljaštvu, plivanju, biciklizmu, fudbalu, vaterpolu, atletici, veslanju i rvanju.

OKS je dodao da se ?eka rezultat ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja u?estvuje na Svetskom kupu u Japanu. Tri prvoplasirane ekipe na tom takmi?enju obezbedi?e plasman na Olimpijske igre.

?elnici OKS su, takodje, rekli da šansu da izbore olimpijsku normu imaju i srpski bokseri.

Predsednik OKS Ivan Djurkovi? izjavio je da ?e 16. novembra ta organizacije zvani?no potpisati poziv Medjunarodnog olimpijskog komiteta na Igre u Pekingu.

Olimpijske igre u Pekingu održa?e se od 8. do 24. avgusta 2008. godine.

duledu

Hamilton o Alonsu: Ne pomažu ni igrice!

Kako je Kimi Raikonen postao prvak sveta u Formuli 1? Jedan od razloga mogao bi da bude i odnos izmedju Meklarenovih asova Fernanda Alonsa i Luisa Hamiltona.

Letos se ?inilo da ?e aktuelni šampion Alonso i debitant Hamilton u direktnom duelu odlu?iti ko ?e prvi pro?i kroz cilj na kraju sezone. Taj obra?un bio je toliko prljav, i na stazi i van nje, tako da su posle trke za VN Brazila 21. oktobra obojica posmatrali kako Finac iz Ferarija proslavlja titulu, za bod ispred njih...

Iz intervjua sa Hamiltonom (22), koji je objavio britanski magazin "Sun", može se naslutiti da je obojici voza?a Meklarena laknulo što upravo ovaj drugi NIJE postao prvak sveta.

A, pri?a je po?ela ovako...

"Prišao mi je u hotelu u Turskoj prošle godine i rekao: "Zdravo, ja sam Fernando", otkriva Britanac, koji je tada još bio voza? GP2 serije.

"On je tada bio zvani?ni šampion sveta i žestoko se borio da odbrani titulu, a opet je imao vremena da pridje i upozna se s mojim ocem i sa mnom. Bio sam impresioniran tim potezom.

Medjutim, stvari su ubrzo, bar s Luisove ta?ke gledišta, krenule loše.

"Poštovao sam Fernanda i dopadao mi se kao sportista, tako da sam bio jako razo?aran kada su stvari krenule po lošem, bez obzira na to koji je razlog", dodao je voza?, koji je dve trke pre kraja imao priliku da overi šampionsku titulu u prvoj sezoni.

U Kini je izleteo sa staze prilikom ulaska u boks, a u Brazilu posle niza još nerazjašnjenih okolnosti stigao tek do sedmog mesta.

Hamilton je bio razo?aran kada se Španac nije pojavio na treninzima ekipe pre sezone.

"Mislio sam da ?e biti tu da posluži kao primer meni i ostaim test-voza?ima, da nam pokaže kako se rade neke stvari. U tom trenutku od mene su u timu tražili da dam sve od sebe da se Alonso oseti dobro došlim, kada se pojavi. Medjutim, on je bio povu?en i tih. Pokušao sam da se zbližim s njim tako što smo igrali video igrice u njegovoj sobi tokom priprema, ali nije pomoglo", žali se Hamilton.

Onda je, za vreme VN SAD u junu, Britanac prvi put ?uo da se njegov kolega buni što šef tima Ron Denis "favorizuje debitanta, a ne šampiona sveta".

"Posle VN Francuske neko mi je rekao da je Alonso bio sre?an što su me pobedili voza?i Ferarija, jer je on završio sedmi".

Sve je "puklo" u Madjarskoj, kada je Hamilton odbio da posluša naredbu ekipe i prvi ode na izmenu guma i dolivanje goriva. Od tog trenutka njih dvojica ne govore.

"To je bilo kao no?na mora za mene. Ali zar je trebalo da "padnem u bedak" zato što je Fernando prestao da govori sa mnom? Ja sam jednostavna osoba, nisam težak tip, ali ako on ne želi da pri?a sa mnom, to je samo njegov problem!"

Posle ovakvog razvoja dogadjaja, teško da ?e dva asa biti u istom timu u 2008. godini. Ipak, ve?a je verovatno?a da ?e oti?i Fernando Alonso...

duledu

Jelena: Nole i ja smo odli?an par!

Jelena Jankovi? svesna je da ?e morati da pruži svoj maksimum na svakom me?u Masters turnira, koji ?e slede?e nedelje po?eti u Madridu.

"Konkurencija je veoma jaka, što je i logi?no, jer ?e u Madridu u?estvovati sama elita, svaki me? ?e biti težak i u svakom ?e biti potrebno pružiti svoj maksimum", rekla je Jankovi?eva.

Masters u Madridu okupi?e osam najboljih igra?ica na WTA listi, koje ?e biti podeljene u dve grupe po ?etiri. Bodovi ?e odlu?iti o parovima polufinala.

"Masters je zapravo poslednji krug teniske trke u 2007. godini, gde ?e sve igra?ice biti motivisane, kao i ja. Svako želi da završi sezonu na najbolji mogu?i na?in", izjavila je srpska teniserka, koja se trenutno nalazi na pripremama u Madridu.

Jelena Jankovi? (22) i Novak Djokovi? postavljeni su za prve nosioce na Hopman kupu u Pertu krajem decembra, koji je jedino reprezentativno takmi?enje u konkurenciji mešovitih parova, popularnom "miksu".

"Veoma mi je drago sto ?u prvi put igrati zajedno sa Noletom u Pertu, gde nikad nisam bila. Verujem da ?emo se dobro uklopiti, zabavljati na terenu i doneti trofej našoj zemlji. Definitivno ?emo biti najja?i i najatraktivniji tim koji je ikada u?estvovao tamo", istakla je Jankovi?eva.

duledu

Zvezda: Bez poziva na sastanak G14

Beogradska Crvena zvezda nije dobila zvani?an poziv na sastanak na kojem bi sa ?elnicima G14, grupe koja zastupa interese najve?ih evropskih fudbalskih klubova, pregovarala o mogu?em u?lanjenju u tu organizaciju.

Portparol Zvezde Milan Boškovi? nije mogao da agenciji Beta potvrdi izveštaje nekih srpskih, ali i stranih medija, da ?e sastanku G14 sa predstavnicima 22 evropska kluba prisustvovati i ?elnici beogradske ekipe.

Agenciji Beta je u G14 re?eno da ?e se ta organizacija o mogu?em proširenju oglasiti tek 14. novembra, kada ?e sastanak biti i održan.

Predstavnici G14 zaduženi za odnose sa medijima nisu, medjutim, želeli da imenuju u?esnike sastanka i teme o kojima ?e se razgovarati.

"Po završetku sastanka oglasi?emo se saopštenjem, ali ništa drugo ne želimo da komentarišemo, jer u medijima ima dosta spekulacija", re?eno je agenciji Beta.

Mediji su preneli da ?e, pored Zvezde, sastanku prisustvovati i Steaua, Levski, Sevilja, ?elsi, Roma, Monako, Verder, Benfika, Seltik, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Sparta Prag, Visla Krakov, Anderleht, Fenerbah?e, Olimpijakos, Bazel, Makabi Haifa, Rozenborg, Kopenhagen i Austrija Be?.

?lanovi G14 trenutno su Arsenal, Liverpul, Man?ester junajted, Barselona, Real Madrid, Valensija, Milan, Inter, Juventus, Bajer Leverkuzen, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Olimpik Marsej, Olimpik Lion, Pari Sen Žermen, Ajaks, PSV Ajndhoven i Porto.