News:

Srecnu Novu 2023. i puno uspeha u tipovanju zeli BonusTipovi Tim

Main Menu
Welcome to Bonus::Tipovi::. Please login or sign up.

November 24, 2024, 02:37:31 AM

Login with username, password and session length

Shoutbox

El Fenomeno

2020-11-28, 18:33:33
Tip za danas prosao uz odlicnu kvotu.

El Fenomeno

2020-11-26, 17:17:14
Postavljen tip i za veceras.

El Fenomeno

2020-11-25, 16:41:36
Postavljen tip za 25.11.2020.

El Fenomeno

2020-11-24, 17:44:40
Posle duze pauze sajt BonusTipovi ponovo online  .[ap].

El Fenomeno

2020-11-22, 15:34:06
Pozdrav drugari

Vesti dana 26.03.2008.

Started by El Fenomeno, March 26, 2008, 11:45:29 AM

Previous topic - Next topic

El Fenomeno

NBA: Sigurne pobede favorita

Velesile Zapadne konferencije Nju Orleans, San Antonio, Juta i Dalas - na prvom meču bez povreÄ'enog Dirka Novickog - ostvarili su sigurne pobede i nastavili "mrtvu trku" za Å¡to bolje startne pozicije pred početak plej-ofa.

Minimalno voÄ'stvo i dalje pripada Nju Orleans Hornetsima, koji su kao gosti savladali Indijana Pejserse rezultatom 114:106, uz "monstruozne" učinke Dejvida Vesta (35 poena, 16 skokova) i Krisa Pola (31 poen, 14 asistencija).

Predrag Stojaković pružio je vrlo dobru partiju. Za 41 minut zabeležio je 16 poena, četiri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Iz sedam pokušaja ubacio je četiri trojke.

Indijana bez najveće dve zvezde, Džermejna O'Nila i Džamala Tinslija, pokušava da se uključi u trku sa Atlantom, Nju Džersijem i Čikagom, ali svi su izgledi da će ove sezone ostati bez plasmana u doigravanje.

Hornetsi vode na tabeli Zapada sa skorom 48-21, ali meč u Indijanapolisu bio je samo otvaranje serije od šest gostovanja, posle koje će biti mnogo jasnije da li Stojakovićev tim može da zadrži čelnu poziciju.

U narednih osam dana predstoje im mečevi u Klivlendu, Bostonu, Torontu, Orlandu i Majamiju.

"Biće još mnogo promena na liderskoj poziciji, osim ako mi ne izgubimo više nijednu utakmicu. Ne razmišljamo o utakmicama koje su pred nama. Da biste pobedili u svim, prvo morate da pobedite u sledećoj", izjavio je Kris Pol.

http://www.youtube.com/watch?v=dyotDV6E8cI&eurl=http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=91495

MTS MONDO

Preporuka za clanove:
Pre postovanja na forumu obavezno procitati pravila foruma.

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Kris Veber stavio tačku

Kris Veber zaključio je da više ne može! Jedan od najboljih krilnih centara svoje generacije odlučio je da posle 15 sezona u NBA ligi okonča igračku karijeru i pokušaj povratka na teren u dresu Golden Stejt Voriorsa, tima koji ga je na draftu 1993. godine učinio prvim "pikom".

Veber je prošle sezone igrao za Detroit Pistonse, a onda je nekoliko meseci bio bez angažmana.

Trener Golden Stejta Don Nelson pokušao je da izvuče maksimum iz Veberovog potrošenog tela, ali levo koleno, koje je popularnom Si-Vebu zadavalo mnogo problema još od operacije obavljene 2003. godine, ograničilo ga je na samo devet nastupa u dresu "ratnika" i skromnih 3,9 poena po utakmici.

Veber je stekao ime još na univerzitetu Mičigen, gde je sa kasnijim NBA asovima Džejlenom Rouzom i Džuanom Hauardom bio deo čuvene "Fab Five" petorke. Pored Golden Stejta igrao je još za Vašington, Sakramento, Filadelfiju i Detroit.

Svoje najbolje dane proveo je od 1998. do 2003. sa Sakramento Kingsima, koje je zajedno sa trenerom Rikom Adelmanom, Vladom Divcem, Predragom Stojakovićem i Dagom Kristijem učinio jednim od najboljih timova u ligi.

Kingsi ipak nikada nisu uspeli da eliminiÅ¡u Los AnÄ'eles Lejkerse i sa Zapada se probiju do velikog finala. Najbliži tom uspehu bili su 2002, kada su porazom u "majstorici" na svom terenu izgubili seriju rezultatom 4:3.

Slobodno se može reći da je NBA liga te sezone u Srbiji dostigla nivo popularnosti kojem će se u budućnosti teško približiti.

Naredne godine Veber je u plej-of okršaju sa Dalas Maveriksima doživeo tešku povredu kolena i posle toga nikada više nije bio "onaj stari".

Si-Veb pet puta je nastupio na Ol star meču, a prosek karijere su mu 20,7 poena, 9,8 skokova i 4,2 asistencije.

Golden Stejt trenutno zauzima osmo mesto na tabeli Zapadne konferencije, sa minimalnom prednošću u odnosu na Denver Nagitse.

"Bilo bi komplikovano da posle mesec dana pauze ponovo uklapamo Krisa u tim. Dok bi se vratio u ritam, bilo bi tu dosta propusta i promašaja, a to bi za mene, kao trenera, bilo veoma teško da podnesem. U ovoj fazi sezone svaka greška može da nas košta utakmice, a samim tim i plasmana u plej-of", objasnio je Don Nelson.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

Pre postavljanja tipova obavezno procitati pravila postovanja za: Zajednicki tiket, Tipovi dana

El Fenomeno

Protiv Ukrajine po snegu!

Fudbalsku reprezentaciju Srbije kao da još proganja "duh Kazahstana".

April samo što nije, ali selektora Miroslava Đukića i njegove izabranike u Kijevu su dočekali sneg i jak vetar, pa su na stadionu Valerij Lobanovski trenirali kao pred novembarski meč kvalifikacija za EURO 2008 (na slici), koji je zbog obilnih snežnih padavina bio pomeren za sedam dana.

"Kako Ukrajincima, tako i nama. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da se niko neće povrediti", rekao je Đukić posle drugog i poslednjeg treninga pred drugu prijateljsku utakmicu otkako je postao šef stručnog štaba nacionalnog tima Srbije.

Đukić smatra da mali broj treninga neće biti problem da "orlovi" pokažu koliko mogu u ovom trenutku.

"Očekujem pobedu. Rezultat je veoma bitan u ovim utakmicama. Već sada se pripremamo za kvalifikacije koje počinju u septembru. Ukrajinu uvažavamo kao ekipu. Njihova igra bazira se na odbrani i brzim kontranapadima. Imaju iskusne napadače Voronjina i Ševčenka, na koje moramo da obratimo posebnu pažnju", naglasio je selektor.

Ako sve bude kako je predviÄ'eno, utakmicu u Kijevu trebalo bi da počnu sledeći fudbaleri: Stojković - Rukavina, Ivanović, Vidić, Kolarov - Kuzmanović, Smiljanić - Sulejmani, Stanković, Zoran ToÅ¡ić - Lazović.

Kapiten Dejan Stanković izjavio je da spoj mladosti i iskustva može da bude pravi recept za kvalifikacije.

"Vidim da su sve to mladi i ambiciozni momci, koji žele da se što pre nametnu. Raduje me njihova poletnost i nadam se najboljem protiv Ukrajinaca".

Početak utakmice Ukrajina - Srbija zakazan je za 18 časova, a direktan prenos možete pratiti na kanalu Televizije Pink.

(MONDO, foto: MN Press)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Jestrović: Nigde nema ovakve opstrukcije

Napadač Crvene zvezde Nenad Jestrović izjavio je da nigde u svetu nije bio svedok opstrukcije igre, kakva se vrši u mečevima srpske Meridian Superlige.

"Kod nas je važno da se ne primi gol, nije bitno da li će se postići. ViÄ'ao sam katastrofalne opstrukcije i u Emiratima, ali tek kada ekipa povede. U Srbiji golmani počinju da zadržavaju loptu već od petog minuta! Ne znam zaÅ¡to, na kraju se uvek pokaže da od toga nema niÅ¡ta dobro", rekao je Jestrović za "Sportski žurnal".

On tvrdi da je naše prvenstvo mnogo teže nego što se čini površnim posmatračima.

"Ko misli da je ova liga lagana, grdno se vara. Tereni su katastrofalni, igra se defanzivno... Bilo je dosta igrača koji su se vraćali iz inostranstva, ali niko na duže od šest meseci. Mnogo je lakše igrati u inostranstvu i to često govorim momcima koji se spremaju da odu. Da bi liga bila interesantnija, utakmice moraju da budu efikasnije. Kako nekog mogu da privuku rezultati 0:0 ili 1:0".

Veteran koji je zimus bio na pragu odlaska sa Marakane, od početka prolećnog dela sezone je postigao četiri gola.

"PromaÅ¡io sam dosta Å¡ansi, mogao sam da budem joÅ¡ bolji. Kad sam bio mlaÄ'i, viÅ¡e sam radio ispred gola, bio sam koncentrisaniji. Sad mi trebaju po dve-tri Å¡anse da postignem gol. Moram da vežbam da bih poboljÅ¡ao realizaciju", samokritičan je Jestrović.

Nekadašnji reprezentativac kaže da Zvezdu na kraju sezone vidi makar sa jednim trofejom, po mogućstvu sa titulom prvaka Srbije.

"Želim da osvojimo oba trofeja, ali moramo da budemo realni. Ja bih viÅ¡e voleo da budemo Å¡ampioni, mada ne bih imao niÅ¡ta protiv da uzmemo i kup, tim pre Å¡to nikada u karijeri nisam osvojio 'duplu krunu'. Partizan nam beži pet bodova, a to je u Srbiji mnogo. Moramo da pobeÄ'ujemo i čekamo njihov kiks, ali oni su kvalitetna ekipa i dobro su startovali, bez obzira na poraz u derbiju".

Jestrović je u karijeri postigao 259 golova, igrajući za osam klubova u Srbiji, Francuskoj, Belgiji i Emiratima, kao i u reprezentaciji.

(MONDO, foto: MN Press)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Marselinjo razbio momku flašu o glavu!?

Vezni fudbaler Volfsburga Marselinjo razbio je pivsku flašu o glavu jednom gostu diskoteke u Berlinu, nakon čega je izbila žestoka tuča.

Brazilac je zaradio tužbu čiji bi epilog mogao da bude i - zatvor!

Kako piše "Bild", tužbu protiv "karioke", koji je saigrač srpskog napadača Danijela Ljuboje, podneo je izvesni Ingo.

"Marselinjo me tako snažno udario flašom piva da mi je krv odmah počela da curi niz čelo", rekao je Ingo berlinskom listu i dodao da ničim nije isprovocirao brazilsku zvezdu.

Nekadašnji fudbaler Santosa, Sao Paola, Gremija, Olimpik Marseja, Herte i turskog Trabzona, indirektno je priznao da se dogodio incident, ali je istakao da se u diskoteci samo branio od nasrtljivaca.
Ono što posebno upada u oči je činjenica da je Brazilac treneru "vukova" Feliksu Magatu, rekao da uopšte nije bio upleten u bilo kakvo nasilje, iako je ranije priznao da se "samo branio".

"Uverio me da nije učestvovao u incidentu u noćnom klubu. Znam da voli da izlazi po klubovima i da voli žurke, ali Marselinjo nije nasilan tip", rekao je nemački trener.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Rambo u Atletiko Mineiru

Dejan Petković do kraja sezone nastupaće za Atletiko Mineiro, saopštio je taj brazilski klub.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i madridskog Reala, koji je bio bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je raskinuo ugovor sa Santosom, neće moći da nastupa za Atletiko u šampionatu države Minas Žerais, ali će se ostatku ekipe pridružiti kada počne savezno prvenstvo i nacionalni Kup.

Finansijski detalji ugovora koji je 35-godišnji Petković potpisao sa brazilskim šampionom iz 1971. godine nisu saopšteni.

Rambo je ranije u Brazilu, osim Santosa, nastupao i za Vitoriju, Vasko, Flamengo, Fluminense i Gojas.

(Beta)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

"Orlovi" nikako da polete, 0:2 u Ukrajini

Novi selektor, novi igrači, nova garnitura dresova - stara priča! Mi muljali loptu, proitvnik davao golove.

U hladnom Kijevu, Ukrajina - Srbija 2:0 (0:0).

Ni na drugoj utakmici od kada je početkom godine promovisan za selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Miroslav Djukić nije zabeležio pobedu. Posle februarskog remija u Skoplju sa Makedonijom (1:1), usledio je opori poraz na polupraznom (8.000) stadionu "Valerij Lobanovski"

Naši fudbalski znalci bili su ravnopravan rival sa Ševčenkom i drugarima na sredini terena. Razlika je bila u tome što, kada bismo se mi približili Kernoženku, bilo je providno, a kada bi se oni približili Stojkoviću, bilo je problematično.

Ipak, odbrana nam je izdržala u prvih 45 minuta, kada Ukrajinci nisu pravu, stopostotnu priliku, a mi smo dva puta (Kuzmanović i Lazović) pripretili iz daljine.

Ispostavilo se, to je bilo sve od Srba u sredu uveče.

U prvom delu igre, naš tim u formaciji 4-4-2 (Stojković - Rukavina, Vidić, Ivanović, Luković - Stanković, Smiljanić, Kuzmanović, Sulejmani - Lazović i Žigić), bio je solidno organizovan, igralo se otvoreno, ali sa čudnim idejama u završnici akcija, pred oba gola.

Lazović je šprintao, uklizavao, otvarao se, Žigić ništa od toga. Kapiten Dejan Stanković bio uporan i vredan, Sulejmani (naše novo rešenje na levom krilu) prodoran, ali neprecizan prilikom centaršuta.

Kod Branislava Ivanovića videlo se još u prvom poluvremenu da nije "video" fudbal od kada je potpisao za Čelsi zimus, ali je ipak dobio poverenje selektora Djukića.

I, to poverenje, nas je donekle koštalo početkom drugog poluvremena, kada je na teren istrčao Milan Jovanović, umesto Danka Lazovića.

Na šut Voronjina i intervenciju Stojkovića, nadovezao se korner, posle kojeg je naša odbrana na kratko izbila najvažniju stvar na terenu, ali ona je u pokušaju šuta dospela na kopaču Andrija Ševčenka, koji je sam "kao duh", boravio na petercu, izmedju statičnih Vidića i Ivanovića.

Napadač Čelsija samo je skrenuo loptu u našu mrežu u 54. minutu, a mi smo pokušali dizanjem ruku da dobijemo ofsajd. Istina je bila da smo dobili samo gol - 1:0.

I Å¡ta se onda dogodilo?

Proradio je naš čuveni "inat", pa smo puni samopouzdanja zaigrali još angažovanije i ubrzo primili još jedan. Samo četiri minuta kasnije.

Fudbal je posle centaršuta Ševčenka (80 mečeva, 37 golova), preleteo Ivanovića, odbio se od Voronjina i na 18 metara "seo" na nogu veziste Lazarenka, koji je poluvolej po zemlji "pospremio" u desni donji ugao Stojkovićevog gola - 0:2.

Do kraja meča, opet su golu bili bliži igrači u žutim dresovima, koji su nas od raspada SSSR i SFRJ već treći put pobedili u isto toliko mečeva. Dakle, prosečna evropska reprezentacija Ukrajine i dalje je za nas preozbiljan rival.

Mi smo bili bolji u izmenama. Sredinom drugog poluvremena u igru su ušli Saša Ilić, Boško Janković i Nemanja Rnić, a izašli Nikola Žigić, Dejan Stanković i Nemanja Vidić.

U finišu su travnjak "osetili" Zoran Tošić i Nenad Kovačević, a pod ćebe otišli Milan Smiljanić i Miralem Sulejmani.

Manje loš od ostalih bio je Zdravko Kuzmanović, ali njegove ideje i lopte slabo je ko razumeo.

(MONDO)

Preporuka za clanove:

El Fenomeno

Rat u Madridu: Mijat i Kalderon protiv Marke

Sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović nije iznenaÄ'en napadom na njega i predsednika kluba Ramona Kalderona, koji je nakon poraza od Valensije započet na stranicama lokalnog sportskog dnevnika "Marka".

Mijatović tvrdi da su novinari "jedva dočekali svojih pet minuta". Na naslovnoj strani osvanuo je naslov - "Ili će se nešto promeniti, ili ćemo se svi udaviti".

"To je stara stvar, 'Marka' nas odavno ima na zubu, ali dosad smo pobeÄ'ivali i bili ubedljivo prvi, pa nije mogla da iskaže neprijateljski stav prema nama. Sada misle da su dočekali svojih pet minuta i počela je paljba iz svih oružja", rekao je Mijatović za "Sport".

Drugi "genije" crnogorskog fudbala smatra da je Real još uvek prvi favorit za titulu prvaka Španije.

"Jesmo neplanirano izgubili dve utakmice zaredom, ali panike nema. Imamo četiri boda prednosti i zavisimo od nas samih. Gubila je i Barselona i gubiće još. I dalje smo favoriti za titulu, ako je osvojimo biće to veliki uspeh".

Na pitanje da li je posle velikih ulaganja prošlog leta za Real dovoljan samo jedan trofej, Mijatović je odgovorio efektnim kontrapitanjem.

"Znate li kada je Real poslednji put bio prvak Španije dva puta zaredom? U vreme Butragenja, pre 20 godina. Znate li kada je poslednji put osvojio 'duplu krunu'? U vreme Henta, 1958. A kada je Real osvojio Kup šampiona, prvenstvo i Kup kralja? Nikada! Ako se od nas koji smo u klubu dve godine očekuje da odmah osvajamo po dva-tri trofeja, bojim se da to nije realno".

Mijatović kaže da bi nova titula trebalo da posluži kao baza za nadgradnju postojeće ekipe.

"Promenili smo letos mnogo igrača, podmladili tim, otvorili perspektivu. Ne znam nijedan tim koji je u fazi stvaranja igre osvojio Ligu šampiona. Stvaranje je proces, a mi smo još uvek na početku", konstatovao je sportski direktor "kraljeva".

(MONDO)

Preporuka za clanove: